İstanbulda sezonu kapattınız heralde ama biz izmirde her hafta bi yerlere gidiyoruz.
İstanbullular motorları garaja kaldırıp Suzuki Burgman Paylaşim topiğinide browserdan kaldırdınız heralde
İstanbulda sezonu kapattınız heralde ama biz izmirde her hafta bi yerlere gidiyoruz.
İstanbullular motorları garaja kaldırıp Suzuki Burgman Paylaşim topiğinide browserdan kaldırdınız heralde
arkadaşlar burgmanında yağ eksiltme sorunu olan varmı? suzuki servisi arkadaşımın yanına gittim burgmanlı birisi geldi sorununu anlattı filan bende uzaktan dinliyorum usta önce yağa baktı çubuğa deymiyo yağ seviyesi o kadar az yavaş yavaş doldurmaya başladı tam 600gr yağ aldı burgman400..bikaç tavsiyeden sonra adam çekti gitti motorun kmsi 15bin civarlarındaydı..
ne kadar hızlı gittiğini ancak fren yapınca anlarsın..:cat:
ewt malesef öyle bir sorunu var biraz tedbirli olmakta fayda var
ancak keçeside eskidiyse keçedende kaçırıyor olabilir
benden de maalesef... aman dikkat muhakkak hep kontrol edilmeli ve da yağ eklemektense 2000 de bir değiştirmek en makbulu...
ewt keşke yağ değiştir ışığı yerine yağlama ikaz ışığ yada yağ basınç uyarısı gibi bir ışık olsaymış üzerindeki ikaz lambası sadece yapılan kilometreye göre yanıyor.
evet eger 0.6 litre yag eklemmısse vay o arkadasın halıne.yagın buyuk bır kısmının olmadıgı ortada.Ama bunu anlamak ıcın motor dık konuma getırıldıgınde yanda yag seviyesını gosteren cam kısım var oradan rahatlıkla bakabılırdı.
Olabılır eger motor bir yerde sabit olarak surelı kaldıgında asagıda yag damlaları olusuyorsa bundanda olabılır.Ama bana sankı daha farklı bir sorunmus gıbı geldı.Sankı motor yavas yavas su koyvermeye baslamıs.
sevgiler...
OGUZUN HERKESE SELAMI VAR
hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.
denizin yalancısıyım..
yağın eksilmesinin sebebi motorun parçalarını korumak amacıyla eksiltiyormuş.. 6000km ye kadar dayanması imkansız. ben servise gittiğimde iki litrelik fazladan yağ alıyorum 2000km de bir kontrol edip bocalıyorumm)
yağ eksildiğinde ikaz ışığı yansa çok daha faydalı olur bence de..
Evet arkadaşlar Burgman'da otoban kullanımı yada zor şartlarda kullanılma sonucunda yağ eksiltme oluyor bu yüzden km. yi beklemeden yağ değiştirmek yada aynı cins yağ eklemek gerekli.
2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
arkadaşlar çok sağolun verdiğiniz seviyeli cevaplar için.. merakımı yenmiş oldum..
ne kadar hızlı gittiğini ancak fren yapınca anlarsın..:cat:
HErkese merhabalar. Fren problemim için servise gittim. Çıkarıp temizlediler, zımparaladılar, ancak yine olmadı. Yıpranmadığı halde şişmiş ve çok sertleşmiş olduğunu söylediler. Lastiklerde olduğu gibi balaralarda da kullanılmasa dahi belli bir süre sonunda kullanım ömrü bitiyor mu? 2 ay önce motoru aldığımda hiç fren sorunu yoktu. 1 ay sonra kullandığımda frenler tutmamaya başaldı. Nasıl olur anlamadım.
Tabii güvenliğim nedeniyle ön ve raka fren balatalarını değiştirdim. Yeni bir kask için vermeyei düşündüğüm parayı balatalara vermiş oldum. Fiyatı duyunca şok oldum, balatalar işçilik hariç 260 YTL.. Arabamın balatalarından daha pahalı. Bu fiyat normal midir? Honda almadığıma bıraz pişman oldum.
aliy geçmiş olsun demek lazım heralde o kadar fiyatı bi balataya ödediğin için sanırım benimde balatalarımın değişmesi gerekiyor performansında bi sıkıntı hissetmiyorum ama arka frenim biraz ötme yapıyor
bu arada bi süredir burgmanusa adındaki forumu takip ediyorum ordakilere burgman ile doğru dönüş teknikleri üzerine bir soru sormuştum faydalı bilgiler verdiler motorun biraz acemisi olan arkadaşlara faydalı olacağını düşünüyorum
linkide şurası
Burgman'ın arka balataları pahalı değil ancak ön tarafta çift piston, çift kaliper olması nedeniyle önde toplamda 4 balata değişiyor. Haliyle fiyatıda yükseliyor. Balatanın sertleşmesi balatanın kalitesi ile ilgilidir fazla sert balata diski çizerek daha pahalı arızalara yol açar.
2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
Merhaba arkadaşlar,
ehliyet sınavımı kaçırdım ve 16şubatta tekrar giriyorum, kursum bana hiçbirşey öğretmedi motor nezaman sürerim dedim onu hallederiz dediler. Çalışmam gereken kitap yokmu dedim 2 sayfalık bir kağıt verdiler tüm sorular bunlardan çıkıyor denildi. Açıkcası sinirlerim bozuldu ve kendimi geliştirmek istiyorum arkadaşlar, bana yardımcı olun lütfen, " Sizleri unutmayacağız " bölümüne girmek için çok gencim...
Yurtdışında burgman alana alttaki arkadaşlar hediye
[QUOTE=worldwideweb;924107]Merhaba arkadaşlar,
ehliyet sınavımı kaçırdım ve 16şubatta tekrar giriyorum, kursum bana hiçbirşey öğretmedi motor nezaman sürerim dedim onu hallederiz dediler. Çalışmam gereken kitap yokmu dedim 2 sayfalık bir kağıt verdiler tüm sorular bunlardan çıkıyor denildi. Açıkcası sinirlerim bozuldu ve kendimi geliştirmek istiyorum arkadaşlar, bana yardımcı olun lütfen, " Sizleri unutmayacağız " bölümüne girmek için çok gencim...
Yurtdışında burgman alana alttaki arkadaşlar hediye
[/
daha bir sevdim şu burgmanı alasım geldi
BEN GÜZELE GÜZEL DEMEM KAFAM GÜZEL OLMADIKÇA
bu akşam çiftehavuzlar starbucks ta saat 20,00 de buluşuyoruz. biraz hasret giderelim. dimi yani?
[QUOTE=worldwideweb;924107]Merhaba arkadaşlar,
ne diye moralini bozuyorsun kardeşim ya. aynı zamanda bizimde yani..
ben hondanın eğitimlerine katılıyorum. neticede kendini geliştirmek isteğin olduğu sürece bu mümkün. unutulmama konusuna gelince. kimse unutulmaz değildir. kimler gelmiş kimler geçmiş bu pencereden. zamanı gelen gider. o kadar takma kafana dikkat et uzun yaşa ve tabiiki iyi yaşa
Kolpa arkadaşım. İlgin için teşekkür ederim.
Ali
Evet cumartesi günü etkinliğimizin fotograflarını yayınlayalım arkadaşlar
Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P
slm millet
bayadır giremiyorum. kış malum motoruda unuttuk soğuktan.
bu arada burggirl var iki tane feda olsun burgmanlar onlara
çok sevdiğim bir şiiri paylaşmak istedim...
Önce yalnızlığım vardı,
Sonra güneşler batarken selam verdiler,
Gecelere arkadaş oldum.
Sevgiyi bulurum diye el uzattım yıldızlara
arasıra,
Ağlarken yağmur geldi yanıma,
Ki ağladığım anlaşılmasın.
Sabah geldi sonra ama uyandırmadı,
çünkü uyumamıştım hiç.
Önce yalnızlığım vardı,
Sonra sen misafir oldun kalbime.
Artık herşeyim vardı,
çünkü sen vardın...
herkese merhabalar. hayırlı haftalar hayırlı işler..
evet arkadaşlar cuma akşamı saat 20.00 den itibaren gayet yorucu ve bir o kadarda keyifli bir hafta sonu geçirdik işte resimler..
cuma akşamı saat 20 den 24 e kadar gülmekten karnım ağrıdı yaa.
cumartesi sabahı istinye sosyal tesislerinde duble ballı dil peynirli, harika bir kahvaltı yaptık.
uzun süredir bakımlarıyla yeterince ilgilenemediğimiz motosikletlerimizi servise götürdük.
karnımız acıkınca isot tarıkın teklifiyle neden urfa kebapçısına gittik. tarıkın yüz ifadesine ayrıca dikket çekerim. kırmızı şişman gördünde, çarlistonmu sandın kardeşim.
hafta sonu buluşmamızın finalini, değişiklik olsun diye suadiye starbucksta tamamladıktan sonra vedalaştık.
harika bir hafta sonu geçirdim. herkese çok teşekkürler.
Çok güzel 2 gün geçirdim, uzundur böyle buluşamıyorduk en kısa zamanda tekrarlayalım
Bu arada ben böyle acı biber yemedim, hala yanıyor sanki
Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)