TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
17 Eylül 2012, 19:52
schmarık adlı üyeden alıntı
Kullandığımız akü motosiklet aküsü. Araba aküsünü taşımak baya zor oluyordu motosiklet aküsü aldık.
Genelde avladığımız üvek,bıldırcın çok nadirde olsa tavşan avı. Bıldırcın genelde ayçiçek yetişen yerde ve palasanlık dediğimiz büyük ot topluluklarında bulunur. Üvekler ise ormanlık alanlarda yine ayçiçek olması kaydıyla su bulunan yerlere gelir. Fakat çok iyi kamufle olmanız lazım en ufak sesinizi bile duyup ürkebiliyorlar. Benim memleketim Edirne genelde avcıların çoğuda Edirne tarafında avlanıyor çünkü oranın bitki ötrüsü, yetiştiriciliği yapılan mamüllerden dolayı daha iyi bir av çıkarıyor. Zaten Rusya'dan göçen kuşlar bizim oralara indiğinden başka yerlere pek kuş gitmiyor. Ama Bursa'da da olabilir. Bursa'ya hiç av için gitmedim yada orada neler yetiştiriliyor bilmiyorum. Yanlış bilgilendirmekte istemem.
yok ben avlamıcam hayvan rahatlasın günde bir saat koşu yapıyoruz ama enerjisini atamıyor maksak haftada bir böyle yerlere gidip onun enerjisini atmak hemde aldırdıkları eğitmi körelmesin almış herifler sokağa atmışlar daha 1 1.5 yaşında bu ayçiçek yerlerine bakıcam teşekkür ederim
Reklamlar
-
17 Eylül 2012, 19:55
Gözlerim ağlamayı bilmezdi O kadar sık kalbim çarpmazdı böyle delicesine, Benim de ellerim sımsıcak olurdu mutlaka Geceleri asla uykusuzluk çekmezdim sabaha kadar Rüyalarım, hatta tatlı hayallerim olurdu Duygusuzca düşünmezdim yokluğunda günlerimi saatlerimi Hem hiç üşümezdim böylesine ölü soğukluğunda Hırsla takip etmezdi beni böyle kötü kaderim Kan çağına dönmezdi gözlerimin ta içi. Kayan yıldızlardan bende farklı dilekler tutardım, Dedim ya ulan keşke tanımasaydım seni..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
17 Eylül 2012, 20:13
bende bu gün fs otogazı aradım 3 litre benzin üzerinden hesapladı usta tüpte yakacağı oranda 3.60 litre dedi fiyat 500 gayme indrim bindirim yapmadı 6 litrelik tank kullanıyor bi depoyla 200 km yaparım artık.. bu gün bi kurye ordaymış tvs pacheye takıyorum dedi telde..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
17 Eylül 2012, 20:32
sedat_57 adlı üyeden alıntı
bende bu gün fs otogazı aradım 3 litre benzin üzerinden hesapladı usta tüpte yakacağı oranda 3.60 litre dedi fiyat 500 gayme indrim bindirim yapmadı
6 litrelik tank kullanıyor bi depoyla 200 km yaparım artık.. bu gün bi kurye ordaymış tvs pacheye takıyorum dedi telde..
ne yani işe yarayacakmı ..deyecekmi yaw................
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
17 Eylül 2012, 20:39
meccem adlı üyeden alıntı
Kullanma kılavuzu tam aksini söylüyor. Hatta tam olarak yazayım "Kıvılcım oluşmasını engellemek için daima önce pozitif kutup başını, daha sonra negatif kutup başını bağlayın". Hnagisi doğru şimdi
.
valla ben her türlü denedim kıvılcım çıkmıyor motordada 70 amper araba aküsündede
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------
bende bu gün fs otogazı aradım 3 litre benzin üzerinden hesapladı usta tüpte yakacağı oranda 3.60 litre dedi fiyat 500 gayme indrim bindirim yapmadı
6 litrelik tank kullanıyor bi depoyla 200 km yaparım artık.. bu gün bi kurye ordaymış tvs pacheye takıyorum dedi telde..
500 tl yuh diyorum arabaya bile 400 450 tlye takıyorlar kullanılan malzeme ve işçilik saatide daha fazla bence oturup iyi hesap yapmak lazım bizim sübaplar çelik mi magnezyummu buda çok önemli
-
17 Eylül 2012, 20:39
Şeytanın kol gezdiği şehirlerde,azrailin şerefine aragaz çekiyoruz..
-
17 Eylül 2012, 20:44
M.balibey adlı üyeden alıntı
valla ben her türlü denedim kıvılcım çıkmıyor motordada 70 amper araba aküsündede
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------
500 tl yuh diyorum arabaya bile 400 450 tlye takıyorlar kullanılan malzeme ve işçilik saatide daha fazla bence oturup iyi hesap yapmak lazım bizim sübaplar çelik mi magnezyummu buda çok önemli
tankı motosiklet için özel yaptırıyormuş.. daha kaliteli sanırsam birde bu işi fazla yapan olmadığı için meydan onun.. bilmiyorum bizim sübapları..megnezyum olsa ne olur çelik olsa ne olur..
-
17 Eylül 2012, 20:56
tankı motosiklet için özel yaptırıyormuş.. daha kaliteli sanırsam birde bu işi fazla yapan olmadığı için meydan onun.. bilmiyorum bizim sübapları..megnezyum olsa ne olur çelik olsa ne olur..
magnezyum eriyor kuru yakıtta yatakları çatlatma da oluyor örneğin opelin 1.6 115 hp motorunda lpg çok sorun yapar yağma sistemyle bir nebzede olsa önleniyor ama tankın farklı olacağını sanmam her ne kadar çelikte dense kalın saçtan imal edilir koca tanklerın maliyeti bile 100 tl civarı de bu niye bu kadar pahallı dersin bakalım adam palavra sıkıyorsa yaptırmayın derim lpgde verilen fiyatın en fazla yarısı malzeme parasıdır yani taş çatlasın o sistem 250 tldir
-
17 Eylül 2012, 21:23
M.balibey adlı üyeden alıntı
magnezyum eriyor kuru yakıtta yatakları çatlatma da oluyor örneğin opelin 1.6 115 hp motorunda lpg çok sorun yapar yağma sistemyle bir nebzede olsa önleniyor ama tankın farklı olacağını sanmam her ne kadar çelikte dense kalın saçtan imal edilir koca tanklerın maliyeti bile 100 tl civarı de bu niye bu kadar pahallı dersin bakalım adam palavra sıkıyorsa yaptırmayın derim lpgde verilen fiyatın en fazla yarısı malzeme parasıdır yani taş çatlasın o sistem 250 tldir
haklısında sen yap ozaman sana verelim yada malzemeleri alalım kime taktırcaz..herkesede emanet etmek istemiyorum motoru hiç olmazsa daha önce yapmiş biri olursa daha iyi bizim için..
-
17 Eylül 2012, 21:58
ona verecek 500 600 paran varsa benzinlide kullanabilirsin anlamına gelmiyormu? kaç yüzbin km yapacanki sedat.hem 6lt depo çok saçma.neyse anladım ben olayı sen inada bindirmişin takacan onu yakıt mantık falan hikaye.
-
17 Eylül 2012, 22:03
çelikatlı adlı üyeden alıntı
ona verecek 500 600 paran varsa benzinlide kullanabilirsin anlamına gelmiyormu? kaç yüzbin km yapacanki sedat.hem 6lt depo çok saçma.neyse anladım ben olayı sen inada bindirmişin takacan onu yakıt mantık falan hikaye.
500 liraya 4500 km yapıcam sonraa motoru alalı 3.5 ay olmuş 4500-5000 e yakın yol yapmişim..illa yüzbinler yapmaya gerek yok hesapla ozaman bu 500 tl bana kaç bin kmde amorti oluyor.. ben anlamıyorum...kafası çalışan biri hesaplasın artık
-
17 Eylül 2012, 22:08
Nihat abi sen İzmir'deydin yanılmıyorsam. İzmir İst kaç km? Bir motor varda orda onun için sordum.
-
17 Eylül 2012, 22:25
ben istanbuldayım.anadolu yakası. sedat hesap ortada öyle 4bin 5binde amorti olmuyor 20 30binde amorti oluyor.yaaaa az değil çileli ve yavaş bi 20 30bin.
-
17 Eylül 2012, 22:29
ben istanbuldayım.anadolu yakası. sedat hesap ortada öyle 4bin 5binde amorti olmuyor 20 30binde amorti oluyor.yaaaa az değil çileli ve yavaş bi 20 30bin.
Ben hesaplattım kanka 12.500 km sonra amorti oluyor.. 6-7 ayda da çok rahat yaparım..
-
17 Eylül 2012, 22:40
lpg ile kmde 80krş yakacaksın benzinde 100. 110krş. aradaki fark en en fazla 30krş kmde 0.30krş karın var. enaz 20bin km yapman lazımki 600tl karın olsun. sen lpg ile 20bin km yapsan zaten motorun ömrü biter bitmesede %25 ömrü kalır tam lpg yi amorti ettim artık kara geçiyorum derken arızalar başlar. aradaki lpgden kaynaklanan masrafları hesaplamıyorum bile filtreler vs. bunlarıda katarsam 30 40bin kmden önce amorti edemessin.. bu kmler boyuncaki serüvendede arada bi bazen 100ü görürsün. zaten o motorada senin okadar kmler boyunca bineceğinide düşünmüyorum. gel bu sevdadan vazgeç lpgli kadar yavaş kullansan zaten benzindede 90krşlara inersin. gel sana güzel bi takım lastik alalım güle güle güvenle kullan motorunu. bırak bu gaz işini
-
17 Eylül 2012, 22:42
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------
[/COLOR]
schmarık adlı üyeden alıntı
Nihat abi sen İzmir'deydin yanılmıyorsam. İzmir İst kaç km? Bir motor varda orda onun için sordum.
http://goo.gl/maps/2zDdm
-
17 Eylül 2012, 22:46
lpg ile kmde 80krş yakacaksın benzinde 100. 110krş. aradaki fark en en fazla 30krş kmde 0.30krş karın var. enaz 20bin km yapman lazımki 600tl karın olsun. sen lpg ile 20bin km yapsan zaten motorun ömrü biter bitmesede %25 ömrü kalır tam lpg yi amorti ettim artık kara geçiyorum derken arızalar başlar. aradaki lpgden kaynaklanan masrafları hesaplamıyorum bile filtreler vs. bunlarıda katarsam 30 40bin kmden önce amorti edemessin.. bu kmler boyuncaki serüvendede arada bi bazen 100ü görürsün. zaten o motorada senin okadar kmler boyunca bineceğinide düşünmüyorum. gel bu sevdadan vazgeç lpgli kadar yavaş kullansan zaten benzindede 90krşlara inersin. gel sana güzel bi takım lastik alalım güle güle güvenle kullan motorunu. bırak bu gaz işini
LAstiklerim gayet güzel ön arka pirelli..ybr nin filtresine bişey olmaz apache gibi değil..şu an benzinde 11 kuruş lpg de 7.5 kuruş tam olarak değerler bu şekilde..3.5 kuruş fark var km başına 10 000 km yapsam 350 lira yapar 20 bin km yapsam 700 lira yapar.. motor bitip bitmeme konusuna gelincede bu motorla sorgusuz sualsiz 100 bin devrildiğine göre.. bende lpg nin ömrünü yarı yarıya yediğini var sayarsak ki böyle bişey yok..buda 50.000 km ye tekabul eder ..Buda bana fazlasıyla yeter..eski ybr emde sattığımda 48.500 kmde idi..o kadar uzun süre kullanacağını sanmam demişsin ya hacı onun için yazdım
-
17 Eylül 2012, 22:57
ah gardaşım senin daha lpg filtresinden haberin yok. ben daha bişe demiyorum sen kafaya koymuşun taktır bakalım inş umduğun gibi olur.ben arabasında lpgyi on yıldır kullanan biri olarak yazıyorum senin o hesaplar hep fasa fiso yolda hesap değişir.
-
17 Eylül 2012, 23:02
ah gardaşım senin daha lpg filtresinden haberin yok. ben daha bişe demiyorum sen kafaya koymuşun taktır bakalım inş umduğun gibi olur.ben arabasında lpgyi on yıldır kullanan biri olarak yazıyorum senin o hesaplar hep fasa fiso yolda hesap değişir.
lpg deki filtreyi bilmiyorum ama öğreniriz sorun değil...madem bunlar fasa fiso arabada neden 10 yıldır kulanıyon bakalım..muayneye 2 sene var 2 sene kullanırım sonra kaldırır atarım..İçkim yok sigaram yko kardeşim bi lpg em var
-
17 Eylül 2012, 23:05
haklısında sen yap ozaman sana verelim yada malzemeleri alalım kime taktırcaz..herkesede emanet etmek istemiyorum motoru hiç olmazsa daha önce yapmiş biri olursa daha iyi bizim için..
herkes yapabilir aslında çok zor aman aman bişey değil fakat istenilen fiyat çok saçma geldi bursadaki abide 700 tlye yaptırmış 10 lt tank varmış ondada ayar tutmama sorunu varmış başlarda
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------
lpg deki filtreyi bilmiyorum ama öğreniriz sorun değil...madem bunlar fasa fiso arabada neden 10 yıldır kulanıyon bakalım..muayneye 2 sene var 2 sene kullanırım sonra kaldırır atarım..İçkim yok sigaram yko kardeşim bi lpg em var
lpg kokusu bağımlılık yapar benden söylemesi filtre ucuz internetten araştırabilrisin sahibinden aldığım zamanlar 2.5 tlye geliyordu tanesi ama dnüşüm yerinde 30 tlye takıyorlardı bir kere taktırıp öğrenmiştim sonrası alıp kendim takıyordum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)
Bu Konudaki Etiketler