Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    selo9115 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache--- İNAZUMA ---cbf 150 şimdide yeşil apache
    Alıntı cennetkizi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba takipçi arkadaşlar. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Dün itibariyle kendi araştırmalarım ve çabam sonucu kepçenin yerini tespit ettim. Ç.Kale'de bi inşaat firmasının büyük tabelalarının arkasında park halinde gördük. Önden, arkadan ve yandan plakası ile birlikte cepten fotoğraflarını çektim. Birlikte gittiğim işyerinden şefim de ben kepçenin yanındayken inş. firmasının prefabrik idari kısmına girmiş, kepçenin onlara ait olduğunu öğrenmiş. Operatörü sorduğunda, "yok, evindedir" demişler. ( benim görmediğim ) patrona benzeyen adam "hayırdır, niye sordun?" demiş . Şefim de "hafta sonu bizim kıza çarpıp, kaçmış." deyince adam "Kızda bişey var mı?" diye sormuş. Şefim de "Kızımızda bişey yok ama bişey olup olmaması önemli değil, önemli olan çarptıktan sonra kaçması. Nasıl bulabiliriz?" diye sormuş. Adam, "sabah 7,5'ta mesai başlar." demiş, o kadar. Ne arıyayım, buraya çağırayım demek var, ne de cep telefonunu vereyim ya da adresini vereyim demek var. Şefim bakmış, bu adam bilmezlikten geliyor gibi konuşuyor, anlamış yardımcı olmayacak.Daha fazla üstüne gitmeden "Peki, o halde biz polislere bildiririz. Gerekli işlemleri onlar yaparlar." deyip, ayrılmış oradan. Günlerdir dedektif gibi iz sürüyorum. Bi yerden bi ipucu çıkar da bulunur diye ve nihayet bulduk makinayı. Bu gelişmeden sonra ne yapacağımıza dair İş yerindeki komiser abimizin yönlendirmesi ile 15'inde cumartesi günü verdiğim ifadeye "Ek İfade" vermem gerektiğini söyledi. İşte ben bu makinayı gördüm, tam plakası şudur. şu adreste park halindeydi. Şu firmaya aittir. Fakat kepçeyi gördüğüm anda operatör olmadığı için, teşhisimin tam ve doğru olması açısından kaza günü kullanan kişi ile yüzleştirilmeyi ve bana ve motoruma verdiği masrafları kişiden talep ediyorum. Bir de ilave olarak, olay günü gelen polisler trafik ekibinden değil de asayiş olduğundan kaza tespit tutanağı düzenlenemediği için kazayı görüntüleyen Mobese kamera kayıtlarının.......no.lu dosyama eklenmesini talep ediyorum dicekmişim. Komiser abimiz sağ olsun, onlar o kişiyi bulup, yüzleştirme için sana getircekler dedi. Bugün emin olmak için ben ve eşim normalden erken kalkıp, kepçenin olduğu yerde kendi arabamızın içinde erketeye yattık. Birkaç dk. geçmeden biri geldi, biz karşıdan izliyoruz tabi. kepçenin ışıkları yandı. Arkadan beyaz bir cipe benzer araç geldi. ikisi hiç inmeden yanyana konuştular. Kepçe hareket edince peşine düştük. Kullanan kişi çarpan adam değildi. kepçeyi takip ederek, çalıştığı yeri öğrenelim ki, belki orada vuran kişiyi de görür, resmederiz diye düşündük. Ama aradan yarım saat geçti, adam izlendiğini anladı, bizi ana yola çıkarıp, kendi şehir merkezine döndü. Bir kez daha kepçeyi kaçırdık ama artık orjinal plaka no ve sahibinin iş adresi var elimizde. Bu akşam ifademe ilave yapmaya gidicem. Bakalım polislerin işini de biz devraldık ve de bulduk. Bundan sonrası onlara kalmış. Bekleyip, göreceğiz....Kazasız ve güzel günler hepinize.
    valla maşallah dedektif gibisiniz
    sizi takdir ettim gerçekten yılmayın usanmayın peşini bırakmayın gerekirse 1'e 5 harcayın ama o şe.......zi bulun ve hakkında gereğini yaptırın gerekirse çalıştığı şirketede dava açın dikkatsiz vurup kaçan eleman çalıştırıyorsunuz diye...
    cennetkizi bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Haklısınız Balibey hemşerim. İş makinalarının kayıtları Ticaret ve Sanayi Odalarında tutuluyormuş. Çalışabilmek için oraya tescil yaptırdıkları için. Ben de Çanakkale ÇTSO'yu aradığımda zaten Emniyet Md.lüğünden kendilerine konu ile ilgili bir yazının geldiğini söylediler. Bilmiyorum ne olacak, ben de en az sizin kadar merak ediyorum ama çok can sıkıcı işler bunlar yaa... Allah vermesin ama bir daha böyle birşey gelirse başıma yada başına gelen arkadaşlar dikkat etsin, Mutlaka Trafik Ekibi göndersinler ve tutanak tuttursunlar. yada adamın yakasına yapışın, polis gelene kadar salmayın bi yere lavuğu...Valla daha neler dicem de az kalır.... Bütün hafta bunun için çırpınıp durdum, umarım değer...
    Desteklerini esirgemeyen ve yalnız bırakmayan tüm iki teker sevdalısı dostlarıma teşekkür ederim....
    polislere zor gelmiş bence tabi oturdukları sıcacık yeri bırakıp dışarı çıkıp adamı bulmak zor gelmiştir nasıl olsa maaşları alıyorlar

Alıntı eros01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selo9115 ,sbr ,seyyid47 saolun sorumla ilgilendiginiz için . Çok karasız kaldım

Kafama takılın bir soru oldu tvs nin sitesinde 17 inç opsiyon jant seçenegi var. Hızı degişiyormu ?
    10 km sürat farkı dediniz İnnovamda egilmeden 110lara çıkamıyorum. Egilerek gitmekte olmuyor. Siz 120-130 ları egilerek mi yapıyorsunuz . Normal kullanış pozisyonunda son hızınız nedir ? Arkadaş agresif kullanımda 13 ykr yakıyor dedi . 50-60 km sabit hızla 8-9 ykr yakarmı ?
    Bu sorularıma cvp alıyım kafamda son noktayı koyucam .
    17 jantı boşver ön 17 jant zaten lastik alırken sorun oluyor ben 130 görüyorum normal oturuşta benim boy kısa olduğudan hafif öne doğru eğik oluyorum zaten 100 kmde 2 litre civarı yakar benzin fiyatları değişken olduğundan artık hesap yapmayı bıraktım

selo9115 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache--- İNAZUMA ---cbf 150 şimdide yeşil apache
    Alıntı eros01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selo9115 ,sbr ,seyyid47 saolun sorumla ilgilendiginiz için . Çok karasız kaldım

Kafama takılın bir soru oldu tvs nin sitesinde 17 inç opsiyon jant seçenegi var. Hızı degişiyormu ?
    10 km sürat farkı dediniz İnnovamda egilmeden 110lara çıkamıyorum. Egilerek gitmekte olmuyor. Siz 120-130 ları egilerek mi yapıyorsunuz . Normal kullanış pozisyonunda son hızınız nedir ? Arkadaş agresif kullanımda 13 ykr yakıyor dedi . 50-60 km sabit hızla 8-9 ykr yakarmı ?
    Bu sorularıma cvp alıyım kafamda son noktayı koyucam .

5 .10 km fazla hız için jantı değişmeye gerek yok luzumsuz.
    eğilmeden 127 kmye çıkabiliyorum düz yolda
    zaten eğilince pek güzel bir görünüş olmuyor
    ama eğilimli bir yolda eğilirsen de 140 çıkan arkadaşlar var ben denemedim yani öyle bir yer denk gelmedi
    10 krş yakan lar var hani fazla gaz açmazsan ani kalkış yapmazsan 80-90 km ortalama hızda 10 krş altına düşeceğinden eminim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

bali ne yaptın vidayı sıktın mı gevşemiş mi?

Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    Alıntı M.balibey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karbüratörden boşalan benzinin çözümünü bilen yok mu arkadaşlar

Motor garanti dahilinde ise hiç uğraşma götür yapsınlar... Ama ille de ben yapıcam diyorsan benim başımdan geçen ve bu sayede bir fikir sahibi olduğum bi olay şöyle... Bir ara yokuş aşağı iniyordum durmam gerekti.Ben de kaldırıma yanaştım bir kaç dakika iki elimi de kullanacağımdan sağ ayağımla arka freni tutmak zorunda kaldım. Dolayısıyla sol ayak yerde. Bir dakika sonra ayak kaymasın mı? Motor cumburlop sola düştü. Neyse ben kalktım motoru düzeltirken tam karbüratörün civarından siyah bir yağ geldiğini farkettim. Kendi kendime aldın mı başına belayı diyerek motoru düzeltirken yağ veyahut ona benzer şeyin akmayıp kesildiğini farkettim. Neyse bindim gittim. tabi motor hiç sönmedi... Daha sonra olay üzerinde biraz düşündüm ancak pek bir sonuca varamadım. ancak kendi kendime herhalde yan yattığında böyle akması onun metfaatinedir diye düşündüm geçtim. Böyle bir şey başına geldiyse belki diye anlattım..... Bu olay hakkında daha iyi bilgisi olup açıklayan olursa çook güzel olur ha....

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------

Merhaba takipçi arkadaşlar. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Dün itibariyle kendi araştırmalarım ve çabam sonucu kepçenin yerini tespit ettim. Ç.Kale'de bi inşaat firmasının büyük tabelalarının arkasında park halinde gördük. Önden, arkadan ve yandan plakası ile birlikte cepten fotoğraflarını çektim. Birlikte gittiğim işyerinden şefim de ben kepçenin yanındayken inş. firmasının prefabrik idari kısmına girmiş, kepçenin onlara ait olduğunu öğrenmiş. Operatörü sorduğunda, "yok, evindedir" demişler. ( benim görmediğim ) patrona benzeyen adam "hayırdır, niye sordun?" demiş . Şefim de "hafta sonu bizim kıza çarpıp, kaçmış." deyince adam "Kızda bişey var mı?" diye sormuş. Şefim de "Kızımızda bişey yok ama bişey olup olmaması önemli değil, önemli olan çarptıktan sonra kaçması. Nasıl bulabiliriz?" diye sormuş. Adam, "sabah 7,5'ta mesai başlar." demiş, o kadar. Ne arıyayım, buraya çağırayım demek var, ne de cep telefonunu vereyim ya da adresini vereyim demek var. Şefim bakmış, bu adam bilmezlikten geliyor gibi konuşuyor, anlamış yardımcı olmayacak.Daha fazla üstüne gitmeden "Peki, o halde biz polislere bildiririz. Gerekli işlemleri onlar yaparlar." deyip, ayrılmış oradan. Günlerdir dedektif gibi iz sürüyorum. Bi yerden bi ipucu çıkar da bulunur diye ve nihayet bulduk makinayı. Bu gelişmeden sonra ne yapacağımıza dair İş yerindeki komiser abimizin yönlendirmesi ile 15'inde cumartesi günü verdiğim ifadeye "Ek İfade" vermem gerektiğini söyledi. İşte ben bu makinayı gördüm, tam plakası şudur. şu adreste park halindeydi. Şu firmaya aittir. Fakat kepçeyi gördüğüm anda operatör olmadığı için, teşhisimin tam ve doğru olması açısından kaza günü kullanan kişi ile yüzleştirilmeyi ve bana ve motoruma verdiği masrafları kişiden talep ediyorum. Bir de ilave olarak, olay günü gelen polisler trafik ekibinden değil de asayiş olduğundan kaza tespit tutanağı düzenlenemediği için kazayı görüntüleyen Mobese kamera kayıtlarının.......no.lu dosyama eklenmesini talep ediyorum dicekmişim. Komiser abimiz sağ olsun, onlar o kişiyi bulup, yüzleştirme için sana getircekler dedi. Bugün emin olmak için ben ve eşim normalden erken kalkıp, kepçenin olduğu yerde kendi arabamızın içinde erketeye yattık. Birkaç dk. geçmeden biri geldi, biz karşıdan izliyoruz tabi. kepçenin ışıkları yandı. Arkadan beyaz bir cipe benzer araç geldi. ikisi hiç inmeden yanyana konuştular. Kepçe hareket edince peşine düştük. Kullanan kişi çarpan adam değildi. kepçeyi takip ederek, çalıştığı yeri öğrenelim ki, belki orada vuran kişiyi de görür, resmederiz diye düşündük. Ama aradan yarım saat geçti, adam izlendiğini anladı, bizi ana yola çıkarıp, kendi şehir merkezine döndü. Bir kez daha kepçeyi kaçırdık ama artık orjinal plaka no ve sahibinin iş adresi var elimizde. Bu akşam ifademe ilave yapmaya gidicem. Bakalım polislerin işini de biz devraldık ve de bulduk. Bundan sonrası onlara kalmış. Bekleyip, göreceğiz....Kazasız ve güzel günler hepinize.

geçmiş olsun ya. Bu arada şu vurdumduymaz polislerin de işin hallolduktan sonra üzerine hukuki yolla gitsen hiç fena olmaz hani. Biz canımızı malımızı kimlere emanet ediyoruz ya ALLAH ALLAH. Adamlar maaşlarının kimin verdiği vergilerle ödendiğini sanıyorlar. İnsanın sinirleri bozuluyor yaw. Kendi başıma gelmiş gibi hissettim ve üzüldüm. İnşallah istediğin sonuca ulaşırsın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------

Arkadaşlar bu arada bir şey soracağım. Ben şu hava soğutmalı motorlara yağ soğutma radyatörü takmayı düşünüyorum. Bu işi patentli vs. resmi ve Türkiye geneli olarak yürütmeyi düşünüyorum. Anlayacağınız büyük iş. Bu konuda düşünceleriniz (Resmiyetle ilgili olanlar) nelerdir. nasıl üretken fikirleriniz var paylaşır mısınız? Ben hava soğutmalı 100 lük motorla 1500 km üst üste gittim acısını baya bir çektim ondan.
    M.balibey bunu beğendi.

atillapasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS apache...
    [QUOTE=cennetkizi;2889870]Merhaba takipçi arkadaşlar. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Dün itibariyle kendi araştırmalarım ve çabam sonucu kepçenin yerini tespit ettim. Ç.Kale'de bi inşaat firmasının büyük tabelalarının arkasında park halinde gördük. Önden, arkadan ve yandan plakası ile birlikte cepten fotoğraflarını çektim. Birlikte gittiğim işyerinden şefim de ben kepçenin yanındayken inş. firmasının prefabrik idari kısmına girmiş, kepçenin onlara ait olduğunu öğrenmiş. Operatörü sorduğunda, "yok, evindedir" demişler. ( benim görmediğim ) patrona benzeyen adam "hayırdır, niye sordun?" demiş . Şefim de "hafta sonu bizim kıza çarpıp, kaçmış." deyince adam "Kızda bişey var mı?" diye sormuş. Şefim de "Kızımızda bişey yok ama bişey olup olmaması önemli değil, önemli olan çarptıktan sonra kaçması. Nasıl bulabiliriz?" diye sormuş. Adam, "sabah 7,5'ta mesai başlar." demiş, o kadar. Ne arıyayım, buraya çağırayım demek var, ne de cep telefonunu vereyim ya da adresini vereyim demek var. Şefim bakmış, bu adam bilmezlikten geliyor gibi konuşuyor, anlamış yardımcı olmayacak.Daha fazla üstüne gitmeden "Peki, o halde biz polislere bildiririz. Gerekli işlemleri onlar yaparlar." deyip, ayrılmış oradan. Günlerdir dedektif gibi iz sürüyorum. Bi yerden bi ipucu çıkar da bulunur diye ve nihayet bulduk makinayı. Bu gelişmeden sonra ne yapacağımıza dair İş yerindeki komiser abimizin yönlendirmesi ile 15'inde cumartesi günü verdiğim ifadeye "Ek İfade" vermem gerektiğini söyledi. İşte ben bu makinayı gördüm, tam plakası şudur. şu adreste park halindeydi. Şu firmaya aittir. Fakat kepçeyi gördüğüm anda operatör olmadığı için, teşhisimin tam ve doğru olması açısından kaza günü kullanan kişi ile yüzleştirilmeyi ve bana ve motoruma verdiği masrafları kişiden talep ediyorum. Bir de ilave olarak, olay günü gelen polisler trafik ekibinden değil de asayiş olduğundan kaza tespit tutanağı düzenlenemediği için kazayı görüntüleyen Mobese kamera kayıtlarının.......no.lu dosyama eklenmesini talep ediyorum dicekmişim. Komiser abimiz sağ olsun, onlar o kişiyi bulup, yüzleştirme için sana getircekler dedi. Bugün emin olmak için ben ve eşim normalden erken kalkıp, kepçenin olduğu yerde kendi arabamızın içinde erketeye yattık. Birkaç dk. geçmeden biri geldi, biz karşıdan izliyoruz tabi. kepçenin ışıkları yandı. Arkadan beyaz bir cipe benzer araç geldi. ikisi hiç inmeden yanyana konuştular. Kepçe hareket edince peşine düştük. Kullanan kişi çarpan adam değildi. kepçeyi takip ederek, çalıştığı yeri öğrenelim ki, belki orada vuran kişiyi de görür, resmederiz diye düşündük. Ama aradan yarım saat geçti, adam izlendiğini anladı, bizi ana yola çıkarıp, kendi şehir merkezine döndü. Bir kez daha kepçeyi kaçırdık ama artık orjinal plaka no ve sahibinin iş adresi var elimizde. Bu akşam ifademe ilave yapmaya gidicem. Bakalım polislerin işini de biz devraldık ve de bulduk. Bundan sonrası onlara kalmış. Bekleyip, göreceğiz....Kazasız ve güzel günler hepinize.[/QUOTE

polislerin çoğunun inşaat firmalarıyla menfaat ilişkisi vardır. harfiyat kamyonlarının yasak saatlerde dahi çalışması için polise para yedirirler. polis ölen yemeğini şantiye yemekhanesinde yer. iş makinalrının trafiğe çıkması için izin kaadı olması lazım saat kaçla kaç arası nereden nereye gideceğini belitmesi ve ilçe trafikten izin alması en az bir uzun araçlarda iki eskort araçla trafiğe çıkabilirler. muhtemelen size çarpanın izin kaadı yoktu cezadan kaçtı.. bu konuyuda takip edin. olay günü saati trafiğe çıkma ve o güzergahta bulunma izini yoksa çok sağlam ceza öder. size yeni motor alsa okadar etkilemez..belki faydası olur. yüzleşirseniz mahkemeden önce bu konuyu bildiğinizi izini yoksa extra ceza ödeyeceğini bildiğinizi oda bilsin geri adım atacak mahkeme parasıda üzerine tuz biber olacaktır. size fukara edebiyatı yapacaktır. ev kira üç beş cocuk maaş az vs kanmayın..çocuk yaparken sizemi sordu..ödeyemiyorsa vade senet sözle yemin billahla ikna olmayın..tahsilat içinde mahkeme açacağınızı hacze gideceğinizi kararlı olduğunuzu bildirin..asla yumuşamayın hep ne yapacağınızı bildiğizi anlasın kararlı olduğunuzu anlasın mutlaka tırsacaktır. ne demişler acıma yetime döner gelir ......sana zararı dokunur..

Alıntı selo9115 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [/COLOR]bali ne yaptın vidayı sıktın mı gevşemiş mi?
    yok abi hava çok soğuk diz boyu kar var bizim burda bir kere çıktım eğlence olsun diye onda da zeytinliğe daldım

Alıntı seyyid47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor garanti dahilinde ise hiç uğraşma götür yapsınlar... Ama ille de ben yapıcam diyorsan benim başımdan geçen ve bu sayede bir fikir sahibi olduğum bi olay şöyle... Bir ara yokuş aşağı iniyordum durmam gerekti.Ben de kaldırıma yanaştım bir kaç dakika iki elimi de kullanacağımdan sağ ayağımla arka freni tutmak zorunda kaldım. Dolayısıyla sol ayak yerde. Bir dakika sonra ayak kaymasın mı? Motor cumburlop sola düştü. Neyse ben kalktım motoru düzeltirken tam karbüratörün civarından siyah bir yağ geldiğini farkettim. Kendi kendime aldın mı başına belayı diyerek motoru düzeltirken yağ veyahut ona benzer şeyin akmayıp kesildiğini farkettim. Neyse bindim gittim. tabi motor hiç sönmedi... Daha sonra olay üzerinde biraz düşündüm ancak pek bir sonuca varamadım. ancak kendi kendime herhalde yan yattığında böyle akması onun metfaatinedir diye düşündüm geçtim. Böyle bir şey başına geldiyse belki diye anlattım..... Bu olay hakkında daha iyi bilgisi olup açıklayan olursa çook güzel olur ha....
    motor garantide fakat burda diz boyu kar var servislede aram 50 km civarıdüştükten sonra karbüratör tahliyesinden benzin akıyor bir keresinde köpeğim ayak kapalıyken üstüme atmamıştı sol taraf düştüm tahliyeden düştüğü zaman akmıştı ama kaldırınca kesilmişti bu dediğim geçen yıl olmuştu herhalde ordaki vida gevşedi titreşimden

ysfist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 xt660z TENERE
    Okumadım her mesajı ama ortada memurların ihmalkarligi ki konuşuluyor anladığım kadarıyla. Arkadaşlar hukuk son sınıf öğrencisi olarak altını çizerek uyarıyorum ki katiyetle emniyet mnsuplarina güvenip yolda kalmayın. Muhatabıniz direk savcılık olsun. Polis de nihayetinde dosyayı savcıya arz eder. Unutmayın polis ihtilafi çözmez hukukçular çözer. Polis napar yardım eder yargıya ya da yukaridaatilla abi yazmış.. hafriyat şirketleri vs.. polisler eğitimsizlikten kırılıyor tek bildikleri caka satmak..

Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    Yusuf'un dediğine katılıyorum. Ayrıca kış geldiğinden olsa gerek motorlar garaja insanlarda uykuya çekilmişler. kimse yok ulu ortada forumda...

Yusuf'un dediğine katılıyorum. Ayrıca kış geldiğinden olsa gerek motorlar garaja insanlarda uykuya çekilmişler. kimse yok ulu ortada forumda...
    kar olmasa iyi olacakta hala ara sokaklarda kar var falan kar var grajda motorun direksiyon kilidi bile donmuş açılmıyor anfiriz döktüm bakalım

eby78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    kar olmasa iyi olacakta hala ara sokaklarda kar var falan kar var grajda motorun direksiyon kilidi bile donmuş açılmıyor anfiriz döktüm bakalım
    kışlık bir branda ile örttüm ben ve kaldırmadan önce motoru wd40 ile komple geçtim üzerinden..hava güzel olduğu zamanlarda açıp çalıştırıyorum don olayı olmuyor aklında bulunsun..;

Alıntı eby78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kışlık bir branda ile örttüm ben ve kaldırmadan önce motoru wd40 ile komple geçtim üzerinden..hava güzel olduğu zamanlarda açıp çalıştırıyorum don olayı olmuyor aklında bulunsun..;
    benim ki kapalı garaj ondan örtmüyorum ama nem olduğundan gece yoğunlaşıp dona biliyor bahçede olduğundan ısıtması yok

Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    Arkadaşlar sayfa 890'nın başında sizlere danıştığım bir konu vardı ancak hiç kimse bir şey dememiş. Radyatör hakkında.... Bir bakarsınız sevinirim hani. Kimse beni takmıyor havasından kurtulurum bari.

Arkadaşlar sayfa 890'nın başında sizlere danıştığım bir konu vardı ancak hiç kimse bir şey dememiş. Radyatör hakkında.... Bir bakarsınız sevinirim hani. Kimse beni takmıyor havasından kurtulurum bari.
    radyatör hakkında ben bir paragraflık yazı yazmıştım sanırım benin internet kopma sorunu yüzünden güme gitmiş yapılır yapılmasına güzelde olur devir daim pompası falanda eklemek gerekir sanırım bir kaç torna tezgahıyla gerekli hortumlar da sağlam bir şekilde yapılır ama bunu yapmak çin motorlarında biraz toleranslı olması şart mesela bizim apachenin elektrik tesisatı devirdaimin enerjisini kaldırmaz bende fan takmayı düşünüyorum öne iki şasi borusunun arasına gelecek şekilde yazın çok ısınıyor yanacak diye ödüm kopuyorbirde yağ karterine açılan bir cıvata oluyormuş boşaltma hariç onuda bulursam yağ sıcaklığı göstergesi takıcam

Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    radyatör hakkında ben bir paragraflık yazı yazmıştım sanırım benin internet kopma sorunu yüzünden güme gitmiş yapılır yapılmasına güzelde olur devir daim pompası falanda eklemek gerekir sanırım bir kaç torna tezgahıyla gerekli hortumlar da sağlam bir şekilde yapılır ama bunu yapmak çin motorlarında biraz toleranslı olması şart mesela bizim apachenin elektrik tesisatı devirdaimin enerjisini kaldırmaz bende fan takmayı düşünüyorum öne iki şasi borusunun arasına gelecek şekilde yazın çok ısınıyor yanacak diye ödüm kopuyorbirde yağ karterine açılan bir cıvata oluyormuş boşaltma hariç onuda bulursam yağ sıcaklığı göstergesi takıcam

motor yağını boşalttığımız dipteki delikten alıp doldurma yerinden vermeyi düşünüyorum. Tabi kullanıcı sorun yaşamasın diye doldurma yerinde yine doldurma işlemi yapılabilecek şekilde somunlu olacak diye düşünüyorum. Dolayısıyla motor tamamen orjinal kalacak herhangi bir delik açma, bloğa zarar verme gibi bir işlem gerçekleştirmeyi düşünmüyorum. Aklıma takılan şu acaba motor çalışır iken alttan yağa basınç yapmıyor mu? eğer yapıyorsa bu basınç yağı yukarı yani radyatöre kadar çıkarabilecek seviyede midir? denemek lazım.

ysf_joseph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache 2012
    Burak kardeş. wd40 ile komple geçtim derken nası bir yöntem uyguluyorsun. Bir de bu wd40ın çeşitleri var mı hepsi aynı mı bende alacağım da sana bir danışayım dedim.

Alıntı eby78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

Çanakkale merkezde TVS Apache parçası bulabileceğim yer var mı acaba

motor yağını boşalttığımız dipteki delikten alıp doldurma yerinden vermeyi düşünüyorum. Tabi kullanıcı sorun yaşamasın diye doldurma yerinde yine doldurma işlemi yapılabilecek şekilde somunlu olacak diye düşünüyorum. Dolayısıyla motor tamamen orjinal kalacak herhangi bir delik açma, bloğa zarar verme gibi bir işlem gerçekleştirmeyi düşünmüyorum. Aklıma takılan şu acaba motor çalışır iken alttan yağa basınç yapmıyor mu? eğer yapıyorsa bu basınç yağı yukarı yani radyatöre kadar çıkarabilecek seviyede midir? denemek lazım.
    alttan olabileceğini sanmam motor yağının kartere dönüş yolunu kesip ordan radyatöre giriş yapılıp çıkışıda eski yağ dönüşünün kartere girdiği yere olabilir ama denemek lazım devir daim olursa senin dediğin gibide olabilir yağ soğutmadan pek anlamam su soğutma olsa kolaydıda aynı yağla motor şanzıman radyatör ve borular işin içine girince 1 ltden fazlası lazım bence

Alıntı ysf_joseph adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burak kardeş. wd40 ile komple geçtim derken nası bir yöntem uyguluyorsun. Bir de bu wd40ın çeşitleri var mı hepsi aynı mı bende alacağım da sana bir danışayım dedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

wd40 tek çeşittir bir tek iki farklı hacmi var sprey yağ ve pas sökücüdür çok ince yağdır kışın yağmur görmeyen yere sıkınca bütün kış orayı paslandırmadan tutar yanlız çok ince olduğundan sağnak yağmurda kesin çıkıyor bir güzelliğide var ince ve sprey ağzına çubuk takıldığından çok dar ve yağlanması zor yerelerede ulaşır küçük boylarını ben 8 tlden büyüklerinide 15 tlden alıyorum (reklam gibi oldu la)

eby78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    wd40 tek çeşittir bir tek iki farklı hacmi var sprey yağ ve pas sökücüdür çok ince yağdır kışın yağmur görmeyen yere sıkınca bütün kış orayı paslandırmadan tutar yanlız çok ince olduğundan sağnak yağmurda kesin çıkıyor bir güzelliğide var ince ve sprey ağzına çubuk takıldığından çok dar ve yağlanması zor yerelere de ulaşır..
    Balibey durumu gayet güzel özetlemiş..bende motorun pas yapabilecek tüm noktalarına sıkıp süngerle geçiyorum üzerinden ve brandayı çekiyorum..mis gibi pırıl pırıl kalıyor çıkarttığımda ;)
    M.balibey bunu beğendi.

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yağı eksiltmesinin sebebini buldum son servise gittiğimde büyük yağ tapasını değilde 3 küçük cıvatayı sökmüşlerdi biri tam sıkılmamış yada gevşemiş orda çok uzun aralıklarla damlatıyor(günde 2-3 damla) şimdi yağmur olduğu için yerdeki yağı fark ettim güzelce sıkıp etrafınıda kağıt mendille temizledim 3 saattir damlamadı şu karbüratörden boşalan benzinin çözümünü bilen yok mu arkadaşlar
    birde yağ eksiltiyo diyosun
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

frosen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    daelım s3 + yamaha mt 25
    Alıntı ysf_joseph adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Kardeşler motor da var diye biliyorum yoksa da getiriyorlar . benim motora da onlar bakıyor. Tolga nın selamı var de yardımcı olurlar. İnt. Den bulabilirsiniz adresini ...

Motosikleti
    Honda Cbr250 r 2011
    oncelikle hepinize merhaba arkadaslar . apache almadan once cok takip ettiğim bir konuydu apache alınca forumu bosladım biraz zaten yazmıyordumda en azından okumayıda bıraktım apache ile iyi kötü 6-7 ay geçirdim hiç başımı ağırtmadı onu oncelikle belirteyim .
    motoru aldığımda 9bindeydi suan 16 bin küsür civarında yaklasık 7500 km boyunca hic canımı sıkmadı arka lastiği 2000 km önce değiştirdim motorun suan hicbir sıkıntısı yoktur birkere sola yatması var depo vs. hicbi sekilde sıkıntı yok sadece ayaklık birazcık esniyor suan sadece zaten motoru aldıktan 1 ay sonra falan oldu o zamandan beri öyle kullanıyorum kaynakla halledilir sanıyorum ama benim canımı sıkmadığı için uğraşmadım . birde far kalkanı denilen parçada çizik var . onuda yenisini sipariş ettim gelir 1-2 güne yani motorda herhangi bi sıkıntı yağını vs. dün değiştirdim ...

bu kadar reklam yeter herhalde kocaeli gölcük de suan motor kocaeli deki arkadaslara duyrulur 2008 model kırmızı 16 bin km de cok sevdiğim motorumu satmayı düsünüyorum sahibindene 2.600 gibi bi rakamla koyucam ama forumdaki arkadaslara cok ufak bi pazarlık payıyla 2.500 olur diyorum ...
    ilan ile ilgilenmek isteyn arkadaslar olursa ozelden mesaj yoluyla iletisime gecebilirler .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler