Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mehmet_gemli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apach - SYM Wolf - Bajaj Dominar 400 (2023)
    Merhaßa arkadaşlar ßuqun hayırlısıyla Aldm Sarı Apachemi Maşallah ßeklediğimden Çok Daha İyi Allah Kazadan Beladan Korusun Herkesi...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    miginfly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vergisiz
    Hayırlı olsun "gemli". Yeni alan bütün arkadaşlara kazasız belasız sürüşler..
    Tek derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...Hz.Mevlana(r.a)

otherworld - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xt660z
    [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

beyler 300 km oldu çok keyifli gerçekten. inş kazasız belasız bineriz. arkadaşlarla darıca turu yaptık. çok keyifli geçti. acemi olmama karşın artçı ile gittim geldim çok şükür hiç bir sorun yaşamadık. diğer arkadaşta da sıfır honda vardı. o motoruda inceledim. işçilik ve malzeme kalitesi açısından çok daha iyi. yalnız, hondanın şeklini oldum olası sevemedim. benim tarzım naked. kafanın komple dönmesi gerekiyor. iki kişi giderken lastik basıncını ayarlamadım inş bi sorun olmamıştır. şimdide bi arkadaşı bıraktım. gelirken benzincide durdum. parayı ödedikten sonra motorun başına bi gittim, herkes motorun başına toplanmış. çok güzel motor filan. insan mulu oluyor tabi zevkime her zaman güvenmişimdir

bende bugün motorumu ustamdan aldım. araya pazar girdigi icin cumartesinden bırakmıstım . pazartesine hazır olur demisti. birazfazla para verdim gibime geldi yine siz degerli üstadlara sormak istedim.

ustamın yaptıgı isler baslıca söyle;
    direksiyonun tam ortasındaki somunu sökünce karsımıza cıkan (boru gibi birsey) onu iyice sıkılastırmıs haricen demirler sıkıstırmıs kaynatmıs.
    bir adet power lambası takmıs kücük minik ampül
    ön camurluk hafiften yamuk duruyordu onun somunlarını söküp dogru baglantı yaparak tekrar takmıs(düzelmis) .
    yag damlatıyor demistim oda yag müsürü contası problemleymis onu degistirmis artık damlatmayacakmıs..
    son olarak ön frene sıkıca bastıgımda her bastıgımda kat kat ses geliyordu en büyük problemim oydu o ses giderilsin diye brakmıstım ama degisen birsey yok yine ön frene bastıgımda tak tak geliyor anlamadım gitti..

power lambası
    çamurluk düzeltme
    yok yağ müsürü contası degismis degistirmis

ne varki bunları toplasan 2 parca 10 tl tutmaz. 30da el emegi Allah korusun ama birdaha kaza bela haricinde heralde gitmem ustalara .. neden niye diye sormadım . hatta 50 de sen 40 ver dedi. verince cıraga oglum cay söyle deyincede o cayın parasını nasılsa 50 kere aldı benden diye düsündüm .buyur oturalım felan .. bana göre trass böyle seyler .. en basında demistimya baba dostu diye. yinede helal hos olsun 2-1 etmedim zaten .. belkide normaldir .bana cok koydu ne yalan söyliyim .. yada insan asgari ücret calısınca dokunuyor ne yapsan .. sözde yag müsürü contası degismis , altı yine yag insan bir silerdi bari.. offf gece gece moralim bozuldu yine .. kusuruma bakmayın lütfen sadece paylasma istedim..
    herkeze sevgilerle kazasız belasız sürüsler dilerim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------

Alıntı otherworld adlı üyeden alıntı Mesajı göster

beyler 300 km oldu çok keyifli gerçekten. inş kazasız belasız bineriz. arkadaşlarla darıca turu yaptık. çok keyifli geçti. acemi olmama karşın artçı ile gittim geldim çok şükür hiç bir sorun yaşamadık. diğer arkadaşta da sıfır honda vardı. o motoruda inceledim. işçilik ve malzeme kalitesi açısından çok daha iyi. yalnız, hondanın şeklini oldum olası sevemedim. benim tarzım naked. kafanın komple dönmesi gerekiyor. iki kişi giderken lastik basıncını ayarlamadım inş bi sorun olmamıştır. şimdide bi arkadaşı bıraktım. gelirken benzincide durdum. parayı ödedikten sonra motorun başına bi gittim, herkes motorun başına toplanmış. çok güzel motor filan. insan mulu oluyor tabi zevkime her zaman güvenmişimdir
    Allah hayırlı etsin arkadasım .. güle güle kazasız belasız kullan .. dikkatli kullan sürat yapma derim .. iyice alıs.. arkadas tavsiyesi.. biraz zamansız almıssın havalar soguyor malum ) bende kısın binmeyecegim diye cok üzülüyorum .. saglıgımızı unutmamak gerek tabiki. 2 gün ayrı kaldım inan aklım hep ondaydı..

ixeywent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache (Kırmızı.08) (SATTI)
    Alıntı ibrahimtoprk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende bugün motorumu ustamdan aldım. araya pazar girdigi icin cumartesinden bırakmıstım . pazartesine hazır olur demisti. birazfazla para verdim gibime geldi yine siz degerli üstadlara sormak istedim.

ustamın yaptıgı isler baslıca söyle;
    direksiyonun tam ortasındaki somunu sökünce karsımıza cıkan (boru gibi birsey) onu iyice sıkılastırmıs haricen demirler sıkıstırmıs kaynatmıs.
    bir adet power lambası takmıs kücük minik ampül
    ön camurluk hafiften yamuk duruyordu onun somunlarını söküp dogru baglantı yaparak tekrar takmıs(düzelmis) .
    yag damlatıyor demistim oda yag müsürü contası problemleymis onu degistirmis artık damlatmayacakmıs..
    son olarak ön frene sıkıca bastıgımda her bastıgımda kat kat ses geliyordu en büyük problemim oydu o ses giderilsin diye brakmıstım ama degisen birsey yok yine ön frene bastıgımda tak tak geliyor anlamadım gitti..

power lambası
    çamurluk düzeltme
    yok yağ müsürü contası degismis degistirmis

ne varki bunları toplasan 2 parca 10 tl tutmaz. 30da el emegi Allah korusun ama birdaha kaza bela haricinde heralde gitmem ustalara .. neden niye diye sormadım . hatta 50 de sen 40 ver dedi. verince cıraga oglum cay söyle deyincede o cayın parasını nasılsa 50 kere aldı benden diye düsündüm .buyur oturalım felan .. bana göre trass böyle seyler .. en basında demistimya baba dostu diye. yinede helal hos olsun 2-1 etmedim zaten .. belkide normaldir .bana cok koydu ne yalan söyliyim .. yada insan asgari ücret calısınca dokunuyor ne yapsan .. sözde yag müsürü contası degismis , altı yine yag insan bir silerdi bari.. offf gece gece moralim bozuldu yine .. kusuruma bakmayın lütfen sadece paylasma istedim..
    herkeze sevgilerle kazasız belasız sürüsler dilerim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------

Allah hayırlı etsin arkadasım .. güle güle kazasız belasız kullan .. dikkatli kullan sürat yapma derim .. iyice alıs.. arkadas tavsiyesi.. biraz zamansız almıssın havalar soguyor malum ) bende kısın binmeyecegim diye cok üzülüyorum .. saglıgımızı unutmamak gerek tabiki. 2 gün ayrı kaldım inan aklım hep ondaydı..
    conta 2-3 tl bile yoktur. lambadediğin şu ibrelerdeki lambaları ışıtanı diyosan ben ustamdan 10 kuruşa alıyorum. önü falan düzeltmiş ama senin ses işini halledememiş yani motor boşa kaynak yedi? en fazla 15 tl en fazla bişey yapmamış çünkü. en iyisi bi daha gitme sen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------

Alıntı bkemer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu motordan bir tane buldum 2009 model 22000 km de 2100 tl gibi bir fiyata ama aklıma takılan bişey var , yağ yakıyor gibi bişeyler söyledi satan kişi bu nasıl çözülür ,alınırmı alınmazmı karar veremedim
    motor bitik uzak dur. 22000 km de helal olsun iyi yemiş
    Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)

bende bugun tvs alsam sarısını alırım h.olsun
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

ixeywent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache (Kırmızı.08) (SATTI)
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende bugun tvs alsam sarısını alırım h.olsun
    kesinlikle
    Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin

Peki benim anlamadıgım . ön tarafta hersey normalken (ön takımlarda) su ön frene bastıgımda yani yüklenip ön frene basarken (ard arda) gelen o tak tak sesi ne olabilir üstadlar

Motosikleti
    Yamaha xt660z
    iyi dilekleriniz için tşk ederim arkadaşlar. motor ne kadar güzel olursa olsun, insan sağlığından güzel olamaz. inş hepimiz kazasız belasız kullanırız. ben motora keyif için biniyorum. işe giderken yada, acil bir yere yetişmem gerektiğinde mümkün olduğunca kullanmıyorum. en güzeli gece yollar boşken.

ya degerli arkadaslar bana nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba bu ön frene basarken gelen kat kat sesler nedendir acaba ..?

Motosikleti
    Yamaha xt660z
    Alıntı ibrahimtoprk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya degerli arkadaslar bana nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba bu ön frene basarken gelen kat kat sesler nedendir acaba ..?
    dostum başka servise baktırsan. hatta özel motor servisine baktırsan daha iyi olabilir. bolca fikir al. çoğunluğun dedini yaptır

gurkantosun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

evvet arkadaşlar bende motorumu alalı daha 1 hafta oldu 500 km yaptım daha, ne kadar acemi olsamda arkadaşların ısrarlarına dayanamayıp arkama artçı aldım

yalnız 6000 7000 devir arasına geldi mi göstergeden biraz titreme sesi gelmeye başladı, bu normalmidir ?

rodaja elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yalan söyleyim altındaki 150 lik bir motosiklet olsa da 600 lük bir motosiklet olsa da insan dayanamıyor, yolu boş buldu mu basası geliyor ki bende ara ara yaptım onu

yeni alan arkadaşların hepsine hayırlı olsun, herkese kazasız belasız sürüşler....
    Ölmek için degil, Ölene kadar...

Motosikleti
    Yamaha xt660z
    sanada hayırlı uğurlu olsun kardeş. maaşlah 500 çıkmışsın hemen arka demirin altında sürtünme izi gibi bişi var. hayırdı düştümü yoksa?

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    sanada hayırlı uğurlu olsun kardeş. maaşlah 500 çıkmışsın hemen arka demirin altında sürtünme izi gibi bişi var. hayırdı düştümü yoksa?
    o iz ışıktandır veya tozdandır, allah korusun düşme filan yok. okula işe eve hep motosikletle gidip gelmekten km yaptık biraz.

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı gurkantosun adlı üyeden alıntı Mesajı göster

evvet arkadaşlar bende motorumu alalı daha 1 hafta oldu 500 km yaptım daha, ne kadar acemi olsamda arkadaşların ısrarlarına dayanamayıp arkama artçı aldım

yalnız 6000 7000 devir arasına geldi mi göstergeden biraz titreme sesi gelmeye başladı, bu normalmidir ?

rodaja elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yalan söyleyim altındaki 150 lik bir motosiklet olsa da 600 lük bir motosiklet olsa da insan dayanamıyor, yolu boş buldu mu basası geliyor ki bende ara ara yaptım onu

yeni alan arkadaşların hepsine hayırlı olsun, herkese kazasız belasız sürüşler....
    hayırlı uğurlu olsun motorun kazasız belasız sürüşler
    rodajını iyi yap birkere yapıyosun sağlam ve temiz yap sonra istediğin kadar bas dünyayı gez yoksa forumda bi arkadaş vardı 6000km de motor açtırıp yaptıracaktı haberin olsun
    sonra şöyle oldu böyle oldu yok yağ yakıyo yok ses geliyo deme

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:16 ----------

senin motorunda hayırlı uğurlu olsun kardeşim kazasız belesız sürüşler diliyorum
    herkese

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------

Alıntı mehmet_gemli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaßa arkadaşlar ßuqun hayırlısıyla Aldm Sarı Apachemi Maşallah ßeklediğimden Çok Daha İyi Allah Kazadan Beladan Korusun Herkesi...
    hayırlı uğurlu olsun kardeşim kazasız belasız sürüşler
    giderek büyüyoruz çoğalıyoruz[COLOR="Silver"]
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    yaklaşık 5 6 gün plakasız gezdim ve plakanın takılcağı gün izmir özgül motorda plakayı taksınlar diye motorumu aşağıya servise indirdim, o arada ustayla biraz sohbet ettik işte ben motosikletimin rodajına dikkat ediyorum dedim 5000 deviri geçmiyorum dedim max hız 70 km dedim vs vs.. ustada bana dediki makinayı sağır alıştırma bas biraz dedi aç motorunu dedi, şimdi kitapta yazıyor ilk 1000 km rodaj süresi, usta gelmiş bana motoru aç sonradan pişman olursun diyor , hangisine güveneceğime şaşırdım açıkçası.

yaklaşık 5 6 gün plakasız gezdim ve plakanın takılcağı gün izmir özgül motorda plakayı taksınlar diye motorumu aşağıya servise indirdim, o arada ustayla biraz sohbet ettik işte ben motosikletimin rodajına dikkat ediyorum dedim 5000 deviri geçmiyorum dedim max hız 70 km dedim vs vs.. ustada bana dediki makinayı sağır alıştırma bas biraz dedi aç motorunu dedi, şimdi kitapta yazıyor ilk 1000 km rodaj süresi, usta gelmiş bana motoru aç sonradan pişman olursun diyor , hangisine güveneceğime şaşırdım açıkçası.
    benimde 4-5 yıllık ustam var oda 80-90 git iki kişi bişey olmaz dedi yok usta ben almiyim dedim kuralına göre bindim
    ve şuan gayet iyi sağırda değil dilsizde 130 u geçiyor rahat
    ustana benden selam söyle
    ozaman herkesin motoru sağır olurdu varmı forumda ben yavaş kullandım sağır oldu diyen
    dediğim gibi bi kardeşimiz alır almaz basmış ve 6000 de motor yaptıracak ben 5000 deyim tık yok
    geriye dönük okursan başlığı bi arkadaş vardı mühendis, işi motor testi yapmak rodaj yapmak diyodu ve kesinlikle rodajı düzgün yapın diyodu 1500km den sonra basın diyodu

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı kartalizma07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benimde 4-5 yıllık ustam var oda 80-90 git iki kişi bişey olmaz dedi yok usta ben almiyim dedim kuralına göre bindim
    ve şuan gayet iyi sağırda değil dilsizde 130 u geçiyor rahat
    ustana benden selam söyle
    ozaman herkesin motoru sağır olurdu varmı forumda ben yavaş kullandım sağır oldu diyen
    dediğim gibi bi kardeşimiz alır almaz basmış ve 6000 de motor yaptıracak ben 5000 deyim tık yok
    geriye dönük okursan başlığı bi arkadaş vardı mühendis, işi motor testi yapmak rodaj yapmak diyodu ve kesinlikle rodajı düzgün yapın diyodu 1500km den sonra basın diyodu
    1 hafta daha yavaş gidicez o zaman, banada mantıklı gelen yavaş gitmek de ustanın dediğinde bir terslik var.

1 hafta daha yavaş gidicez o zaman, banada mantıklı gelen yavaş gitmek de ustanın dediğinde bir terslik var.
    salla sen o ustayı ustamı biliyo yoksa kitapçığa yazan mühendislermi biliyo

Motosikleti
    Yamaha xt660z
    rodaj olayına sonuna kadar katılıyorum ama kitapçıkta 1000 km boyunca en fazla 50km ile gidin diyor. bu bana çok da mühendis söylemi olarak gelmedi. neden derseniz, 50 km ile basmadan hatta yokuş aşağı 50nin üzerine bile çıkıyor ayrıca, 1. vites 50km ile 5. vites 50 km motor için bir mi? gerçek bilgi, şu kadar devir üzerinde gitmeyin olmalıydı.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)

Bu Konudaki Etiketler