abi geçmiş olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:12 ----------
ben würth alıyordum ama 30 tl vermekten bıktım ucuz yollu bişey arıyorum bide ön dişli kapağını sökemedim mereti nasıl sıktılarsa
abi geçmiş olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:12 ----------
ben würth alıyordum ama 30 tl vermekten bıktım ucuz yollu bişey arıyorum bide ön dişli kapağını sökemedim mereti nasıl sıktılarsa
KAFAMA taktığım tek şey kaskım....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
hehehehehhehhehehehehehe
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
ramço az önce salgından geldim 2500 bakımı için
yapılanlar:
yağ değişimi alpet 15/40
fren ayarları
akü suyu kont.
bütün civata somun sıkma konturolu
zincir temizlendi yağlandı
karbürator hava ayarı yapıldı
ve bilimum gözle görünür elle tutulur kontroller yapıldı
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------
yanlız şöyle bişey var şimdi bakımdan önce motor kalkışı gidişi çok seri idi şakir usta hava ayarı yaptı seriliği nerdeyse yarı yarıya düşme oldu birde 7000 rpm den sonra gaz kesik kesik yapıyor
ramço neden olabilir
şakir usta ayar yapamıyo galiba sana göre nasıl yapım ramço
daha önceki ayarı ben yapmıştım jet gibi gidiyordu ama tabi tüktim nedir bilmem
hava ayar vidasını komple sıktım ama motor stop etmedi sonra tersine 2,5 tam tur yani tornavidayı 360 derece olacak şekilde çevirdim 2,5 oldu doğru dimi
tur olayı tornavidayı 360 derece çevirdiğimiz zaman mı 1 tur oluyo yoksa tornavidayı 180 derece çevirdiğimiz zaman mı 1 tur oluyo anlamadım gittim
böyle kullansam faydası veya zararı olurmu yakıtla alakalı olarak
hava ayarı dengesiz olunca çoook yakar.............. güvendiğin bir ustaya ince ayar çektir.........
peki tam ince bir ayar yapıldığını nasıl anlar ki insan
hımmm peki acaba benim şuan ki ayar nasıl fakir karışım mı zengin karışımmı az mı yakar çok mu yakar
arkadaşlar ucuz yollu zincir yağı arıyorum bpde castrole bile 25 tl istediler
selam arkadaşlar ramazanın dediği ayar doğru canlı şahidiyim motora geçen hafta yetkili servis dışında tanıdıgım bir ustama komple bakım yaptırdım hava ayarı subapayarı ngk iridyum buji v.s motor bu bakımlardan önce daha önceki sayfalardada bahsetmiştim bir depo benzinle 350km falan gidiyordu motor yeni çalıştıgında 1000/1500 devir arası çalışıyordu rolantide 2.3 kilometre yapıp motor ısınınca ışıklarda falan durunca rolantide 2000/2500 devirde çalışıyordu ayarlardan sonra motoru sabah soguk çalıştırdıgımda 1000 deviri 1 cizgi geçerek çalışıyor yani 1100 devirde motoru songaz 25 km kullanıp işe gidiyorum iş yerinde otoparkta gazı rolantiye bıraktığımda motor hala ilk çalıştığı gibi 1100 devirde çalışmaya devam ediyor faydası 350 km de depoyu yiyen motor servisten sonra depoyu fulledim ve su ana kadar 180 km yol yaptım depo daha 1 çizgi düştü yani farkı olacak gibi bi 500 km yol bekliyorum bu depodan
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------
bu arada benzinide 97 oktan shell kullanmaya başladım 70 tl ye fulleniyor depo 15.999 lt yazıyordu pompada bir damla daha almadı 16.lt tam olsun
HAYAT İKİ TEKER ÜSTÜNDE 7000 DEVİRDEN SONRA BAŞLAR EN UFAK HATANDA BİTER YANİ HAYAT BİZE GÜZEL
Demekki yarın şu hava ayarını kurcalıyor olucam
www.erkakurye.com
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
arkadaşlar benim eski scootere 97 oktan atıyordum yakmıyordu 95 atınca fişek anlamadım tek zamanlı olduğu için olabilir belkide apache lerde 95 97 oktan deneyen varmı arasındaki farkı anlayan varmı
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)