TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Mart 2016, 14:22
eren3736 adlı üyeden alıntı
Yokmu bu sorunu yaşayan veya nedenini bilen
-Karburatorden olabilir.
-Bujiden olabilir.
-Debriyaj, gaz ayarından olabilir.
Sırayla deneyebilirsiniz.
http://opensproject.blogspot.com.tr
Reklamlar
-
01 Mart 2016, 15:41
Arkadaşın dediği gibi. Kesinlikle karbüratör ve bujiden. %90 karbüratör diyaframı ile ilgili bi sıkıntı.
-
01 Mart 2016, 15:49
Motor daha 5.000 de bujiyi kontrol ettim temiz geriye bi tek karbüratör kalıyor ozaman
-
01 Mart 2016, 15:58
Motor daha 5.000 de bujiyi kontrol ettim temiz geriye bi tek karbüratör kalıyor ozaman
belki karbüratordür yada soğukken yapıyosa sadece hiçbi problem yoktur bakmak lazım
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
-
01 Mart 2016, 16:09
EneS_Turker adlı üyeden alıntı
belki karbüratordür yada soğukken yapıyosa sadece hiçbi problem yoktur bakmak lazım
Ağırlıklı olarak soğukken diyebilirim
Bu sabahda hava güzel motor kolay çalışır diye bi hevesle kontağı açtım ama ne sıkıntısı varsa 15 dk ya yakın uğraştırdı beni marşı alıyo ama çalışmıyor çalışsada uzun sürmüyor felan rolantiyle jigleyle baya oynadım bi şekilde çalıştı
Dün akşam artçıyla birlikte 30+30 60 km yol yaptım hiçbir sorun olmamıştı ama bu sabahki sıkıntı onla ilgilimi acaba diye düşündüm .Motoru satan arkadaş iki kişi kullanacaksan zinciri kesin bollaştır ben gergin kullanıyorum dedi sizce zincir gevşekliği ne kadar olmalı genelde tek kullanırım ama haftada 2-3 gün artçı alıyorum..
-
01 Mart 2016, 16:34
Hocam ilk bakımda falan sübap ayarı ile oynadılar mı. Çalışmama sorunu sübap olabilir gibi geliyor bana
-
01 Mart 2016, 16:39
Motor servise hiç gitmemiş sahibi rutin bakımları kendi yapmış veya yaptırmış filtre, yağ vs yeni değişmiş
-
01 Mart 2016, 16:47
O zaman servise götürüp bi baktırmakta fayda var. Dediğin sorunun aynısını ben her viteste yaşıyordum. Vites 1 ile dahi yokuşları zor çıkıyordum. Servise gittim karbüratör diyaframı değişti ve motor sıfır gibi haline döndü. Ben bunu yaşadığımda motor 15 bindeydi
-
01 Mart 2016, 16:54
Gücünde bişey yok çok şükür ama seside çok fazla çıkıyor herhangi bir viteste gazı biraz açınca bağırıyor motor birazda titreşimin sesi geliyor heryerinden
-
01 Mart 2016, 18:05
Bu sabahda hava güzel motor kolay çalışır diye bi hevesle kontağı açtım ama ne sıkıntısı varsa 15 dk ya yakın uğraştırdı beni marşı alıyo ama çalışmıyor çalışsada uzun sürmüyor felan rolantiyle jigleyle baya oynadım bi şekilde çalıştı
Dün akşam artçıyla birlikte 30+30 60 km yol yaptım hiçbir sorun olmamıştı ama bu sabahki sıkıntı onla ilgilimi acaba diye düşündüm .Motoru satan arkadaş iki kişi kullanacaksan zinciri kesin bollaştır ben gergin kullanıyorum dedi sizce zincir gevşekliği ne kadar olmalı genelde tek kullanırım ama haftada 2-3 gün artçı alıyorum..
- Soğuk havalarda, ilk çalıştırmada, cikle yukarı konumda (Bende böyle) 4000 devirlerde çalıştırılıp, sonra cikle aşağı konumda gaz vermeden 5 dak. kadar çalıştırılmalı.
- Zincir gerginliği, üstündeyken 2 parmak kadar boşluk olmalı.
Motor boğulması için;
- Buji yi değiştirin. Ucuz bir şey zaten. Ama önemli bir yere sahip.
2. el alsam yapacağım ilk iş buji değiştirmek olurdu.
- Depodaki pislikte olabilir. Karbüratördeki tahliyeden arada benzini tahliye edin.
Mümkünse depodaki benzini boşaltıp görebilirsiniz.(Tecrübe ile sabit.)
-
01 Mart 2016, 23:45
soğukken yapıyorsa karbüratör ayarıyla sakın oynama eğer ısındıktan sonra tapa gazda yapıyorsa o zaman karbüratör içindeki benzin şamandırasının ayarıyla oynanmıştır ve çekilen benzinle gelen benzin arasında fark vardır zinciride sakın boşta kullanma şanzımana yük biner
-
02 Mart 2016, 00:23
M.balibey adlı üyeden alıntı
soğukken yapıyorsa karbüratör ayarıyla sakın oynama eğer ısındıktan sonra tapa gazda yapıyorsa o zaman karbüratör içindeki benzin şamandırasının ayarıyla oynanmıştır ve çekilen benzinle gelen benzin arasında fark vardır zinciride sakın boşta kullanma şanzımana yük biner
Yok öyle ısındıktan sonra yüksek hızlarda felan olmuyor çoğunlukla ilk 10 dk 2. ve 3.viteslerde oluyor
El7is adlı üyeden alıntı
- Soğuk havalarda, ilk çalıştırmada, cikle yukarı konumda (Bende böyle) 4000 devirlerde çalıştırılıp, sonra cikle aşağı konumda gaz vermeden 5 dak. kadar çalıştırılmalı.
- Zincir gerginliği, üstündeyken 2 parmak kadar boşluk olmalı.
Motor boğulması için;
- Buji yi değiştirin. Ucuz bir şey zaten. Ama önemli bir yere sahip.
2. el alsam yapacağım ilk iş buji değiştirmek olurdu.
- Depodaki pislikte olabilir. Karbüratördeki tahliyeden arada benzini tahliye edin.
Mümkünse depodaki benzini boşaltıp görebilirsiniz.(Tecrübe ile sabit.)
Dediklerini aynen driftte uyguluyordum yani önceki motorumda onda jigle 3 konumu vardı ama bu apache nin jiglesi bi tuhaf sadece çekiyosun ve bildiğin motora gaz veriyor büyük bi gürültü oluyo sabah birkaç dk ısınana kadar.
-
03 Mart 2016, 12:58
Yok öyle ısındıktan sonra yüksek hızlarda felan olmuyor çoğunlukla ilk 10 dk 2. ve 3.viteslerde oluyor
Dediklerini aynen driftte uyguluyordum yani önceki motorumda onda jigle 3 konumu vardı ama bu apache nin jiglesi bi tuhaf sadece çekiyosun ve bildiğin motora gaz veriyor büyük bi gürültü oluyo sabah birkaç dk ısınana kadar.
vitesi boş ver duruken aynı sürede bekle ara yara tam gaz yapmaya çalış yine yapıyorsa ısınmamıştır ondan yapar kafay takılacak bişey gibi gözükmüyor bizim motorlar yazın bile jikle isteyebiliyor
-
03 Mart 2016, 17:14
yağ ve hava filtersine 45 tl. bu normal bi fiyat mı? takılması değil sadece yedek parça olarak satın alınması
-
03 Mart 2016, 17:27
Bizim motorlarda yağ filtresi varmı ya birisi bana ısrarla yok dedide ben var diye biliyorum
-
03 Mart 2016, 17:59
Ali Özgün adlı üyeden alıntı
yağ ve hava filtersine 45 tl. bu normal bi fiyat mı? takılması değil sadece yedek parça olarak satın alınması
pahali sitelerde hava filtresi 25 yag filtresi 10 tl. daha ucuza da var 45 lira normal degil.
yag filtrasi var motorda yag kontrol tapasinin altinda 3 vidayi sokunce cikar degisir vs.
-
03 Mart 2016, 18:01
Bizim motorlarda yağ filtresi varmı ya birisi bana ısrarla yok dedide ben var diye biliyorum
-
03 Mart 2016, 18:35
Arkadaşlar İstanbul'da motorun sağını solunu kesip birşeyler yapmak istiyorum.
Örneğin, Gidon değişimi, far değişimi, arka kuyruk kesimi vb..
Bunu yapacak bir yer biliyor musunuz?
-
03 Mart 2016, 20:16
arkadaşlar merhaba motorumun blokunda yağ akıntısı gibi bir şey var nerden geldiğini anlayamıyorum ustama götürdüğümde bir sıkıntısı olmadığını söyledi ama içim rahat değil ve sürdükçe üstüne toz yapışmış iğrenç bir hal almış hem kıyamıyorum hem temiz gözüksün istiyorum bunun sebebi ne olabilir ve nasıl giderebilirim süngerle ne kadar sildiysem de iç bölümlere ulaşamadım haliyle..
-
04 Mart 2016, 10:20
hotbiber3 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba motorumun blokunda yağ akıntısı gibi bir şey var nerden geldiğini anlayamıyorum ustama götürdüğümde bir sıkıntısı olmadığını söyledi ama içim rahat değil ve sürdükçe üstüne toz yapışmış iğrenç bir hal almış hem kıyamıyorum hem temiz gözüksün istiyorum bunun sebebi ne olabilir ve nasıl giderebilirim süngerle ne kadar sildiysem de iç bölümlere ulaşamadım haliyle..
terleme yapıyor genleşmeyi düzgün hesaplayamayıp az genleşen conta koymuşlar bütün apacheler vardır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)
Bu Konudaki Etiketler