Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Ağustos 2007, 12:15
bugün motorcumla konuştum söylediği şu;
2003 model x9 500cc getirmiş biri. 6000 ytl ye almadım dior.
tamam al x9 500 ama
aması var işte. satarken ağlarsın. ayrıca arkadaşın alacağı x9 500 cc yenide olmayacak. ikinci elde o özellik varmı? yani o dediğiniz düğme
Reklamlar
-
06 Ağustos 2007, 12:29
K7 nin sorunları olması aslında normaldir çünkü motor piyasaya yeni çıktı sayılır bu arabalar içinde geçerlidir, bazı sorunlar fabrika testlerde değilde kullanıcılarda çıkar modelin sorunlarının giderilmesi 2. sürümde giderilir ama esas 3. sürüm artık sorunsuz çıkar, malesef her araçta 1. sürümler sorunludur.
Bu arada bende burgman almak istiyordum ama umutlarım seneye kaldı kışın iyi bi 2. el araştırması yapıcam bakalım.
Tatlı su motorcusu. Yamura çamura gelmez.
-
06 Ağustos 2007, 13:50
weedd adlı üyeden alıntı
heheeh =)
yau aslında istediğim tam olarak bana "neden burgman almamam" gerektiğini anlatmanız =)
tuhaf ama aynısnı x9 cularada soruyorum.. alacam birisini ama..
gerçi araştırdığım kadarıyla k7 haricindekilerde kronik bir sorun yok gibi görünüyor..
16 ay 17000 km dir burgman 400 ü kullanıyorum.
şöyle bir problemi var diyemem.. memnunmusun dersen evet memnunum..
başka bir motorlada kıyaslayamam çünkü başka motor kullanmadım.
ama bildiğim kadarıyla k7 lerden bir süre uzak durmak doğru karar. burada okuduğum ve alan tanıdıklarımdan hep problem duyuyorum.
arkadaşların dediği gibi bir iki parti sonra düzelir ve gördüğüm kadarıyla maxi scooter piyasasını tek geçer.
-
07 Ağustos 2007, 19:44
weedd adlı üyeden alıntı
heheeh =)
yau aslında istediğim tam olarak bana "neden burgman almamam" gerektiğini anlatmanız =)
tuhaf ama aynısnı x9 cularada soruyorum.. alacam birisini ama..
gerçi araştırdığım kadarıyla k7 haricindekilerde kronik bir sorun yok gibi görünüyor..
Sevgili Wedd, eğer Burgman konusunda fikir sahibi olmak istiyorsan bu topiği baştan sona dikkatlice okumanı öneriyorum. Herkes bugüne kadar iyi kötü bütün deneyimlerini açık yüreklilikle burada paylaşmış görünüyor. Burgman ile ilgili olarak bu topikte yazılmış olanlardan daha iyi bir rehber bulabileceğini sanmıyorum. Bu arada bizzat benim de yaşamakta olduğum K7 ile ilgili sorunlar olduğu doğru, ancak Suzuki Türkiye bu sorunu mutlaka çözecek. Bütün motorlar garanti kapsamında, aksi bir durum söz konusu dahi olamaz zaten.
Kısaca söylemem gerekirse, yaşadığım tüm sorunlara rağmen yine de Burgman'ın çok iyi bir motor olduğunu söyleyebilirim. Bir maxi scooter klasiği, tüm maxiscooterların ağa babası, ağır abisi
Özellikle K7'ler ile başlayan gerek kasa, gerekse de performans revizyonları motorun rakipleri karşısında ciddi bir atak yapmasına neden oldu. Tabii beklenti ve öncelikler de çok önemli burada. Bana göre K7, tasarım açısından diğer maxi scooter markalarınla kıyaslanamayacak kadar iyi. Zaten ben de ilk başta tasarımına vurularak almıştım. Tabii karar senin, işin en zor aşaması da bu zaten
-
07 Ağustos 2007, 20:46
Unique66
hocam verdiğin bilgileri çin teşekkür ederim..
tabii diğer arkadaşlarada teşekkür ederim..
şimdi bana eğer bir burgman alıcaksam neresine dikkat edeyim.. 4 milyardan 10 milyara kadar burgman var.. neresine bakayım ? ben ankaradayım.. ist e gelicem bi gün ve bi iki elemanı dolaşıcam sonrada alıcam ama motoru alıpda başkasına gösterecek kadar zamanım ve imkanım yok..
neresine bakayımda kazık yemeden bi burgman sahibi olayım ??
-
08 Ağustos 2007, 12:28
weedd adlı üyeden alıntı
Unique66
şimdi bana eğer bir burgman alıcaksam neresine dikkat edeyim.. 4 milyardan 10 milyara kadar burgman var.. neresine bakayım ? ben ankaradayım.. ist e gelicem bi gün ve bi iki elemanı dolaşıcam sonrada alıcam ama motoru alıpda başkasına gösterecek kadar zamanım ve imkanım yok..
abi senin alıcağın sanırım 7000 ile 9000 ytl arası olacak ki buna göre şu burgmanları bulabilirsin;
2003-2005 model arası bu fiyatlara bir sürü burgman var.
şunuda söyliyeyim 7500 ytl aşağısı fiyat biçilen 2003 veya 2004 model burgmana yaklaşırken şüpheyle yaklaş derim ben.
burgmanımı alırken 2005 model 8000 ytl ye vardı onu almadım ben.
8500 ytl ye daha pahalı ve modeli düşük olmasına rağmen 2004 burgman aldım.
belki piyasa değerinin 500-1000 ytl üzeri fiyata aldım ama rahatım.
sonuçta 7000 ytl ye alacağın bir burgman sana 2000 ytl'lik problem çıkardığında hiç birseyin anlamı kalmıcak. bırak o burgmandan soğumayı motordan soğursun allah korusun
-
08 Ağustos 2007, 17:41
weedd adlı üyeden alıntı
Unique66
Genel olarak ikinci el motor alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda ihtiyacın olan bilgileri bu adreste bulabilirsin:
http://motortutkusu.blogspot.com/200...en-nelere.html
Bunun dışında alacağın motoru bir Suzuki servisine göstersen iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca motorun üzerindeki ufak tefek çiziklere aldırmamanı öneririm. Motorun her tarafı grenaj olduğundan, en küçük sürtünmede bile çizilebiliyor. Özellikle grenajın en önde ve alt kısımlarındaki ve buradan yukarıya kadar olan bölüm üzerindeki ufak tefek çizikler motorun durduğu yerde yatmış olduğuna işarettir ve bu da çok dikkate almaya değmez diye düşünüyorum. Önemli olan motorun kazası olup olmadığı, yürüyen aksamının sağlam olup olmadığı ve tabii ki görünümünün de genel olarak temiz olması.
-
09 Ağustos 2007, 12:50
arkadaşlar 2005 kasım çıkışlı burgmanımı satıyorum hiçbir problemi kazası yanyatması yoktur . satış sebebim motor değişimi 650 alacam da..
18000km
8000ytl
-
09 Ağustos 2007, 19:29
ben de burgmanımı satıyorum.
650 cc alıcam.
almayı düşünen arkadaşlar
motorun özelliklerine aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
http://www.sahibinden.com/displayite...40796&keyword=
Msn: ersel_demirhan@hotmail.com
-
12 Ağustos 2007, 22:54
burgman_brs adlı üyeden alıntı
Ersel,niyeti fena bozmuşsun
Hayırlı olsun kardeşim,allah gönlüne göre versin...
elkordobest adlı üyeden alıntı
herkese selamlar arkadaşlar 6 aydır burgman 400 kullanıyorum oldukça memnunum ama tek şikayetim rüzgar meselesi ön den gelen rüzgarı uzun camla kesmek mümkünmü artıları eksileri maliyeti ne olur mutlaka takan arkadaşlar vardır. sorularıma cevap bulabilirsem sevinecegim. herkese iyi sürüşler.
Sevgili dostum;
Gözler pek iyi kesmiyor,-ihtiyarlıktan galiba-motorunun K7 mi K6 mı olduğunu anlayamadım.
Ben K7 Burgmanıma Givi nin tur camını taktım.Korlastan temin ettim.Fiyatı 250 YTL.
Olumlu yanları:
*Seninde bahsettiğin ve benim de muzdarip olduğum rüzgar problemi tamamen bitti.Rüzgarı hissetmiyorum desem yeridir.Örnek verir isek 100 km üzeri süratlerde çene açılır kaskımın önü açık vaziyette gidebiliyor ve sigara içebiliyorum
*Turbulans yok denecek kadar azaldı.
*+sessizlik+konfor
Olumsuz yanı yok mu dersen,var:
*Son sürat 10-15 km kadar düştü(bence hiç problem değil artılarının yanında)
*Yüksek süratte (+100 km)karşıdan rüzgar alır isen ön taraf biraz hafifliyor.
Motoru aldığımdan beri ön cama takıktım,ne biçim cam böyle,langır lungur diye ama,suzuki mühendislerinin bir bildiği varmış.
Sonuç:Kesinlikle tavsiye ederim,çok memnunum
-
14 Ağustos 2007, 14:30
soydank adlı üyeden alıntı
Ersel,niyeti fena bozmuşsun
Hayırlı olsun kardeşim,allah gönlüne göre versin...
soydan nerdesin be abi. valla yüzünü unutucaz artık. bak daha bu pazar tamerle yalovaya gittik. nerdeyse hergün beraberiz. motor konusuna gelince;
motorum beşyolda yıldırım motorda satıldığı zaman direk gidicem 650 cc alıcam.
-
14 Ağustos 2007, 20:31
ewet soydan kayboldun ortalıktan walla arayı açmaYALIM
aynı nehirde iki kere yıkanılmaz sonra akan su hep farklıdır
-
15 Ağustos 2007, 15:42
EXSELANS adlı üyeden alıntı
ewet soydan kayboldun ortalıktan walla arayı açmaYALIM
tamercim nerelerdesin kardeşim. çalışmaya başladın galiba. özledim valla..
-
16 Ağustos 2007, 22:30
vedatarpacı adlı üyeden alıntı
tamercim nerelerdesin kardeşim. çalışmaya başladın galiba. özledim valla..
ewet wedatcım başladım çalışmaya bir aya kadar işler rayına girecek görüşeceğiz inşallah yoğunluğu atınca bende özledim
aynı nehirde iki kere yıkanılmaz sonra akan su hep farklıdır
-
20 Ağustos 2007, 12:43
Arkadaşlar hepinize merhabalar, Bilecik dağlarında ve yüksek vadilerde geçen keyifli bir haftasonundan resimleri paylaşmak istedim. Güzel bir hafta dilerim.[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
-
21 Ağustos 2007, 18:52
selam
motorumu alalı 6000km oldu suan 13000 km de
1 haftadan berı 2500_3000 devır arasında gaza basmayla bırakma arasında alt tarfakardan sıkırtı sesler gelıyordu ha bugun ha yarın gıdıcem derken bugunde daha baska bı sorun cıkarmaya basladı
normalsekılde kalkıs yapıyorum motor yurumeye baslayınca 10 -15 metre sonra bırden fırlama yapıyor ama yuruyjnce bıdaha yapmıyor bende merak ettım bugun balatanın oldugu kapagı soktum balatası bıtmıs hatta demıre surtmeye baslamıs
kayışı ıyı durumda
acaba debrıyaj balatası ne kadardır ucuz yollu kımden bulurum
-
22 Ağustos 2007, 13:56
Altan motor 0216 3062319 ara yardımcı olurlar. emin ellere bırakmış olursun motorunu...
-
27 Ağustos 2007, 00:09
merhaba sanırım bendede aynı problem var .birde makine eskisi kadar seri kalkmıyor herhalde oda debriyajdan .bizede altan motorun yolu gözüktü.senin motor kaç model
-
27 Ağustos 2007, 13:22
SLM ARKADASIM
gecmıs olsun önce motorun o km lerdebu tarz arıx-zalar cıkartır
bunun sebebıyse şahir icinde cok sık dur kalk yapınca ve sert gaz verınce dep kayısı ve dep nbalataları dahahızlı ısınıyor ve bakıma gerek oluyor !!!!!!!!!
ama yınede söküp bakılmasında fayda var belkı bakımlada düzeltılebılır bır arıza baslangıcı vardır
S&S TAMER
-
28 Ağustos 2007, 16:48
Herkese selam, dün 2004 model burgman 400 aldım, ruhsat plaka işlemleri için bekliyorum, sıfır motor alacaktım ama gozume cok temiz göründü ve birden almaya karar verdim arastırmadan. İnşallah basım agrımadan binerim ve aranıza kabul ederseniz katılmaya calısırım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 29 kullanıcı var. (0 üye ve 29 misafir)
Bu Konudaki Etiketler