Honda Dio Kullanıcıları | Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
15 Aralık 2022, 22:24
Ben de dio kullanıcısıyım. Kuryelik yapmak için kullanıyorum. Dediğiniz gibi yakıt tüketimi çok iyi. Bakım aralıklarında kısa ama 110luk motor. Ben 12 binde bir servise gidip ağır bakım yaptırıyorum. Onun dışında yağı kendim değiştiriyorum. Mayıs 2022de 4000km de aldım motoru şuan 24000km de. Bu süreçte hiçbir sorun yaşamadım. Tek marşta çalıştı çok şükür japon kalitesi ödün vermedi kendinden. Uzun boylu arkadaşlara pek tavsiye etmem oturuş pozisyonu çok dik sırt agrıtıyor. Sele de sert ama onu konfor kılıf alarak hallettim ben.
Reklamlar
-
16 Aralık 2022, 15:35
Selamlar, Madem form canlanmaya çalışıyor bu da bbenden olsun
https://youtu.be/YNtVSgU--_A
-
16 Aralık 2022, 20:57
Arkadaşlar malûm firmada 10 adet Dio kullanıyoruz. Tecrübelerimi aktarayım. Öncelikle boyum 1.85 ve 90 kiloyum. Arkada sepet olduğundan çok dik oturmak zorunda kalıyorum. Jantlarının büyük ve çelik jant olması çukurlarla iyi mücadele ediyor. Fakat arka tek amortisör çok sert. Bu kadar sert amortisörlü motora bindiğimi hatırlamıyorum. Bu motor altını çizerek söylüyorum kesinlikle kuryelikte kullanılamaz. Spacy, Activa gibi motorlar kurye motorları olarak kullanılabilir. Dio genel olarak şehiriçi bir yerden bir yere gitmek için kullanılabilecek bir motordur. Size sağlayacağı dezavantajları saydım, avantajları ise az yakıt, iyi frenler, düşük bakım maliyeti vs vs
Motorlar 45 bin km yi devirdi. Sadece bir defa varyatör bakımı gördü. Herhangi bir kayış veya baskı balata değişmedi. Gaz açtığımızda teklemeler başlamıştı yakıt filtrelerini değiştirdik motorlar rahatladı. 1 ay içerisinde 3 motorda sele kilidi takılı kaldı. Kontağın yanındaki mandal hareket etmiyor. Bir şekilde açıp mandala tel bağlayıp dışarıdan açıyoruz. Tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim. İlerleyen süreçlerde paylaşmaya devam edeceğim.
-
16 Aralık 2022, 21:16
Arka amortisörleri çevirip biraz yumuşatmak mümkün. Ben yaptım ve bir nebze düzeldi ama evet sert.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
0-60'ı iyi. 60'dan sonra nazlanıyor.
Malzeme kalitesi iyi. Çinliler, hintliler gibi zırıl zırıl sesler yok. Elektrikli scooter gibi, sessiz, titreşimsiz.
Oturuş pozisyonu rahatsız, konfor sele şart.
Lastikler değişim ister, virajlarda ürkütücü. Alışınca geçer belki ama ıslakta en ufak hatada yeri öptürür.
Sele altı dar, kapalı kask almıyor.
Yedek parça sıkıntısız, arkanda Honda var.
Genel olarak bu piyasada ben macera aramıyorum, başım ağrımasın, sağlam olsun, şehir içi işimi görsün diyorsanız alınır.
Nakitiniz varsa 2.el spacy alfa, pcx alternatif olarak düşünülebilir.
Fiyat bandında en mantıklı sıfır motosikletlerden biri.
-
daha önce ben dahil bütün herkes in ateş ettiği spacy alpha alıp 8000 10000 km kullanıp para lazım diye sattım
sonra çinli cub aldım 2 yıl adından tekrar honda scooter alayım dedim fakat bayilerde alpha yok üretim bitmiş geçen hafta dio aldım 2023 model yakıt olarak ekonomik sessiz yağ gibi akıyor servis yedek parça desteği güzel bakımları 1000 4000 8000 12000 diye gidiyor dedi servis ön cam koruma demiri plaka ruhsat 62750 tl çıplak motor 59000 tl
60000 tl ye pcx baktım turşusu çıkmış durumda hepsinin bu piyasada az yaksın kafam rahat olsun sorunsuz olsun diyorsanız dio iyi bir seçenek ben işe gidip gelirken kullanıyorum kuryelik için konforlu değil bütün gün yolculuk etmeye gelmez tahta GİBİ
-
dio amortisor ayarı
ya bunun amortisor ayarını nasıl yapıyorsunuz acaip sert saat yönünemi tersinemi çevirmem lazım yumuşatmak için çözemedim ben bi türlü içide dönğyor amortisörün normalmi ?
-
Arkadaşlar bende yamaha crypton s ile bu Honda dio arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz
-
şehir içi için otomatik olduğu için ben dio aldım daha önce 6 7 tane cup kullandım şehir içinde her daim spacy kullanmış olduğum için tekrar otomatik aldım tabi düşeş temiz cripton da tercih edilebilir veya innova 125 2. el temiz bulursan oda güzel hem 125 cc çıtır uzun yola da gider
-
F54 adlı üyeden alıntı
şehir içi için otomatik olduğu için ben dio aldım daha önce 6 7 tane cup kullandım şehir içinde her daim spacy kullanmış olduğum için tekrar otomatik aldım tabi düşeş temiz cripton da tercih edilebilir veya innova 125 2. el temiz bulursan oda güzel hem 125 cc çıtır uzun yola da gider
Şu Japonların mutlaka CUB motosiklet getirmesi lazım. (Koleksiyonluk Super Cup 125 hariç tuttum...) İhtiyaç var kesinlikle. Çinliler güven vermiyor. Sym'in harika CUB'ları var ama onlar da gelmiyor Türkiyeye.
-
Evet kesinlikle cub gelmesi lazım Türkiye gibi bir yerde cub nasıl getirmez japonlar hayret
-
cub lar hem sağlam hemde az yakıyor doğru düzgün birşeyler gelse alırdık ama artık o işler benden geçti sıfır km dio aldım daha da motor değiştirmem
afrika ve dio bana motora bineceğim yere kadar yeter maceraya gerek yok
-
DarkSeleCT93 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bende yamaha crypton s ile bu Honda dio arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz
Gönül Crypton S der, mantık Dio.
-
honda yeni bir motosiklet getiriyor 125 cc scooter onada bakılabilir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)