Beyler kusura bakmayin maca dalmisim.
Ufak tefegi de yazmadim. Ama kafama takilan noktalar var. Gidonu cevirince gelen minik bir ses, orta sehpaya aldigimda on tekeri elimle cevirince fren balatasinin surtme sesi yapmasi, sikilacak bilimum civatalar, on fren kaliperinde yag terlemesi var. Canta demiri ve egzoz boyasi lazim. Akunun durumuna da bakacagim. Mekanik konusunda titiz bir adama bu reva mi ya
@Selo9115
Motor 2007 model. Eski sahibi duzgun bir insan, hala gorusuyoruz. Hatta rica ettim gelip bir bakacak.
@mehmet_gemli @erays
Motora bakima basliyorum. yarin once detayli temizlik ve zincir bakimiyla basliyacagim. Benim motorda zincir tam kapali. O zamanki apachede,oyle bir koruma vardi herhalde. Korumayi hic sokmeden aldim motoru. Bakalim disliler ne alemde..
Yarinda paraya kiyabilirsem bir motul 10w/40 veya castrol 15w/50 sentetik yag alip (yag konusunda onerilere acigim) filtreyle beraber kendim degismek istiyorum.
Ehliyet daha alamadim. Cunku bir ay sonra yurtdisina gidicem ve 3-4 ay orada kalacagim. O yuzden yakin mesafelere suruyorum. Hatta ilcemden cikmiyorum. Aslinda bu bakimi da donunce yapacaktim. Simdiden yapmakta fayda var. Motorlu tasittan yana hic sansim olmadi. Allah tan ugrasmayi seviyorum.
Yarin bakimi yaparken resimler koyayimda belki gordugunuz bir sey olursa uyarirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------
Ustelik motor sicakken yapiyor rolantide asiri titremeyi. Motor sogukken rolantide normal seviyede titresim var. O yuzden yag geliyor aklima. Usta yag degisimi, fren lambasinin musurune iki sprey sikmaya 30 lira aldi. Demek ki o yag baya ucuz bir mal olmali. Hayir sorsa yag konusunda paraya kacmam, neyse verirdim.