Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı ercan41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende olan jetler şunlar bize uygun olabilecek çoğu numara var 115 -120-121,5 -135

http://imageshack.us/a/img11/3549/4mvr.jpg
    http://imageshack.us/a/img17/8286/f6ff.jpg
    http://imageshack.us/a/img853/6406/us05.jpg

bize uygun varmı arasında
    ooo sen hazine bulmuşsun ya hemen 115lik dene
    TRANSALP XL700

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ercan41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500&Sym Wolf 250
    Sabri abi elimde patlamasin korkuyorum bozmayalim karburatoru birde tekrar hava ayari gerekicek ...

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Sabri abi elimde patlamasin korkuyorum bozmayalim karburatoru birde tekrar hava ayari gerekicek ...
    Ana jeti değiştirince hava ayarı gerekmez. ana jet sadece gazı çok açtıgında görev yapar..denerkende bu şekilde denemen gerekir normal bir kalkışta bir fark göremezsin.
    TRANSALP XL700

Motosikleti
    yani tapa gaz yaptıgımızda farkını hissedicez yaz gelsin bakalım yapıcam aklım kayıyor dürtmeye :D jete ulaşmak için karbüratörün altındaki kapağı açınca tekrar kapatırken conta falan gerekicek mi tekrar bağlasam kaçak yapmaz dimi ? Birde diyaframın oradaki igneyi alta çekmeye gerek yok dimi bu jeti değişince ? orayı kurcalamak bana biraz tehlikeli geliyorda
    Bir yere gitmek için arabaya binilir,Motora binmek için her yere gidilir

Motosikleti
    YZF R-25
    Arkadaşlar motora yaptığınız ayarları video lu olarak sunsanız da bizde yapsak gaz ayarı karbüratör ayarı filan bizde yapsak hiç fena olmucak. Ustaya gidiyoz adam uğraşmak istemiyor.

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    yani tapa gaz yaptıgımızda farkını hissedicez yaz gelsin bakalım yapıcam aklım kayıyor dürtmeye :D jete ulaşmak için karbüratörün altındaki kapağı açınca tekrar kapatırken conta falan gerekicek mi tekrar bağlasam kaçak yapmaz dimi ? Birde diyaframın oradaki igneyi alta çekmeye gerek yok dimi bu jeti değişince ? orayı kurcalamak bana biraz tehlikeli geliyorda
    kendinden contası var toplarken tekrar onu kullanabilirsin. o iğne alt devirleri etkiler daha doğrusu gaz telinin az açık olduğu zamanlarda etkilidir.. onuda en alta alırsan tam super olur.
    TRANSALP XL700

İ2MİRLİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 TVS APACHE RTR 150
    selam arkadaşlar vatana millete hayırlı olsun sanırım arka amortisörleri patladı motorun bunların tamiri falan varmı ki yoksa sıfırmı alıcaz ? :(

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ercan ne yaptın sen yav ben keihin marka 115lik ana jet ısmarladım gelsin bakalım nasıl olacakhava filtresinide bekliyorum Sabri abi sen karter havalandırmaya ne yaptın açıkta bırakmasaydın piçin biri bişey sokar içine

Alıntı İ2MİRLİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar vatana millete hayırlı olsun sanırım arka amortisörleri patladı motorun bunların tamiri falan varmı ki yoksa sıfırmı alıcaz ? :(
    amortisör tamiri olur fakat ne kadar verim alınır yada uzun ömürlü olur orası meçhul keşke ön yükleme ayarını iyi yapsaydınız

Ercan bir ara gel mudanyaya yada ben geleyim sana halledelim iğne işini

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    çağatay karter havalandırmaya dokunmadım aynı yerinde duruyor. hava filtre kutusunu sökmedim yani. benim filtre direkt karburatorun ustunde.

Motosikleti
    Çagatay abi buyur gel misafirim ol :-) ben genelde uzun soluklu gezilere cikiyorum surekli 115-120civarinda gidiyorum yakit 2,8litre gibi bisey oluyor bu jet i buyutunce » bi anda 4litre karsima cikarsa ogrenci butcesi başa cikamaz ondan tereddutteyim ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------

Sabri abi telden giriyorum alinti yapamadim k.bakma Su lastikten olan siyah contasi var yani adim adim yaklasiyorum su karburatoru acmaya :-)
    sbr bunu beğendi.

Alıntı sbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çağatay karter havalandırmaya dokunmadım aynı yerinde duruyor. hava filtre kutusunu sökmedim yani. benim filtre direkt karburatorun ustunde.
    abi ona küçük filtrelerden takmak gerek yoksa toz kaçar içeri

Çagatay abi buyur gel misafirim ol :-) ben genelde uzun soluklu gezilere cikiyorum surekli 115-120civarinda gidiyorum yakit 2,8litre gibi bisey oluyor bu jet i buyutunce » bi anda 4litre karsima cikarsa ogrenci butcesi başa cikamaz ondan tereddutteyim ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------

Sabri abi telden giriyorum alinti yapamadim k.bakma Su lastikten olan siyah contasi var yani adim adim yaklasiyorum su karburatoru acmaya :-)
    dönersin eskiye olum bir tane düz tornavida ve bir yıldız tornavidaya bakıyor işlastik contada o ringin şekilllisi ben kaç kez söktüm sıkıntı yok eğer kaçırırısa da silikonla yalıtım yapabilirisin
    ercan41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Çağatay abi senin sipariş ettiğn jet ne zaman gelicek benim yaza kadar vaktim var kışın pek uzun yola çıkmıyorum yaza kadar sen takıp ta memnun olursan karbüratör sıfırmış açılmamış demem atlarım hemen sökmeye
    Birde benim bu güç artışı arayışına girmemin sebebi kış gelip soguklar başladıgından beri hız yapamıyorum eskiden 132 ye kesintisiz gelirdim aynı yerde 124 ü geçmiyor artık buji eskimez heralde daha 4500 km oldu .

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Çağatay abi senin sipariş ettiğn jet ne zaman gelicek benim yaza kadar vaktim var kışın pek uzun yola çıkmıyorum yaza kadar sen takıp ta memnun olursan karbüratör sıfırmış açılmamış demem atlarım hemen sökmeye
    Birde benim bu güç artışı arayışına girmemin sebebi kış gelip soguklar başladıgından beri hız yapamıyorum eskiden 132 ye kesintisiz gelirdim aynı yerde 124 ü geçmiyor artık buji eskimez heralde daha 4500 km oldu .
    kışın iyi yürümemesi normal..havalar soğuk o yüzden.
    TRANSALP XL700

ne zaman gelir hiç bilmiyorum malum noel zamanı

Motosikleti
    Kışın daha iyi gitmesi gerekiyor diye düşünüyordum bende soğuk havadaki oksijen miktarı daha çok daha iyi yanma sağlayıp daha iyi kaçarım diye ama düşüncelerim fos çıktı Bu akşam istişareye yatıcam bakalım yarın 115 lik jeti takabilirim :D iyicene kafama taktım deneyim ne olucaksa olsun :D 120 lik taksam fazla yakıt gelip aşırı zengin karışım olucağından performans da düşürebilir dimi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

Bir sitede araştırdım pulsar 220 ye 115 lik orjinall jetini 120-125-140 olarak deniyorlar ve en uygun 140 oluyor .yani %20 gibi büyütüyorlar .
    Bizimde 105 lik olduguna göre yüzde 20 si 126 jet ediyor .Bende yarın direk 120 lik takıp deniyeceğim olmassa 115 bakarım

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Kışın daha iyi gitmesi gerekiyor diye düşünüyordum bende soğuk havadaki oksijen miktarı daha çok daha iyi yanma sağlayıp daha iyi kaçarım diye ama düşüncelerim fos çıktı Bu akşam istişareye yatıcam bakalım yarın 115 lik jeti takabilirim :D iyicene kafama taktım deneyim ne olucaksa olsun :D 120 lik taksam fazla yakıt gelip aşırı zengin karışım olucağından performans da düşürebilir dimi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

Bir sitede araştırdım pulsar 220 ye 115 lik orjinall jetini 120-125-140 olarak deniyorlar ve en uygun 140 oluyor .yani %20 gibi büyütüyorlar .
    Bizimde 105 lik olduguna göre yüzde 20 si 126 jet ediyor .Bende yarın direk 120 lik takıp deniyeceğim olmassa 115 bakarım
    kışın iyi yürümemesinin ilk sebebi yoğun rüzgardır ikinci sebebi ise motorun optimum çalışma sıcaklığına ulaşamamasıdır. 120lik deneyebilirsin ercan ama hava filtren çok temiz olsun. yoksa dediğin gibi zengin karışım yüzünden verim düşebilir.
    TRANSALP XL700

Motosikleti
    Keşke açık hava filitresi olsaymış daha , 1 hafta önce hava tutum toz çıkmıyor ne içe doğru ne dışa doğru bakalım yarın büyük gün gibi inş başıma dert almam

auth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache RTR 150 (2012)
    herşey iyi hoş ta bu soğuklarda motorun ısınmasını beklemek, stop edip edmediğine bakarak yola çıkmak.

bi yere 5 dk koyarsın yine motor soğur. oof of..

Keşke açık hava filitresi olsaymış daha , 1 hafta önce hava tutum toz çıkmıyor ne içe doğru ne dışa doğru bakalım yarın büyük gün gibi inş başıma dert almam
    Ercan benim kartın limiti yetse ben Sabri abinin filtreden alacaktım da kart dolmuş

Motosikleti
    Şu jeti deniyimde hava filitresiyle egzosa da sıra gelicek hangi siteden alış veriş yapıyorsun ?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)

Bu Konudaki Etiketler