selam arkadaşlar,
bu gün geçen atlattığım ufak kaza girişiminin sonucunda oluşan ufak bir iki çizik için ve grenajları sabitleyen siyah ortası delik ve bir çubuğu ile sabitleme yapan ufak klipslerden almak için suzu yetkili servisine gittim 4 adet aldım ve fiyatını sorduğumda 15 tl açıkçası beni şaşırttı motosiklettede otomobildede yaşı ne olursa olsun her zaman yetkili servislere giderim.bir nevi orjinalliğe sadık kalmak ve orjinal parçanın güvenilirliği ve uzun ömrü bakımından ayrıcada yetkili servisin kendi markasına özgü eğitimler alması ve tecrübesi bakımından tercihim yetkili servis olur . tanesi 3,75 tl liraya gelen bu parçanın fiyatında tabiki yetkili servisin suçu yok ama japonyadanda ithal edilmiş bir ürün olsa minicik plaktik bir parçanın bu maliyetlere ulaşmasının sebebi gümrükteki eklenen vergilermidir yoksa
suzuki türkiyenin politikasımıdır anlamadım tamam motosiklet lüks ünde üstünde görüldüğü türkiyede bu kadar bu tip parçaların fiyatlarının yüksekliği beni açıkçası üzdü .belli başlı parçalar mekanik v.b onların fiyatlarına lafım yok uzun ömürlü sık sık değişmeyen parçalarar olarak bir de insan mantığına ve bilgisine yatan metaryeller olarak fiyatları uçukta olsa insana garip gelmiyor ama bir kibrit çöpü kadar plastik bir parçanın 3,75 tl olması açıkçası beni düşündürdü.
Neyse ya orjinale böyle komik parçalara böyle fahiş fiyatları ödeyeceğiz yada uyduruk parçalarla devam edeceğiz . tabiki ki uyduruk parçalar kısmına bu tip plastik mini parçaları kast ediyorum .
Asıl önemlisi ise servise rötuş boyasını nasıl temiz edebilirim dediğimde rötuş boyası yok sadece verebileceğim sana YHG diye 3 harfli bir kod dedi.peki bunla boya satan yerlerde bulabilirmiyim dedim bilmem gidip bakacaksın dedi . koskoca
suzuki servisi kaç yıldır bu işle uğraşan bir firmanın rötuş boyasının nasıl temin edileceğini bilmemmesi çok düşündürücü . neyse dedim en güzeli internet ortamında araştırmak ve
burgman renk kodu yazınca bizim bu topicte geçmişte bulunan bir sayfa çıktı bir gri motosikletli burgmanı olan bir arkadaş sormuş etek grenajını boyatacağım diye sanırım nomarkada kardeşimde cevaplamış standox diye birde link vermiş allah razı olsun yani servisin vermesi gereken bilgiyi burda kullanıcılar veriyor NOMARKA veya VEDAT veya eskiden adını hatırlayamacağım
burgman konusunda engin bilgiye sahip arkadaşlardan birini
suzuki türkiye motosiklet departmanına danışman olarak atatsak sanırım hepimizin menfaatine olacak .
yani böyle işte bu kadar ufacık şeylere böyle uğraşmak çok üzücü neyseki girdim standoxa ve koyu gri benim motorum RENGİNİ BULDUM PHANTOM GREY-MET DİYE 740080 EĞER MOTOSİKLETİ İLE BOYA PROBLEMİ OLAN ARKADAŞ VARYA BU FİRMADAN İNCELEYE BİLİR .