Selam arkadaşlar, ben burgman 400 almayı düşünüyorum, önümüzdeki sezon, şu anda bir çin malı kullanıyorum. mondial, geçen sene ağustos ayında almıştım, bu zamana kadar 20000 km yaptım, yani baya gezdirdi,hiç yolda kalmadım.belki biraz şlanslıydım ve motoruma çok iyi baktığım için belkide. artık 400 lük burgmana binmek istiyorum, yalnız merak ettiğim bazı şeylerle ilgili sizlerden sorularımı cevaplamanızı rica ediyorum. Periyodik bakıma 6000 km de bir giriyor sanırım. Yağ değişimide mi 6000 km de bir ? ben benim motorumum yağını 700-800 km de bir değiştiriyorum
bizim scooterlerin kayışı maximum 6000 km gidiyor ve 50 ytl ye değiştiriliyor, burgmanın orjinal kayışının 200 ytl civarında olduğunu duydum, bu kayışın ömrü kaç km dir =? bizim motorlar, yani çin malları, en fazla 35 belki 40 bin km sonra sıfır motor istiyor, bunun maliyetide 300 ylt, bugman 400 ün sağlıklı ve bakımları düzenli yaptırılarak kullanıldığında motor ömrü kaç km dir ve bunun maliyeti nedir =? örneğin fren balatalarının ömrü kaç km ? bizimkilerde 8-10 bin arası. veya varyatör setinin, yani kavframa debriyaj aksamının, motorun hareket enerjisini tekerleğe iletme görevini gören, kayışın hareket verdiği parçalar oluyor sanırım bu varyatör seti, bu parçaların maliyeti nedir ve değiştirildiğinde kaç bin km ömrü vardır ? benim mondial de 10 bin km sonra aynı devirlerde hızım 15-20 km düştü ve kalkışlarda çok yüksek devirler kullanmaya başladı, şikayetimi servise söyledim ve 70 ytl karşılığında debriyaj parçalarını değiştirdi. motor eski performansını yakaladı. yani merak ettiğim bunlar arkadaşlar, hangi km lerde aşağı yukarı hangi parçaların ömrü bitiyor değişmesi gerekiyor ve maliyeti ne oluyor ? çin malları çok ucuz elbette bi burgman kalitesi yok, bir burgman 400 alırsam beni ekonomik olarak neler bekliyor. seneye nisan mayıs gibi 10-20000 km arası temiz bakımlı bi burgman alırsam ilerki senelerde bütçemi ne kadar etkiler, yardımcı olan ark..lara şimdiden teşekkürler..
birde ark..lar 400 buregman da marş ağağı yok. hiç aküsü bitip yolda kalan, veya sigotası atan, mar motoru arzı yapıpı ta yolda kalan olmadı mı =? bu yüzden bi dönem sym gts 250 lere baktım ama yine burgman sevdama yenik düştüm, ben bu şekilde eğer marş ayağım olmasaydı bi kere sinde sigorta attı, bi keresindede marş motoru dönmedi, arzı yaptım, yani marş ayağım olmasaydı yolda kalacaktım, hiç bu şekilde yolda kalan oldumu =? yani otomatik vites .vurdurarak ta çalıştırma imkanı yok
veya daha genel soriyim. hiç yolda kalan oldumu ve arıza ne oldu =? forumları inceledimde genelde bahsedilen konular geziler ve sosyal etkinliklerden ibaret, herhalde burgman sahibini pek üzmüyor bizimkiler gibi.
bizim forumlarda arızalar ve giderme yolları dolu
yardımlarınız için teşkürler arkadaşlar..
ve son olarak kocaeli ili içinde veya yakınında suzuki servisi bilen burgman kullnan arkadaş varmı, ben burada suzuki servisi bilmiyorum ve sanırım yok. bilen ark.. varsa ve yardımcı olursa sevinirim..