Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Duffy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Alıntı teror adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkeze selam bu hafta içinde 2002 model BMW F650gs mi maddi nedenlerden dolayı 2004 burgman 400 ile takaslıyorum.Umarım yeni motorum ile mutlu mesut yol yapabilirim.Hiç aklımda olmayan bir motordu o yüzden çok derin bilgilere sahip değilim.İnşallah bu topic sayesinde burgman hakkında geniş bilgi bulucam.Kısacası artık bende aranızdayım
    Hayırlısı olsun. Aramıza hoşgeldin. Merak etme Burgman seni üzmez
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
    Çakma Vstrom

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    CaBRioLeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1150 RT
    iyi tercih .... üzülmezsin memnun kalırsın.... alışkanlık yapıyor bırakamıyorsun baştan söliyelim .
    O KASKI Hemen Kafana Geçir.......

Moderatör Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Umarım öyle olur.Bu motor çok süpriz oldu açıkçası ilk denediğimde baya bi acayip geldi.rahatlığı ve kalitesine diyecek bişeyim zaten olamaz kendini kanıtlamış bir motosiklet fakat bu kadar rahatlık BMW den sonra bana biraz fazla
    YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR

Motosikleti
    silver o bir kral,simdilik prenses brg 07
    Umarım öyle olur.Bu motor çok süpriz oldu açıkçası ilk denediğimde baya bi acayip geldi.rahatlığı ve kalitesine diyecek bişeyim zaten olamaz kendini kanıtlamış bir motosiklet fakat bu kadar rahatlık BMW den sonra bana biraz fazla
    almayı dusundugun burgman kaç model ve kaç kmde..
    Bu konuda bilgi veririsen daha fazla yardımcı olmaya çalışırız...
    Birde alırken sagna soluna iyi bakman lazım.birkaç arkadaş motoru aldı ve sorun yasıyor..
    Dikkatli olmak lazım...
    Genel olaak iyi motordur.km yapmış burgilerde standart problemler yag yakması varyatör problemleri başı çeker....
    Şahsi yorumum 650 le arazi dışında ne yaparsan bunlada yapabilirsin son hız dahi çok yakındır 650 ye...Frenleri kombinedir ve abs ye ihtiyaç duyulmaz...

hayırlı olsun
    cabriolet sende hoşgeldin..
    hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.

Nomarka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Herkeze selam bu hafta içinde 2002 model BMW F650gs mi maddi nedenlerden dolayı 2004 burgman 400 ile takaslıyorum.Umarım yeni motorum ile mutlu mesut yol yapabilirim.Hiç aklımda olmayan bir motordu o yüzden çok derin bilgilere sahip değilim.İnşallah bu topic sayesinde burgman hakkında geniş bilgi bulucam.Kısacası artık bende aranızdayım

Aramıza hoşgeldiniz. Evet Burgman F650'den daha rahattır. Yakıt tüketimleri hemen hemen aynıdır. Tabiki hacminden dolayı F650 daha hızlı ve ataktır.

Takaslayacağınız motor eğer 20bin km civarlarındaysa kayış, debriyaj balatasının ve varyatör takımının değişip değişmediğini sorgulayın. Hatta bir servise gösterseniz daha iyi olur. Eğer değişmişse bir 20bin daha sorunsuz binersiniz. Hayırlı olsun...

Bu arada 200. sayfamızda hayırlı olsun...

Alıntı creativefx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    km yapmış burgilerde standart problemler yag yakması
    Bu yağ yakma olayını BurgmanUSA'de biraz araştırdım. Olay açıkçası kilometre yapmayla alakası yok, tüm AN400'lerin sorunu. Tamamen Suzukinin tasarımından kaynaklanan bir durum. Anladığım kadarıyla motor çalışırken oluşan yağ buharı motor bloğuna bağlı ince bir hortum vasıtasıyla hava filtresinin bulunduğu kutuya veriliyor. Bu sayede hava filtresi nemli tutularak tozu daha iyi tutması sağlanıyor, tabi bu arada da buharın bir kısmı yanma odasına gittiğinden yakılıyor. Bazısı çeşitli modifikasyonlarla bu yağ buharını kısıtlayıcı şeyler yapmış ve yağ yakma olayının önüne geçmiş. Bakınız link1 ve link2

http://burgmanusa.com/gallery/Oil-io...part-1by-kfir/

http://burgmanusa.com/gallery/album109
    2004 Suzuki Burgman AN400 @ 71500 km

"Ride as if you are invisible and everyone wants to kill you."

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Alıntı Nomarka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aramıza hoşgeldiniz. Evet Burgman F650'den daha rahattır. Yakıt tüketimleri hemen hemen aynıdır. Tabiki hacminden dolayı F650 daha hızlı ve ataktır.

Takaslayacağınız motor eğer 20bin km civarlarındaysa kayış, debriyaj balatasının ve varyatör takımının değişip değişmediğini sorgulayın. Hatta bir servise gösterseniz daha iyi olur. Eğer değişmişse bir 20bin daha sorunsuz binersiniz. Hayırlı olsun...

Bu arada 200. sayfamızda hayırlı olsun...

Bu yağ yakma olayını BurgmanUSA'de biraz araştırdım. Olay açıkçası kilometre yapmayla alakası yok, tüm AN400'lerin sorunu. Tamamen Suzukinin tasarımından kaynaklanan bir durum. Anladığım kadarıyla motor çalışırken oluşan yağ buharı motor bloğuna bağlı ince bir hortum vasıtasıyla hava filtresinin bulunduğu kutuya veriliyor. Bu sayede hava filtresi nemli tutularak tozu daha iyi tutması sağlanıyor, tabi bu arada da buharın bir kısmı yanma odasına gittiğinden yakılıyor. Bazısı çeşitli modifikasyonlarla bu yağ buharını kısıtlayıcı şeyler yapmış ve yağ yakma olayının önüne geçmiş. Bakınız link1 ve link2

http://burgmanusa.com/gallery/Oil-io...part-1by-kfir/

http://burgmanusa.com/gallery/album109
    Nomarka, paylaşımın için çok teşekkürler. Bende senelerdir Burgman yağ yakar diyorum yeni sahipleri uyarıyorum. Bu yağ yakma olayı sekmanlardan dolayı değil. Km. ile alakası yoktur. (Km. arttıkça segmandan dolayıda yağ yakma olabilir) Burgman'ım 380 km'sinde de böyleydi.
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    Karakızı sattık gitti
    Günaydın arkadaşlar!
    Her ağacın kurdu özünden olur. Yiğidin kemliği sözünden olur.

almayı dusundugun burgman kaç model ve kaç kmde..
    Bu konuda bilgi veririsen daha fazla yardımcı olmaya çalışırız...
    Birde alırken sagna soluna iyi bakman lazım.birkaç arkadaş motoru aldı ve sorun yasıyor..
    Dikkatli olmak lazım...
    Genel olaak iyi motordur.km yapmış burgilerde standart problemler yag yakması varyatör problemleri başı çeker....
    Şahsi yorumum 650 le arazi dışında ne yaparsan bunlada yapabilirsin son hız dahi çok yakındır 650 ye...Frenleri kombinedir ve abs ye ihtiyaç duyulmaz...

hayırlı olsun
    cabriolet sende hoşgeldin..
    Takasladığım motosiklet 2004 model 17500 km de sağında solunda bişey yok sadece ön panel plastiğinde çok az bir açıklık var.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.söylediğiniz şeyleri tekrardan gözden geçiricem.

Yağ yakma derken bir miktarı varmı mesela 5 bin km de 1 lt gibi?

vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    valla benim burgi 3000km de rahat bir litre yağı afiyetle içiyor. bu yüzden her 6bin km bakımında iki litre fazladan motül yağ alıyorum fevzi ustadan.dükkanda bulundurup bin km de bir eksileni tamamlıyorum.

atalarımız ne demiş tarıkçım fazla yağın zararı olmaz dimi

Alıntı Foto-Moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Günaydın arkadaşlar!
    günaydın ozzcum. sen uzak kaldın bizden var mı bir sebebi bizim bilmediğimiz caanım kardeşim? varsa bir hatamız düzeltelim hemen.

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Kullanımla alakalı biraz da yüsek süratlerde kullanılırsa 1lt. eksiltiyor. Ancak daha sakin şehir içi kullanımda 500-800ml. bulur. Vedat sağolsun bol kepçe olduğundan dolduruyor karteri
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    SWT
    Alıntı Foto-Moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Günaydın arkadaşlar!
    Günaydın kardeş özletiyorsun kendini..

Alıntı vedatarpacı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla benim burgi 3000km de rahat bir litre yağı afiyetle içiyor. bu yüzden her 6bin km bakımında iki litre fazladan motül yağ alıyorum fevzi ustadan.dükkanda bulundurup bin km de bir eksileni tamamlıyorum.

atalarımız ne demiş tarıkçım fazla yağın zararı olmaz dimi

günaydın ozzcum. sen uzak kaldın bizden var mı bir sebebi bizim bilmediğimiz caanım kardeşim? varsa bir hatamız düzeltelim hemen.
    Evet burgman yağ eksiltiyor ama kullanıma göre biraz daha fazla yada biraz daha az eksiltebilir.
    Mesela vedat delifişek gibi kullandığı için onunki 1 lt eksiltiyor bizlerinki 500gr

Biz vedatla yağı tepeleme dolduruyoruz eksildikçe tamamla prensibi
    Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P

:D demekki bizde en az 1 lt eklicez

Bu arada kayış, debriyaj balatasının ve varyatör takımının ortalama fiyatları hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ben motosikleti limitlerinde kullanmayı seviyorum birazda agresif kullanıyorum fakat bir okadarda motosikletimin temizliğine ve mekanik aksamına çok önem veriyorum.Bakımlarını normalden daha sık yapıp çalışma sistemini sürekli kontrol ederim.Hiç üşenmem saatlerce en ince noktalarına kadar bakar,temizler parlatırım.ben motoruma iyi bakarım baktığım motordanda iyi performans bekler gazlarım .

Motosikleti
    Karakızı sattık gitti
    Alıntı tarikiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Günaydın kardeş özletiyorsun kendini..

Evet burgman yağ eksiltiyor ama kullanıma göre biraz daha fazla yada biraz daha az eksiltebilir.
    Mesela vedat delifişek gibi kullandığı için onunki 1 lt eksiltiyor bizlerinki 500gr

Biz vedatla yağı tepeleme dolduruyoruz eksildikçe tamamla prensibi
    Ben de sizi özledim arkadaşlar, kaç haftadır şu taşınma yerleşme işleri bağladı elimizi kolumuzu... Nihayet yerleştik. En kısa zamanda görüşmek üzere...
    Her ağacın kurdu özünden olur. Yiğidin kemliği sözünden olur.

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    :D demekki bizde en az 1 lt eklicez

Bu arada kayış, debriyaj balatasının ve varyatör takımının ortalama fiyatları hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ben motosikleti limitlerinde kullanmayı seviyorum birazda agresif kullanıyorum fakat bir okadarda motosikletimin temizliğine ve mekanik aksamına çok önem veriyorum.Bakımlarını normalden daha sık yapıp çalışma sistemini sürekli kontrol ederim.Hiç üşenmem saatlerce en ince noktalarına kadar bakar,temizler parlatırım.ben motoruma iyi bakarım baktığım motordanda iyi performans bekler gazlarım .
    Kayış: 200ytl civarı
    Balata ve Tas: 500ytl civarında
    Çakma Vstrom

Alıntı Duffy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayış: 200ytl civarı
    Balata ve Tas: 500ytl civarında
    verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim parçalar biraz tuzluymuş.Gerçi çok sık kullanmayı düşünmüyorum.yeniden satılık ilanlarına koyucam umarım hayırlı bir kısmeti çıkar ama o vakite kadar motorun eksikleri var ise tamalayıp satana kadar zevkini çıkartmak lazım

Motosikleti
    hehehehheheeh...
    ne oldu burgmancılar sizi..
    burgman650 yi sattıktan sonra salcanomla 1500 km ye yakın yol yaptım.
    geçen yagını kontrol edeyim dedim.Bir damla yag eksiltme yokkkkk.
    O kadarda hor kullanıyorum zincir yagsız frenler bakımsız ,dag ,tas,camur, deniz kumu,son hız(110) dakkalarca gittim banamısın demedi...
    Ayrıca yag buharı için ayrı bir delik yapmıslar vebir hortumla motor bloğunun arkasından aşagıya iniyor......
    Teknoloji farkı ne yaparsınnn
    Evet deniz bey cevapları bekliyorum...
    hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.

vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    hehehehheheeh...
    O kadarda hor kullanıyorum zincir yagsız frenler bakımsız ,dag ,tas,camur, deniz kumu,son hız(110) dakkalarca gittim banamısın demedi...
    Ayrıca yag buharı için ayrı bir delik yapmıslar vebir hortumla motor bloğunun arkasından aşagıya iniyor......
    demek dakikalarca gidiyorsun banamısın demiyor haa

birde yedek deliği var haa

ne diyorsuuuun

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    hehehehheheeh...
    Yani eski dizellerdeki gibi tahliye hortumu var giderken şimdi oradan dumanda atıyordur o
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    Alıntı Duffy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani eski dizellerdeki gibi tahliye hortumu var giderken şimdi oradan dumanda atıyordur o
    Valla denizcim duman atması için oncelikle yag yakması lazım..Biliyorsun 15/40 yag koydum banamısın demiyor..Bu arada biliyorsun yagı kontrol etmek için kapak açmaya gerek yok camı var ordan bakıyorsun

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Valla denizcim duman atması için oncelikle yag yakması lazım..Biliyorsun 15/40 yag koydum banamısın demiyor..Bu arada biliyorsun yagı kontrol etmek için kapak açmaya gerek yok camı var ordan bakıyorsun
    İşte cevap soruda gizli
    Motor gitmediği için ne yağ ne benzin yakıyor. Çünkü benzin yaksa yağ yakacak o zaman motor gidecek.
    Bu arada cam buğulanmış görünmüyor.
    Çakma Vstrom

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler