Teşekkürler arkadaşlar rodaj için benzine az miktarda yağ katmalımıyım?
Motosiklet üzerinde ruhsat koyacak bir yer var mı? Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Arkadaslar 3 veya 4 sayfa once yakit olcumu yapicam demistim. Su an 400km yol gittim ve 3 dis benzin var motorda yedek depoya dustumu 1 sise benzin tasicam yanimda ve tam bitene kadar devam edicem tahminim 200km daha giderim bir depo ile 600km yol yapmis olurum.
Sabri abi shark egsoz alt devirleri olduruyor mu?
Ybr kullanıcıyım ve Tvs Apache'ye geçmeyi düşünüyorum sıfır almak istiyorum. Titreşim konusunda biraz çekiniyorum açıkcası ve de direksiyon birazcık daha aşşağıda gibi geliyor Ybr konumuna göre. Daha önce ybr 125 kullanıp Tvs Apache'ye geçen arkadaşlar varsa biraz bilgi almak isterim her iki motosikleti kullandığı için. Ybr'de titreşim yoktu fakat ivmelenme tvs kadar da iyi değil izlediğim videolar okuduğum yorumlar itibari ile. Bir karşılaştırma yapsak Apache ile ybr arasında tarafsızca neler ortaya çıkar RTR-YBR arasında ? Titreşimden başka ?
Kolay gelsin Hangi devir aralığında kullanıyorsunuz motoru? ve sadece şehir içinde mi kullanıyorsunuz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------
Selam samet hoş geldin;
Ben 2006-2008 yılları arası YBR kullandım, geçmiş sayfalarda resimleride paylaşmıştım.
Bi kıyaslama yaptığımızda RTR-YBR arasındaki farkları şu şekilde sayabilirim(bir apache kullanıcısı olarak ne derece tarafsız olabilirim tartışılır)
YBR
Sessiz, sakin, fıtı fıtı yolculuk edebileceğin, tasarımı hoş, sürmesi kolay, ikinci eli kuvvetli, yedek parça desen zibil hemen hemen 0 titreşim, her kesime hitap eder, yaşlısıda biner, genci de sırıtmaz yani arkaya bi heybe at yoluna devam et. RTR'ye nazaran hantal, son hızda geride kalır, torku düşük, uzun yolda rahat, 2005'ten sonra gelen çin malı tüm modellerin parça kalitesi kötü, dayanıksız.
RTR
Titreşim nedeniyle kelalaka bir çok yerden zırıltılar duyabilirsin, hırçın, atik, insanı agresif kullanıma yiten bi yapısı var, YBR'ye nazaran yen başlayan biri için kullanımı zor, tasarımı gayet hoş, gösterişli, ikinci eli sıkıntılı, yedek parça sıkıntılı, BU MOTOR TİTRİYOR arkadaş daha çok gençlere hitap eden bi motor, YBR'ye nazaran çok seri, motor sürekli vites istiyor, sınıfında bu motoru geçeni henüz görmedim, torku yüksek, uzun yolda ben sorun yaşamadım, uzun süre boğulmadan gidiyor, 75-80 km tapa gaz gittiğimi bilirim, parça kalitesi iyi, dayanıklı motor, kolay kolay arıza vermez, yolda bırakmaz, ani frenlemeleri iyi, yol tutuşu, virajları güzel, selesi rahat(gazlı amortisör var, bu motoru aldığında tek şikayet edeceğin kısmı titreşimi olur, kullanan arkadaşların bir çoğu memnun, öyle zangır zungur bir titreşimden bahsetmiyorum, YBR ve CBF'ye nazaran var yani.
Eğer fırsatın olursa samimi bir arkadaşınla değişin bir kaç gün motorları, kullan dene, ondan sonra alırsın ya da almazsın tercih senin
günaydın arkadaşlar size bir şey soracam son birkaç gündür benim motor seyir halindeyken stop ediyor sanki ısınmamış gibi sizce niye?
Bendede var bu sorun ayrıca ilk çalıştırdığımda çalışıyor stop ediyor bunu sürekli yapıyor ayak marşıyla çalıştırıyorum aküyü tam şarj etmedilermi neden böyle acaba izmirde yaşıyorum öyle bi soğukta yok ayrıca apartmanda duruyor motor bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
bende gaziantep'te oturuyorum son bir kaç gündür hava baya soğudu acaba ondanmı diyecem yok çünkü kışın en soğuk gününde hatta gecesinde bile bunu yapmıyordu şimdi motoru çalıştıryorum 1-2 dk cikle ile ıstıyorum sonra her 2-3 dk. da bir benzin bitmiş gibi ısınmamış gibi stop ediyor,
merhaba arkadaşlar.aranıza yeni katılıyorum.yeni kasa apache aldım.motora arka çanta taktım ama gidon 40 ı geçince sallanmaya başlıyor.daha önce varmıydı yoksa çantadanmı oldu hatırlamıyorum ama çantayı çıkarınca azalıyor sanki.çantayı dengesiz mi taktık acaba yoksa apachelerde durum böylemi
Benim motorda 45 litre çanta vardı o haliyle 130 bile yaptım ne sallanma ne titreme hiç olmadı.
dengesiz montaj derken yamuk takılınca mı oluyor?benim motorum 229km de.çantayı 3 gün oldu takalı.sert çukura falanda girmedim acaba bendemi bi gariplik var anlamadım.burada serviste yok.gerçi servislerde bi acayip
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
arkadaşlar bide bu yeni kasada lastikleri değiştiren var mı ön 90/90/17 arka 110/80/17
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)