Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    çelikatlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    enes leğen varda bizde buluşmasak iyi olur yarın. başka bi mekan ayarlayalım.yarın için

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı çelikatlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    enes leğen varda bizde buluşmasak iyi olur yarın. başka bi mekan ayarlayalım.yarın için
    benim yağ işini napacaz o zaman mekan yokki değişecek
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

Twin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300 / MT-07-09 / 600RR
    Alıntı EneS_Turker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence 2000den aşağı apachede değişmemeli .. israfdan başka bişey değil .. 2500 bile az ama neyse .. Hem o runnerin sahibine bi s....tir deseydinya .. 4binde bir bakma girer runner yağ değişimi için .. seni yemiş biraz .. filtresi pahalıdır kn takarlar .. bende kullandım bılıyorum runneri ..
    Enes adam'ın Runner 2006 model ama çiçek gibiydi. Sıfırı kadar temizdi. Motorun ilk sahibiymiş. 27.500 km'deydi motor. 5-6 senedir bende bu motor dedi. Servise gittiğim zaman yağ, filtre değişimi yapılıyor. 35 lira yağ 35 lira filitre 100 lira verip çıkıyorum dedi. Servis kendisi 7.500'de gelmesini söylemiş.

Başka bir durum varsa bilmem. Adam'ın yalancısıyım
    Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200ns
    sa. kardeşler aranizda daha yeniyim ve 2011 model 2. el apachi aldim ama motor düz yolda 90i geçmiyor sahibi motoru 5000 km'deyken daha önceden 40-50 yaşlarındaki bi adamdan almış dediki adam motoru hiç üzmemiş kendisi de tabi şuan motor 8800 kmde motor acilmamiş diyor ben bu motoru nasil acarim? simdiden Teşekkürler.

selo9115 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache--- İNAZUMA ---cbf 150 şimdide yeşil apache
    Alıntı burdurlu1988 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sa. kardeşler aranizda daha yeniyim ve 2011 model 2. el apachi aldim ama motor düz yolda 90i geçmiyor sahibi motoru 5000 km'deyken daha önceden 40-50 yaşlarındaki bi adamdan almış dediki adam motoru hiç üzmemiş kendisi de tabi şuan motor 8800 kmde motor acilmamiş diyor ben bu motoru nasil acarim? simdiden Teşekkürler.

a.selam kardeş
    8800 km de motor açılmamış diye bişey olamaz hatta motor sağırlaşmış olur bas bas o motor gitmez
    ne yapman lazım uzun yola çıkacan 1 saat boyunca sürekli basacan motoru sıkıştıracan motoru terletecen tabi bunu akşamları serin havalarda yapacan
    bunu bir kaç kez tekrarladığın taktirde motor yavaş yavaş kıvama gelecektir tabi zamanla

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    biir hafat boyunca akşamları ilk 4 vites yüksek devir gideceksin ama 4. vitesten sonra motor 5i görmeyecek ondan sonra düzelmeye başlar

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Bence o şekilde kalsın daha sağlıklı uzun ömürlü olur motorun 110 yapsa ne farkeder, bunlar şehiriçi kısa mesafe motoru, çok şey beklemeyeceksin. Motoru zorlarsan ne olur, motoru oluşturan parçalar sıkışır ,zorlanır, aşınır, gevşer ve daha kısa sürede arıza gösterir, motorun ömrü kısalır. Hız yapmak istiyorsan daha güçlü motor alacaksın o zaman.150cc dediğin nedirki. Mübarek canlı değilki ağırlık kaldırıpta kas yapacak.Kullanma klavuzunda yazmış mühendişler ilk 1000 km 50 ile kullanacaksın diye.Diğerleri bu motoru yapan adamlardan dahamı iyi biliyor.Üzülmemiş ezilmemiş motor veya araba her zaman diri olur duruşundan farkeder.Ezik araba motor tipinden belli olur kaza yapmasa bile hep böyle bakarsın ne olduğunu anlayamadığın bir gariplik vardır üzerinde tarif edemezsin sağına soluna bakarsın kazası vuruğu yoktur ama anlayamazsın. Birde araçlarınızın sağına soluna orjinal olmayan yapıştırmalar zamazingolar takmayın paçavraya çevirmeyin.Benden tavsiye tabi herkezin görüşüne saygım var ama elindeki aletin ne olduğunu bileceksin bir kere ve yakışır şekilde hareket edeceksin, kalkıpta bu küçük motorla sürat falan yapmak komik şey.Sonrası birde durdurabilecekmisin, youtubede moto crash diye yaz sonra izle videoları kazaları bir seyret hız yapmadan önce.

Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Şimdi geldim Kadıköyden .. Amörtisörü hallettik .. şimdilik sıkıntı görünmüyor , baya uğraştırdı ama güzel oldu inş ..

Beyler akşam nerde buluşuyoruz nihat abi benim orası olmaz dedi. . Mekan söyleyin ..
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400

a.payza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (yeni kasa) Yeşil Renk
    ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN
    TVS Firmasından 2013 yeni kasa yeşil renk bir motor siparişi verdim fuarda mayıs ayında teslim almayı bekliyorum
    Yeni kasanın tipini daha çok beğendiğim için bütçemi zorlasada fiyat farkına fazla takılmadım
    Ama benim gibi bu yeni kasa motordan almayı düşünen bir arkadaşım isotlar ile yazışırken şu bilgiyi öğrenmiş

Arkadaşım soruyor:
    Merhaba
    Bu yeni kasadan fuarda sipariş verenler için model yılı kaç gözükecek ruhsatta 2013 mü?
    Hazirandan sonra alanların 2014 model mi gözükecek model yılı?

Yetkili cevaplıyor:
    HEPSİNDE 2012 GÖRÜNECEK

Bana fuarda yetkililerin dediğine göre ruhsatta 2013 model görünecekti

Şimdi TVS firması tüketiciyi yanıltılmış olmuyor mu?

Stoklarında olan 2012 fabrika çıkışlı eski motorlara yurtdışından yeni kasaya uygun parça getirtip burada montaj mı yapılıyor?

Arkadaşımı telefonla aramışlar ve önemli olan trafiğe çıkış taraihidir zaten model yılı olarak o gözüküyor
    Zaten diğer bütün markalarda da 2013 olarak satılanlar 2012 olarak gözükecek haziran öncesi için denmiş (Bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası)

Benim araştırdığım yasa gereği bildiğim kadarıyla fabrikadan çıkış tarihi neyse o model yılı olarak geçiyor
    Ozaman ben niye mayıs ayını bekliyorum ki arkadaş ben niye bunun parasını peşin ödedim!
    2012 model motoru 2013' te trafiğe çıkarmak olmuyor mu bu sonuçta?

Ben şimdi kandırıldım mı?
    Şimdi ben ne yapayım lütfen bana yardımcı olun

Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı a.payza adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN
    TVS Firmasından 2013 yeni kasa yeşil renk bir motor siparişi verdim fuarda mayıs ayında teslim almayı bekliyorum
    Yeni kasanın tipini daha çok beğendiğim için bütçemi zorlasada fiyat farkına fazla takılmadım
    Ama benim gibi bu yeni kasa motordan almayı düşünen bir arkadaşım isotlar ile yazışırken şu bilgiyi öğrenmiş

Arkadaşım soruyor:
    Merhaba
    Bu yeni kasadan fuarda sipariş verenler için model yılı kaç gözükecek ruhsatta 2013 mü?
    Hazirandan sonra alanların 2014 model mi gözükecek model yılı?

Yetkili cevaplıyor:
    HEPSİNDE 2012 GÖRÜNECEK

Bana fuarda yetkililerin dediğine göre ruhsatta 2013 model görünecekti

Şimdi TVS firması tüketiciyi yanıltılmış olmuyor mu?

Stoklarında olan 2012 fabrika çıkışlı eski motorlara yurtdışından yeni kasaya uygun parça getirtip burada montaj mı yapılıyor?

Arkadaşımı telefonla aramışlar ve önemli olan trafiğe çıkış taraihidir zaten model yılı olarak o gözüküyor
    Zaten diğer bütün markalarda da 2013 olarak satılanlar 2012 olarak gözükecek haziran öncesi için denmiş (Bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası)

Benim araştırdığım yasa gereği bildiğim kadarıyla fabrikadan çıkış tarihi neyse o model yılı olarak geçiyor
    Ozaman ben niye mayıs ayını bekliyorum ki arkadaş ben niye bunun parasını peşin ödedim!
    2012 model motoru 2013' te trafiğe çıkarmak olmuyor mu bu sonuçta?

Ben şimdi kandırıldım mı?
    Şimdi ben ne yapayım lütfen bana yardımcı olun
    Sakin ol usta .. Tvs yetkilileri sürekli saçma sapan açıklamalar yapıyor .. birinin dediği öbürünü tutmuyor .. bu konuda tecrübesi olanlara daha çok güvenebilirsin . . ben kendi tecrübemle yatdımcı olayım sana .. Ben 2012 şubat başında almıştım motorumu .. Ve ruhsata 2012 Diye geçti .. o konuda kafan rahat olsun .. 2013 diye geçecektir .. hem eski kasa yeni parça takamazlar .. renkler bile uygun değil .. onu geçtim parçalar uygun değil .. inceledik fuarda güzelce .. kafan rahat olsun o konularda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum ..

handsome3272 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 MFH 2010
    Arkadaşım tvs nin sitesinde de yazıyor 2012 modeller daha düşük bir fiyat bence yanlış bilgi öyle olmaz he bir de şu hazirandan sonra

alınanlar 2014 olayı diye bir şey yok artık eskidendi o tüm arabalarda bile birinci aydan itibaren yeni model oluyor.
    Ne Mutlu Türküm Diyene

straybullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Agility 125
    Arkadaşlar bi sorum var peşin alımda yüz de en az kaça kadar indirim almam gerekir? Pazarlığı sıkı olan arkadaşların yardımını bekliyorum :-)

a.payza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (yeni kasa) Yeşil Renk
    Alıntı EneS_Turker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sakin ol usta .. Tvs yetkilileri sürekli saçma sapan açıklamalar yapıyor .. birinin dediği öbürünü tutmuyor .. bu konuda tecrübesi olanlara daha çok güvenebilirsin . . ben kendi tecrübemle yatdımcı olayım sana .. Ben 2012 şubat başında almıştım motorumu .. Ve ruhsata 2012 Diye geçti .. o konuda kafan rahat olsun .. 2013 diye geçecektir .. hem eski kasa yeni parça takamazlar .. renkler bile uygun değil .. onu geçtim parçalar uygun değil .. inceledik fuarda güzelce .. kafan rahat olsun o konularda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum ..

Arkadaş öyle de bunlar 2012 sonunda türkiyeye giriş yapan ilk parti yeni kasalar ise bunlar vergiden falan filan kar etmek için fuarda satılacak ilk parti için böyle bir iş yaptılarsa?
    sonuçta ben magdur olmuyormuyum bir şekilde aldatılıyorum gibi sanki
    İsotlardan Serkan Bey ile konuşmuş arkadaşım

Bende başka firmalara mail attım
    Sn. Yetkili
    Bir sorum olacak şubat ayındaki fuarda 2013 model olarak satılan motorlar ruhsatta model yılı 2012 trafik çıkış 2013 olarak mı gözükür
    Yeni yasaya göre artık Haziran öncesi satılan motorlar bütün markalarda durum böyleymiş diyorlar doğru mudur?

Bana verilen yanıt aynen şöyle:
    "2013 yeni kasa bir motor 2013 model gözükür ruhsatta
    Haziran öncesi yada sonrası değil fabrikada üretildiği tarih önemlidir
    İsterse türkiyeye 2014 de gelsin 2013 de üretildiyse 2013 olarak gözükür ruhsatta" deniyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------

Mesela Honda firmasının yetkilisinin cevabı da şu şekilde:
    Satılan aracın,fabrikadaki üretim günü önemlidir.şasi basım tarihi 31.12.2012 bile olsa araç 2012 model olur.üretim günü 1 ocak 2013 ve sonrası araçlar 2013 olarak gelecektir

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------

Arkadaşlar bu durumda ne yapayım bir akıl verin ya
    TVS elindeki 2012 motoru allayıp pullayıp 2013 model diye satıyor sanırım :(

erays - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R
    bu ne soğuk ya, yaz gelmeyecek abi
    M.balibey bunu beğendi.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200ns
    kardeşim iyi hoş diyorsunda benim bu motordan önce kanuni windys 150 vardı düz yolda 115 yapiyordu. fazla para verip böyle bi motor alinca, motorda 90i geçmezse insan motordan daha fazlasini bekliyor haliylen. Sadece görüntüsü yetmiyor onun için şu sorunu halletmem lazım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------

@selo9115 ve @M.balibey kardeşlerim ilginizden dolayı teşekkür ederim.
    bugün deneyip öyle yorum yapayım dedim. 4.viteste yüksek devirde gideyim dedim ama 4.viteste 5000 deviri geçmiyor :( neden acaba?
    M.balibey bunu beğendi.

http://www.youtube.com/watch?v=gi7AQ1wtrmo&feature=youtu.be
    arkadaslar vıdeoyu ızleyp yorum yaparmsnz motor 142 km de motordan bu ses gelıyr rahatsz edıyr benı ne ypmalym ?

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kardeşim iyi hoş diyorsunda benim bu motordan önce kanuni windys 150 vardı düz yolda 115 yapiyordu. fazla para verip böyle bi motor alinca, motorda 90i geçmezse insan motordan daha fazlasini bekliyor haliylen. Sadece görüntüsü yetmiyor onun için şu sorunu halletmem lazım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------

@selo9115 ve @M.balibey kardeşlerim ilginizden dolayı teşekkür ederim.
    bugün deneyip öyle yorum yapayım dedim. 4.viteste yüksek devirde gideyim dedim ama 4.viteste 5000 deviri geçmiyor :( neden acaba?
    diğer vitesler nasıl onlarda da yüksek devir gitmen gerekir 5. vitesi hiç kullanma eğer 1. 2. 3. viteslerde 5 bini geçmiyorsa karbüratöre bir baktırmakta yarar var

Twin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300 / MT-07-09 / 600RR
    Bugün gittim Led Stop Ampulü aldım. Çakar stop lambası yapıcaktım. Yağmurada yakalandık götümüze kadar su olduk. Neyse eve geldim, çakar yapan devre bozulmuş. Sövmiyim de napıyım
    Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    motorun maximum hızı kaç ?

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200ns
    Alıntı M.balibey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    diğer vitesler nasıl onlarda da yüksek devir gitmen gerekir 5. vitesi hiç kullanma eğer 1. 2. 3. viteslerde 5 bini geçmiyorsa karbüratöre bir baktırmakta yarar var
    denedim kardeşim 1, 2, 3. fiteslerde 10000i geçiyor 4. viteste bu olmuyor ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------

Alıntı Karlıyollar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun maximum hızı kaç ?
    düz yolda 90i geçmiyor ama motorda hiç zorlanma yok daha doğrusu zorlayamiyorum devirini almiyor 3. vitesten sonra

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 28 kullanıcı var. (0 üye ve 28 misafir)

Bu Konudaki Etiketler