TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
16 Aralık 2013, 15:11
ercan41 adlı üyeden alıntı
ooo sen hazine bulmuşsun ya hemen 115lik dene
Reklamlar
-
16 Aralık 2013, 16:14
Sabri abi elimde patlamasin korkuyorum bozmayalim karburatoru birde tekrar hava ayari gerekicek ...
-
16 Aralık 2013, 16:39
Sabri abi elimde patlamasin korkuyorum bozmayalim karburatoru birde tekrar hava ayari gerekicek ...
Ana jeti değiştirince hava ayarı gerekmez. ana jet sadece gazı çok açtıgında görev yapar..denerkende bu şekilde denemen gerekir normal bir kalkışta bir fark göremezsin.
-
16 Aralık 2013, 17:15
-
16 Aralık 2013, 17:41
Arkadaşlar motora yaptığınız ayarları video lu olarak sunsanız da bizde yapsak gaz ayarı karbüratör ayarı filan bizde yapsak hiç fena olmucak. Ustaya gidiyoz adam uğraşmak istemiyor.
-
16 Aralık 2013, 17:46
yani tapa gaz yaptıgımızda farkını hissedicez
yaz gelsin bakalım yapıcam aklım kayıyor dürtmeye :D jete ulaşmak için karbüratörün altındaki kapağı açınca tekrar kapatırken conta falan gerekicek mi tekrar bağlasam kaçak yapmaz dimi ? Birde diyaframın oradaki igneyi alta çekmeye gerek yok dimi bu jeti değişince ? orayı kurcalamak bana biraz tehlikeli geliyorda
kendinden contası var toplarken tekrar onu kullanabilirsin. o iğne alt devirleri etkiler daha doğrusu gaz telinin az açık olduğu zamanlarda etkilidir.. onuda en alta alırsan tam super olur.
-
16 Aralık 2013, 19:26
selam arkadaşlar vatana millete hayırlı olsun sanırım arka amortisörleri patladı motorun bunların tamiri falan varmı ki yoksa sıfırmı alıcaz ? :(
-
16 Aralık 2013, 19:26
ercan ne yaptın sen yav ben keihin marka 115lik ana jet ısmarladım gelsin bakalım nasıl olacakhava filtresinide bekliyorum Sabri abi sen karter havalandırmaya ne yaptın açıkta bırakmasaydın piçin biri bişey sokar içine
İ2MİRLİ adlı üyeden alıntı
selam arkadaşlar vatana millete hayırlı olsun sanırım arka amortisörleri patladı motorun bunların tamiri falan varmı ki yoksa sıfırmı alıcaz ? :(
amortisör tamiri olur fakat ne kadar verim alınır yada uzun ömürlü olur orası meçhul keşke ön yükleme ayarını iyi yapsaydınız
yani tapa gaz yaptıgımızda farkını hissedicez
yaz gelsin bakalım yapıcam aklım kayıyor dürtmeye :D jete ulaşmak için karbüratörün altındaki kapağı açınca tekrar kapatırken conta falan gerekicek mi tekrar bağlasam kaçak yapmaz dimi ? Birde diyaframın oradaki igneyi alta çekmeye gerek yok dimi bu jeti değişince ? orayı kurcalamak bana biraz tehlikeli geliyorda
Ercan bir ara gel mudanyaya yada ben geleyim sana halledelim iğne işini
-
16 Aralık 2013, 19:44
çağatay karter havalandırmaya dokunmadım aynı yerinde duruyor. hava filtre kutusunu sökmedim yani. benim filtre direkt karburatorun ustunde.
-
16 Aralık 2013, 21:37
Çagatay abi buyur gel misafirim ol :-) ben genelde uzun soluklu gezilere cikiyorum surekli 115-120civarinda gidiyorum yakit 2,8litre gibi bisey oluyor bu jet i buyutunce » bi anda 4litre karsima cikarsa ogrenci butcesi başa cikamaz ondan tereddutteyim ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------
Sabri abi telden giriyorum alinti yapamadim k.bakma Su lastikten olan siyah contasi var yani adim adim yaklasiyorum su karburatoru acmaya :-)
-
16 Aralık 2013, 22:06
sbr adlı üyeden alıntı
çağatay karter havalandırmaya dokunmadım aynı yerinde duruyor. hava filtre kutusunu sökmedim yani. benim filtre direkt karburatorun ustunde.
abi ona küçük filtrelerden takmak gerek yoksa toz kaçar içeri
Çagatay abi buyur gel misafirim ol :-) ben genelde uzun soluklu gezilere cikiyorum surekli 115-120civarinda gidiyorum yakit 2,8litre gibi bisey oluyor bu jet i buyutunce » bi anda 4litre karsima cikarsa ogrenci butcesi başa cikamaz ondan tereddutteyim ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------
Sabri abi telden giriyorum alinti yapamadim k.bakma Su lastikten olan siyah contasi var yani adim adim yaklasiyorum su karburatoru acmaya :-)
dönersin eskiye olum bir tane düz tornavida ve bir yıldız tornavidaya bakıyor işlastik contada o ringin şekilllisi ben kaç kez söktüm sıkıntı yok eğer kaçırırısa da silikonla yalıtım yapabilirisin
-
17 Aralık 2013, 00:04
Çağatay abi senin sipariş ettiğn jet ne zaman gelicek benim yaza kadar vaktim var kışın pek uzun yola çıkmıyorum yaza kadar sen takıp ta memnun olursan karbüratör sıfırmış açılmamış demem atlarım hemen sökmeye
Birde benim bu güç artışı arayışına girmemin sebebi kış gelip soguklar başladıgından beri hız yapamıyorum eskiden 132 ye kesintisiz gelirdim aynı yerde 124 ü geçmiyor artık buji eskimez heralde daha 4500 km oldu .
-
17 Aralık 2013, 00:13
Çağatay abi senin sipariş ettiğn jet ne zaman gelicek benim yaza kadar vaktim var kışın pek uzun yola çıkmıyorum yaza kadar sen takıp ta memnun olursan karbüratör sıfırmış açılmamış demem atlarım hemen sökmeye
Birde benim bu güç artışı arayışına girmemin sebebi kış gelip soguklar başladıgından beri hız yapamıyorum eskiden 132 ye kesintisiz gelirdim aynı yerde 124 ü geçmiyor artık buji eskimez heralde daha 4500 km oldu .
kışın iyi yürümemesi normal..havalar soğuk o yüzden.
-
17 Aralık 2013, 00:30
ne zaman gelir hiç bilmiyorum malum noel zamanı
-
17 Aralık 2013, 00:49
-
17 Aralık 2013, 00:55
Kışın daha iyi gitmesi gerekiyor diye düşünüyordum bende soğuk havadaki oksijen miktarı daha çok daha iyi yanma sağlayıp daha iyi kaçarım diye ama düşüncelerim fos çıktı
Bu akşam istişareye yatıcam bakalım yarın 115 lik jeti takabilirim :D iyicene kafama taktım deneyim ne olucaksa olsun :D 120 lik taksam fazla yakıt gelip aşırı zengin karışım olucağından performans da düşürebilir dimi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
Bir sitede araştırdım pulsar 220 ye 115 lik orjinall jetini 120-125-140 olarak deniyorlar ve en uygun 140 oluyor .yani %20 gibi büyütüyorlar .
Bizimde 105 lik olduguna göre yüzde 20 si 126 jet ediyor .Bende yarın direk 120 lik takıp deniyeceğim olmassa 115 bakarım
kışın iyi yürümemesinin ilk sebebi yoğun rüzgardır ikinci sebebi ise motorun optimum çalışma sıcaklığına ulaşamamasıdır. 120lik deneyebilirsin ercan ama hava filtren çok temiz olsun. yoksa dediğin gibi zengin karışım yüzünden verim düşebilir.
-
17 Aralık 2013, 00:59
Keşke açık hava filitresi olsaymış daha , 1 hafta önce hava tutum toz çıkmıyor ne içe doğru ne dışa doğru bakalım yarın büyük gün gibi inş başıma dert almam
Bir yere gitmek için arabaya binilir,Motora binmek için her yere gidilir
-
17 Aralık 2013, 01:03
herşey iyi hoş ta bu soğuklarda motorun ısınmasını beklemek, stop edip edmediğine bakarak yola çıkmak.
bi yere 5 dk koyarsın yine motor soğur. oof of..
-
17 Aralık 2013, 01:13
Keşke açık hava filitresi olsaymış daha , 1 hafta önce hava tutum toz çıkmıyor ne içe doğru ne dışa doğru bakalım yarın büyük gün gibi inş başıma dert almam
Ercan benim kartın limiti yetse ben Sabri abinin filtreden alacaktım da kart dolmuş
-
17 Aralık 2013, 11:36
Şu jeti deniyimde hava filitresiyle egzosa da sıra gelicek hangi siteden alış veriş yapıyorsun ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)
Bu Konudaki Etiketler