slm arkadaşlar sabri abi sdana bi soracam 15 liraya 100 km 50 liraya 300 km gitmek normal mı 6 bin devri geçmiyorum
Ben daha once ehliyetsiz bir kacamak yaptim. 2. Kopruden gittim. Ama en sol serit ile orta serit arasinda gittim. Polis cevirmesin diye. Gercekten emniyet seridi kullanimina polis gormezden geliyor mu? Mesela benim o kacamagimda, Kavacikta scooter toplamisti polis. Evrak kontrolu yapiyordu. Gorecegim yarin. Evraklar tamam. Sikinti yok
yanlış orantı kuruyorsun..hesaplarken kuralkan faktörünü işin içine katmıyorsun. gt250 r ın avrupadaki fiyatı hondalardan ucuzken türkiyede kuralkan hyosungu daha pahalıya satıyor.. aynı malı isotlar getirseydi aynı kar marjlarıyla dediğin gibi satabilirdi belki.. ama rakip firmaların distribütörünün aynı olması düşünülemez.. istersen birde şöyle hesap yap..phantomun burdakı satıs fiyatıyla, brezilyadakı satıs fiyatını oranla..sonra o oranı bajajın hindistan fiyatına uygula bakalım sonuç ne olacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------
hiç normal değil. ben 50 liraya 375 km gidiyorum ki 6000devir benim için rölanti sayılır.. motorun kaç kmde? subapların çok sıkı olabilir, filtren kirli olabilir, diyafram olabilir.. iyi bir usta kontrol etsin..
TRANSALP XL700
Normal deil deger daha az yakar apache iki kisi binsen bile
Son yakıt sarfiyatı yedekten yedeğe 50 lira ile 400 km gitti benzinide 5.11 ken almıştım
ben bi kaç sayfa önce motorun yüklü halinin fotolarını atmıştım.. o şekilde adapazarına gittim..cuma cumartesi ve pazar günü 3gün boyunca yardırarak istanbulparka gittim kız arkadaşımla.. cumartesi günü yine canla birlikte gazlamayarak güneşliye gittik.. yani demem o ki sürekli iki kişi 500km yol yaptım hala 2 diş daha var..600kmye kadar çıkarım bir depo ile
TRANSALP XL700
bide 115 geçemedim abi gitmiyor motor
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------
benim bujide ses cat cat cat cat siye boştayken abi
sanki motoruna acıyormuşsun gibime geldi.. özkanda motorum gitmiyor diyordu, ybrden tokat yiyorum diyordu direksiyona selami geçince işler değişti.. motoru iyice tanı..6000 7000devirde vites yükseltip 130 140 yapmasını bekleme.. bir bak bakalım 9000 10000 devirde neler var, sana neler hissettiriyor? yinemi çıkmadı, o zaman diyaframını kontrol ettir ve gerekli ayarları yapsınlar.. bujiden de ses gelmez başka bir yerden geliyordur.
TRANSALP XL700
bujiden avi cıt cıt cıt telini ver arayım dinle bi abi ya
motorun 20000de ise
yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji, diyafram, subap ayarı, zincir gergisi yaptır..akşam üstü düz bir yola çık. motora kapanarak gazı sonuna kadar aç. hiç kesmeden 130 görene kadar git. gitmezse motoru sat.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------
dostum telden anlaşılmaz sesin ne olduğu..senin dediğin ses ya subap sesidir yada egzantrik zincir sesidir..yada buji kablon çok eskimiştir ateşleme kaçırıyordur..
TRANSALP XL700
taamm abi yag yag filetresi hepsi yueni değiştim onlarıda yarın gitim konusacam abi tamam satarım
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
abi başka da ne yapayım istabula gelecek halim yok sabri abi yarın gidim bütün ayarları yaptıracam teşekkür ederim saool sonrada gidim basacam bi derdi neymi keratanın
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------
abi teşekkür ettim yarın gelir ne olduğunu yazarım saool sabri dostum
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------
sabri abi ben gidip 30 km bastım şimdi geldim abi karsıdan da rüzgar esiyodu düz yolda son vites 9 bin devirde 120 dedi şimdi geldim abi sence ii mi düz yol
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------
bide abi 3 vites 11 devir deboyle arka teker dede bisey oluyo teker gidip gidip geliyo
Evet kanka ozkan diyodu ybr de iki kisi ben tek kisi apache ile gecemiyom deyince yakarim lan ben o motoru dedim
Sonra gel deneyelim dedim yardir mursel nasil gidiyordum motoru actik deli gidiyordu
Sonrada hatirliyonmu isiklarda kalkis yapalim dedik ozkana yetisemedik tabi motor acildi ya
Fatih inkide o hesap selami nin bi turlamasi lazim
Fatih kardes bakimi yeni yaptirdiysan eger
Cikacan duz yola 1.2.3.4.5 hee vitesin kesiciye girecek sekilde gazla bak bakalim o zamanda gitmiyormu
Gitmiyorsa yapacaklarin
Hava filtresi
Buji
Buji kablosu
Buji piposu
ehliyetsiz motor kullananlar polise yakalanmaktan değil, kazaya karışmaktan korkun. bende motor kullanıyorum ama ehliyetsiz motor kullanan biri arabama çarpsa polis gelmeden ben onu eşşek sudan gelene kadar döverim. polis gelsede yakalasa diye dua eder.
ehliyetsiz kullanmak marifet değil cehalettir. yapmayın etmeyin. postu zor kurtarırsınız her yönden.
dost acı söyler....
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------
bide bakım masrafı için sayfalarca yazanlar. size sesleniyorum.
internet diye bişey var.al bayi telefonunu ara sor. sayfalarca üç kuruçluk filtre muhabbeti buji muhabbeti. bide lastik muhabbeti. orjinal lastik harici alacağınn her lastik iyidir. lastiği mezara götürmeyeceksin. önemli olan lastik değil bilek.
hep aynı muhabbetlerden forumdan soğuttunuz milleti. bide apachi titren g tüne güvenmeyen almasın. dişli değiştirmeyin cc büyütün. ne muhabbetini etmeye değer nede bi kazanç sağlar. adamlar yapmış yapalacak olanı. oh be daraltmayın motorcuları...
Ehliyet mevzusunu bana mi yazdin diyecegim, muhtemelen ortaya yazdim cevabi alicam. Artik ehliyetim var.
Bakim sorulari icin de yetkili servisler fltreyi satmiyor getir ben degisecegim diyor. Anadolu yakasinda 3 yeri aradim. Sanziman arizam var. Sorunu biliyorum. Net degisecek parcalari soyluyorum. Hala tahmini fiyat cikarmiyorlar. Getir acalim bakalim zihniyeti... Keskelerimden biridir bu tvs...
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)