TVS yağmı yakıyor?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------
Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama böyle birşey buldum
TVS yağmı yakıyor?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------
Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama böyle birşey buldum
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
frosen ve cennetkızı geçmiş olsun
yağ yakma diye bişey görmedim ben 12bin km oldu, bidaha kine bakıcam, genelde atık yağı boşalan yağ kutusuna koyar miktara bakarım
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
bende bahara servise bırakıcam motoru yağ yakması yüzünden 300 cc yakıyor acaba bir kez 15w50 yarı sentetik kullandık ondan mı oldu diye düşünüyorum bakalım bu yağ dan sonraki ilk değişim arabalarda yağ değişikliklerinde en az 3 yağ değişimine kadar yağ yakar motorlarda aynı sanırım
yazın yoğun sıcaklarda bende 15-40 sentetik kullandım ipone katana serisi..onun dışında 10-40..buna rağmen 7 kez yağ değişimi yapmışım,daha yağ eksilttiğini görmedim..
sen motoru sürekli yüksek devirli kullanıyorsan bu bir süre sonra yağ yakacağı anlamına gelir..eksiltmesi normaldır o zaman
Enes 29 ekim kortejindeki fotolar daha yeni geldi paylaşmak istedim:D
Uploaded with ImageShack.us
TRANSALP XL700
Arkadaslar yokmu bu gosterge arizasi konusunda bilgisi olan? Ne devir saati oynuyor ne bi yazi var. Hicbsy yok gostergede
maalesef göstergelerimiz çok dandik bende geçen gün 100km hızla gidiyordum devir saati 6000devirdeydi.. durdum, stop ettim, tekrar çalıştırdım düzeldi..yüksek titreşimden kaynaklı olduğunu düşünüyorum..gösterge komple gittiysse belki basit bi elektrik arızasıdır, değilse garantiden değiştirmek için kavga et.
TRANSALP XL700
Arkadaslar bisey sormak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim 2009 model apachem var 40 bin km de ama motorum 4.vitese kadar seri 5. Viteste gitmiyor 100 u gecmiyor motorum neden kaynaklanir yada neyine baktirmam gerekir bu sorunumu nasil halledebilirim. Onceden motorum 130 lara kadar cikiyodu ama artik gitmiyo bilgilendirirseniz cok sevinirim simdiden tesekkurler
Havafiltresini temizledim buji yi degistirdim orjinaliyle yagi da degistirdim ama duzelmedi bi tek karburatoru temizletmedim. Gecen ay gaz teli kopmustu onu degistirdikten sonra motor gitmemeye basladi bununla bi alakasi olabilirmi
karbüratörü temizlet,yağ yakıyormu kontrol et veya iyi bir ustaya göster.Eğer yağ yakıyorsa egsoz dumanından belli olur.Motor segman piston değişimi isteyebilir diye düşünüyorum.
HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR
motorum gram yag yakmiyor devamli kontrol ediyorum egzoz zaten duman hic cikarmiyo zaten bi anda oldu 4. Vitese kadar hersey iyi cekisi gaz yemesi gayet iyi am 5 attimmi gitmio motor 100 u gecmiyor. Bi karburator kaldi onuda temizlettircem. 3 yildir kullaniyorum motorumu hic boyle biseyle karsilasmamistim insallah karburatordendir.o karburatorun icinde yutuyomus dedigin parca nasil biseyki ilk defa duyuyorum.buralarda saglam bi usta yokki gosterelim biz kendi motorumuzun ustasiyiz
Tamam ben ona bı bakayım olabılır belkı
yok devirli kullanmam iki kere red linea girdim son hızı denemek için egsozdan hava soğuk olduğu için sadece ilk bir kaç dk beyaz duman çıkıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------
benzin musluğunu motor çalışmıyorken açınca karbüratör tahliye hortumundan depodaki benzinin boşalması normal mi daha önce hiç açık bırakmamıştım
Evet arkadaşlar gelelim son gelişmelere
Hatırlarsanız cumartesi günü eşim kırmızı ışıklarda beklerken arkasındaki kepçe hareket edip eşime ve motoruma çarptıktan sonra eşimin uyarılarına rağmen kaçmıştı..
Tabii bizde polisi arayıp şikayette bulunup davacı olmuştuk
Bu gün itibariyle Polisten bi haber çıkmadı tabii ki. Bizde tanıdık bi komiseri araya koyduk mobeseden 2 km takip etmişler fakat tabii plaka belli değil
Bize söylenen artık siz arayıp bulunca 155 i arayıp ihbar edeceksiniz oldu tabii eşimde bende şok olduk. Başladık araştırmaya dozer kepçe ekskavatör benzeri araçların ticaret odasına kayıt olması gerektiğini öğrendik . Neyse eşim aradı ve çanakkale dahilinde 23 araç tesbit ettik. Birtanesi aynı eşime çarpan araç ve evimin karşı sokağında kayıtlı. Bakalım neler olacak.
Sigorta işine gelince öğrendiğimiz sigorta bize yaramıyor kaçtığı için. Biz aracı yaptırıp fatura ibraz ederek mahkemede istiyecekmişiz hakkımızı yanlız tabii şöylede bişey var ben motoru zaten ite kaka aldım 2000 tl civarı masrafı var şu an ödeyecek durumum yok. Bekliyecez mecburen fakat ben 2 aylık sıfır motorum kazalı olacak nasıl olacak bilemiyorum.
İyi akşamlar arkadaşlar tekeriniz düz bassın....
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)