TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Ağustos 2015, 15:24
a.payza adlı üyeden alıntı
Dediğiniz gibi 100-105 zor görüyorum
Daha evvelce 95'ten sonra ivmelenmesi artıyor hızı hissettiriyordu
Şimdi ne oldu anlayamadım
Hava filtresini dün temizledim karbüratör ile ilgili bir şey olup olmadığını anca servis anlar ama serviste sizde iyi bilirsiniz ki hastanedeki doktorlar gibi...
"derdin nedir sen bileceksin yoksa ben kendim bulmaya uğraşmam
yada gereksiz yere bir sürü tahlil yapar aldığım paraya bakarım
sorunun çözülmezssede bana ne!" modunda her zaman
İnşaallah sorunu kısa zamanda çözerim
Serviste öyle bir şey ki kardeşim bir şeyi kontrol etmek için sökmeye yanaşmıyorlar açarsak / sökersek değiştiririm diyor
kardeşim sağlamsa niye değiştirip masraf çıkarıyorsun paşa paşa taksana yerine geri! ama olmaz her şey para için...
Daha yeni servis bakımından çıktım adamlar sen kontrol et demezsen bir şeye bakmadan yağını değiştirip sepetliyor
Sadece balataları yağ filtresini ve yağını değiştirdiler (o da benim söylememle)
Benim tecrübem enes gibi arkadaşlarımızdan daha az şubat ayında ikinci el olarak aldım ufak tefek sorunları gözlemleyerek bilgi ediniyorum. Kağıt filtre olduğu için hava filtresini değiştirmeyi tercih edilmesini öneriyorlar yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir. Kompresörle temizlemenin usülü varmış içten hava tutulduğunu aksi durumda kağıttaki ufak gözeneklerin tıkantığını okumuştum o yüzden bugün 0 kağıt filtre aldım yan sanayi 13 liraya. Buji yağ ve yağ filtresinide değiştirip zincirdeki bolluğuda aldığımda bir tek sübap ayarı yaptırtmak için ustaya götüreceğim birde terleme var onu soracağım. Bence enes hocamın dediği noktalardan başlayarak durumu ele alın tek tek kontrol edin. en azından içiniz rahat olur.
Reklamlar
-
26 Ağustos 2015, 15:30
Dediğiniz gibi 100-105 zor görüyorum
Daha evvelce 95'ten sonra ivmelenmesi artıyor hızı hissettiriyordu
Şimdi ne oldu anlayamadım
Hava filtresini dün temizledim karbüratör ile ilgili bir şey olup olmadığını anca servis anlar ama serviste sizde iyi bilirsiniz ki hastanedeki doktorlar gibi...
"derdin nedir sen bileceksin yoksa ben kendim bulmaya uğraşmam
yada gereksiz yere bir sürü tahlil yapar aldığım paraya bakarım
sorunun çözülmezssede bana ne!" modunda her zaman
İnşaallah sorunu kısa zamanda çözerim
Serviste öyle bir şey ki kardeşim bir şeyi kontrol etmek için sökmeye yanaşmıyorlar açarsak / sökersek değiştiririm diyor
kardeşim sağlamsa niye değiştirip masraf çıkarıyorsun paşa paşa taksana yerine geri! ama olmaz her şey para için...
Daha yeni servis bakımından çıktım adamlar sen kontrol et demezsen bir şeye bakmadan yağını değiştirip sepetliyor
Sadece balataları yağ filtresini ve yağını değiştirdiler (o da benim söylememle)
ben bi servise gittim... yağ filtresini değiştir dedim... usta bunların yağ filtresi yok metal süzgeçleri var çıkarıp benzinle temizler takarım fazla masraf olmaz dedi... helal sana ustam yarın ilk iş motoru sana getiriyorum dedim ben de...
-
26 Ağustos 2015, 16:09
quattromeb adlı üyeden alıntı
ben bi servise gittim... yağ filtresini değiştir dedim... usta bunların yağ filtresi yok metal süzgeçleri var çıkarıp benzinle temizler takarım fazla masraf olmaz dedi... helal sana ustam yarın ilk iş motoru sana getiriyorum dedim ben de...
hocam nesi fazla masraf olcak allah aşkınaorjinal yag filtresi kendi sitesinde 3.66 tl gibi komik bi rakam zaten.şahsi görüşüm bu kadarcık masraftan da kaçmamak gerek.sipariş ver kendin bari değiş derim ben
-
26 Ağustos 2015, 16:32
-
26 Ağustos 2015, 17:33
omerturkoglu adlı üyeden alıntı
hocam nesi fazla masraf olcak allah aşkına
orjinal yag filtresi kendi sitesinde 3.66 tl gibi komik bi rakam zaten.şahsi görüşüm bu kadarcık masraftan da kaçmamak gerek.sipariş ver kendin bari değiş derim ben
yanlış anladın hacım... ustanın bilgisizliğinden bahsediyorum ben... bizim motorların yağ filtreleri kağıttan... tvs scooterda metal süzgeç var... normalde ben o an bakım yaptıracaktım ama usta süzgeç falan deyince topukladım... yoksa isterse 100 tl olsun önemli değil...
-
26 Ağustos 2015, 19:26
EneS_Turker adlı üyeden alıntı
bugün hava yine kapalıydı ama dayanamadım , motoru komple temizledim.. zinciri gaz yağı ile temizleyip, sabunlu suyla yıkayıp kurulayıp, çıkma yağ ile yağladım
yıkadıktan sonra kurulayıp komple gazyağı ile motoru parlattım, lastik parlatıcıyla lastıkleri parlattm.. artık çıkıp biraz dolaşabilirim..
Bu arada ipone veya motul yada wurth farketmez , zincir spreyleri resmen kafayı yemiş
en ufagı 30tl den başlıyor.. zaten 3 sıkmaya bitiyor.. şimdiye kadar hep sprey kullandım ama artık enayi gibi o paraları vermem.. ztn zincirin kendisi 60tl.. motordan çıkan yağı saklıyodum artık onunla yağlıcam.. sık sık yağlamam gerekicek ve sıçrama yapıcak jantlara ama ne yapalım.. ayda 30 40 tl dandık bi spreye vercek kadar zengin değilim..
http://i.hizliresim.com/GkDAzr.jpg
http://i.hizliresim.com/ZV3BY3.jpg
http://i.hizliresim.com/J4DJ35.jpg
Parlamış resmen nazar değmesin. Özellikle köpüklü hali beni benden aldı
-
26 Ağustos 2015, 20:24
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
-
26 Ağustos 2015, 23:23
2014 MODEL 14 000 KM.DE yakalayacağım seni hacı abi :9
-
26 Ağustos 2015, 23:25
07DFB18 adlı üyeden alıntı
2014 MODEL 14 000 KM.DE yakalayacağım seni hacı abi :9
istanbulda olsam bu sezon 30bini görmüştü ama tokatta 700km binebildim ancak :D kışın farkı açarım ümitlenme abicim
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
-
26 Ağustos 2015, 23:49
Aha yikama yaglama muhabbeti acilmis. Motul gibi bazi markalarin ozel karburator icin temizlik spreyleri var ya bunlardan kullaniyormusunuz? Motor bloguna disaridan nasil en guzel bakim yaparim? Motor yolda havaya ucana kadar binmeyi planliyorum da buna.
-
27 Ağustos 2015, 00:39
Traveler adlı üyeden alıntı
Aha yikama yaglama muhabbeti acilmis. Motul gibi bazi markalarin ozel karburator icin temizlik spreyleri var ya bunlardan kullaniyormusunuz? Motor bloguna disaridan nasil en guzel bakim yaparim? Motor yolda havaya ucana kadar binmeyi planliyorum da buna.
5 liralık oto şampuanıyla köpürtüp süngerle heryerini temizliyorum, durulayıp kuruluyorum.. sonra gazyağı ile parlatıyorm her yerini.. wd40 ilede hareketli parçaların üzerinden geçiyorum al sana mis gibi motor..
-
27 Ağustos 2015, 01:13
Anladim. Korozyon onleyici spreyler oluyor metal yuzeyler icin paslanmayi onleme ozellikli, bu tarz abarti urunleri merak etmistim. Dediklerini ben de uyguluyorum her zaman. Bir de benim on diskden gicirdama sesi geliyor sıktıgım da. Bunun icin ne yapabilirim? Balata spreyleri var, ise yariyor mu?
-
27 Ağustos 2015, 01:44
Selam arkadaşlar,
Benim motorda bir performans düşüklüğü söz konusu
debriyaj kaçırma vs. yok onu belirteyim en başta
performans düşüklüğünden kastım sadece 5. viteste 100'e zor geliyor
Zorlarsam düz uzun yolda 103-107 oluyor ama eskisi gibi 115-120'ye kadar çıkmıyor rahatça
kısacası 4. ve 5. viteste ivmelenmesinde sıkıntı var motorumun
Yağ değişim zamanı yaklaşmıştı önce ondandır dedim
Ama serviste yağını ve yağ filtresini değiştirdim (Castrol 10-40 kullandık)
Durum hala aynı
Hava filtresinden olabilir mi?
Bugün söküp iyice temizledim (gerçi pek kirli de sayılmazdı ama yine de kompresör ile hava sıktım iyice)
Akşam eve motorla dönerken bakacağım bir düzelme oldu mu diye...
Başka sebep ne olabilir sizce?
Not: Motosikletim yaklaşık 9,500 Km' de
Rodajı çok özenle yapılmıştır
Şimdiye kadar hiç böyle bir sorun yoktu son 1ay' dır durum böyle
herkeze slm ve iyi geceler
hava filtresini ve bujini değiştir yada direk tanıdığın eski motor tamircisi yani çıraklıktan usta olmuş motor tamircisine git ona sor sana nokta atışlı cevap verir
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------
lastik soran arkadaşlar arkadaşımda yeni kasa var 13 bin km sava lastik kullanıyo 4 mevsim kullanıyo lastiklerinden memnun bende kışa girerken almayı düşünüyorum
-
27 Ağustos 2015, 01:48
quattromeb adlı üyeden alıntı
yanlış anladın hacım... ustanın bilgisizliğinden bahsediyorum ben... bizim motorların yağ filtreleri kağıttan... tvs scooterda metal süzgeç var... normalde ben o an bakım yaptıracaktım ama usta süzgeç falan deyince topukladım... yoksa isterse 100 tl olsun önemli değil...
haha benim kafa içmeden güzelleşmiş eyvallah yanlış anlamısım ben
-
27 Ağustos 2015, 10:43
omerturkoglu adlı üyeden alıntı
hocam nesi fazla masraf olcak allah aşkına
orjinal yag filtresi kendi sitesinde 3.66 tl gibi komik bi rakam zaten.şahsi görüşüm bu kadarcık masraftan da kaçmamak gerek.sipariş ver kendin bari değiş derim ben
Yağ filtresine serviste 10TL alıyorlar neredeymiş o fiyat? ayrıca kargo ekleyince gerçi hemen hemen yine aynı parayı bulur
Serviste değiştir gitsin...
herkeze slm ve iyi geceler
hava filtresini ve bujini değiştir yada direk tanıdığın eski motor tamircisi yani çıraklıktan usta olmuş motor tamircisine git ona sor sana nokta atışlı cevap verir
lastik soran arkadaşlar arkadaşımda yeni kasa var 13 bin km sava lastik kullanıyo 4 mevsim kullanıyo lastiklerinden memnun bende kışa girerken almayı düşünüyorum
Kardeş filtreyi söktüm tertemizdi diyebilirim. Ona rağmen ben yine de kompresör ile temizledim
Ayrıca bizim burada adi karton filtre var youtube'da hava filtresi temizliği ile ilgili bir videoda gördüm adamların filtresi sünger ve yıkayıp az da yağlayarak temizliyordu değişime bile gerek yok
Ama burada kullanılan/satılan dandik karton yelpazeden bozma bir filtre (İsotlar = Par akazanma hırsı = Hizmet Kalitesi!?)
Diyaframda sorun olsa 6 bin deviri geçmez demiş bir kardeşimiz
8-9bin devire çıkıyor ama motosikletin canını almışlar sanki çekişten düştü...
Lastik hava basıncı iyi gibi ama bilemiyorum akşam dönerken en yakındaki bir benzincide kontrol edeceğim
Dün bir de sele altını açıp motosiklete hava girişini engelleyecek bir durum var mı diye kontrol ettim oraları tozlanmıştı iyice temizledim falan
O sele altında boşta duran boru hava ile ilgili diye aklımda kalmış
ne ile ilgiliydi hatırlayan var mı ?
Vel hasıl-ı kelam şimdilik sorunu çözemedim fakat çözdüğümde buradan yazacağım ki aynı durumu yaşayan bir kardeşimize faydası olsun bari
Herkese selamlar
Tekeriniz düz bassın, Kazasız belasız sürüşler
Allah’ım yolculuk boyunca arkadaşımız sensin. Bizi emniyet içerisinde evimize geri çevir. Allah’ım bize mesafeleri kısalt, yolculuğumuzu kolay kıl. Allah’ım yolculuğun sıkıntılarından, zorluklarından ve kötülüklerinden de sana sığınırım. Amin
-
27 Ağustos 2015, 12:15
Yağ filtresine serviste 10TL alıyorlar neredeymiş o fiyat? ayrıca kargo ekleyince gerçi hemen hemen yine aynı parayı bulur
Kardeş filtreyi söktüm tertemizdi diyebilirim. Ona rağmen ben yine de kompresör ile temizledim
Ayrıca bizim burada adi karton filtre var youtube'da hava filtresi temizliği ile ilgili bir videoda gördüm adamların filtresi sünger ve yıkayıp az da yağlayarak temizliyordu değişime bile gerek yok
Ama burada kullanılan/satılan dandik karton yelpazeden bozma bir filtre (İsotlar = Par akazanma hırsı = Hizmet Kalitesi!?)
Lastik hava basıncı iyi gibi ama bilemiyorum akşam dönerken en yakındaki bir benzincide kontrol edeceğim
Dün bir de sele altını açıp motosiklete hava girişini engelleyecek bir durum var mı diye kontrol ettim oraları tozlanmıştı iyice temizledim falan
Vel hasıl-ı kelam şimdilik sorunu çözemedim fakat çözdüğümde buradan yazacağım ki aynı durumu yaşayan bir kardeşimize faydası olsun bari
Herkese selamlar
SORUNUN AYNISI BENDEDE OLMUSTU SUBAP AYARINDAN SONRA DUZELDİ 5 VİTES 8-9 BİN DEVİRİ GECMIYORDU VE COK BAGIRIYORDU MOTOR.DİYAFRAMA BAKTIR SORUN YOKSA SUBAPLARA BI BAKTIR
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------
Herkese selamlar
SUBAP AYARI BOZUKSA MOTOR COK YAKAR ZATEN BI APACHE DAHA BUL AYNI VITESTE AYNI DEVIRDE GIDERKEN AYNI ANDA DEPOYU KAPALI KONUMA GETIRIN DENEYIN BAKALIM HANGINIZIN MOTORU DAHA ONCE TEKLEMEYE BASLIYCAK
-
27 Ağustos 2015, 12:25
sailor33 adlı üyeden alıntı
Bugün banka da işim vardı. Şubede ki özel güvenlik " satılıksa hemen alayım 4500 tl ye" didi. Acil motosiklet arıyormuş.
Yuh dedim böyle mi olur bu iş dedim. Adam ayak üstü motoru alacaktı ya la
:D :D motora iyi baktı isen adamın gözü kalmış olabilir sat yenisini alırsın
Güç ona sahip olamayanı kendine esir eder. Ali Cebbar
-
27 Ağustos 2015, 14:06
arizona adlı üyeden alıntı
SORUNUN AYNISI BENDEDE OLMUSTU SUBAP AYARINDAN SONRA DUZELDİ 5 VİTES 8-9 BİN DEVİRİ GECMIYORDU VE COK BAGIRIYORDU MOTOR.DİYAFRAMA BAKTIR SORUN YOKSA SUBAPLARA BI BAKTIR
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------
SUBAP AYARI BOZUKSA MOTOR COK YAKAR ZATEN BI APACHE DAHA BUL AYNI VITESTE AYNI DEVIRDE GIDERKEN AYNI ANDA DEPOYU KAPALI KONUMA GETIRIN DENEYIN BAKALIM HANGINIZIN MOTORU DAHA ONCE TEKLEMEYE BASLIYCAK
Denemek lazım... Subab ayarı biraz sıkıntılı her usta beceremiyor yada ayarlatıyor adam bir süre memnun kalıyor sonra aynı sorunlar yine baş gösteriyor sonrası hüsran keşke hiç kurcalatmasaydım lafları falan...
Birde karbüratörü sökmeden temizleme yoluna gitmeyi düşünüyorum
tekrar servise gitmeden evvel bulabilirsem şu sonax marka alman menşeili karbüratör temizleyicilerden alıp depoya koyacağım kullananlar gayet memnunmuş okuduğuma göre
-
27 Ağustos 2015, 14:14
Denemek lazım... Subab ayarı biraz sıkıntılı her usta beceremiyor yada ayarlatıyor adam bir süre memnun kalıyor sonra aynı sorunlar yine baş gösteriyor sonrası hüsran keşke hiç kurcalatmasaydım lafları falan...
Birde karbüratörü sökmeden temizleme yoluna gitmeyi düşünüyorum
tekrar servise gitmeden evvel bulabilirsem şu sonax marka alman menşeili karbüratör temizleyicilerden alıp depoya koyacağım kullananlar gayet memnunmuş okuduğuma göre
subap ayarı için motorun tamamen soğuması gerekiyor arkadaşlar... öyle yarım saat bir saat beklemek yetmez...
-
27 Ağustos 2015, 14:26
s.a bende bi yeni kasa apache alacağımda okuduklarıma göre üzeride gelen lastikler kaliteli değilmiş hangi marka lastik önerirsiniz ön ve arka için şimdiden teşekkür ediyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler