Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
18 Eylül 2009, 01:57
Çok geçmiş olsun. Gerçekten ucuz atlatmışsınız. Otobüslere dolmuşlara, taksicilere çok dikkat etmek gerekiyor. Hele İstanbul da daha bir felaket. Ben, sağa dönmedikçe veya yolda durmadıkça sağ şeridi kullanmıyorum, özellikle bu nedenden dolayı...
Grenaj söküp takmak göründüğünden daha kolay. Bir ara tüm grenajları söküp, komple iç-dış temizlik yapacağım ama elim ermiyor.
Yerinizde olsam ehliyeti almadan motora elimi sürmezdim. Neyse, tekrar geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın...
2004 Suzuki Burgman AN400 @ 71500 km
"Ride as if you are invisible and everyone wants to kill you."
Reklamlar
-
18 Eylül 2009, 11:19
Nomarka adlı üyeden alıntı
Çok geçmiş olsun. Gerçekten ucuz atlatmışsınız. Otobüslere dolmuşlara, taksicilere çok dikkat etmek gerekiyor. Hele İstanbul da daha bir felaket. Ben, sağa dönmedikçe veya yolda durmadıkça sağ şeridi kullanmıyorum, özellikle bu nedenden dolayı...
Grenaj söküp takmak göründüğünden daha kolay. Bir ara tüm grenajları söküp, komple iç-dış temizlik yapacağım ama elim ermiyor.
Yerinizde olsam ehliyeti almadan motora elimi sürmezdim. Neyse, tekrar geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın...
Haklısın nomarka zaten bugünde işe geldim akşam eve gideyim yarında dediğin gibi bende alt grenajları söküp güzel bir temizlik yapacağım sonra motoru güzelce temizleyip garaja koyup brandasını çekip ehliyeti bekleyeceğim artık anca evin yakınlarında bir yerlere giderken arada binerim hem motorda çalışmış olur 2 ay nasıl bekleyeceğim bilmiyorum ama bir yandanda dediğim gibi haklıyken haksız yere düşmekte insanın içine sinmiyor. sağdan gitme konusunda çoook haklısın insanlar şerit değiştirirken veya en ufak bir şeyde kendilerini sağa bakmadan atıyor birde çok sadist insanlar var bir ara toplanacaksın 8-10 kişi çıkacaksın trafiğe sırf bu tipleri döveceksin akşama kadar zaten arada o kadar sinirleniyorumki kafamdan kaskı çıkartım patlatacağım bir gün birinin ya kafasına yada arabasına sabır sabır çeke çeke de binilmiyorki ama burası istanbul bunları döv döv bitmez ama trafikte bunların yanında çok duyarlı insanlarda var onlarında kesin motosikletle ilgili ya geçmişte mazileri vardır yada arkadaşları falan vardır yada gerçekten iyi niyetli insanlarki hemen gördüklerinde yol u açıyorlar inşallah bu düşüncedeki insanların sayısı trafikte artar herkeze kazasız belasız sürüşler diliyorum eğer vakit bulupta yazışamazsak bütün mt ve bu topicteki arkadaşlara hayırlara vesile olacak bir bayram dilerim görüşmek üzere
-
18 Eylül 2009, 12:50
style_77 adlı üyeden alıntı
selam millet dün bir kaza atlattım.çok şükür motosiklette ve bende hasar yok motorda bir iki tane sol etek grenajının altında kibrit çöpü büyüklüğünde çizik oldu ama o kadar olsun rutujla düzeltiriz.
Kısaca anlatmak gerekirse 3 seritli ir caddede en sağ seritte giderken solumda bulunan wolkswagen volt minibüs birde sağa üzerime kırdı neden kırdı anlayamadım solundan araçmı sıkıştırdı yoksa öndeki aracı sağdanmı sollayacaktı anlamadım. ben önce kafa gösteriyor olurya motorlara gıcığı olanlar bunu yapıyor önce hafif frenledim baktım olay kafa göstermekten ileri gidiyor şeride giriyor benide sıkıştıracak bende hem fren yaptım hemde sağa kırdım kaldırıma iyice yanaşmış ve kaçacak yerim kalmamıştıki dingil servis şöförü çarptı ve çarpmadan çıkan sesle durdu.ben o anda dedim gitti motor çıkan sesi duysanız sizde böyler düşünürdünüz neyde durduk indik Pişkin adam geldi birde kafa tutuyor kardeşim orda ne arıyorsun diye dedim sen iyimisin burası yol bende seridimdeyim esas sen ne arıyorsun burda dedim sanırım oruç arkadaşın kafasına vurmuştu o anda neyse baktık benim sol kafa grenajının kıvrım yeri kocaman bir siyahlık var dedim sürtünce boyası alındı heralde sonra baktım etek grenajı çıkmış neyse adam baktı amurluğunda ezikler var gidonun kolu ezmiş çamurluğunu neyse bu arada ehliyetim b sınıfı sınavı bekliyorum . eee haliyle otomatik suçlu durumundayım ama blöf yaptım yoksa adam suçluyken çamurluğunu yaptırmak için para isteyecek dedim polis çağıralım bu böyle olmaz adamda suçluya bende birşey yok dedi o kadar bende dedim iftara ytişeceğim mala gelssin cana gelmesin dedim helalleştik topukladım 1 km sonra durdum indim baktım grenajdaki siyahlık adamın lastiğinden bulaşan lastik hamuru sildim cila ile çıktı grenajıda ittim yerine oturdu bir iki mini çizik kaldı o kada görülmüyor bile neyseki verilmiş sadakamız varmış hasarsız atlattık birde adam o anda bana fırça kayıyor haksız ya ya ölseydin ya sana birşey olsaydı ben nasıl uyurdum vicdan azabından ölürdüm diyo lavuk
v.sv.s arkadaşlar lütfen bilhassa yüksek süratlerde araçlar arasından geçmeyin sizde bir araba gibi normal seridinizden gidin bilhassa istranbuldaki arkadaşlar bilirler çok dalgın araba kullanıyor milletimiz düşünsenize bu anlattığım olayın yüksek süratte gerekleştiğini yerşlerde sürüklenir giderdik yarında işe gidip geleyim zaten motoru 24 ekim yazılı 15 kasım direksiyon sınavına kadar kalabalık trafiğe girmeden kullanacağım yakın yerlere korkuyorum yolda biri gelip arakdan vuracak dfiye çok giriyorlar dibine kadar çünkü ehliyet olmayıncada hak talep edemiyorsun lütfen arakdaşlar hızıda gereken yerlerde yapın sıkışık trafikte hem düşük sürat hemde çok dikkatli hesap kitap giderek yapınehliyetim yok ama a2 tabi araba olarak direksiyonum çok iyidir bu güna kadar da vitesli motorda kullandım ama araba bir yana motor gerçekten çok DİKKAT isteyen bir taşıt böyle işte neyse bir yandanda akşam eve gelince dün yan grenajı söktüm baktım başka hasar varmı bu sayede motorun orası burası nasıl söküloyor diye kurcaladım ve öğrendim çok basit miş neyse hafta sonu oraları tekrar söker iyice bir temizlik yaparım bettle 65 yani zaferi tanıyan varsa temizlikte ve titizlikte onu aratmam
durum bu bunu sizle paylaşmak istedim lütfen trafikte çok dikkat hoşçakalın görüşmek üzere
geçmiş olsun.
dönüş yapmayacaksan yolun sağ şeridini kullanma ve kesinlikle reflektif yelek giymeyi alışkanlık haline getir.herhangi bir sebeple yanından büyük araç olduğunda kornaya basmaya üşenme varsın acemi desinler yeterki yanlarında olduğunu bilsinler. bir şekilde kendini fark ettir.
ehliyetsiz olarak binmeme kararın çok yerinde.
-
18 Eylül 2009, 14:49
Allahtan senin altında bi sakatlık olduğunda gazı açınca kaçabileceğin bi motor var biz napalım 150 zc ile ? Hoş ben marmaristeyim trafikle işim olmuyo sizin anlattığınız gibi ama arabaların motorları saymadığı gerçeğini bir kez daha gördüm ve görüyorumda...Hele scooterları falan hiç saymıyolar küçük ya sanki taşıdığı değerde küçükmüş gibi...Ha olsa arkadaşımızın altında olduğu gibi bende de 1200 Gs gibi bi canavar bak bakalım kim kimi araçtan saymıyo tozumu göremezler valla
-
18 Eylül 2009, 18:44
selam arkadaşlar,
bu gün geçen atlattığım ufak kaza girişiminin sonucunda oluşan ufak bir iki çizik için ve grenajları sabitleyen siyah ortası delik ve bir çubuğu ile sabitleme yapan ufak klipslerden almak için suzu yetkili servisine gittim 4 adet aldım ve fiyatını sorduğumda 15 tl açıkçası beni şaşırttı motosiklettede otomobildede yaşı ne olursa olsun her zaman yetkili servislere giderim.bir nevi orjinalliğe sadık kalmak ve orjinal parçanın güvenilirliği ve uzun ömrü bakımından ayrıcada yetkili servisin kendi markasına özgü eğitimler alması ve tecrübesi bakımından tercihim yetkili servis olur . tanesi 3,75 tl liraya gelen bu parçanın fiyatında tabiki yetkili servisin suçu yok ama japonyadanda ithal edilmiş bir ürün olsa minicik plaktik bir parçanın bu maliyetlere ulaşmasının sebebi gümrükteki eklenen vergilermidir yoksa suzuki türkiyenin politikasımıdır anlamadım tamam motosiklet lüks ünde üstünde görüldüğü türkiyede bu kadar bu tip parçaların fiyatlarının yüksekliği beni açıkçası üzdü .belli başlı parçalar mekanik v.b onların fiyatlarına lafım yok uzun ömürlü sık sık değişmeyen parçalarar olarak bir de insan mantığına ve bilgisine yatan metaryeller olarak fiyatları uçukta olsa insana garip gelmiyor ama bir kibrit çöpü kadar plastik bir parçanın 3,75 tl olması açıkçası beni düşündürdü.
Neyse ya orjinale böyle komik parçalara böyle fahiş fiyatları ödeyeceğiz yada uyduruk parçalarla devam edeceğiz . tabiki ki uyduruk parçalar kısmına bu tip plastik mini parçaları kast ediyorum .
Asıl önemlisi ise servise rötuş boyasını nasıl temiz edebilirim dediğimde rötuş boyası yok sadece verebileceğim sana YHG diye 3 harfli bir kod dedi.peki bunla boya satan yerlerde bulabilirmiyim dedim bilmem gidip bakacaksın dedi . koskoca suzuki servisi kaç yıldır bu işle uğraşan bir firmanın rötuş boyasının nasıl temin edileceğini bilmemmesi çok düşündürücü . neyse dedim en güzeli internet ortamında araştırmak ve burgman renk kodu yazınca bizim bu topicte geçmişte bulunan bir sayfa çıktı bir gri motosikletli burgmanı olan bir arkadaş sormuş etek grenajını boyatacağım diye sanırım nomarkada kardeşimde cevaplamış standox diye birde link vermiş allah razı olsun yani servisin vermesi gereken bilgiyi burda kullanıcılar veriyor NOMARKA veya VEDAT veya eskiden adını hatırlayamacağım burgman konusunda engin bilgiye sahip arkadaşlardan birini suzuki türkiye motosiklet departmanına danışman olarak atatsak sanırım hepimizin menfaatine olacak . yani böyle işte bu kadar ufacık şeylere böyle uğraşmak çok üzücü neyseki girdim standoxa ve koyu gri benim motorum RENGİNİ BULDUM PHANTOM GREY-MET DİYE 740080 EĞER MOTOSİKLETİ İLE BOYA PROBLEMİ OLAN ARKADAŞ VARYA BU FİRMADAN İNCELEYE BİLİR .
amacım kimseyi kötülemek v.s değil ben bu forumu motosikletimi yeni alsamda 2005-2006 tam hatırlamıyorum o zamandan beri takip ediyorum ve ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum. ama anlatılan ortamları tek tek gördüğümde anlatıldığı gibi olmadığını veya değiştiği izlenimine kapıldım belkide bu benim düşüncem yanlış algılamış olabilirim veya daha fazla ve sıklıkta aynı ortamda olduğumda düşüncemin yanlış olduğunu anlayacağım ortam derken bululşma v.s değil neyse konuya fazla girmek istemiyorum çünkü ön yargı olur bu yüzden ileride düşüncelerim devam ederse açık ve net olarak anlatırım.
-
18 Eylül 2009, 22:07
arkadaşlar 5 bin tl ye temiz güzel bi burgman bulabilirmiyim?
-
18 Eylül 2009, 22:40
selam millet motosikletinde boya ile ilgili istekleri olan olursa rötuş v.b işler için sağolsun bende nomarkanın bir mesajında grdüm ve araştırdım standox un sitesini ziyaret ederek renk kodunu bulabilir ve standox türkiye ile irtibata geçip bayilerini öğrenip gidip yaptıra bilir benim motorum koyu gri phantom gri diye geçiyor renk kataloğunda gidip yaptırdım rötuşlar için bire bir tuttu normalde rötuş boyaları araca sürdüğünde koyu kalır adamlar o kadar güzel ayarlamasını yaptılarki inanın belli olma orası sıfır bu kadar cuk diye oturur bilginize
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:38 PM ----------
muratalagoz adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 5 bin tl ye temiz güzel bi burgman bulabilirmiyim?
5 bin tl ye burgman bulabilirmiyim derken modeline göre bulabilirsin model kasa farkını göz önünde bulundurmuyorsan tsbiki.... sahibinden.com u ziyaret etmeni öneririm ama benim sana tavsiyem tabi bütçen doğrultusunda bütçeni biraz daha yukarı çekip k6 almandır 2003 2004 gibi 6750-7500 arasında bulma ihtimalin var
-
19 Eylül 2009, 01:07
arkadaşlar burgmana uygun branda nerede bulurum?
-
19 Eylül 2009, 01:17
KingoftHeWest adlı üyeden alıntı
herhangi bir xl beden branda burgmanı tamamen kapatıyor fiyatları kalitesine göre değişiyor ben tesadüfen gördüğüm bir mondail motosikletleri satan bir yerden aldım 40 tl idi 30 tl aldım tamamen kapatıyor ayrıcada su geçirmiyor bilakis test ettim fiyat açısından bilgin olsun diye yazzdım anadolu yakasında isen içerenköy civarı adresi veririm gidip alırsın bu fiyatlara arıyorsan 100 küsürede var tamamen senin seçimin
-
19 Eylül 2009, 01:36
anladım ben avrupa yakasındayım yarın bi bakayım,teşekkürler
-
19 Eylül 2009, 02:27
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:38 PM ----------
[/COLOR]
5 bin tl ye burgman bulabilirmiyim derken modeline göre bulabilirsin model kasa farkını göz önünde bulundurmuyorsan tsbiki.... sahibinden.com u ziyaret etmeni öneririm ama benim sana tavsiyem tabi bütçen doğrultusunda bütçeni biraz daha yukarı çekip k6 almandır 2003 2004 gibi 6750-7500 arasında bulma ihtimalin var[/QUOTE]
hocam k6 dediğiniz nedir tam olarak? 5 bin tl ye kadar kymco mu alınır suzuki mi honda mı? yamaha mı ? min 250 CC mesela kymco larda önde çift disk firen var artıları eksiler nelerdir ?
-
19 Eylül 2009, 05:22
selam arkadaşlar,
bu gün geçen atlattığım ufak kaza girişiminin sonucunda oluşan ufak bir iki çizik için ve grenajları sabitleyen siyah ortası delik ve bir çubuğu ile sabitleme yapan ufak klipslerden almak için suzu yetkili servisine gittim 4 adet aldım ve fiyatını sorduğumda 15 tl açıkçası beni şaşırttı motosiklettede otomobildede yaşı ne olursa olsun her zaman yetkili servislere giderim.bir nevi orjinalliğe sadık kalmak ve orjinal parçanın güvenilirliği ve uzun ömrü bakımından ayrıcada yetkili servisin kendi markasına özgü eğitimler alması ve tecrübesi bakımından tercihim yetkili servis olur . tanesi 3,75 tl liraya gelen bu parçanın fiyatında tabiki yetkili servisin suçu yok ama japonyadanda ithal edilmiş bir ürün olsa minicik plaktik bir parçanın bu maliyetlere ulaşmasının sebebi gümrükteki eklenen vergilermidir yoksa suzuki türkiyenin politikasımıdır anlamadım tamam motosiklet lüks ünde üstünde görüldüğü türkiyede bu kadar bu tip parçaların fiyatlarının yüksekliği beni açıkçası üzdü .belli başlı parçalar mekanik v.b onların fiyatlarına lafım yok uzun ömürlü sık sık değişmeyen parçalarar olarak bir de insan mantığına ve bilgisine yatan metaryeller olarak fiyatları uçukta olsa insana garip gelmiyor ama bir kibrit çöpü kadar plastik bir parçanın 3,75 tl olması açıkçası beni düşündürdü.
Neyse ya orjinale böyle komik parçalara böyle fahiş fiyatları ödeyeceğiz yada uyduruk parçalarla devam edeceğiz . tabiki ki uyduruk parçalar kısmına bu tip plastik mini parçaları kast ediyorum .
Asıl önemlisi ise servise rötuş boyasını nasıl temiz edebilirim dediğimde rötuş boyası yok sadece verebileceğim sana YHG diye 3 harfli bir kod dedi.peki bunla boya satan yerlerde bulabilirmiyim dedim bilmem gidip bakacaksın dedi . koskoca suzuki servisi kaç yıldır bu işle uğraşan bir firmanın rötuş boyasının nasıl temin edileceğini bilmemmesi çok düşündürücü . neyse dedim en güzeli internet ortamında araştırmak ve burgman renk kodu yazınca bizim bu topicte geçmişte bulunan bir sayfa çıktı bir gri motosikletli burgmanı olan bir arkadaş sormuş etek grenajını boyatacağım diye sanırım nomarkada kardeşimde cevaplamış standox diye birde link vermiş allah razı olsun yani servisin vermesi gereken bilgiyi burda kullanıcılar veriyor NOMARKA veya VEDAT veya eskiden adını hatırlayamacağım burgman konusunda engin bilgiye sahip arkadaşlardan birini suzuki türkiye motosiklet departmanına danışman olarak atatsak sanırım hepimizin menfaatine olacak .
yani böyle işte bu kadar ufacık şeylere böyle uğraşmak çok üzücü neyseki girdim standoxa ve koyu gri benim motorum RENGİNİ BULDUM PHANTOM GREY-MET DİYE 740080 EĞER MOTOSİKLETİ İLE BOYA PROBLEMİ OLAN ARKADAŞ VARYA BU FİRMADAN İNCELEYE BİLİR .
Rica ederim. Boya konusunda sorunun çözülmesine çok sevindim. Standox bir internet araştırması olarak kaldı. Sizin fiilen uğraşarak bayisini bulup orada boyatmanız gerçekten bu işin devamını getiren doğru bir yaklaşım olmuş. Daha önce ben de etek grenajını boyatmıştım ve bariz renk farkı vardı. Bundan sonra tek adresim bir Standox bayisi olacak.
Yedek parça konusunda haklısınız. Ama fiyatları servisten servise değişebiliyor. Birkaç yere sorup öyle almakta fayda var. Ufak malzemeler genelde daha pahalı oluyor. Ben de burada orjinalini bulamadığımdan muadil birşey alıp taktım ama kesinlikle orjinali gibi olmuyor.
Yaklaşık 10 aydır Held'in brandasını kullanıyorum ve gayet memnunum. L beden aldım. Piyasada satılanlardan biraz daha pahalı ama onlardan daha kalın bir kumaşı var ve daha kaliteli bir branda. Buradan online olarak almıştım.
-
19 Eylül 2009, 06:34
mrb arkadaşlar kendime bu kış burgman 650 alacam ama ne kadar yakıyor onu bilmiyorum bilgisi olan varsa cevap bekliyoyum teşekkürler
-
19 Eylül 2009, 18:58
-
19 Eylül 2009, 20:15
-
19 Eylül 2009, 22:38
HAYIRLI OLSUN KAZASIZ BELASIZ KULLANIRSIN İNŞALLAH.BAYA TEMİZ GÖRÜNTÜSÜ VAR KM FALAN KAÇTA SORMASI AYIP KAÇA ALDIN ?
BU ARADA ARKADAŞLAR HERKEZİN MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI ŞİMDİDEN KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.
-
19 Eylül 2009, 22:38
hocam süperden de öte birşey bu! allah nazar kaza bela vermesin güle güle kullan! 400 yada 500 cc lerin hızlanmasını uzamasını çok merak ediyorum! hiç kısmet olmadı denemek!
-
19 Eylül 2009, 22:44
Çok teşekkürler arkadaşlar daha iyileri sizlerin olsun.
2005 18k km 7500 tl.
İnanılmaz temizlikte,herkes 0 mı diye soruyor
-
20 Eylül 2009, 01:22
NOMARKA senin yapacağım dediğin işi bu gün ben yaptım
kafa grenajı hariç bütün heryerini söküp iyice bir temizlik yaptım motor oldu sıfır km
silikonlada sildim pırıl pırıl oldu garaja götürecektim ama yağmur başladı bahçede üstü kapalı yerde duruyor. walla öğlen 12 den akşam 17:30 a kadar temizlik yaptım sonax yoğun jant temizleyici almıştım onlada jantları temizledim siyah boya vardı onlada egzostun kıvrım yeri varya devamlı sararan orayaı boyadım simsiyah oldu lastikleri komple yıkadım sıfır lastik gibi bahcedeki yerde taş daha yere basmadı zaten gören sıfırmı aldın diyordu kendi motorum diye demiyorum gerçekten çok temiz iyice tertemiz oldu deopusuda dolu şimdi garaja götürüp bıraktımmı mışıl mışıl uyur artık
böyle işte bebek gibi bakıyorum keretaya
tabi bunları yapınca birde cila yaptım onsuz olmaz
Bu kadar kısa sürede bu kadar iş yapmışsın valla helal olsun. Ben egzozu söküp komple fırın boya yaptıracağım. Araştırmalarıma göre en dayanıklısı fırın boya yaptırmak. Sen nasıl boyadın bilmiyorum ama normal boyalar sıcaktan çok çabuk atıyormuş. Diğer yandan alt kısımlardaki şasi kaynak noktalarında hafif pas izleri var. Bunları zımparayla temizleyip antipas süreceğim. Bunun yanında komple temizlik yapılacak tabiki. Sonuç olarak benim işim seninkinden daha çok. Vakit ayırıp tam kış gelmeden yapmam lazım.
Bu arada yeni Burgmancılara hayırlı olsun der, herkesin Ramazan Bayramını kutlarım
-
20 Eylül 2009, 10:34
Nomarka adlı üyeden alıntı
Bu kadar kısa sürede bu kadar iş yapmışsın valla helal olsun. Ben egzozu söküp komple fırın boya yaptıracağım. Araştırmalarıma göre en dayanıklısı fırın boya yaptırmak. Sen nasıl boyadın bilmiyorum ama normal boyalar sıcaktan çok çabuk atıyormuş. Diğer yandan alt kısımlardaki şasi kaynak noktalarında hafif pas izleri var. Bunları zımparayla temizleyip antipas süreceğim. Bunun yanında komple temizlik yapılacak tabiki. Sonuç olarak benim işim seninkinden daha çok
. Vakit ayırıp tam kış gelmeden yapmam lazım.
Bu arada yeni Burgmancılara hayırlı olsun der, herkesin Ramazan Bayramını kutlarım
walla nomarka 5.5 saat uğraştım ama sen gelde birde bana sor öldüm yorgunluktan bugün bayram ama hala yorgunum dün iyi yormuş beni ben egzostun bir kıvrım yeri varya ayaklığın oraya denk gelen orayı boyadım kalitreli henkelin sprey boya var yanmayan ısıya dayanıklı arabanın kampanalarını boyamak için almıştım onla boyadım çok basit bir kağıt yardımı ile araya sokuyorum kağıdı fıs fıs boyuyorum çokta güzel oluyor evet sase kaynak bağlantı yerlerinde pas var olmasıda doğal suyu gördüğünde ama şunu bil arkadaş var demir kaynak v.s işlerinden anlıyor dün motorun grenajları sökükken gördü şaseyi çok sağlam ve çok akıllıca işçilikle güç dağılımı yapılmış dedi bende bir ara antipas ile oraları elden geçireceğim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler