TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
11 Mart 2012, 16:20
Cazador45 adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar biz iki kişi aynı yerden aynı gün almıştık motorlarımızı arkadaşımın motorunda gaz yememe sorunu çıkmıştı motor boşta dip gazda bile 9000 deviri geçmiyordu yolda 7000 devirde kalıyordu servise götürdük karbüratörü değiştirdiler sorun yine aynen devam bir süre öyle kullandı sonra ben kendi motorumu periyodik bakıma götürdüğümde usta karbüratör sorununu çözdük hemen hemen hepsinde var söyle arkadaşına gelsin yapalım dedi sonrasında arkadaş götürdü 10 dk halletmiş usta şuan motor 12000 devir görüyor boşta ama sorun şundan oluyor bende şöyle yaptım halloldu gibisinden bişey söylememiş formülü bizim ustada saklı yani söylemiyor ben böyle bişeyle karşılaşmadım aldığımdan buyana benim motor zaten kuduruyor gaz yemesi çok iyi maşşallah ama siz yinede ustalarınıza karbüratör iğnesini açalımmı diye bir sorun bence sorun o iğnede çok kısık 1 diş açtırın birde karbüratördeki vakum lastiği kontrol ettirin delik olabilir
benimkisinde de problem vardı, yeni çalıştığında gaz kolunu ani çevirdiğinde stop ediyordu 3-5 dk çalışması gerekiyordu, motor ısınsa bile gaz koluna birden yüklenince geç tepki veriyordu önce boğulma yaıyor 1-2 saniye sonra gaz yiyordu, sabit gazda giderken kesik kesik gidiyordu sanki benzine su karışmış gibi
servise söyledim hava ayarı falan yaptı olmadı ve bu normal dedi
bende eski ustama söyledim o da uzman olarak iğnesinden dedi
ve geçen gün karbüratörü söktük, iğnesini çıkardı. küçük parmak büyüklüğünde iğne ve üst kısımdan yarım cm kadar aşağıda duran plastik çebmberi var beyaz, usta onu çok az aşağı indirdi ve toparlayıp taktı
eskisine nazaran çok çok iyi oldu gaza tepki tam sayılır, yakıt nolur bilemem
öncedende olan bi ses vardı nerden olduğunu bilmediğim o ses biraz daha arttı 6000 devir sonrası geliyor, şıkırtılı bi ses sanki ikinci boğazı turboyu açıyo motor, tahminim karbüratör sesi
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
Reklamlar
-
11 Mart 2012, 16:27
Phantom264 adlı üyeden alıntı
ben haftaya satıyorum benim motoru bi adam var alcak kısmetse eğer almazsa ilgilenirsen 2008 model 23500km falan siyah düz 2000 tl
Bu arada unuttum yazmayı; sadece istanbul içinde satıyorum
Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor
-
11 Mart 2012, 16:29
yahu bende bugün bi 40 km kadar yol yaptım.motor sürme zevkini bırakın,eziyet gibi geldi bana.bi türlü devirli çalışamıyor motor.aslında 500-600km'dir böyle ama soğuktandır diye sesimi çıkartmıyorum.bende sorayım bizim ustaya karbüratör ayarını.belki ayar yaptırınca düzelir.
-
11 Mart 2012, 16:39
Bendeki daha 450 km de sizinkilerde mi yeni karburator ayari yok
-
11 Mart 2012, 16:52
M.balibey adlı üyeden alıntı
Bendeki daha 450 km de sizinkilerde mi yeni karburator ayari yok
Benimki 4500km oldu. Benim bildiğim zırt pırt karbüratör ayarı yapılmaz,ama yinede ustaya bi sormam lazım.
-
11 Mart 2012, 17:39
reis007 adlı üyeden alıntı
Benimki 4500km oldu. Benim bildiğim zırt pırt karbüratör ayarı yapılmaz,ama yinede ustaya bi sormam lazım.
Aynen bende ilk bakimda yaptiricam bi daha elletmem
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:11 ----------
Depo ustu deri kilif kullanan var mi ben siyah ariyorum uzerinde apache yazmayanlardan ama bulamadm bazilarnda cep falanda oluyor
-
11 Mart 2012, 20:29
-
11 Mart 2012, 20:52
maşallah cazador motorun çok temiz duruyor. bu motoru sürekli temizleyip parlatasım gelyor benimde
bu gün bi arkadaşımı a2 direksiyon sınavına götürdüm orda 2011 tvs si olan biriyle ayak üstü konuştum. senin motordan da ses geliyormu dedi. yok dedim çalıştırdım hiçbişe yok. merak ettim bu ses neymiş aç dinleyelim dedim seninkinde. ya dedi bi ses geliyor ama bilmiyorum çoğu motorda varmış dedi. bi çalıştırdı ki belli belirsiz şık şık eden subap sesi. millet de motordan ciddi ciddi ses geliyor sanıyor burdaki yorumları okuyunca :D
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
-
11 Mart 2012, 21:11
beyler arka frene basınca fren lambası yanmıyor. sanırım fren müşürü arzalandı ama yerini bulamıyorum. müşür için fabrikadan parça beklememize gerek yok heralde? normal bi motorun müşürü işimizi görür dimi?
-
11 Mart 2012, 21:13
Süvarİ adlı üyeden alıntı
maşallah cazador motorun çok temiz duruyor. bu motoru sürekli temizleyip parlatasım gelyor benimde
bu gün bi arkadaşımı a2 direksiyon sınavına götürdüm orda 2011 tvs si olan biriyle ayak üstü konuştum. senin motordan da ses geliyormu dedi. yok dedim çalıştırdım hiçbişe yok. merak ettim bu ses neymiş aç dinleyelim dedim seninkinde. ya dedi bi ses geliyor ama bilmiyorum çoğu motorda varmış dedi. bi çalıştırdı ki belli belirsiz şık şık eden subap sesi. millet de motordan ciddi ciddi ses geliyor sanıyor burdaki yorumları okuyunca :D
süvari kardeş bizim bi sıkıntımızda işte bu. yeni motor aldığımız zaman motoru çok dinliyoruz çok inceliyoruz normal olan şeyleri sorun gibi görüyoruz.insan bile kendini çok dinlediğinde hergün biyeri ağrıyor.
Tek rakibimiz Türk Hava Yolu Allahım sen bizi koru...
TVS APACHE 150 2009
-
11 Mart 2012, 21:15
konan17 adlı üyeden alıntı
alacağım motor satılmış yaa 1800tlye hemdee=((
motorunu uygun fiyata verecek olan varsa (eski kasa) 25000km altı burdan yazsın lütfenn
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1863072/detay/ şu var phanto264 nickli arkadaşın motoru ilanı güncellemedik
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
11 Mart 2012, 21:20
gani_gani adlı üyeden alıntı
beyler arka frene basınca fren lambası yanmıyor. sanırım fren müşürü arzalandı ama yerini bulamıyorum. müşür için fabrikadan parça beklememize gerek yok heralde? normal bi motorun müşürü işimizi görür dimi?
kardeş eğer arka firense arızalanacağını pek sanmıyorum ama müşürü ayalanabilir bir parça değiştirmeden önce ayarını kontrol et tıpkı debriyaj ayarına benziyor uzatarak veya kısaltarak ayarlayabilirsin
TVS APACHE 150 2009
-
11 Mart 2012, 21:20
nerde bu fren müşürü peki? bilan var mı acaba??
-
11 Mart 2012, 21:21
olur olur belkide müşürde bozulmamıştır mesafesi kaymıştır. eğer müşür arızalandıysa da orda yaylı bişeyler var bakınca tamamen anlaşılacak bişey. başka bir motoru müşürünüde uydurabilirsin.
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
-
11 Mart 2012, 21:24
Arkadaşlar bende satıyorum apache'mi , almak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olurum;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7707769/detay/
-
11 Mart 2012, 21:45
Süvarİ adlı üyeden alıntı
Eyvalla kardeşim sağol titiz adamız yağmurda çamurda çıkarmıyorum hiç süreli içeride duruyor boş vaktim çok olduğu için sürekli temizliyorum temiz temiz karşımda duruyor baktıkça rahatlıyorum sitres atıyorum çalışan herşeyden ses gelir öyledeğilmi öyle küçük limanlarda demirlememek lazım herşeyi kafaya takarsak ömrümüz kısalır valla ben şuan için bir ses duymadım anormal bir ses yani motor 8500 km oldu sadece periyodik bakımlarını yapıyorum biniyorum ilk motorum ybr 125 ondan sonra 4 tane cbf 150 geçti elimden ama apachenin yeri başka bence sınıfının en iyisi en güçlüsü en yakışıklısı zaten benden görüpte ybr ve cbf ini satıp alan 5 arkadaşım var şuan gittikçe çoğalıyoruz yollarda allah kazasız belasız binmek nasip etsin hepimize
-
11 Mart 2012, 22:15
nerde bu fren müşürü peki? bilan var mı acaba??
arka firen pedalının yanında akünün olduğu yere doğru halat şeklinde bişey bu arada sen anteptemi oturuyosun eğer öyleyse forum dışındada görüşebiliriz hadi iyi akşamlar.
TVS APACHE 150 2009
-
11 Mart 2012, 22:21
Sorun müşür değildir büyük ihtimalle.
Bendede oluyordu aynı sorun.
Lambayı yakan bi tel var alt tarafta o yuvasından çıkıyor. O yüzden oluyor, telin ucunu biraz daha eğip kanca gibi yap ve tekrar yerine tak.
Saygılar.
-
11 Mart 2012, 22:31
aynı sorun bendede var arkadaşlar arka stop yanmıyor cok basınca frene yanıyo
-
11 Mart 2012, 22:34
ONURTVS adlı üyeden alıntı
aynı sorun bendede var arkadaşlar arka stop yanmıyor cok basınca frene yanıyo
Merhaba arkadaşlar sorununuz büyük ihtimalle koltuğun altında takımların orda kablolar soketler var oradan olabilir fren lambasının soketi çıkmış olabilir ben biraz kurcaladım orayı da sinyal soketleri de var oradan bir bakın derim bence.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler