eywallah kardeşim bu arada kaç bindesin sen şuan _?,
eywallah kardeşim bu arada kaç bindesin sen şuan _?,
Yok yok karıştırmamışsın arkadaşım geçmişi tekip edenler bilirler bende öyle hatırlıyorum forma yazmıştı işsiz kaldım maddi sıkıntılarımdan dolayı çok sevdiğim motorumu satmaya karar verdim demişti sahibinden com.da 3800 e görmüştüm motorunu zaten sıfırı şuan kuşadası bayii inde 3750 tl hatta inşallah satar bu fiyata demiştim kendi kendime sıkışık olduğundan dolayı yani neyse alan satan memnun bize laf düşmez
arkadaşlar bugün motorumla 3. günüm iş dönüşüü 60 ile 70 km hızla seyrederken ufak bi su birikintisinin üzerinden gectim we yaklaşık 200 metre boyunca direksiyonun kontrolünü kaybettim motor öyle bir kayıyodukii kesin bi arabaya çarpıcam diye düşünürken.. zannediyorum güzel annemin dualarıyla motor tekrar dengede seyretmeye başladıı.. BEN EN KISA ZAMANDA TEKERLERİ DEĞİŞTİRMEYE KARAR WERDİM BU GECE BU OLAYI YAŞAMAM BANA DERS OLDUU.. BURDAN YENİ APACHE ALAN BÜTÜN ARKADAŞLAR UMARIM BU YAZDIKLARIMI OKURLAR WE DAHA İYİ YOL TUTUŞU OLAN LASTİKLER TAKTIRRLAR MOTORLARINA..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
arkadaşlar bugün motorumla 3. günüm iş dönüşüü 60 ile 70 km hızla seyrederken ufak bi su birikintisinin üzerinden gectim we yaklaşık 200 metre boyunca direksiyonun kontrolünü kaybettim motor öyle bir kayıyodukii kesin bi arabaya çarpıcam diye düşünürken.. zannediyorum güzel annemin dualarıyla motor tekrar dengede seyretmeye başladıı.. BEN EN KISA ZAMANDA TEKERLERİ DEĞİŞTİRMEYE KARAR WERDİM BU GECE BU OLAYI YAŞAMAM BANA DERS OLDUU.. BURDAN YENİ APACHE ALAN BÜTÜN ARKADAŞLAR UMARIM BU YAZDIKLARIMI OKURLAR WE DAHA İYİ YOL TUTUŞU OLAN LASTİKLER TAKTIRRLAR MOTORLARINA..
geçmiş olsun kardeş hasar olmaması iyi haber. "düşecek motorcular" grubundan çıkıp "düşmüş olan motorcular " grubuna gitmişsin.
ustalık gerektirdiği konusunda sanırım hemfikiriz. apacheyi kullanırken tehlikede olduğunu farketmiyorsun. biraz fazla güven veriyor sanki
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:38 ----------
kardeş aman deyim geçenlerde yeni motor alıp kaza yapınca satmak zorunda kalan bir arkadaş vardı üzülmüştüm. yine yaşamayalım aynı hisleri :D
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
walla kardeşim şu kadarını söylebilirim o an çok kötü hisslere kapıldım hem motorun yeni olmasından :D hem ailemi razı etmişken motor kullanmama böyle bi kaza yaptığımı duyup üzülme ihtimallerinden. hemde gercekten o an düşseydim gercekten ufak tefek çiziklerle atlatabiliceğim bi hızla ilerlemiyodum.. neyseki allah korudu kardeşim... lastikleri değiştiricem bana hangi lastikleri tawsiye edersiniz??
Hayırlı olsun abi Allah gönlüne gre versin ..
Hacı bende Tokatlıyım .. Bizim oraların adamları zeki oluyo biraz ama kimse takaslamaz :D
Geçmiş olsun kardeşim .. lastikler bana sımdıye kdr sorun yaşattı dıyemem ama açıkcası guven vermıyo .. bikez yeni kalkmışken yağın ustunde kaydım oda normaldi düşmeden yakaladım :D yalnız viraj alırken ve ani frenlerde gayet kolay kayıyo en kısa zamanda değiştirmek lazm tabi önce maddiyatı düzeltmek .. Süvarİ dediği gibi yeni motoruyla kaza yapan bi arkadaş vardı bende hem üzülmüş hemde başıma gelebilir die düşnmstum ..agresifliği kaldırmıyo dikkat istiyo bu üstündeki lastkler .. yakında ılk bakıma sokucam henuz 460 kmdeyim ..
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
saol kardeşim bu arada ilk depon bittimi ne durumda yakıt bi depoyla kaç km yapıldığını bilen warmı arkadaşlar
Cazador45 ve ERROR88 kardeşlerim,doğru söylüyorsunuz,yanılmadınız.ancak bu arada bilmediğiniz ve benimde hiç beklemediğim acayip sürpriz birşey oldu.ben,yaptığım iyiliği kimseyle paylaşmayı sevmem.açıklayayım.öncelikle hala iş bulamadım.ben,yıllar önce ekonomik sıkıntıya düşmüş bir yakınıma,ara ara ciddi bir yardımda bulunmuştum.aradan yıllar geçti.şimdilerde o yakınım durumunu düzeltmiş ve epeydirde benim vermiş olduğum parayı biriktiriyormuş.geçenlerde aradı ve bana olan borcunu ödeyeceğini söyledi.ben parayı verdiğimi unutmadım ama pekde geri geleceğini sanmıyordum.yine o günlerde,bir arkadaşım,S&T kanunisini satıyordu ve bana satılması konusunda yardımcı olmamı istedi.bende''tamam aklımda olsun,sorana tavsiye ederim'' demiştim.beklemediğim bu para gelince,bende,apachenin üstüne biraz daha ekleyerek bu motora sahip olabilirim,ben alayım dedim.konu bundan ibaret.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
selam arkadaşlar iki hafta sonra dedim ama dün akşam apache mi aldım gri renkli umarım tekerlerimiz her daim düz basar yere
küçük bi sorum olacak ilk 500 de 70 gecme dedi servis geçmek daha mantıklı deilmi sizce de eskiden derlerdi motoru zorla açılsın diye ama şimdi 70 gecme diyorlar ama bi sorun var az bi gazla 80 ni geciyo )
dikkat APACHE uzmanları aranıyor
dün sonunda gri apache me kavuştum, hatta kavuşmak için konya ya gidip aldım
ama bi kaç sorunum var:(
birincisi garanti belgesi ve kullanma kılavuzunu adam kaybettiği için alamadım ama garantiyi işletmiş serviste acaba garantiden faydalanabilir miyim belgeler olmadan motor 2011 km de 2400
ikincisi ise bakım periyotlerı nedir? göstergedeki ışık kontağı açınca 3 defa yanıp sönüyor servise gitme zamanı sanırım?
üçüncüsü bugün sabah 8 9 marşta ancak çalıştı onda da yaklaşık bir iki km gaz yemedi düzenli olarak beni korkuttu gerçi hava -2 dereceydi ondan da olabilir sanıyorum
ve son olarak kafanın altından motor çalışır çalışmaz bi ses geliyor ve hiç kesilmiyor giderken dururken böyle eski buzdolaplarının çıkardığı bir ses acaba nedir?
şimdiden çok teşekkürler
ali taş kardeş,öncelikle hayırlı olsun.
1-garanti belgesi konusunda,ilk sahibinin bakım yaptırdığı ve işlettiğini söylediği servisle irtibata geçin ve doğruluğunu teyid edin,sonrada konudan bahsedin,yardımcı olmalarını ve yeni garanti belgesini isteyin.eğer olumlu yanıt alısanız sorun yok.eğer yardım alamazsanız,TVS merkezi HALİL BEY'i arayın konudan bahsedin.
2-bakım periyotları,ilk bakım 500 de,sonraki 2500-3000 de.sonrada her 2500-3000 km.de bir.göstergedeki bakım ışığı,3 kez degil,10 kez yanıp söner.lamba yanmaya başlayınca bakımını yaptırırsınız.
3-motoru tam ısıtmadan yola çıkarsanız gaz yememe,apache motorunun karakteristik özelliğidir.bir arıza değildir.
4-muhtemelen kafa grenajının bağlantı yerlerinde bir gevşeklik vardır.
canın sağolsun,önemli değil kardeş.
BORA ABİ BANA LASTİKLER KONUSUNDA YARIMCI OLURMUSUN DEPĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM DÜN GECE YAŞADIĞIM TATSIZ OLAYDAN SONRA NE TAWSİYE EDERSİN APACHEYE UYGUN .. EN EKONOMİK WE YOL TUTUŞU İYİ OLAN HANGİ LASTİĞİ ALMALIYIM ?? B
RDE LASTİKLERİ TUBLESS YAPMAM DAHA MI İYİ OLURR.. WE NE KADAR FİYAT FARKI OLUIR ? YARDIMCI OLURSAN SEWİNİRİM SAOL ŞİMDİDEN
Öncelikle Herkese Merhaba Arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta pazartesi motoru almama rağmen motorun gri renginin gelmesi,montajı,evrakları hazırlanması,ötv yatırılması,plakası derken motorun elime geçmesi cuma gününü buldu.Tabi motoru almadan önceki 2 haftalık sürecimde karar vermemde,kafama takılanları çözme konusunda bu forum kadar etkili bişey olmadı.Baştan sona saatlerce hatta günlerce detaylı okuduğum için herkesin samimiyetini içtenliğini fazlasıyla görmüş oldum ve emin olabilirsiniz ki TVS için satış anlamında herkes büyük rol oynamış burda.Kesinlikle bir pay aktarmalı bu foruma
Baştan sona kadar okuduğum için pek fazla kafama takılan cevap bulamadığım bir soru yok ama dikat etmeme rağmen yazılmış ama net bir cevap göremedim yada var ise gözümden kaçmışsa kusura bakmayın.
Cuma günü motoru almama rağmen iş nedeniyle ve sürekli gezmekten bir mesaj bile yazamadım.Cumadan beri 4 günde 350km yaptım (inmek istemiyor insan) ve ortalama hep 70-80 km hız ile kulandım fakat motorumla ilgilenen arkadaş 70 km yii 7000 deviri geçme demişti fakat ben 7000 deviri geçmesemde 70-90 km arası kullanmamın şuan bana ne zararı olur.Konuyla ilgili bilgilendirebilirmisiniz..
arkadaşlar,yeni bir motorun bütün parçaları da bildiğiniz gibi yenidir.ve bizlerin rodaj diye bildiğimiz dönem de,bu parçaların birbirlerine alışma dönemidir.apachenin motoru,3000 km.civarında tam anlamıyla oturur ama genellikle 1000 km.de rodajın tamamlandığı bilinir.işte bu km.lerde motoru zorlamamanın,parçaların birbiriyle uyumu açısından önemi vardır.sizler yeni aldığınız bir motoru,yeni doğmuş bir bebek gibi düşünün.o yüzden ilk 500 km.50-60-70 i geçme,ondan sonraki 500 km.de 90-100 e çıkabilirsiniz,1000 km.den sonra basabilirsiniz denilir.amaç budur.
evet herkesin sıkıntısı lastikler.ben,benim motoruma aldığım anda UNİLLİ marka tubless lastikler taktırmıştım.UNİLLİ,apachenin lastiklerinden biraz daha iyi.ama bir METZELLER veya MICHELİN gibi olamaz.bulabilirseniz,bu 2 markanın lastiklerini kullanın derim.benim satın aldığım dönemde bu markalar olmadığı için UNİLLİ takmak zorunda kalmıştım.
[QUOTE=adanalı;2624749]arkadaşlar,yeni bir motorun bütün parçaları da bildiğiniz gibi yenidir.ve bizlerin rodaj diye bildiğimiz dönem de,bu parçaların birbirlerine alışma dönemidir.apachenin motoru,3000 km.civarında tam anlamıyla oturur ama genellikle 1000 km.de rodajın tamamlandığı bilinir.işte bu km.lerde motoru zorlamamanın,parçaların birbiriyle uyumu açısından önemi vardır.sizler yeni aldığınız bir motoru,yeni doğmuş bir bebek gibi düşünün.o yüzden ilk 500 km.50-60-70 i geçme,ondan sonraki 500 km.de 90-100 e çıkabilirsiniz,1000 km.den sonra basabilirsiniz denilir.amaç budur.
evet herkesin sıkıntısı lastikler.ben,benim motoruma aldığım anda UNİLLİ marka tubless lastikler taktırmıştım.UNİLLİ,apachenin lastiklerinden biraz daha iyi.ama bir METZELLER veya MICHELİN gibi olamaz.bulabilirseniz,bu 2 markanın lastiklerini kullanın derim.benim satın aldığım dönemde bu markalar olmadığı için UNİLLİ takmak zorunda kalmıştım.[/QUOTE
bora abicim çok sağol bilgilerin ve paylaşımın için
jackonbir
ucuz atlatmışsın geçmiş olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------
bence sürerek götürme korkuteli yolları çok dik rampalı deneme bile bence
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------
bu tarz ve özellikte bulunmaz ama hyo aratmaz bence abi, keşke bende alabilsem hyo başkasında gözüm yok, hayırlısı olsun seni hyo lu olarakta görmeyi isteriz aramızda, senin sayende sana danışarak aldım bu motoru hakkın ödenmez.
ne duygusala bağladım ağlatacam seni
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)