TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
24 Eylül 2014, 18:49
Reklamlar
-
24 Eylül 2014, 19:46
Cılgın_TC adlı üyeden alıntı
Sizinki sakin kullanimda mi o kadar yakiyor. Benim ilk olcumum rodaj zamanindaydi 5bin deviri gecmiyordum. Ama son olcumumde bastim yuksek devirlerde vites degistirdim ama devamli yuksek devir gitmedim
5-7 bin devir aralığında kullanıyorum hep şehir içi
-
24 Eylül 2014, 21:43
Ben devir saatine cok dikkat ederim daha once araba kullandigim zamanda hep devirli kullanirdim. Suan motor acilsin diye basiyiorum bi 135 gorsun en azindan
-
25 Eylül 2014, 02:09
Üzgünüm şu konuyu tekrar açıyorum.
İki seçenek var;
1)
Ön-Arka Metzeler ME22 (Tubeless değil)
2)
Öne Pirelli MT75, Arkaya Michelin Pilot Street
Hangi seçenek yola en iyi tutunur?
Virajları hangi seçenek ile korkusuzca yatarak dönebilirim?
Hangi seçenekle yağmurda, kışta uzun yolda süratli bir şekilde sürebilir ve virajlarda rahat, güvenli olurum?
Artık şu lastik konusunu da bitirelim.
Çok önemli bir mevzu.
Lütfen kullanıp tecrübe edenler yardım etsin, tahmini şeyler söylemeyin.
Tahmine göre yol alacak olursam 2. seçeneği çoktan seçmiş olurdum.
Bilenler lütfen yardım etsin.
Teşekkürler...
-
25 Eylül 2014, 02:37
drej73 adlı üyeden alıntı
slm arkadaşlar debriyaj balatası değiştirecem orjilali 60 tl diğerleri 7 tl 10 tl adam oparaya değcek kadar kalite farkı yok diyor
sizce ne yapmalıyım 60 tl verdiğime değermi?
çin üretimliyse muhtemelen çabuk aşınır ve motor yağı içini karışır bence riske girme 60 tllik olanı al zaten çok değişen bir parça değil birde şu var 7 tllik balatayı aldın örneğin 40 tl işçilik verdin diyelik 100 km sonra debriyaj kaynaklı bir problem yarıp motoru götüremeyecek bir hale getirsen yada şanzıma zarar versen aradaki farkın belki 10 katını kadar cebinden para çıkar
EneS_Turker adlı üyeden alıntı
hacı güle güle kullan tekrardan şu sisleri merak ettim
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------
MeliksahMELO adlı üyeden alıntı
Üzgünüm şu konuyu tekrar açıyorum.
İki seçenek var;
1)
Ön-Arka Metzeler ME22 (Tubeless değil)
2)
Öne Pirelli MT75, Arkaya Michelin Pilot Street
Hangi seçenek yola en iyi tutunur?
Virajları hangi seçenek ile korkusuzca yatarak dönebilirim?
Hangi seçenekle yağmurda, kışta uzun yolda süratli bir şekilde sürebilir ve virajlarda rahat, güvenli olurum?
Artık şu lastik konusunu da bitirelim.
Çok önemli bir mevzu.
Lütfen kullanıp tecrübe edenler yardım etsin, tahmini şeyler söylemeyin.
Tahmine göre yol alacak olursam 2. seçeneği çoktan seçmiş olurdum.
Bilenler lütfen yardım etsin.
Teşekkürler...
hocam aracın yolda tutunmasını istiyorsan daha doğrusu virajda ön lastiğin iyi olacak metzelere herkes çok beğeniyor önceki yorumları okuyabilirsin mt75i kullanan olmadı sanırım o biraz kumar oynamak gibi olabilir hee motordan sarkarak benim gibi dönüyorsan eğer irclede kuruda hızlı dönebilirsin ama kuruda ıslakta imana gelebilirsin kmler ilerledikçe
-
25 Eylül 2014, 10:56
İstanbulda senetle motosiklet alabileceğim bir yer var mı ?
-
25 Eylül 2014, 11:09
M.balibey adlı üyeden alıntı
çin üretimliyse muhtemelen çabuk aşınır ve motor yağı içini karışır bence riske girme 60 tllik olanı al zaten çok değişen bir parça değil birde şu var 7 tllik balatayı aldın örneğin 40 tl işçilik verdin diyelik 100 km sonra debriyaj kaynaklı bir problem yarıp motoru götüremeyecek bir hale getirsen yada şanzıma zarar versen aradaki farkın belki 10 katını kadar cebinden para çıkar
hacı güle güle kullan tekrardan şu sisleri merak ettim
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------
hocam aracın yolda tutunmasını istiyorsan daha doğrusu virajda ön lastiğin iyi olacak metzelere herkes çok beğeniyor önceki yorumları okuyabilirsin mt75i kullanan olmadı sanırım o biraz kumar oynamak gibi olabilir hee motordan sarkarak benim gibi dönüyorsan eğer irclede kuruda hızlı dönebilirsin ama kuruda ıslakta imana gelebilirsin kmler ilerledikçe
M.balibey irc lastiğin kuru havalarda çok iyi tutuş sağladığını yazmışsınız herkes gibi.
Benim merak ettiğim ıslak zeminde orjinal lastikleri gibi mi? Yoksa biraz daha iyi yol tutuşu var mı?
Bir de 'km.ler ilerledikçe' kelimesindeki km ortalama ne kadar acaba?
Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...
-
25 Eylül 2014, 21:18
-
26 Eylül 2014, 02:14
Apices adlı üyeden alıntı
M.balibey irc lastiğin kuru havalarda çok iyi tutuş sağladığını yazmışsınız herkes gibi.
Benim merak ettiğim ıslak zeminde orjinal lastikleri gibi mi? Yoksa biraz daha iyi yol tutuşu var mı?
Bir de 'km.ler ilerledikçe' kelimesindeki km ortalama ne kadar acaba?
Bilgi verebilirseniz sevinirim.
çok yi demek yanlış olur çünkü bir michelin gibi her asvalttta aynı tutuş yok zaten bunuda beklemek anllamsız olur malum nylon ben bin kmde taktırdım şu anda 11 bin 12 bin kmde bir dönem benim km okuyucu bozulmuştu o yüzden tam bir km veremiyorum ama ilk takılan gibi değil o açık hem yağışta hemde kuruda yağmurda dediğim gibi ilk bir kaç bin km iyiydi ama şu anda aynı tutuş söz konusu değil fakat orjinal lastik gibide değil paradan ziyade eğer güzel lastik bulursan irclere bulaşma ben bulamadığım için irc almıştım
-
26 Eylül 2014, 03:13
Bizim bu 2012 modellere yeni kasanın komple far kafası (başka bir ismi olabilir) takılır mı acaba?
Eğer takılırsa sizce nasıl durur?
-
26 Eylül 2014, 07:45
M.balibey adlı üyeden alıntı
çok yi demek yanlış olur çünkü bir michelin gibi her asvalttta aynı tutuş yok zaten bunuda beklemek anllamsız olur malum nylon ben bin kmde taktırdım şu anda 11 bin 12 bin kmde bir dönem benim km okuyucu bozulmuştu o yüzden tam bir km veremiyorum ama ilk takılan gibi değil o açık hem yağışta hemde kuruda yağmurda dediğim gibi ilk bir kaç bin km iyiydi ama şu anda aynı tutuş söz konusu değil fakat orjinal lastik gibide değil paradan ziyade eğer güzel lastik bulursan irclere bulaşma ben bulamadığım için irc almıştım
Bilgiler için teşekkür ederim.
Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...
-
26 Eylül 2014, 10:02
Benim inazuma nın lastikleri ırc ve berbat kuru havada da yağmurda da çok kayıyor, irc iyi lastik diyenlere şaşırıyorum, daha önceki motorum apache ye metzeler me22 takmıştım , oda iyi değildi hatta kayıp düştüm daha yavaş giderken ön frene biraz zorlayınca.
-
26 Eylül 2014, 11:18
Felis Leo adlı üyeden alıntı
Benim inazuma nın lastikleri ırc ve berbat kuru havada da yağmurda da çok kayıyor, irc iyi lastik diyenlere şaşırıyorum, daha önceki motorum apache ye metzeler me22 takmıştım , oda iyi değildi hatta kayıp düştüm daha yavaş giderken ön frene biraz zorlayınca.
Ümit hocam o zaman ne alıp ta takacağız.
Hiç binmeyelim daha mı iyi senin gibi
Bizde mi bisiklete geçelim yani
-
26 Eylül 2014, 19:13
Arkadaşlar, göstergenin altındaki TVS logosunun olduğu yere telefon sabitleyebiliyor muyuz acaba?
-
26 Eylül 2014, 19:44
Felis Leo adlı üyeden alıntı
abi arkayıda aynı oranla sıktığın sürece ön kilitlenmez frenaj hatası yapmışsın ben kapalı alan eğitimnde arkayı kilitlemeden max frende ve önüde çelik fren hortumu olmasına rağmen aşırı derece sıktım hiç kilitlenmedi ve benim motorun bu derece güçlü frenleri oldğuna söyleseler inanamazdım
aslında yabancılar pirelli sport demon öneriyor ama trde hiç rastlamadım bu lastiğe ön arka takım var hatta arkaya 130 ebatta kadar bile var
Arkadaşlar, göstergenin altındaki TVS logosunun olduğu yere telefon sabitleyebiliyor muyuz acaba?
vantuzlar tutmaz zannetmiyorum ancak devir saati için olur ama ışıklarda çalınma riski var
-
26 Eylül 2014, 19:48
Aslında, uzun yolda GPS ile hız ölçmek istiyordum, gösterge ile karşılaştırmak için.
Yoksa bunu önceden yapıp paylaşan oldu mu?
-
26 Eylül 2014, 21:08
Aslında, uzun yolda GPS ile hız ölçmek istiyordum, gösterge ile karşılaştırmak için.
Yoksa bunu önceden yapıp paylaşan oldu mu?
Yolda hızı gösteren levha ile karşılaştırmıştım bi ara 99la giderken 95, 93le giderken 90 göstermişti.
-
26 Eylül 2014, 21:34
Ben bugün uzun yolda GPS açık bırakıp telefonu cebime koydum. Göstergede gördüğüm en yüksek hız 129 oldu fakat GPS'de azami hız 119 yazıyor.
Ama GPS'nin hızlı gittiğim ara, bağlantısı filan mı koptu bilemiyorum. O yüzden ikisini aynı anda görmek istiyorum.
Eğer monteleme yapamazsam, anca mesela babam arabayla arkamdan gelir. GPS'ye o bakar. Ya da kardeşim oturur yana arabada, bana telden sürekli kaçla gittiğimi söyler, ben de bluetooth kulaklık ile onu dinlerim. Bir çözüm daha aklıma geldi, artçı alırım, telefonu bir eliyle bana doğru uzatır, öyle bakarım. :D
-
26 Eylül 2014, 21:43
arkadaşlar slm 11500 km olan motorum için istanbul civarında önere bileceginiz bir servis varmı biliyonuzki en önemli bakım aralığı gebzede oturuyorum işinin ehli bir servis varsa yonlendirirseniz sevinirim...
-
27 Eylül 2014, 13:09
Arkadaşlar, size lastik konusunda bir yazışmamı aynen kopyalıyorum;
"
Merhaba, Köksal Beye lastik konusunda danışmak istiyorum.
Bende 2012 model TVS Apache var. Sizin sitede Metzeler ME22 öneriliyor fakat o lastik tubeless değil. O şekilde kullanan da var fakat risk almak istemiyorum.
Yola en iyi tutunan lastik arıyorum, hem yazın, hem kışın.
Öne Pirelli MT75 (90/80-17)
Arkaya Michelin Pilot Street (90/90-18)
Almayı düşünüyorum. Bu iki lastik ile mesela kışın yağmurda, uzun yolda viraj dönerken kayar mı acaba?
Yol tutuşunun çok iyi olmasını istiyorum.
Teşekkürler...
"
"
İyi günler Melikşah bey,
Ön lastik asfalttaki suyu yarar, arka lastik ise bu yarılan suyu tahliye eder. Bu yüzden lastiklerinizin yağmurdda performanslı kullanmak istiyorsanız; aynı marka ve model, takım olması şarttır.
Metzeler Me22 modeli, bilhassa yağmur performansıyla meşhurdur. Pilot street, yağmur kanallarının az olması sebebiyle, ıslak zemim performansı çok iyi değildir.
Size tavsiyemiz http://www.motolastik.com/metzeler-m...2p-rf-pmu30243
olacaktır.
"
Başa döndük ve sanırım böyle kalacağız.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 33 kullanıcı var. (0 üye ve 33 misafir)
Bu Konudaki Etiketler