Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    V-Strom DL650 / Burgman AN400
    Dün havayı güzel yakalamışken indim motora biraz bakım yapayım dedim. niyetim debriyaj tasını temizleyip balataları zımparalamaktı ama elimdeki anahtar tasın ordaki civatayı sökmeğe uygun olmadığundan ertelemek zorunda kaldım. bide hazır açmışken son dişli yağını kontrol edeyim dedim içinden gri bi yağ aktı bana biraz garip geldi bende burgmanusa daki arkadaşların yazdığı üzere yağı 10-40 sentetik motor yağıyla değiştirdim. içinden çıkan yağın gri olması onun kendi rengindenmidir yoksa yağada bi bozulma fln mı olmuştur?
    (\__/)
    (='.'=) Never ride faster than your Guardian Angle can fly
    (")_(")*

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Arkadaslar Herkese Selam;

Burgman 400 alacagım cok kısa bır surede motoru kıme gostereyım sızın ıyı bıldıgınız kısıler vardır.Nelere onem vereyım.2006 2005 8 9 cıvarı motorlar var az km

Yardımlarınıza ihtiyacım var ne tavsıye edersınız

Motosikleti
    Honda nt 700 deauville
    Alıntı YaNKeeS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar Herkese Selam;

Burgman 400 alacagım cok kısa bır surede motoru kıme gostereyım sızın ıyı bıldıgınız kısıler vardır.Nelere onem vereyım.2006 2005 8 9 cıvarı motorlar var az km

Yardımlarınıza ihtiyacım var ne tavsıye edersınız
    Avrupa yakasındaysan arkadaşlar Fevzi ustayı tavsiye ediyor. Anadolu yakasındaysan Kartal Altan motoru tavsiye edebilirim. 0216 306 23 19 Taner Tamer kardeşler. Kısaca T@t

Ben sym, ve burgman 650 yi 1 senedir götürüyorum. Servis üçreti neyse onu alırlar bazen de ufak tefek şeylerde cay içirip gönderirler. Ne kadar borcum derim hadi len derler. Güvenebilirsin. 650 yı götürdüm Test makınasına soktular. Alabirlirsin deyincede aldım.
    Ya göründüğün gibi ol. ya da olduğun gibi görün.

Duffy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Alıntı kolpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün havayı güzel yakalamışken indim motora biraz bakım yapayım dedim. niyetim debriyaj tasını temizleyip balataları zımparalamaktı ama elimdeki anahtar tasın ordaki civatayı sökmeğe uygun olmadığundan ertelemek zorunda kaldım. bide hazır açmışken son dişli yağını kontrol edeyim dedim içinden gri bi yağ aktı bana biraz garip geldi bende burgmanusa daki arkadaşların yazdığı üzere yağı 10-40 sentetik motor yağıyla değiştirdim. içinden çıkan yağın gri olması onun kendi rengindenmidir yoksa yağada bi bozulma fln mı olmuştur?
    Aman dostum sen ne yapıyorsun son dişli kutusunda motor yağının ne işi var sakın kullanma motoru ve direkt yağı boşalt orada altlı üstlü iki tapa var alttaki boşaltır üstteki seviye kontrolü içindir servis kitapçığında yağ için 190-200ml. konması gerektiği yazıyor ve olması gereken yağ Hypoid Dişli yağı SAE #90 - GL5 olması gerekiyor.
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    valla burgmanusa da baya inceledim hep 10-40 kullanıyor.
    misal şuan ilk gördüğüm:
    http://burgmanusa.com/gallery/TechAr...nhole.jpg.html
    (\__/)
    (")_(")*

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    haklısın ama servis kitapçığı son dişli için belirttiğim yağı söylüyor GL5 dediği standart ise ağır şartlar altında çalışan dişliler için geliştirilmiş bir yağ imiş GL4 önerilen bir sistemde GL5 arıza sebebi verebilirmiş bu bile bu kadar önemli iken motor yağı koymak bence doğru değil. Eğer servis kitapçığı yoksa elinde yollayabilirim
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    SWT
    Ben hiç karıştırmam valla oraları neme lazım
    Yağ kontrolu yaparım arada sırada siler süpürür aynaları grenajları jantları parlatırım
    Tası tusu fevzi usta açsın ama motor yağı tamamlamada vedat ustadan başkasını tanımam
    Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P

Motosikleti
    sağol bende senin yolladığın kitapçık var oda bende fark ettim süper grease fln gibi bişi diyodu ama burgmanusada bi çok topik var ve hepsinde 10-40 görünce eldede hazır var diye ekledim olmadı haftasonu tekrar açıcak debriyaj tası için o zaman yeni yağ alıp değiştiririm.
    (\__/)
    (")_(")*

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    kolpa, dişli yağını 1lt. kadar bulamayacağını düşünüyorum o yüzden bir servis yada açık şekilde bir yerde bulabilirsin sanırım.
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    Duffy bugün bu konuyla ilgili burgmanusa ya bi topic açtım meğer bu çok derin bi mevzuymuş. ilk basılan service manuallerinde yanlışlık olduğunu söylüyo arkadaşlar. onların elindeki kullanıcı kitapçıklarında engine oil koyun yazıyomuş.
    şu aşadada linki var kafamda karışmadı değil hani içim rahat etmedi labuki bana sanki yağını değiştimem iyi geldi gibi gelmişti.
    http://burgmanusa.com/forums/viewtopic.php?f=3&t=28481

bu arada en son burgmanusadan bi arkadaş şunu yollamış sanırım bu herşeyi özetliyor:

dişli yağı koyan arkadaşlar boşaltın dişli yağınızı;)
    umarım servislerinde bu durumdan haberi vardır türkiyedeki servislerin konudan bi haber olduğuna bahse girerim
    (\__/)
    (")_(")*

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Bir yanlışlık var ama anlamadım dolum bilgilerinin olduğu bölümde detaylandırılmış o sayfayı aşağıya ekliyorum
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    duffy ama bu senin gönderdiğin service manual bunun normalde sadece servsilerde olması gerekiyor. sanırım suzuki yukarıda eklediğim mail gibi bir maili servsilerede gönderip senin çerçeve içine aldığın yeri düzelttirmiştir.
    çünkü amerikadaki birisi elinde 2006 service manuali olduğunu ve ondada engine oil yazdığını söylemiş...

Birde burgmanusadan birisinin msgınu eklemek istiyorum:

Alıntı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    IF the service/shop manual has NOT been amended, I wonder how many B400's, that have been serviced by the dealer/shop, have the incorrect gear oil vs correct engine oil in them as the final gear lubricant. I would think a dealer/shop would be using a service/shop manual (wrong info, unless amended) and not an owners manual (correct, amended info). One of life's mysteries, I guess. :?
    demek istediği kısaca service manuallerininde aynı şekilde düzeltilmediyse bi sürü motorun yanlış yağla servis yapıldığını düşündüğünü belirtmiş.
    bunuda yaşamın gizemi olarak tanımlamış
    (\__/)
    (")_(")*

vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    ayıptır sülemesi, siz ne diyorsunuz yaa

şaka bir yana helal olsun valla siz motora binmiyor onunla yaşıyorsunuz arkadaşlar.

tarıkında işi gücü gezmek, dişli yağı desen buyuur der.

Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    Suzuki'ye konu hakkında mail attım bakalım ne zaman geri dönecekler
    Çakma Vstrom

Motosikleti
    Alıntı vedatarpacı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayıptır sülemesi, siz ne diyorsunuz yaa

şaka bir yana helal olsun valla siz motora binmiyor onunla yaşıyorsunuz arkadaşlar.

tarıkında işi gücü gezmek, dişli yağı desen buyuur der.
    benim ilgim birazda makina mühendisi olmamla alakalı seviyorum böyle bişeyleri kurcalamayı değiştirmeyi.
    (\__/)
    (")_(")*

nutti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman AN400 K7

geri dönüş :)

Pegaso 650 ile 4-5BinKm süren enduro koşuşturmalarından sonra "ne ülen bu vites mites" diyerekten bir Burgman AN400 K7 ile geri döndüm.

Suzuki Burgman Paylaşım topiğini açtıktan sonra motosikleti sattığımdan ancak şimdi tekrar yazmak nasip oldu

Herkese selamlar, yaşasın CVT!

Motosikleti
    nutti yakalamışken hemen sorayım pegaso hakkındaki düşüncelerin nasıl?
    asıl niyetim burgmandan sonra bi dl650 almak ama bu aralar nedense çok fazla
    pegaso/freewind/kle500 ilanlarına bakıyorum. güzel ucuz bişey yakalarsam heran alabilirim.
    (\__/)
    (")_(")*

Motosikleti
    Burgman AN400 K7
    sıralama yapayım
    kle500
    iyi bakılmış ve servis bakımlı bir freewind
    pegaso

İlki zaten 2 silindir ve endurodan çok cadde motoru havasında(tork değerleri ve motor karakteri açısından)
    Freewind temizse tepe tepe kullanabilirsin
    Pegaso çok keyifli, tek silindirliler arasında en az titreşimi olan motor ama servis problemi var. Ayrıca şanssızsan elektrik aksamı problem çıkarabilir başına

Motosikleti
    ben daha çok pegaso hakkındaki düşünceni merak etmiştim aslında?
    benimde sıralamam bu şekilde ama pegasonun fiyatı diğerlerine göre çok daha iyi
    (\__/)
    (")_(")*

Motosikleti
    Burgman AN400 K7
    Bakımlı bir pegasoya uzun yıllar sorunsuz binebilirsin, sadece kışın elektrik problemi çıkarabilir, bunu da uzun süre bırakırken aküyü şarja bırakarak çözebilirsin

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler