Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Kaangngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sacit47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar 2012 model yeni kasa ile araniza katildim benim sikintim 9600 km de aldigim motorum ilk 40 km de bisey yokken somdi cok asiri direksiyonu sallamasi acayip yalpa yapiyor lastik havasi da tam ayarli acaba neden yapiyor fikri bilgisi olan varsa sevinirim
    Arkada topcase varsa direksiyonu bırakınca yapar. Çünkü dengesi bozuluyor motorun. Hele arkada 10 kg dan fazla yük varsa deli gibi yapıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mt 09
    Alıntı orh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Farları aydınlatması çok iyi taşımadada sıkıntı cıkmez fakat atrçın rahat olmaz sen pek bir rahatsızlık duymassın ama artçın motosiklette rahat olmaz son hızı 120 kitpta yazanda zaten 118 120 130 yapanlar var ama o hızlzrda seyredermisin bilmiyorum titremeden başkada sıkıntısı yok
    Cevap için çok teşekkür ederim fakat bir şey daha var apachedeki koruma demiri çıkarılabilirmi?

drej73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 2011 (Raş)
    Alıntı Sacit47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar 2012 model yeni kasa ile araniza katildim benim sikintim 9600 km de aldigim motorum ilk 40 km de bisey yokken somdi cok asiri direksiyonu sallamasi acayip yalpa yapiyor lastik havasi da tam ayarli acaba neden yapiyor fikri bilgisi olan varsa sevinirim

arka amortisörler yumuşak aytarlanmıştır bide arkada top case varsa daha çok yapar sen amortisör ayarını en sert konuma getir düzelecektir
    (benimki öyle düzeldi)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------

Alıntı rumelian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru park ettim yan ayaklığı açtım, indim güm diye bir ses geldi. arkamı döndüğümde motor yerdeydi... debriyaj maneti ve sol ayna kırıldı. pazartesi sabahı da dünya kadar işim var :( pazar açık yedek parçacı var mı bildiğiniz?
    arkadaşlar bence hangi durumda olursa olsun motoru arta ayak üzerine almak daha güvenli ben %90 orta ayak üzerine
    alıyorum motor yüklü bile olsa çok kolay orta ayağa alması

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------

Alıntı apache sever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba foruma yeni katıldım ve 2013 kasa apache alicam allah nasip ederse fakat bir kaç sorum var birincisi motoru köyde binecegim malum yaş 15 ben kiloluyum yaklaşık 90 kilo ve çoğunlukla artçılı surecegim diğer kisi ise 45 50 civari ilk sorum su bu motor köy yollarinda beni var artciyi 50 60 km boyunca rahat tasirmi ve 110 130 km arasi yaparmi ikinci sorum şu motorda koruma demiri var ve ben 9 yasinda mobilet ile motor kullanmaya basladigim için tecrübeliyim su anda hyosung gt 250 r var fakat babm saticak yeni motor al dedi ve bn apacheyi sectim fakat koruma demiri var bu demir çıkarılabilirmi ve son sorum farlari iyi aydinlatiyormu? Cevaplarsan cok makbule gecer simdiden teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.

koruma demirini çıkartması çok kolay lokma anahtar lazım 13 lokma veya 14 ile sökülüyor

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Evet bugün yaz bakımını yaptırdım motorumun. Motorum 13.000 kmde. Yapılan işlermler;

-Buji,
    -Yağ filresi,
    -Hava filtresi,
    -Diyafram, değişti.

Karbüratör temizliği gerekli hava ayarı sibop ayarı allah ne verdiyse yapıldı

Yaz sezonuna hazırız

EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    didim motosiklet festivaline gelen apache var mı aramızdan

splex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache
    slm aleyküm cümleten ben de yeni kasa apache aldım ve aranıza katıldım alalı on gün oldu bişi sormak ve fikir almak istiyorum benim arka stop hemen yanmıyo motor 5 dakıka calıstıktan sonra kendine geliyo ve sellektor ve sinyal yaktıgım zaman kesilme yapıyor neden olabir boyle durum yasıyon oldumu bi yardımcı olursanız sevinirim.

Motosikleti
    Mt 09
    Alıntı splex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm aleyküm cümleten ben de yeni kasa apache aldım ve aranıza katıldım alalı on gün oldu bişi sormak ve fikir almak istiyorum benim arka stop hemen yanmıyo motor 5 dakıka calıstıktan sonra kendine geliyo ve sellektor ve sinyal yaktıgım zaman kesilme yapıyor neden olabir boyle durum yasıyon oldumu bi yardımcı olursanız sevinirim.
    Kardeşim bnde kanuni seyhan 150c vardı çalıştıktan sonra rölantide öyle yapıyodu tavsiyem (ben yaşadığım için diyorum) akünü ve akü sigortasını kontrol et edemiosan ustana baktır eğer düzelmediyse rölantini biraz yükselt oda işe yaramaz ise ampül ve kablolarını kontrol et

splex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache
    Eyvallah. Hocam sagol. Ama dediklerinden biri deil ustam bile anamadi stop garanti den deisirmi acaba yarin garanti icin basvurcam'

Motosikleti
    Mt 09
    Eyvallah. Hocam sagol. Ama dediklerinden biri deil ustam bile anamadi stop garanti den deisirmi acaba yarin garanti icin basvurcam'
    Kardeşim stop garantide olması lazım fakat sigortayı kontrol ettinmi ona da bi bak istersen bayii ile uğraşmassın eğer sorun oradaysa

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aküden besleniyordu galiba yanlış hatırlıyor olabilirim akü sağlam mı garantiden değişiyor stop

Motosikleti
    Kanuni bs 100
    Merhaba arkadaşlar. yağ sorununu hallettikten sonra epey bi gezdim motorum şuan 450 km'de. aynı anda çin malı motorum da olduğundan apache bana çok rahat geldi özellikle titreşim namına hiçbirşey hissetmiyorum, gerçi rodaj dolayısı ile 5000 devir ve altında sürdüğüm için olabilir fakat yinede diğer motorumda bu devirlerde bile hissedilen bariz bir titreşim var. şimdilik memnunum motoruma yavaş yavaş alışmaya başladım motorda haliyle oturuşmaya başladı, sadece tek bir sorun var motor biraz gürültülü çalışıyo gibi. bloktan şıkırtı sesleri geliyo sanki bi metal parçası motorun içinde yuvarlanıyo gibi ama subap sesine de benziyo tam emin olamadım belki de her apache'de olan normal bir çalışma sesidir bilemiyorum. zaten yağ değişim zamanı da geldi serviste hem yağını değiştirir hem motoru bi kontrol ettirir sese baktırırım.

dalbay444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150
    Selamunaleykum.

2012 3000 km apacheyle aranıza katıldım. Bu hatta artık benimde motorum çalışacak. Kazasız yolculuklar herkese Cumaniz mübarek olsun.
    suatt bunu beğendi.

5bin km ye geldi hangi bakımları yaptırmam lazım? Birde arka amartisörü nasıl biraz sert konuma getirebilirim? tek kişi 120 den sonra kafa biraz sallamaya başladı arkada ağırlık yoktu. Aynı şekilde 75 kg ben 50 kg kız arkadaşımla 133 gördüğüm yolda ne kafa sallaması yapmıştı ne bişey. tek başına 120yi geçemedm

Alıntı Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5bin km ye geldi hangi bakımları yaptırmam lazım? Birde arka amartisörü nasıl biraz sert konuma getirebilirim? tek kişi 120 den sonra kafa biraz sallamaya başladı arkada ağırlık yoktu. Aynı şekilde 75 kg ben 50 kg kız arkadaşımla 133 gördüğüm yolda ne kafa sallaması yapmıştı ne bişey. tek başına 120yi geçemedm
    5 bin km de buji hava filtresi yağ ve yağ filtresi değiştirdim toplam 100 tlye denk geldi. 120 yi zorlama bence 110 son hızınız olsun motorun ömrünü azaltırsınız. Amortisörü elle ayarlayabilirsiniz ben öyle yapıyorum.

drej73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 2011 (Raş)
    Alıntı suatt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. yağ sorununu hallettikten sonra epey bi gezdim motorum şuan 450 km'de. aynı anda çin malı motorum da olduğundan apache bana çok rahat geldi özellikle titreşim namına hiçbirşey hissetmiyorum, gerçi rodaj dolayısı ile 5000 devir ve altında sürdüğüm için olabilir fakat yinede diğer motorumda bu devirlerde bile hissedilen bariz bir titreşim var. şimdilik memnunum motoruma yavaş yavaş alışmaya başladım motorda haliyle oturuşmaya başladı, sadece tek bir sorun var motor biraz gürültülü çalışıyo gibi. bloktan şıkırtı sesleri geliyo sanki bi metal parçası motorun içinde yuvarlanıyo gibi ama subap sesine de benziyo tam emin olamadım belki de her apache'de olan normal bir çalışma sesidir bilemiyorum. zaten yağ değişim zamanı da geldi serviste hem yağını değiştirir hem motoru bi kontrol ettirir sese baktırırım.

bahsttiğin ses 2012 model üç tane apache gördüm üçündede vardı özellikle ısınınca daha çok oluyordu ama benimki 2011 18bin km. de 14bin de iken almıştım hiç oses gelmedi benimkinden

bide şunu söyleyeyim bi arkadaşımın apachesindede o ses vardı naaptıysa subaptır motor tamiridir ne varsa yaptı olmadı o ses geçmedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------

Alıntı Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru sıfır aldıysan koltuğun altında amortisör anahtarı var onunla amortisörleri sertleştirebilirsin benimkinde o anahtar yok bende başka şekilde
    sertleştirdim boru anahtarı kullandım ama boyaya zarar vermeden yapman lazım ben boru anahtarının ağzına kalınca bez sardım öyle yaptım
    amartisörün yaylarının en alt kısmında yayın basınç yaptığı yere dikkat et orası dönebiliyor onu dödererk sertleştirip yumuşatıyorsun amotisörü

Motosikleti
    Kanuni bs 100
    [QUOTE=drej73;3372839]bahsttiğin ses 2012 model üç tane apache gördüm üçündede vardı özellikle ısınınca daha çok oluyordu ama benimki 2011 18bin km. de 14bin de iken almıştım hiç oses gelmedi benimkinden

bide şunu söyleyeyim bi arkadaşımın apachesindede o ses vardı naaptıysa subaptır motor tamiridir ne varsa yaptı olmadı o ses geçmedi[COLOR="Silver"]

Aynen arkadaşım motor ısınınca yapıyo o sesi. demek ki hepsinde olan bişey bu problem olarak görmemek, kafaya takmamak lazım. ilerleyen zamanlarda belki ses kesilir yada azalır diye umut ediyom.

[QUOTE=suatt;3372878]
    Alıntı drej73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bahsttiğin ses 2012 model üç tane apache gördüm üçündede vardı özellikle ısınınca daha çok oluyordu ama benimki 2011 18bin km. de 14bin de iken almıştım hiç oses gelmedi benimkinden

bide şunu söyleyeyim bi arkadaşımın apachesindede o ses vardı naaptıysa subaptır motor tamiridir ne varsa yaptı olmadı o ses geçmedi[COLOR="Silver"]

Aynen arkadaşım motor ısınınca yapıyo o sesi. demek ki hepsinde olan bişey bu problem olarak görmemek, kafaya takmamak lazım. ilerleyen zamanlarda belki ses kesilir yada azalır diye umut ediyom.
    O ses piyanolardan geliyor. Onu kesemessiniz. Bazen gelir bazen gelmez kafaya takmamak lazım. Eksantrik mili piyano değişti gene geliyor çözümü yok. Fakat piyanoları değiştirdikten sonra çok azaldı.
    suatt bunu beğendi.

Motosikleti
    Kanuni bs 100
    [QUOTE=Kaangngr;3373023]
    Alıntı suatt adlı üyeden alıntı Mesajı göster

O ses piyanolardan geliyor. Onu kesemessiniz. Bazen gelir bazen gelmez kafaya takmamak lazım. Eksantrik mili piyano değişti gene geliyor çözümü yok. Fakat piyanoları değiştirdikten sonra çok azaldı.
    Aynen dostum kafaya takmamak lazım, biraz gürültülü çalışmak bu motorun karakterinde var demekki

[QUOTE=suatt;3373061]
    Alıntı Kaangngr adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Aynen dostum kafaya takmamak lazım, biraz gürültülü çalışmak bu motorun karakterinde var demekki
    Evet diğer motorlara göre ( cbf 150, ybr 125, discover. ) bu üç motora göre sınıfında en gürültülü çalışan motor apachedir.

MeliksahMELO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250 Comet (Naked)
    Diğer sayfada arkadaş bir şeyler yazmış ama tam anlayamadım.

Şimdi bu motora alabileceğim en iyi lastik hangisidir? Yazda, kışta, uzun yolda, toprakta, heryerde en iyi tutuşu sağlayan lastik hangisidir?
    Hızı azaltması veya pahalı olması önemli değil (en azından 200-300 TL geçmesin), en iyi yol tutuşu olan lastık hangisidir ve sanırım arkaya iki farklı ölçüde lastik takılabiliyor, hangi ölçülerde önerirsiniz?

Teşekkürler...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler