cennetkizi adlı üyeden alıntı
Merhaba takipçi arkadaşlar. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Dün itibariyle kendi araştırmalarım ve çabam sonucu kepçenin yerini tespit ettim. Ç.Kale'de bi inşaat firmasının büyük tabelalarının arkasında park halinde gördük. Önden, arkadan ve yandan plakası ile birlikte cepten fotoğraflarını çektim. Birlikte gittiğim işyerinden şefim de ben kepçenin yanındayken inş. firmasının prefabrik idari kısmına girmiş, kepçenin onlara ait olduğunu öğrenmiş. Operatörü sorduğunda, "yok, evindedir" demişler. ( benim görmediğim ) patrona benzeyen adam "hayırdır, niye sordun?" demiş . Şefim de "hafta sonu bizim kıza çarpıp, kaçmış." deyince adam "Kızda bişey var mı?" diye sormuş. Şefim de "Kızımızda bişey yok ama bişey olup olmaması önemli değil, önemli olan çarptıktan sonra kaçması. Nasıl bulabiliriz?" diye sormuş. Adam, "sabah 7,5'ta mesai başlar." demiş, o kadar. Ne arıyayım, buraya çağırayım demek var, ne de cep telefonunu vereyim ya da adresini vereyim demek var. Şefim bakmış, bu adam bilmezlikten geliyor gibi konuşuyor, anlamış yardımcı olmayacak.Daha fazla üstüne gitmeden "Peki, o halde biz polislere bildiririz. Gerekli işlemleri onlar yaparlar." deyip, ayrılmış oradan. Günlerdir dedektif gibi iz sürüyorum. Bi yerden bi ipucu çıkar da bulunur diye ve nihayet bulduk makinayı. Bu gelişmeden sonra ne yapacağımıza dair İş yerindeki komiser abimizin yönlendirmesi ile 15'inde cumartesi günü verdiğim ifadeye "Ek İfade" vermem gerektiğini söyledi. İşte ben bu makinayı gördüm, tam plakası şudur. şu adreste park halindeydi. Şu firmaya aittir. Fakat kepçeyi gördüğüm anda operatör olmadığı için, teşhisimin tam ve doğru olması açısından kaza günü kullanan kişi ile yüzleştirilmeyi ve bana ve motoruma verdiği masrafları kişiden talep ediyorum. Bir de ilave olarak, olay günü gelen polisler trafik ekibinden değil de asayiş olduğundan kaza tespit tutanağı düzenlenemediği için kazayı görüntüleyen Mobese kamera kayıtlarının.......no.lu dosyama eklenmesini talep ediyorum dicekmişim. Komiser abimiz sağ olsun, onlar o kişiyi bulup, yüzleştirme için sana getircekler dedi. Bugün emin olmak için ben ve eşim normalden erken kalkıp, kepçenin olduğu yerde kendi arabamızın içinde erketeye yattık. Birkaç dk. geçmeden biri geldi, biz karşıdan izliyoruz tabi. kepçenin ışıkları yandı. Arkadan beyaz bir cipe benzer araç geldi. ikisi hiç inmeden yanyana konuştular. Kepçe hareket edince peşine düştük. Kullanan kişi çarpan adam değildi. kepçeyi takip ederek, çalıştığı yeri öğrenelim ki, belki orada vuran kişiyi de görür, resmederiz diye düşündük. Ama aradan yarım saat geçti, adam izlendiğini anladı, bizi ana yola çıkarıp, kendi şehir merkezine döndü. Bir kez daha kepçeyi kaçırdık ama artık orjinal plaka no ve sahibinin iş adresi var elimizde. Bu akşam ifademe ilave yapmaya gidicem. Bakalım polislerin işini de biz devraldık ve de bulduk. Bundan sonrası onlara kalmış. Bekleyip, göreceğiz....Kazasız ve güzel günler hepinize.