tri 700 ile tri 780 arasındaki kesinlikle aynı değil 780 deki daha gür ve daha tok. ben tri 800 düşüüuodum onda biraz daha gür ama 800 tl :D 780 ni 400 e aldım 4 taksitle ama ğişmanda değilim ses tatimin ediyo heleki 6 7 binden sonra fena
hacı aynı ses, ben aldıgımda aynı yerde taktırdık hatta ogun beraber gittik arkadaşla.
onda 780 var. bende 700 hiç bir fark yok görünüş haricinde
sesler aynı benim telefon dandik cektiği için anlaşılmıyor.
zaten ben tigerın bayiisinde de sordum.
700 780 800 3 farklı modelimiz var
3 ünün sesi aynı dış görünüşleri farklı demişlerdi..
# motosikletle.blogspot
selam arkadaşlar ....
ben de bir iki hafta önce 2013 apache alarak aranıza katıldım... şu anda 110 km deyim... rodajı şehir içinde yapıyorum ama içim rahat değil... şehir içinde olduğum için bazen 7 8 bin deviri görmek, bazen sıkıştırmak zorunda kalsam da 50 km hız ortalaması ile her vitesi kullanarak devam ediyorum... üç dört tane motosiklet modeli için yazılmış kullanıcı kitaplarındaki rodaj tavsiyelerinden ortalama birşeyler çıkardım uygulamaya çalışıyorum... bir iki aya kadar 1000 km ye yakın bi rota çizerek hem arkadaş ziyaretleri yapmayı hem de rodajı tamamlamayı düşünüyorum... motor ısındıktan sonra ışıklarda dururken ya da park edeceğim zaman değişik bir metal/benzin karışımı kokusu ben de alıyorum... zannediyorum ısınan parçalar üzerindeki boyanın kokusu geliyor... ayrıca 1. vitese girmeme olayı ara sıra bende de oluyor motoru biraz itekleyip geçiriyorum vitese... lastikler çok dandik, akan trafikte ıslak yolda kuyruğu zor topladım...
yola çıkacağım dönemde muhtemelen 500 km ye ulaşmış ve ilk bakımını yaptırmış olurum ve sizce uzun yola çıkarak rodaj yapmak mantıklı mıdır... hatta şu andan itibaren hiç kullanmayıp direk uzun yolda mı devam edeyim.... ayrıca hiç durmadan 50 60 70 km/saat hızlarla ne kadar süre ile gidebilirim....
Ben de bugün aldığım kilitlerin fotolarını paylaşayim madem.
Hırsızlık olaylarını çok duymaya başladım son zamanlarda. Sonradan pişman olup da ah keşke dememek için herkese kilit tavsiye ederim. Gidon kilidini çok kolay kırıyorlar çünkü.
Tabii ki hiç bir kilit güvenli değil ancak riski azaltmış oluyoruz.
Bu arka tarafa taktığım kilit.
Bu da ön tarafa, disk kilidi.
Disk kilidi olarak 5mm pimli olalar oluyor bizim Apache'ye. 7mm ve üzerini almayın sakın.
arka sinyalleri de aldım farklı bir modelde orjinal demir kasalı yarış motorlarına takılandan aldım bedavaya ama takamadım çünkü uyumsuz oldu galiba sinyal çakmıyodu. herşeyi denedim yapamadım utandım kendimden.
korumalıklardaki şeyler power led oluyor henüz baglatamadım ama çiftini 10 tl ye aldım. normal çelik kelepçeler ile bagladımm oraya çok sağlam oldular. ışıgıda inanılmaz güçlü gündüzleri bile süper göz alıyor. aküden düz baglatıp denedim biraz oradan biliyorum
öndeki sinyaller 20 tl ye almıştım. internette 25 yazıyor şirinevlerdeki motorcuların orada bulabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
ve ayrıca evet lastikler inanılmaz birşey ya. çözemedim bi türlü kuru zeminde iyi fakat nasıl olurda kurudan ıslaga geçince sanki yolda inanılamz bi yagın üstünden geçer gibi düz bile gitseniz hemen ön kayıyor. fizik kurallarına aykırı yaa :D
dürüst biri hata yaptığını farkederse ya hata yapmayı bırakır ya da dürüst olmayı..
slm arkadaşlar bende sonunda TVS Apache'mi aldım yıllardır almak istiyordum ama hem elimde başka (çin malı) motorum vardı hemde bir türlü kısmet olmuyordu ama geçenlerde (çin malı belderia 125 36 a) motorumu sattım
şimdi Apache'm ile aranızdayız
2, elde olsa Apache'm var yani
hayırlı olsun kazasız cezasız kullanırsın inşallah..
hayırlı olsun tekerin düz bassın
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------
arkadaşlar foruma yeni katıldım ama bi çogunuzu takip ediyorum 2 senedir apache almaya çalışıyorum sonunda bu ayın 05 alıyorum motor 9 binde 2012 model 3500 istiyo magazandan kartlan alıyorum alırken nelere dikkat edilmeli
kardeş ne kadar fiyatları bnde almayı düşünüyorumda..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------
sabri devrim yapmışsın 40 yıllık lafa :D kazasız belasız deil miydi o :D cezasız da cuk diye oturmuş ehliyetsiz arkadaslar için :D
Disk kilidi Urban marka (İspanyolmuş sanırım, Çin değil), 20 lira.
Büyük kilit 52 lira. Yine Urban marka.
Mototal Kızıltoprak'tan aldım.
Disk kilidi fiyatına göre gayet güzel.
Diğer kilidin yerine eğer yine arkaya takmak için düşünülüyorsa şuna bakılabilir:
Link
Acil lazım olduğu için biraz fazla para vermeyi gözden çıkardım. Yoksa linkteki kilidi açmak oldukça uğraştırır. Her babayiğidin harcı değil.
herkese merhaba aranıza yeni katıldım tvs apache ılk motorum olmasada benı fazlasıyla memnun eden bir motor yeni 20013 kasa sıfır aldım motoru alalı 1 ay olmadı şuan 1800 kmde
alır almaz birkaç deyişiklik yaptım gayette memnunum motor harika
yaptığım deyişiklikler
1 öndişli büyütüldü arka dişli ile oynanmadı çekişten düşmesin diye
2 ön arka lastikler metzeller marka lastikler ile deyiştirildi arka lastik orjınalınden bıraz daha fazla buyuk oldu
3 elcikler deyişti
4 zenonfar takıldı
5 arka fren balatası deyiştirildi orjınalı gerçektende motoru durdurmuyor
buda birkaç resim
http://www.hizliresimyukle.com/kQ1o
http://www.hizliresimyukle.com/kQ1I
http://www.hizliresimyukle.com/kQ1T
http://www.hizliresimyukle.com/kQ1N
hayırlı olsun. tekerin düz bassın.
sizin boy kaçtı bu arada ?
rahat edebildiniz mi çinliden sonra ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:33 ----------
hocam bu masterlock lar kesilmiyor falanda basit bir telle çok kolay açılabiliyor.
almadan önce ürün nosunu youtube da bir arayın. eminim vazgeçersiniz :/
hırsı
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
snn kameradan dolayı kötü bi ses gelmiş anlaşılan.bu gün işten gelirken bi 15 dakka ugradım taktırdığım yere. ön dijital kafada sıkıntı oldu sabah birden çevirince kontağı hiç elektrik gelmedi mars basmadı.kapadım actım aynı akü kutup basını söktim taktım düzeldi ona baktırdım kutup basındanmıs allahtan acayip tırmıstım :D her neyse egsoz nasıl falan derken konustuk biraz tri 800 de birazdaha gür olur oda baya bi devire cıkınca dedi rolantide 3 seri egsozdanda aynı sesi alırısn dedi 780 ile 800 tamamen kişiye göre görünüs olarak güzel lakin aradaki tam farkı en az bi 250 cc de anlaşılır dedi. yani bizimkilerde tigerin 800 ü taksakta aynı 700 üde. orjinalinden kat kat daha iyi bunuanladım. tavsiye etmedikleri tek sey neydiğü belirsiz egsozların motora haddinden fazla zarar vermesi.görüntü oalbilir ama kalite olmaıkca motora zarar verir
selam arkadaşlar bu rodaj dönemi nasıl geçirmeliyim tam ilk defa rodaj yapicamda 3 5 gün içerisinde gelicek motor 2012 apache neler yapmam lazım yardımcı olabilrmisiniz
hayırlı uğurlu olsun hemşerim..kazasız belasız sürüşler dilerim.motor çok daha şık durmuş küçük modifiyelerle özellikle arka tekerin daha iri durması çok güzel bi görüntü katmış vee motor da eksik olan görüntü tamamlanmış gibi. lastikler için ne kadar ödediniz acaba ve tubeless mi ? yol tutuşundan memnun musunuz özellikle ıslak eminde test etme şansınız oldu mu bilmek isterim . ben de en yakın zaman değiştirecem ama en fazla fayda sağlayan marka olsun istiyorum .
dürüst biri hata yaptığını farkederse ya hata yapmayı bırakır ya da dürüst olmayı..
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)