TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
16 Aralık 2008, 19:01
Reklamlar
-
17 Aralık 2008, 21:46
sysroot adlı üyeden alıntı
Çok soru soruyorum ama : )
Lastik olarak ne önerirsin fiyatı hiç düşünme kalite olarak ( yol tutuşu vs. ) hangi marka hangi model lastiği önerirsin?
vallah benımde lastık problemım vardır.sana kadıkoyde aydın abi tavsiye ederım.eskıden duro takıyormuş ama duronun son partılerı hep balon yapıyor uzakdur dedı.yenı lastık bayiliği almış continental dublek lastıklerı ıkı lastık işçilik dahil 140 ytl taktı ve cok memnunum inan yerler ıslakken o kayma olayı ıptal oldu.istersen sana tlf vere bılırım.bır goruş derım havalar hazır kotuyken yada kotu oalcakken
gezgin_33 adlı üyeden alıntı
Peki 100den sonra falanmı oluyor titreşim yüksek devirlerdemi?
Benim kendi motorumda titreşim nedir bilmiyorum ama kullandıgım diger motorlarda dördügüm titreşim hıza baglı degil. Motorun calıştıgı devir ile dogru orantılı. Devir arttıkca titreşim de artıyor. Mesela3. vitesde 6-7 bin devirde 60-80 km gib hızlarda titreşim yaparken, 5. vitesde aynı devirlerde 90-100 gibi hızlarda titreşim yapmayabiliyor veya daha az oluyor...[/QUOTE]
vibrasyon 5. viteste his edılıyor ama buda torkunun kuvvetlı olmasından kaynaklanıyor.motoru cok kuvvetlı ve serı bu son zamanda zorlamaya başladım sankı makıne 6 . vites istiyor gıbı geldı o kadar rahatsız edıcı bır vibrasyon yok her guzelın kusur olur...
-
18 Aralık 2008, 11:31
Teşekkürler cevaplar için , fren sistemi nasıl arkadaşlar nasıl bi yorum yapablirsiniz?
Birde bu motor kaçıncı viteste olduğunu göstermiyor değilmi?
hurricane_cbr
-
18 Aralık 2008, 11:53
-
18 Aralık 2008, 12:36
Alışıcaz artık frenlere bu pazartesi almayı düşünüyorum bi aksilik olmassa : ) Çok tecrübem yokta vites gösteren cinste motor kullandım alışırım artık zamanla.Yeni öğrenirken arkafreni durmak için kullandım düz duvara girmiştim ön frene basmadım takla açarım diede hiç kullanmadım hata yapmışım ön frenide kullanmak lzm demekki:D
-
18 Aralık 2008, 13:04
O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.
En çok direnenler, en çok bilenenlerdir
-
18 Aralık 2008, 13:12
sert_apache adlı üyeden alıntı
vibrasyon 5. viteste his edılıyor ama buda torkunun kuvvetlı olmasından kaynaklanıyor.motoru cok kuvvetlı ve serı bu son zamanda zorlamaya başladım sankı makıne 6 . vites istiyor gıbı geldı
o kadar rahatsız edıcı bır vibrasyon yok her guzelın kusur olur...
Sert apache kardeşim titreşimin sebebi motorun torkunun yuksek olusu degil. Öyle olacak olsaydı CBF 150 de de titreşim olurdu. Çünkü CBF in torku Apache den füksek. Üstelik bu torku CBF daha düşük devirde üretiyor. Bu durumda CBF daha düşük hızlarda ve devirlerde titreşim hissedilmesi gerekir. Başlıgı geriye dogru kontrol et vada teknik bilgileri karşılaştır derim..
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
18 Aralık 2008, 14:01
-
18 Aralık 2008, 16:19
hurricane_cbr adlı üyeden alıntı
gezgin_33;
Peki bu vibrasyon neden?
cidden merak ettiğimden soruyorum
Aslında ben de tam olarak bilmiyorum ama duydugum kadarıyla motorların egzantirik tipi ile alakalı sanırım. Üstten ekzantirikli motorlarda titreşim cok daha az oluyor. Emiinim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar vardır ve bu konuya açıklık getirirler....
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
18 Aralık 2008, 18:35
Antalya'daki Continental'den almayı düşüneyim o zamanda;
120lik lastik taktırmayı düşünüyordum olurmuki:S
CBR 125e 130luk takıolar hatta.
-
18 Aralık 2008, 19:24
apache
ben de bir apache kullanıcısıyım motor cok güzel ama hız istiyorum sizce ne yapmalıyım dişlilerle oynama yaptım ön 15 arka 42 yaptım motor 3. vitesle 100 110 görüyor ama 4. vites ile 5. vitese yemesi uzun yolla bulması gerkiyor su anda ön dişliye 13 yaptım arka 42 motor coook asırı seri oldu ama maximum hız 100 ile 110 kalıyor düzde yokuş aşagı 120 falan anca görüyor sizce bunu ne yapmalıyım söylermisiniz bana yardımcı olun lütfen şimdiden tesekkürler saygılar allaha emanet cevaplarınıza bekliyorum en kısa zaman da
-
18 Aralık 2008, 21:03
kevın adlı üyeden alıntı
Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman. Fren olayında da hurricane güzel bir teknik önermiş. Mümkün olduğunca iki freni de aynı anda kullanmaya çalış (gazı kesmeyi de unutma )
. Sadece ön yaparsan motor kıç atar (özellikle yokuş aşağı) ve asfaltla bütünleşmen kaçınılmaz olur (tecrübeyle sabittir)
arka+ön ve vites küçültme gayet mantıklı.. Vites küçültme olayına ben de kendimi alıştırayım
Tekrardan kutluyorum..
Aydın abi derken Hasanpaşa daki Aydın Motor' dan mı bahsediyorsun. Ben en son bakımımı orada yaptırdım. Gerçekten çok ilgililer. Lastik değiştirmeyi düşündüğümü söyledim. Ne düşündüğümü sordu "Michelin" dedim. "Gayet iyidir" dedi. Ama Continental bayisi olduğunu söylemedi. Fiyat olarak da uygun söylemiş. Ben Michelin' e iki teker ve işçilik dahil 220 ytl fiyat aldım. Eğer Continental derseniz o daha işime gelir. Kalite farkı var mıdır iki lastik arasında? Bilgilendirirsen sevinirim...
fazla bır fark yok onlarda ilk bır kurye vermışler verırkende ondan devamlı murat bey bılgı almış sorun olmıyınca lastıgı almışlar.bende kullandım bır sorun gormedım şiddetle tavsiye ederım.220 ytl nerde 140 ytl nerde paran coksa ayrı bır konu
-
18 Aralık 2008, 21:44
master ali adlı üyeden alıntı
ben de bir apache kullanıcısıyım motor cok güzel ama hız istiyorum sizce ne yapmalıyım dişlilerle oynama yaptım ön 15 arka 42 yaptım motor 3. vitesle 100 110 görüyor ama 4. vites ile 5. vitese yemesi uzun yolla bulması gerkiyor su anda ön dişliye 13 yaptım arka 42 motor coook asırı seri oldu ama maximum hız 100 ile 110 kalıyor düzde yokuş aşagı 120 falan anca görüyor sizce bunu ne yapmalıyım söylermisiniz bana yardımcı olun lütfen şimdiden tesekkürler saygılar allaha emanet cevaplarınıza bekliyorum en kısa zaman da
önü 14 yap arka orjinal kasin
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
19 Aralık 2008, 00:37
sert_apache adlı üyeden alıntı
fazla bır fark yok onlarda ilk bır kurye vermışler verırkende ondan devamlı murat bey bılgı almış sorun olmıyıncalastıgı almışlar.bende kullandım bır sorun gormedım şiddetle tavsiye ederım.220 ytl nerde 140 ytl nerde paran coksa ayrı bır konu
eyvallah arkadaşım! para çok değilde can sağ olsun pahalı olsun diye...orjinal teker özellikle ıslak zemin ve virajlarda problem ve çok sert. Yarın arayıp giderim aydın ustaya bir aksilik olmaz ise sağol ;)
O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.
En çok direnenler, en çok bilenenlerdir
-
19 Aralık 2008, 15:08
Fazla oynanmaması taraftarıyım dişlilerin ya son hız değişiyor ya kalkıştan düşüyor motor orjinal bırakılması taraftarıyım.Hız istiyorsan motor değil bence 5-10 kilometre fazla az ne fark varki.
-
19 Aralık 2008, 16:53
sysroot adlı üyeden alıntı
Fazla oynanmaması taraftarıyım dişlilerin ya son hız değişiyor ya kalkıştan düşüyor motor orjinal bırakılması taraftarıyım.Hız istiyorsan motor değil bence 5-10 kilometre fazla az ne fark varki.
kurye bır arkadaşla konuştum.oda ön dişliyi serviste buyutmuş makinenın gıdışı cok fark ettı dıyor ben en iyi servisle bu konuda bir goruşeyım.en guzel cvp servıs bılır makıne sersemlemesın isterım
-
19 Aralık 2008, 17:30
benimde ön dişli 14 ama çok güzel gidiyorum en dik yokuşları sorunsuz 2 kişi kalkıyor motor ama hala vitesler kısa geliyo bana 1. vitesle hiç kullanamıyorum motoru bugün servisten yag filtresi alırken sorudm arka dişli kac orj. die 44 dedi bu arka dişli orj kaç bilen varmı?ben ufaltıcam onu bu arada apacheyi cok seviyorum manyak motor ya
-
19 Aralık 2008, 22:47
Dişlilerle oynayanlar avantajını ve dezavantajını yazıp , oynayıp oynamamamız konusunda öneri yapabilirlermi?
-
19 Aralık 2008, 23:11
arkadaşlar bende ön dişliyi 14 yaptım ve hızda artış oldu ayrıca çok büyük bi fark yaratmadı seriliğinde iki kişi çok rahat hareket ediyo motor tek kişi olunca inanılmaz zevkli oluyor çok fazla düşünmenizi tavsiye etmem bu konuda bence ideal dişlisi 14 hoşunuza gitmezse tekrar çevirin 13 e ben dişliyi yanıma aldım beğenmezsem değiştiririm diye ama inanın daha güzel oldu sanki rahatladı motor. parasıda çok değil 25ytl ye değiştirdim.
BİZ SİZİN SADRINIZI YARMADIK MI?!!
-
19 Aralık 2008, 23:25
Peki dostum negatif yönde hiçbir fark olmadımı?
Kalkışlar ne durumda dahamı seri kalkıyor ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler