Atilla abi inazunadan cayip gt250 de karar kilman iyi fikir... ben de satışa koydum.. sattıktan sonra xt660 düşünüyorum denk getirirsem..
şimdilik ticari sır diyelim. arkadaşı zor durumda bırakmayayım..satıcılarda sıkışık durumda. indirimde dip yapıyolar. apachenin takastada değeri var. baharda nasıl olsa elini öpene verir. almaya sensiz gitmem nihat merak etme ilk deneme turu senin..
sadece konuştuk. anlaştık. benim motora bakacaklar. asıl fırsat apache almak isteyenlere.. buradan sesleniyorum. kelepir diye buna denir. ilk gelene 3600 e motoru vereceğim..bu fırsatı kaçıranlar buradan çok hayıflanır. demedi demeyin.veremezsem takasa gidecek..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7820382/detay/
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:12 ----------
Uploaded with ImageShack.us
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7820382/detay/arka sayfada yanlış link vermişim. kusura bakmayın.
Uploaded with ImageShack.us
eyvallah abi bende bugün gidip h4 için xenon kablosu aldım hatta şu hazır röleli olanlardan birde öyle deniyeyim dedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------
eyvallah abi bende bugün gidip h4 için xenon kablosu aldım hatta şu hazır röleli olanlardan birde öyle deniyeyim dedim bu arada gündüz farlar kapalı mı dolaşıyorsunuz
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------
peki vidayı sola doğru gevşetip söksem o lastiği de değiştirebilir miyim sonr lastik içerde kalmasın
günaydınn...apache dostları..
sizler toplanıp böyle bir yerlere gidiyor musunuz? yazın tabii ki
uğur geldi bugün. lafladık..çay içtik.fabrikayı gezdik. kardeşine motor arıyor. benim motora baktı.fabrikanın etrafında dolaştı.üç ay sonra motor hareket etti.iyide oldu. ben binmediğim için..baya hamlamış.gelinlik kız gibi kısmetini bekliyor.bakalım kime kısmet olacak..
bugün motoruma yeniden xenon takayım dedim ve bu sefer gidip hazır h4 tesisat kablosu aldım ve montaj yaptım ama seyir halindeyken 7500 e gelince xenon sönüyor devir 3 bin civarında düşünce tekrardan yanmaya başlıyor sonra kenara çektim ve durduğum yerde denedim ilk denemede aynı şekilde oldu ikincisinde ise göstergelerin ışıkları gitmeye başladı devir düşünce tekrardan yandı neden yapar acaba
enteresan aslında tam tersi olması lazımdı gazlayınca yanması rolentide sönmesi lazımdı. sen bi elektrikçiye uğra selamualeyküm aleykümselam işini hallettir.o işte bi terslik var.
ekran aküden çalışıyor. senin taktığın tesisat konjektör çıkışından. muhtemelen konjektör ile akü arasında diyot var geri beslemeyi engellemek için. aşırı besleme durumunda akü şarj olunca konjektör dinamo çıkışından aküye giden elektriği kesiyor ve senin lamba sönüyor.
çözüm. zenon tesisatını aküye bağlamak. akünün artı eksisi arasına uygun voltaj ve faratta kondansatör takmak. bu ekrandaki kıpraşım ve fardakı kıpraşımı ya düzeltir yada azaltır..
alternatif çözüm. ilave paralel bi akü daha kullanmak. sele altında yer var muhtemelen sığar. şarj dinamosu ve konjektör bunu desteklermi bilmem. muhtemelen destekler. kondansatör ilaveside bu durumda iyi sonuç verir.
arabamdaki tesisatı yaparken bastan daha tok ses almak için bu yolları denemiştim. sonuç iyi olmuştu. çift bas kullananlar dinamoyu kuvvetlendirip bagaja ilave akü kullanıyorlar. güç artımı için gereken şeyler bunlar..
bir sorum olacak.motorun yağını bugün serviste değiştirdik ama yağ filtresi yokmuş yağ filtresini alıp kendim taksam önce içindeki yağı boşaltmam gerekirmi yada yağı boşaltmadan direk eskisini çıkarıp yenisini takabilirmiyim?
live fast, die young
I am fucking crazy, but I am free
bende anlamadım yarın gidicem elektirikçiye
xenon zaten aküden elektirik alıyor hazır h4 tesisat kablosu kulladım diğer türlü röleli kendin yapınca aküyü bitrdi diye birde bunu deniyeyim dedim hava kararınca bir çıktım başta herşey güzeldi ama mudanyadan bursa yönüne yokuştan iniyorum pat diye söndü ilk tırstım ne olduğunu anlamadım 10 km ilerde kırmızıya denk geldim debriyaja bastım far yandı hemen geri döndüm dönüşte deneme amaçlı tekrardan yüksek devir yaptım sondu debriyaja bastım çalıştı tamda istediğim gibi olmuştu halbuki
toplanırız da kış ya, öyle uzun yol çekilmez.
hani uzun yoldan kastım; "hadi arkadaşlar bu hafta sonu abant yapalım" gibidir. )
[QUOTE=M.balibey;2893538]bende anlamadım yarın gidicem elektirikçiye
xenon zaten aküden elektirik alıyor hazır h4 tesisat kablosu kulladım diğer türlü röleli kendin yapınca aküyü bitrdi diye birde bunu deniyeyim dedim hava kararınca bir çıktım başta herşey güzeldi ama mudanyadan bursa yönüne yokuştan iniyorum pat diye söndü ilk tırstım ne olduğunu anlamadım 10 km ilerde kırmızıya denk geldim debriyaja bastım far yandı hemen geri döndüm dönüşte deneme amaçlı tekrardan yüksek devir yaptım sondu debriyaja bastım çalıştı tamda istediğim gibi olmuştu halbuki[/QUOT
yüksek devirde giderken sönmesinin nedeni aküye şarj için 13.8 volttan fazla elektrik gitmesi ve bu esnada zenonun elektronik ünitesinin kendini korumaya alması olabilir. ölçü aletiyle ölçmek lazım. orta ayakta gaz basıp aküye gelen voltaja.
ufak regülatörler var. oto teypçilerde var. zırıltı yapan dandik teyplerde besleme hattına takıyolar. öyle bişeyin faydası olabilir.zenon hattının önüne takabilirsin..
Selamun Aleykum.. Ozledinizmi beyler pek takilamiyorum :D Bugun dolastm biraz hoyratça kadikoy sokaklarinda :D bide dün benim apacheyi verdigim cocukla oturduk biraz, bindim apacheye acayip farkli geldi ya.. Runnerde titresim olmadigindanmi blmiorm zangir zangirdi.. Bide bisiklet gibi geldi 11bin devirde bagirtiom ivmelenme tatmin edici degl ynede.. Nolrsa olsn seviorum apacheyi.. Bunu bisey degistiremez..
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)