elektrik tesisatı, mekanik aksam pek dokunmadan yapabildiğimi yapacağım açıkçası.
alize hocam anladım tampon oluşturan siyah şeridi diyorsun. sanırım tek tarafı yalnızca krom çıtaya yapışık onun. camdan dışa hafif esnetince ayrılıyor, pek yapıştırıcı katkısını işaret edecek leke vesaire görmedim. sanırım otocamcılarda bulunabilecek bir malzeme. ama masraf yapmaktansa hafif esneterek sökebiliyormusun bir bak derim. çıkarıp temizlemek de iş görür gibi geliyor. zaten civataları da içinden geçiyor, tekrar birleştirince yapışmışçasına tutuyor yine camı. biraz pırkaladığımdan, kafama göre ön camı söküp söküp taktığımdan inceleme fırsatım oldu.
benim de sormak istediğim, benim için önemli bir konu var.
https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/1373058_335563746580689_690893374_n.jpg?oh=ff69778 e97a60067a8d4676e81b11057&oe=523A33C3
resimdeki egzoz setine benzer, "turn-down" tipi bir egzoz yaptırmayı düşünüyorum. Anadolu yakasındaki One Way Customs'a sordum fiyat almak için, "bu tip egzoz üretmiyoruz. içteki bafflelar kısa olduğundan torku ve çekiş gücünü düşürüyor" dediler. çok büyük bir etkisi olur mu? yaptırdığıma pişman olur muyum? daha da önemlisi bu tip, kısa baffle lı egzoz kullanımı motorun mekaniğinde bir probleme yol açar mı? bildiğim kadarıyla açık egzoz zaten subap ayarlarının daha çabuk bozulmasına yol açıyor, ayar çekilebilir, telafi edilebilir diye düşünüyorum...
Beni aydınlatırsanız sevinirim ahali. Özellikle Uğur Abi senden yine can alıcı yorumlar bekliyorum
Teşekkürler.