Selamlar arkadasim, yazdigin maddeleri teker teker yorumlamak istiyorum. Baskasinin motorunu degis tokus yaparak degil, iki motoru da 20000 km uzerinde kullanmis bir kullanici olarak yorum yapiyorum.
1.fiyat hesaplaman dogru fakat 20km icin degermi demek cok yanlis. Performans olarak apachr ile pulsar arasinda uzaktan yakindan bi alaka yok.. Ben iki kisi full yukle en kral apachenin icinden gecerim.13 beygir bir motorla 24 hp bir motoru kiyaslarken sadece 20 km hiz farki var demek cok yanlis olur. Aradaki tork farki, stabil surusu goz ardi edilmemeli.
2.bu hesap komple yanlis. 150 ve 250 cc fiyatlarindan 200 cc fiyati bicmiSsin.. Ayni hesabi 250cc ve 1000cc japonlari kiyaslayarak yap bakalim 200 cc motorun fiyati ne cikiyor
3.bu motorun problemlerinin cok fazla dile gelmesinin sebebi tamamen kullanicilari ve meraklilari tarafindan kaynaklanmaktadir. En ufak bir Problemi sagda solda yazan insanlar oldukca bu motorun adi kotuye cikacaktir. Kaldiki bajaj marka olarak musterinin yanindadir. Motoru urettim satarim biter mantiginda degildir. Tr pazarina verdigi degeri biraz arastrrsan anlarsin. Ufak tefek seyleri pulsardada sorun etmedim apachede de etmedim. Ama burda apachede sorun yasayip sesini cikarmayan bi cok tanidigim, pulsarda ayni sorunu yasayinca ortaligi birbirine katti??kaburgasi kirilan arkadasa gecmia olsun diliyorum. Kimse istemezdi bu sekilde biseyin olmasini..bajaj kimsenin sagligini yerine getiremez ama maddi manevi yonden ustune duseni yapmis oldugunu dusunuyorum. Soruyorum sana, benzer bir kazayi ninja 250sl ile yapsan, tamamen fabrika hatasi yuzunden allah gostermesin buyuk bi kaza gecirsen, zmotodan kim gelir seni ziyarete??
5. Cok guzel bi sey yazmissin. O numara orda niye var bende anlamis degilim. Tamamen sacmalik. Bir an once guncellemelier. Bajaja telefonla ulasamiyoruz. Sadece maillere cevap veriyorlar. Ben bu zamana kadar 5 kere mail attim hepsine 24 saat icinde cevap verdiler..
6. Apache surge ler ile kiyaslasaydin sana siddetle katilirdim ama heleki son kasa apache olsun pulsardan cokda ustun degil.. Ben ozellikle kiyasliyorum, parca kaliteleri hemen hemen ayni.. Fren pedallari, manetler vs apachrnin daha kaliteli, pulsarin da grenajlari sase iscilgi vs daha kaliteli..ama iki motorunda birbirine karsi bariz ustunlugu yok.
7. Bu motoru almadan once kuralkandan yana cok tereddutlerim vardi.. Hatta motora guvenip aldim servise gotrmemeyi dusunuyordum.. Ama bu motorun arkasinda kuralkandan cok bajaj var bence.. Markasini nasil yonetebilecegini biliyor..
Mondial servislerinin bu motora baktgi bi gercek, gerekli egitimler veriliyor fakat ne kadar ise yariyor orasi muallak tabi bu sebeple ustayi iyi secmek gerek. İstanbulda olanlar bu konuda biraz daha sansli
9. Olumsuz elestirileri kaldiramayan bir cok dostumuz var maalesef.. Birisi cikip pulsar konforlu degil, selesi cok sert dedigi zaman, herhangi bir pulsar sahibi cikipta hayir efendim pulsar cok rahat diyorsa o adamdan uzak durun
ama emin ol bu motorun sorunlarinin bu kadar duyulmasinin sebebi sagdan soldân duyulan uydurma seylerdir..
Selamlar..