Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Nomarka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Arkadaşlar, her zaman gittiğim ustama geçen sübap ayarı için gittim. Dedim,
    -usta bu alet 32 binde sübap ayarı yapılması lazım.
    Usta motorun sesini şöle bir dinledi. -Hayır bunda ayara gerek yok.
    -Eee napacaz hiç mi yok yani dedim.
    -İstersen açıp bakalım ama boşuna para vermiş olursun.
    -E dedim millet 15 binde sübap ayarı yaptırıyor.
    -Onlar milletin parasını almak için yaparlar dedi, ama kimisi vardır 15 binde ister kimisinde 60 binde istemez, kullanım tarzına bağlı

Aynen buna benzer bir konuşma geçti aramızda. Hadi bakalım ne diyeceksiniz buna
    2004 Suzuki Burgman AN400 @ 71500 km

"Ride as if you are invisible and everyone wants to kill you."

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Nomarka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -Onlar milletin parasını almak için yaparlar dedi, ama kimisi vardır 15 binde ister kimisinde 60 binde istemez, kullanım tarzına bağlı

Ustanın vardır bir bildiği.

sonercor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    silverwing 400
    slm bu da benim arkadaşın silverwing le yaptığımız dertli istanbul gezimiz
    resimler birazdan

Motosikleti
    SWT

Kesinlikle doğru söylemiş usta, bizde bu haftasonu servisteydik senin yazdıklarını birebir yaşadık. Bizim ustada aynı tespitleri yaptı.
    Sesinden belli olur gerek olursa yapılır dedi
    Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P

Motosikleti
    V-Strom DL650 / Burgman AN400
    kitapçıkta zaten 1000-6000-12000-18000-24000 de bir gözden geçir yazıyor...
    (\__/)
    (='.'=) Never ride faster than your Guardian Angle can fly
    (")_(")*

Motosikleti
    ARTIK YOK ÇOK ÜZGÜNÜM....

Süper Keyif,

Fuarın son günü özellikle fuar çıkışı hayatımda ilk defa yağmurda kullandığım motorum inanılmayacak keyif verdi. Daha önceleri kıyamadığım motorumu arkadaşlarla buluşabilme onlarla bütünleşebilme adına ilk defa yağmurlu havada kullandım. bundan sonra hiç bir yağmuru kaçırmam Almak isyeten tüm arkdaşlar hiç düşünmeden alın bu motoru. Kısa sürede aile fertlerinden biri oluyor zaten.
    İyiki varsın BURGMAN ım...Seni seviyorum

Duffy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE

Bende bunu anlamıyorum, subap ayarı insan kulağının duyacağı kadar bozulsa zaten motoruna bakmıyosundur. Subap ayarı yapılan sentil denen aletin mm. ile hesaplanacak kadar hassas ayarlama yaptığını belirtmeme gerek yok. Servis kitapçığı yazmış bu km'ler de bir zahmet bunlarada bakın. Sentil'i sokarsın araya gerekirse yaparsın gerekmezse yapılmaz. Servislerin her dediğinede inanmayın. İnternet denen bir kaynak var elimizde. Subap ayarı yeni nesil bazı araçların motorlarında yapılmasına gerek yoktur bunlarda bu iş için özel bir sistem bulunmakta "subap iticisi" yada "hidrolik ayarlı" subap diye bilinen isimlerle anılmaktadırlar.
    örnek subap ayarı resimli
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    Arora YY 150T-4
    s.a. arkadaşlar abartısız forumun en baş sayfasından beri tek tük atlamalarla okudum... ben de çok istiyorum burgman sahibi olmayı ama bazı konularda devam bazı konularda tırstım... ama verdiğiniz bilgilerden dolayı çok çok teşekkür ediyorum, burgman kullanıcısı kadar bilgiye sahip oldum desem yeri yani

şu anda 13.000 km. dir Yiying 150-T4 kullanıyorum, markayı bilmezseniz bildiğiniz ASYA 150-T1 ' in aynısı ve çin malı, Allah var rahatlığından gayet memnunum ama işte çin malı orası burası kırılıp dökülüyor ama şu da var 13 bin km oldu mekanik olarak hiç yolda bırakmadı tek arızası piston koluyla pistonu birbirine bağlayan çelik pim kırıldı (nasıl olduğunu hala usta dahil çözmüş değiliz ama) gerçi bakımlarını çok abartılı yapıyorum en ufak çıtırtı pıtırdı beni rahatsız ettiği için küçücük rahatsız etmeyen bir sorunda bile komple parçayı değiştirdiğim oluyor... motordan memnun olmayışımın tek nedeni hız sorunu şehir dışına çıkası gelmiyor adamın 70 le git git bitmiyor yol esas burgman 650 lere çok meraklıydım ama burayı okuyunca ve fazla elektronik parça içermesi nedeniyle sarmadı beni...

bir mondial cı arkadaşımızda Burgman' a geçiş yaptı okuduğum kadarıyla aldığı motordan pek randıman alamadı... Kredi borcum biter bitmez ki bu sene bitirmeye çalışacam bende bir 2004 - 2005 Burgman AN400 almak istiyorum işallah bende böyle sorun yaşamam.. Geçen 2 hafta falan önce muğlaydı yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş satılığa çıkardı ve 1 günde satıldı yetişemedim adama ulaşmama rağmen 3.120 TL gibi komik bir rakama satıldı, motor bitik olsa dahi bu fiyat yine de makul gibi göründü bana gerçi adamın deyişiyle yazın üç ay sadece hafta sonu binilmiş ve sürekli garajda muhafaza edilmiş çizik dahil olmayan bir burgmandı hala çok üzülüyorum onu kaçırdığıma :( gerçi sağlık olsun şu anda almak için en uygun zaman biliyorum fakat kredi borcum müsade etmiyor...

bunları niye yazdım bende bilmiyorum ama imrendim böyle gerçekten çok istiyorum bir burgman sahibi olmak...

aklıma takılan bir kaç soru ya 60 - 70 bin km. motor bitmesi diye bir muhabbet döndü benim aklıma çok takıldı bu ya, şimdi istediğimiz kadar bakımını yapsakta 100.000 km yi göremezmiyiz bu motorla? bi de ben Adana' nın Ceyhan ilçesinde yaşıyorum malum burda çin motorları servisinin haricinde hiç bir servis görmek imkansız desem yeri, servis işini nasıl yapacağımı bilmiyorum...

bir de şu gezilerinize hayranım, ben burda tek başıma yapmak zorunda kalıyorum ve her pazar muhakkak güzel manzaralı bir yere giderim hava müsait olduğu müddetçe...

size boş bi yazı okutturacağım için özür dilerim ama napayım yazasım geldi yaf

Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Alıntı CooLony adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    s.a. arkadaşlar abartısız forumun en baş sayfasından beri tek tük atlamalarla okudum... ben de çok istiyorum burgman sahibi olmayı ama bazı konularda devam bazı konularda tırstım... ama verdiğiniz bilgilerden dolayı çok çok teşekkür ediyorum, burgman kullanıcısı kadar bilgiye sahip oldum desem yeri yani

şu anda 13.000 km. dir Yiying 150-T4 kullanıyorum, markayı bilmezseniz bildiğiniz ASYA 150-T1 ' in aynısı ve çin malı, Allah var rahatlığından gayet memnunum ama işte çin malı orası burası kırılıp dökülüyor ama şu da var 13 bin km oldu mekanik olarak hiç yolda bırakmadı tek arızası piston koluyla pistonu birbirine bağlayan çelik pim kırıldı (nasıl olduğunu hala usta dahil çözmüş değiliz ama) gerçi bakımlarını çok abartılı yapıyorum en ufak çıtırtı pıtırdı beni rahatsız ettiği için küçücük rahatsız etmeyen bir sorunda bile komple parçayı değiştirdiğim oluyor... motordan memnun olmayışımın tek nedeni hız sorunu şehir dışına çıkası gelmiyor adamın 70 le git git bitmiyor yol esas burgman 650 lere çok meraklıydım ama burayı okuyunca ve fazla elektronik parça içermesi nedeniyle sarmadı beni...

bir mondial cı arkadaşımızda Burgman' a geçiş yaptı okuduğum kadarıyla aldığı motordan pek randıman alamadı... Kredi borcum biter bitmez ki bu sene bitirmeye çalışacam bende bir 2004 - 2005 Burgman AN400 almak istiyorum işallah bende böyle sorun yaşamam.. Geçen 2 hafta falan önce muğlaydı yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş satılığa çıkardı ve 1 günde satıldı yetişemedim adama ulaşmama rağmen 3.120 TL gibi komik bir rakama satıldı, motor bitik olsa dahi bu fiyat yine de makul gibi göründü bana gerçi adamın deyişiyle yazın üç ay sadece hafta sonu binilmiş ve sürekli garajda muhafaza edilmiş çizik dahil olmayan bir burgmandı hala çok üzülüyorum onu kaçırdığıma :( gerçi sağlık olsun şu anda almak için en uygun zaman biliyorum fakat kredi borcum müsade etmiyor...

bunları niye yazdım bende bilmiyorum ama imrendim böyle gerçekten çok istiyorum bir burgman sahibi olmak...

aklıma takılan bir kaç soru ya 60 - 70 bin km. motor bitmesi diye bir muhabbet döndü benim aklıma çok takıldı bu ya, şimdi istediğimiz kadar bakımını yapsakta 100.000 km yi göremezmiyiz bu motorla? bi de ben Adana' nın Ceyhan ilçesinde yaşıyorum malum burda çin motorları servisinin haricinde hiç bir servis görmek imkansız desem yeri, servis işini nasıl yapacağımı bilmiyorum...

bir de şu gezilerinize hayranım, ben burda tek başıma yapmak zorunda kalıyorum ve her pazar muhakkak güzel manzaralı bir yere giderim hava müsait olduğu müddetçe...

size boş bi yazı okutturacağım için özür dilerim ama napayım yazasım geldi yaf
    Arkadaşım inşalllah motorunu satıp düzgün bir 2004-2005 burgman alırsın. Piyasada nadirde olsa temiz ve ucuz düşebiliyor ama ucuzuna bakıyorsan eğer motoru bildiğin bir yere göster ya da servisliğini kim yapmışsa ona göstermen daha iyi hatta. Burgman'ın tek problemi biraz yağ eksiltmesi. 1000km'de bir yağ seviyesinin kontrol edilmesi lazım. Aksi halde bazen rastladığım gibi yağsız bırakıp, motoru yaptıranlar bile var. Gerçi bunların kimisi sırf yağ yakıyor motor eskidi sanıp yaptırıyor ama, yok öle bişey tabi. Burgmanusa'de bazı kullanıcılar 50000 mil'e gelmiş durumda ve rutin bakım harici hiçbir yerine dokunmamışlar ve bakıldığı müddetçe bir 50bin daha yapacağını söylüyorlar.

Ben Adana'dayken motoru İstanbul'dan aldım ve sürerek getirdim. Adana da iken bende çok gezdim. Motor sorunsuz olunca uzun mesafelere gönlün rahat gidebiliyorsun. O yüzden Antep, Hatay, Maraş, Alanya, Niğde, Mersin vs. hep gezdim oraları. Şimdi memleketteyim ve burada da gezmedik yer bırakmadım. Çok keyifli, rahat bir motordur. Günde 500km de yaptığım oldu ve hiçbir rahatsızlık hissetmedim. 90-100-110 en makul hızlar. 120'den sonra titreşim artıyo ve en ufak bir yan rüzgardan etkileniyor (özellikle Antep otobanındaki meşhur Atatürk viyadüğünün üstünden geçmeni öneririm, tabi 120 ile değil kesinlikle), ama yinede stabil gitmeye devam ediyor.

İnşallah iyi bir motor denk getirirsin, darısı senin başına...

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Arkadaşım inşalllah motorunu satıp düzgün bir 2004-2005 burgman alırsın. Piyasada nadirde olsa temiz ve ucuz düşebiliyor ama ucuzuna bakıyorsan eğer motoru bilfdiğin bir yere göster ya da servisliğini kim yapmışsa ona göstermen daha iyi hatta. Burgman'ın tek problemi biraz yağ eksiltmesi. 1000km'de bir yağ seviyesinin kontrol edilmesi lazım. Aksi halde bazen rastladığım gibi motoru yaptıranlar var. Gerçi bunların kimisi sırf yağ yakıyor motor eskidi sanıp yaptırıyor ama, yok öle bişey tabi. Burgmanusa'de bazı kullanıcılar 50000 mil'e gelmiş durumda ve rutin bakım harici hiçbiryerine dokunmamışlar ve bakıldığı müddetçe bir 50bin daha yapacağını söylüyorlar.

Adana da bende çok gezdim. Motor sorunsuz olunca uzun mesafelere gönlün rahat gidebiliyorsun. O yüzden Antep, Hatay, Maraş, Alanya, Niğde, Mersin vs. hep gezdim oraları. Çok keyifli, rahat bir motordur. Günde 500km de yaptığım oldu ve hiçbir rahatsızlık hissetmedim. 90-100-110 en makul hızlar. 120'den sonra titreşim artıyo ve en ufak bir yan rüzgardan etkileniyor, ama yinede stabil gitmeye devam ediyor.

İnşallah iyi bir motor denk getirirsin...
    Bunların hepsine katılıyorum. Bakımları yapılmış ve hor kullanılmamış bir motor bahsedilen km'leri yapar. Ucuz Burgman bakıyorsun ama ucuz aldığın o Burgman az daha pahalı olan ama daha temiz Burgman'dan pahalıya gelir. Uğraşır durursun bu aletin parçası çok ta ucuz değil.
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Merhaba Arkadaşlar ;
    Fuar esnasında Tekay motorda sergilenen Burgman An 400 ü sanırım incelemişinizdir.Ek olarak koltuk ısıtma elcik ısıtma elcik koruma gibi aksesuarlar vardı üstünde.
    Benim size sormak istediğim oradaki elcik korumasını buradan yada yurt dışından temin etme olanağım nedir bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

selam arkadaşlar 2004 burgman 650 nin servis kitabınının türkçesini nerde bulabilirim evet gercekten mükemel bir motor.

Motosikleti
    Arora YY 150T-4
    Arkadaşım inşalllah motorunu satıp düzgün bir 2004-2005 burgman alırsın. Piyasada nadirde olsa temiz ve ucuz düşebiliyor ama ucuzuna bakıyorsan eğer motoru bildiğin bir yere göster ya da servisliğini kim yapmışsa ona göstermen daha iyi hatta. Burgman'ın tek problemi biraz yağ eksiltmesi. 1000km'de bir yağ seviyesinin kontrol edilmesi lazım. Aksi halde bazen rastladığım gibi yağsız bırakıp, motoru yaptıranlar bile var. Gerçi bunların kimisi sırf yağ yakıyor motor eskidi sanıp yaptırıyor ama, yok öle bişey tabi. Burgmanusa'de bazı kullanıcılar 50000 mil'e gelmiş durumda ve rutin bakım harici hiçbir yerine dokunmamışlar ve bakıldığı müddetçe bir 50bin daha yapacağını söylüyorlar.

Ben Adana'dayken motoru İstanbul'dan aldım ve sürerek getirdim. Adana da iken bende çok gezdim. Motor sorunsuz olunca uzun mesafelere gönlün rahat gidebiliyorsun. O yüzden Antep, Hatay, Maraş, Alanya, Niğde, Mersin vs. hep gezdim oraları. Şimdi memleketteyim ve burada da gezmedik yer bırakmadım. Çok keyifli, rahat bir motordur. Günde 500km de yaptığım oldu ve hiçbir rahatsızlık hissetmedim. 90-100-110 en makul hızlar. 120'den sonra titreşim artıyo ve en ufak bir yan rüzgardan etkileniyor (özellikle Antep otobanındaki meşhur Atatürk viyadüğünün üstünden geçmeni öneririm, tabi 120 ile değil kesinlikle), ama yinede stabil gitmeye devam ediyor.

İnşallah iyi bir motor denk getirirsin, darısı senin başına...
    saol hocam inşallah valla çok istiyom hayırlısı

yav hani kimse yazmıyo okuyalım nie böle ?

Merhaba arkadaşlar burgmanla ilgili kimse yazmıyor demiş bir arkadaşımız burkman süper bir makine yazmaya sayfalar yetmez onun için yazmıyorlardır .Bizde 2004 Burgman 650 li var geçen sene aldık şimdiye kadar bindğim birçok motordan çok üstün özelikleri var performansını tamamen hissedebiliyorsunuz ayrıça sürüşü mükemmel ben biraz mekanige meraklıyım burgmanın tüm mekanik kısmını inçeledim hatasız bir makina yağını düzenli kontrol edilirse ömürlük bir makina o yüzden alınaçak en güzel motor bençe .

Motosikleti
    silverwing 400
    dertli istanbul gezimiz

http://img26.imageshack.us/img26/9554/dscn1715ix2.jpg

mutlu bir başlangıç bana motor bakmaya gidiyorum ama başımıza gelcekleri nerden bilelim

yola çıkmadan bir gün önce motoru bakıma soktuk hani olurya uzun yol sorun çıkmasın hesabı

ve hesap ortada

http://img134.imageshack.us/img134/2087/dscn1722dy4.jpg

saolsun servis şanzuman yağ tapasını sıkmamış tesadüfen sigara molasında bi baktık yerde yağ ve sonrası resimdeki gibi
    hemen motorun anahtarıyla tapayı sıkabildiğimiz kadar sıktık ve korkarak gaza bastık yok kenarında bir lastik tamircisinde
    işimize yarıyacak anahtarları bulduk benzinliktende otomatik şanzuman yağı aldık yağlı kağıttan huni yapıp doldurduk sonra yola devam yılmak yok korkmak ta yok

Arkadaşlar fuarda an 400 sıfır 21.900 tl idi artık sıfır burgman nasıl alınacak ya?

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Alıntı sonercor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dertli istanbul gezimiz

http://img26.imageshack.us/img26/9554/dscn1715ix2.jpg

mutlu bir başlangıç bana motor bakmaya gidiyorum ama başımıza gelcekleri nerden bilelim

yola çıkmadan bir gün önce motoru bakıma soktuk hani olurya uzun yol sorun çıkmasın hesabı

ve hesap ortada

http://img134.imageshack.us/img134/2087/dscn1722dy4.jpg

saolsun servis şanzuman yağ tapasını sıkmamış tesadüfen sigara molasında bi baktık yerde yağ ve sonrası resimdeki gibi
    hemen motorun anahtarıyla tapayı sıkabildiğimiz kadar sıktık ve korkarak gaza bastık yok kenarında bir lastik tamircisinde
    işimize yarıyacak anahtarları bulduk benzinliktende otomatik şanzuman yağı aldık yağlı kağıttan huni yapıp doldurduk sonra yola devam yılmak yok korkmak ta yok

Kusura bakmayın ben bir şeyi merak ettim otomatik vites yağının konulması bana yanlış geldi. Bunu servise sordunuz mu acaba

Limankalesi, suzuki fiyat konusunda kafayı yemiş durumda sanırsam. Burgman 400'e ABS koymuşlar iyi çok güzel ama 650 ile nerdeyse aynı para. Suzuki dağıtım işini Korlas'tan alıp başka bir firmaya verdi nedense Suzuki amatör firmalarla çalışmayı çok seviyor. Suzuki Türkiye'de motor satıyorsa markanın iyiliğinden kaynaklanıyor. Buna örnek bir firmada Mazda'yı getiren mermerler bu markalar Türkiye'de hak ettikleri yerlerde değiller.
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Alıntı Duffy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayın ben bir şeyi merak ettim otomatik vites yağının konulması bana yanlış geldi. Bunu servise sordunuz mu acaba

Limankalesi, suzuki fiyat konusunda kafayı yemiş durumda sanırsam. Burgman 400'e ABS koymuşlar iyi çok güzel ama 650 ile nerdeyse aynı para. Suzuki dağıtım işini Korlas'tan alıp başka bir firmaya verdi nedense Suzuki amatör firmalarla çalışmayı çok seviyor. Suzuki Türkiye'de motor satıyorsa markanın iyiliğinden kaynaklanıyor. Buna örnek bir firmada Mazda'yı getiren mermerler bu markalar Türkiye'de hak ettikleri yerlerde değiller.
    Otomatik vites yağı değil de son dişli yağı olmasın o?

Bu fiyatların uçması euro ve doları'ın yükselmesine de bağlı. Sitesine bakarsanız AN650 nin fiyatı da 28.900 TL olmuş. Yani AN400'le aynı değil. Ama bu kadar yükselmesi de düşündürücü, çünkü otomobillerin fiyatları bu oranda artmadı, öyle olsaydı şimdi bir Fiesta parasına o zaman bir Focus alınırdı herhalde.

Ayrıca şimdi Honda'nın sitesine de baktım daha da sinir oldum, Honda nın motosiklet fiyatları bile değişmezken bu fiyatlarla artık kimse Suzuki almaz Suzukinin izlediği bu politika çok yanlış.

Ha bu yüksek fiyatlar bir 2. el piyasasına yansır, bize iyi ama 2. el almak isteyene kötü yine...

Şimdi biraz hesaplama yaptım. Çıkan sonuca göre Suzuki nin bu fiyatı istemesi kendine göre normal ama bize göre değil tabiki, şimdi söle açıklayayım:

Suzuki'nin Amerika sitesinde
    2008 Burgman AN400: 5949 $
    2009 Burgman AN400 ABS:7099 $
    yani fiyat 1.193 oranında artmış.

Şimdi dolar kuruna gelelim:
    2008 yılı kuru ortalama 1.25 YTL alalım.
    2009 yılında bu ortalama 1.60 YTLseviyesinde
    yani kur artış oranı 1.28 seviyesinde.

Şimdi bu oranları çarpıp AN400'ün 2008 fiyatıyla (14bin YTL) çarptığımızda karşımıza 21bin TL çıkıyor ki bu yaptıkları artış kendilerine göre doğal aslında
    (14000 x 1.193 x 1.28 = 21384 TL)

vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    geçen hafta motorumu fevzi ustaya götürüp 30bin bakımını km si henüz gelmemesine rağmen yaptırdım ve yasin kardeşime subap ayarlarınıda yap dedim.
    aynen şöyle dedi.

-abi senin motorda subap ayarına gerek yok. illa yap diyorsan açıp kapayım ve yaptım diyeyim. bilen bilmeyen konuşuyor. subap ayarı gerekmedikçe şu km lerde diye yapılmaz. ihtiyaç varsa yapılır.

valla ben servisime güveniyorum. gerekli olan birşeyi neden yapmasınlar ki?

ulen deniz burada bizi doldurup doldurup yolluyon servise

Motosikleti
    silverwing 400
    yanlış olmayacağını söyledi servis tabiki bandırmaya geri geldiğimizde servise bakımı bir daha yaptırdık mecbur yapacaktı da onun hatası bu arada mantık olarak otomatik şanzuman yağı olur gibi geliyor bana sonuçta bu motorda otomatik vites sisteminde değil mi

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler