dostum bütçen nedir? yeni kasa mı düşünüyorsun apache? başlangıç için 250cc ve altı motorlar uygundur. Tvs Apache, Yamaha ybr125, honda cbf150, bajaj pulsar 150ns-pulsar 200ns-pulsar 200rs, cbr125, yzf r125, seçenekler daha uzar da uzar.
bu motorlardan en seri olanı pulsar 200ns ve ikinci pulsar 200rs üçüncü ise pulsar 150ns ve dördüncü Tvs Apache. en yavaşı galiba ybr125.
aralarında çeşitli farklar var işte. ben tipe önem veririm o yüzden bütçem Tvs Apache almaya yetiyordu ve aldım. bu gün ile beraber tam 1 sene 1 ay 8 gün oldu motorumu alalı.
sağlam motor, geçen hafta park lambasının teki patladı ve bende yerine bir çift led park lambası taktım. bunun dışında masraf olarak işte fren balataları bittikçe değiştiriyorum. hava filtresini değiştiriyorum. yağ ile beraber bazen yağ filtresinide değiştiriyorum.
motor masraf çıkartmıyor öyle söyleyeyim. titreşimini dile getiriyorlar ama ben titreşimi pek önemsemeyen birisiyim. yakışıklılık bakımından tvs apache güzeldir ve cbf150'de fena değil.
sağlamlık konusunda on numara motor onu söyleyeyim, bazı tvs apachelerde titreşimden dolayı zırıldayan yerler olabilir
onunda kolayı var, zırıldayan metaryelin arasına bir şey koyarsın yada vidasını sıkarsın düzelir. benim motorda zırıldama falan yok, bazen arka plakalık zırıldıyor oda yarısı yok zaten değiştircem.
en son 180cc silindir piston taktık ve o zamandan bu zamana 8 bin kilometre kullandım ve fena sübap sesi var benim makinede.
bir kaç saat motorumu videoya çektim, yine bir genel bakım yaptım ve temizledim motorumu. yaptığım bakımlar;
+ aylardır alarm takılı ama aküden elektrik kablosu çekilecekti onu yaptım.
+ yeni sipariş ettiğim turuncu şeffaf el korumalarını taktım.
+ karbüratör hava ayarını kurcaladım, şu anda 3 tur açık.
+ yeni aldığım aküyü aceleyle takmıştım ve eskisine göre kutuplar ters olduğu için bugün uğraştırdı beni ama düzene soktum akü başlarına bağlı kabloları.
+ zinciri sentetik ve selülozik tinerle iyicene fırçaladım sonra bir kaç saat zaman geçti ve ara ara bir kaç tur attım sonrada zincir yağı ile yağladım.
motorun çekişi baya iyi şu anda, rasgele hava ayarı yaptım ama iyi geldi galiba çünkü çekişi iyileşti.
https://www.youtube.com/watch?v=HkJ6...ature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=aEEO...g#t=137.707659