TVS den soğutur adamı.. http://j1304.hizliresim.com/18/s/mdmw7.jpg
TVS den soğutur adamı.. http://j1304.hizliresim.com/18/s/mdmw7.jpg
yağ eksiltmek mii dediniz ?
pazar günü sakarya, salı günü sakarydan bilecik pazaryeri-
salı akşamı önce sakarya sonra istanbul... Sadece salı günü 400 küsür km yol yaptım.
Çoğu 100-110 arası düz ve boş yollarda 120 yi denedim ve şu varki egzozdan sonra 110la rahat, 100 ile çok çok rahat sabit gidiliyor
Gururumuzsun Emre
ben de uzun bir yol yapmak istiyorum ya..
üzerindeki hayvan olsa yine iyi o.ç bile değil o ya, başka bir şey. oradaki herkes, buna izin veren herkes başka bir şey
Napıyonuz Ahali .. Motoru satıcam diye Buralara pek takılmıyorum ki Hasret duymıyım çok fazla kendimi alıştırıyoruım :D buda geçicek sabır diyorum :( Ama İzlemedeyim Tekeriniz düz bassın , Apache dip gazda yağ eksiltir Benim 800 gr fln çıkmıştı 1600 km (yarısı dip gaz ) sonucu :D
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
dip gaz her şeye zarar yani.. hem yakıt fazla, hem yağ eksiltiyor vs..
5000-7000 arası mı gitmeli?
Bu arkadasın yazdıklarına birebir katılıyorum. Aldıgıma binpisman oldum ve satmazsam bidaha bidaha pisman olucam. Bu camur atma değil, tamamen birebir gercekler. Tvs apache rtr150 tam olarak burada yazıdıgı gibi bir motor... Kornanın biri bozulunca garantiden bir korna istedim, adamlar tam 6 ay sonra kornan geldi diye beni aradılar... Tabii normalde aramazlar, biz korna gelene kadar, gitgelden dolayı yedek parcacıyla akraba olduk
Diyeceğim o ki, apache almayı düsünen arkadaslar kesinlikle almasınlar. Er yada gec pisman olurlar... Gidin ybr 125 alın kafanız rahat etsin. Yamaha kalitesi, saglam parca ve sıfır kıprasım. Mercedes gibi motor...
Takmayın kafanıza alt tarafı 4000 liralık basit bir motor işte verin yarı parasına satın gitsin bir gariban sevinsin bindiğinizi kar sayın , buda size ders olsun
orda yazdıklarım evet malesef doğru bi ikisi benim başımdan geçen bi ikiside arkadaşlarımın başına gelenlerden derledim biraz. geçen sene sıfır apache almıştım fabrikasyon ön disk yamuktu garantiden değişeyim dedim yeni disk gelene kadar 3bin km yol yaptım ön frensiz! motor koruma demirim durduğu yerde ortadan ikiye ayrıldı. bunlar benim başıma gelenler.diğerleride arkadaşlarımın başına gelenler onlarda gerçek ben şahidim.
ama çaktırmadan şunuda söliyim ben motordan memnundum ybr,dende cbf,dende iyi motor apache.
Bende motosikletimden memnunum arkadaş benim başımada az buz şey gelmedi motosikletten dolayı koruma demiri benimde durduk yere ortadan ikiye ayrıldı o olur yani o kadarda motor 8500 kmde yağsız kalıp kitlemeden sesten anladım servisi aradım suç benim mi bendede var tabi ama yağını kontrol etmemek ama tam 3000 kmde yağı bitmişti nasıl bitiyorsa büyük ihtimalle eski servisimden dolayı eksikmi yağ koydular bilemiyorum her neyse o arada Bursa'da gayet iyi bi motorcu bizim motorun servisliğini almıştı şansıma aradım geldiler kapımın önünden aldılar motosikleti tam 3 hafta içinde silindir piston senkman her şey garantiden değişti kuruş vermedim motorum şu an 18900 kmler civarında hafiften yağ eksiltmesi normal o kadar zorlamaya göre düşünüyorum geçen sene tam 1400 km yaptım forumda konusuda var ta çeşmeye kadar gittim geldim eve 1 gr yağ eksiltmedi tabi akıllı gittim geldim.
ybrye bindim arkadaşın bisikletten hiç bir farkı yok gitmiyo motor bizim motorda gazı verince tepki veriyo şahlanıyor kısacası ben motorumdan gayet memnunum gittiği yere kadar gider ne zaman durumum el veriri o zaman yükseltirim pek acelem yok o da 1 1.5 sene sürer herkese kazasız belasız sürüşler.
ne yağ eksiltmesi arkadaş, 3000 e kadar yağ değiştirmediğim oldu yağda ne aşırı kararma ne eksilme oldu. olduysada gözle görülür değildir. titreşimde abartılı değil. güç performans istiyorsan apacheler böyle. beğenmeyen satsın
cbr da da titreşim var diyolar ne kadar doğru bilmem ama
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
ya biktim valla bende titresimden 13 modeli denicem almak istiyorum fakat ant.daki yetkili servis 5kurus etmez iscilige 70 lira istiyor 2 vida sıkıyor . Kararsizim belki emekli motoru cbf alirim cok konforlu be :-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------
arka teker 16 inc kanimca sozde titresimi azaltirylar :-) balansor yok cok fazla bi titresim dusucegni dusunmuyorum fakat denicem on yargi ile davranmayayim
Arkadaslar daha once de sordum cevap gelmemisti, yeni belirtilerle birlikte biraz daha detayli yazayim, belki bir yorumunuz olur.
Motorda fren lambasinin yanmamasi ve yag damlamasi sikayetiyle motoru aldigim arkadasin goturdugu tamirhaneye gittim. Sahibi alirken bakimlarini yeni yaptirdim demisti. Ama ustam ben istememe ragmen yag da degisti. Taninmamis marka olan bir 15-40 yag kullandi. Filtre degismedi. Yag degisiminden beri motor titriyor. Ozellikle rolantide hilti kullaniyor gibiyim. 4000 devirde feci uyusturuyor. Birde usta bunun avans musuru bozuk dedi ama ben internette oyle bir musur bulamadim. Motor rolantideyken gaz verdigimde yarim saniye tepki vermiyor ve yarim saniye sari isik yaniyor. Ayrica isininca da hafif subab sesi geliyor gibi.
Esas sikayetim vites dusururken ayagimla dal kiriyorum resmen. 1 den 2 ye gecerken bazen bosa geciyor ama 2ye gecmiyor. Bu da kaza tehlikesi yaratiyor. Pisman oldum keske fren lambasi yanmasaydi da motorum normal kalsaydi.
Sizce suc yagda mi? Debriyaj da sorun olsa nasil anlarim? Bir test sansim var mi? Anans musuru dedigi sey nedir? Motor tamirinden pek anlamam ama otomobil tamirinden anlarim. Bundan sonra kendim yapicam bakimini.
Not: acemi motorcu, ilk motor, 25000 km de 2007 tvs apache 150cc.
kardes naptin ya icimi katarttin o ne sorunlar oyle masallah yok yok ist.neresindesin bir bulusma yapip bakalim motora bu arada motor kac modeldi
vites geçişleri ve sübap sesleri büyük ihtimalle koyduğu dandik yağdan olabilir kaliteli motul yağ kullan farkını hissedersin. tavsiyem.
Şu an bu konu içerisinde 27 kullanıcı var. (0 üye ve 27 misafir)