bazı satıcılar rasgele veriyolar, yuvaya oturdumu oturdu, çalıştımı çalıştı sonra yallah. artısı eksisi olurmu bilemem, aracın gücüne göre tasarlanmış olabilir ve beklentiyi karşılamayabilir.
tam bilgili değilim bu konuda ama bilmiş gibi konuştum
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:57 ----------
sende saol, albakalım sende fark olacakmı. 25 e falan al pazarlık yap
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
merhaba arkadaşlar ben arka lastiği kalın yapıcamda kaç numara olması lazım maksimum ???
Uploaded with ImageShack.us
ARKADAŞLAR SELAMIN ALEYKÜM BUJİYİ DEĞİŞTİRDİM YAĞ VE YAG FİLİTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM SUBAP VE HAVA AYARI YAPILDI ÇEŞME OTOBANINA ÇIKIP KAPATTIM 137 Yİ GÖRDÜ MAKİNA
TUTAN MASRAF
NGK IRIDYUM BUJI 35 TL KOCA İZMİRDE BİR YERDE BULDUM KAZIKLANDIM AMA YAPACAK BİŞEY YOKTU
MOTUL 15/50 YAĞ 35 TL
YAĞ FİLİTRESİ 5 TL
HAVA AYARI SUBAP AYARI VE İŞÇİLİK MOTORCUYADA 30 TL VERDİM
TOPLAM TUTAR:105 TL .............
HAYAT İKİ TEKER ÜSTÜNDE 7000 DEVİRDEN SONRA BAŞLAR EN UFAK HATANDA BİTER YANİ HAYAT BİZE GÜZEL
iridyum bujinin orjinalden farkı ne dir acaba.
Hiç bir farkı yok çünkü tek silindir
www.erkakurye.com
madem fark yok bu arkadaşlar neden takıyor acaba. iridyum buji kullanan arkadaşlar ne amaçla taktınız. sonuç nasıl amacınıza ulaştınızmı. bizede tavsiye edermisiniz.iyi bişeyse bizde takak.
bende fark görmedim eski motorlarımda denemiştim. ama psikolojik farkı büyük oluyo kendini kandırıyosun yani aaaa irdyum yar uçuyorum yapıştııırrrr falan oluyosun başkada bi farkını ben şahsen ne farkettim nede hissettim çift silindirde bile yılların motorcusu zor anlar farkı.
VALLAHİ BİZDE İRİDYUM BUJİ TAKINCA MOTOR 200 YAPACAK DİYE TAKMADIK İRİDYUM BUJİ DAHA KALİTELİ ATEŞLEME YAPIYOR VE DİĞER BUJİLERE GÖRE DAHA UZUN ÖMÜRLÜ KALİTELİ OLDUGU İÇİN TAKTIK YOKSA DAHA ÖNCE 134 GÖRMÜŞTÜM BAKIMDAN SONRA 137 GÖRDÜ YANİ TEK SİLİNDİR 150 cc MOTORDAN 190 200 KM LİK BİR HIZ PERFORMANSI BEKLEDİĞİMİZ İÇİN TAKMIYORUZ İRİDYUM BUJİYİ KALİTELİ OLSUN MOTORUN ÖMRÜNÜ UZATSIN DİYE VERDİK MOTUL YAĞA 35 İRİDYUM BUJİYE 35 YOKSA BİZDE 15 YAĞ 5 LİRAYA BUJİ OLDUGUNU BİLİYORUZ HERKESİN BEKLENTİSİNE GÖRE DEĞİŞİR FARK OLUP OLMAMASI BENİM MOTORDA FARK VAR VİTES GEÇİŞLERİ RAHATLADI YAĞ SAYESİNDE İRİDYUM BUJİNİN ATEŞLEME KALİTESİNİNDE İLERİDE YARARINI GÖRÜRÜM BEN BİRAZ ÜST LİMİTLERDE KULLANDIGIM İÇİN KALİTELİ OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUM YAĞ VS GİBİ BAKIM ÜRÜNLERİNİN HEPSİ BU HIZA DEĞİL AMA MOTORA FAYDASI VAR BENCE TEKERİNİZ DÜZ BASSIN İKİ TEKERE GÖNÜL VEREN DOSTLARIM
HAYAT İKİ TEKER ÜSTÜNDE 7000 DEVİRDEN SONRA BAŞLAR EN UFAK HATANDA BİTER YANİ HAYAT BİZE GÜZEL
Bujı şansa bağlı olarak 10000 km gider 15 tl ye orijinal ngk alınır tvs ciftırnak buji ortalama 10000 km den fazla gider ama yanımızda buji bulundurmak mantıklıdır başıma geldi tedbir aldığımız için çok şanslıydım kimsenin geçmediğini düşünürsek yağ konusunda bende hassasiyet gösteren biriyim 1500 km de değişen bir motor için en iyi yağı almak abartılı olur tercih meselesi tabiki daha önce repsol kullanırdım farklı gerçekten ama fiyatı uygun olduğu ıcın almıştım koli ile kesinlikle markasız yağ kullanmayın opar yağ çıkartmış bu arada yeni gördüm tofas onu tavsiye edermiş vs vs
www.erkakurye.com
BENİM MOTOR 5700 KM DE BEN 600 KM DEN ÇOK YAG KULLANDIGIMI HATIRLAMAM 600 KM DE BİR YAG DEĞİŞTİRİYORUM GEREKSİZ BOŞA MASRAF BELKİ FARKINDAYIM AMA ALIŞKANLIK OLDU İÇİNDEKİ MOTULDA EN FAZLA 700 KM KULLANIRIM YOKSA İÇİM RAHAT ETMİYOR BUJİ YAĞ V.S KALİTELİ BAKIM ÜRÜNLERİNİ KULLANARAK KENDİMİ RAHATLATIYORUM BENDE BİRAZ HASTALIK PERFORMANS TABİKİ ÖNEMLİ AMA EN ÖNEMLİSİ MOTORUN ÖMRÜNÜN UZAMASI BU YÜZDEN KALİTELİ KULLANMAYA ÇALIŞIYORUM DEDİĞİM GİBİ BENDE HASTALIK
benim meret benzini buharlaştırıyor galiba kendi kendine azalmış depo kapağına dikkat ettim bugün lastikleri tam oturmuyor başka yerden kaçak falanda yok yakınlaşıncada benzin kokusu geliyor normal midir
Küçük harflerle lzmirli. Zararlı cıkmassın tabiki hyoda aynı duyguları yaşadım repsol üstüne bide bor atıyodum azıcık azıcık. Krank tan korkuyodum ama bisey olmadan krank sağlam şekilde sattım 2500 e şase pertti
www.erkakurye.com
kankim tabiki daha kaliteli ateşleme yapar iridyum buji 200 yapacağını sanarak takmadığınıda biliyorum fakat senin yani hepimizin motoru aynı olduğu için bizim makinelerin eliktrik tesisatımız iridyum bujiyi destekliyecek akım göndermez bujiye! bu buji bobin alternatör ve tesisat değişmeden + avans ayarıda değişir ateşleme değiştiğinde avans ayarlanmadan bir işe yaramaz! hatta performansı düşürdüğüne şahidim.sözün kısası bu bujiyi yeterli elektrik akılımyla besleyemessen bu buji yapacağı görevi yapmaz..tamamen psikolojiktir hissedilen fark. ama yaptırdığın bakım güzel sübapları falan ayarlatmışsın kaliteli yağ koymuşsun filtreler yeni motorunun performansını arttıran etkenleri bunlarda ara bence... haaa bide 600 700kmde yağ değişiyormuşun çıkan yağı bana yollada kullanıyım ben bari yazık yahu
selamun aleyküm cümleten iyi akşamlar arkadaşlar..
izmirli senin yaptığın herşeyi bende yaptım, bujiyi aynen ngk iridium yaptım, yağı motul 15.50 koydurdum. Ben bide fazladan ön dişliyi 14 yaptım
ne oldu söyleyeyim yağdan çok memnun kaldım motorda ne ses kaldı ne titreşim. önceki yağım castrol power1 10.40 tı. bundan sonra castrolu elime almam bukadar büyük konuşuyorum. önceki yağda yağ buharlanma yapıyordu bunda yapmıyor. önceki yağda yarım saat devamlı yüksek devirde sürsem motor sanki dışarda çalışır gibi oluyordu ve vitesler takur takur diye geçiyordu. şimdi hiç 9500 devirden önce vites değiştirmiyorum saatlerce gazlıyorum ama ne motorda ne viteslerde tık ses yok!
Bujiyi takmadan önce tam gaz giderken motor gaz kesiyordu saniselik sonra devam ediyordu gaz yemeye. Artık gaz kesme yapmıyor..
14 dişliyi takmam sadece vites aralarını uzattı ve aynı zamanda 5. Vitesin seriliğini aldı .s
motor 4 te 120 yapıyor 5e takıyorum hız düşmeye başlıyor. 120den 110 a kadar düşüp geliyor. Yani 5. Vitesi öldürüyor arkadaşlar ama yatarak sürerseniz düz yolda bile 130 yapıyor. eğimli yolda 138 yaptım. sizde deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)