TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Eylül 2011, 14:03
arkadaşlar merhaba
sabah ve akşam farketmeksizin motoru soğuk iken çalıştırdığım zaman motor ısınsın diye biraz bekliyorum daha sonra debriyaja basıp 1. vitese atmadan debriyaja basar basmaz motorum stop ediyor daha önce böyle bir sorunum yoktu bende motoru 1. viteste çalıştırıp ısındıktan sonra hareket ediyorum bunu neden yapar acaba
ikinci bir sorum ise yolda giderken debriyajı sıktığım zaman elektirik kesilmiş gibi farlarım sönüyor gösterge paneki dahil ışık sönüyor debriyajı bıraktığımda farlar tekrar yanıyor nedenini bilen varmı acaba
[COLOR="Yellow"]1907 sevdam[/COLOR] [COLOR="RoyalBlue"]motor tutkumdur[/COLOR]
Reklamlar
-
08 Eylül 2011, 16:57
-
08 Eylül 2011, 17:47
arkadaşlar şu ön dişliyi büyütenler genel anlamda bi izlenimlerini paylaşabilirlermi. misal azda olsa bi hız artışı mevcutmu ve uzun yolda 5. viteste giderken 7-8 bin devir arasında motorun durumu nedir bağırma seviyesi ne düzeyde bi rahatlama mevcutmu yani
-
08 Eylül 2011, 17:57
saolasın bende bilmiyorum valla neden böyle yapıyor
[COLOR="Yellow"]1907 sevdam[/COLOR] [COLOR="RoyalBlue"]motor tutkumdur[/COLOR]
-
08 Eylül 2011, 18:11
öncelikle debriyajın çok aşağıda olsa gerek çunku debriyajın ayırmıyor gıbı gelıyor bıraz ayarını yükselt 1 de kaç numara yağ kullandın veya var
---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:08 ----------
14 dişli vites aralıklarını uzatıyor 5000 devirde 65 yaparken şimdi 73 yapıyor ama rüzgar doğru ve iki kiş gidersen biraz devirli kullanman gerekebilir devirini aldımıda birdaha da düşmüyor
-
08 Eylül 2011, 18:39
republic1907 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba
sabah ve akşam farketmeksizin motoru soğuk iken çalıştırdığım zaman motor ısınsın diye biraz bekliyorum daha sonra debriyaja basıp 1. vitese atmadan debriyaja basar basmaz motorum stop ediyor daha önce böyle bir sorunum yoktu bende motoru 1. viteste çalıştırıp ısındıktan sonra hareket ediyorum bunu neden yapar acaba
ikinci bir sorum ise yolda giderken debriyajı sıktığım zaman elektirik kesilmiş gibi farlarım sönüyor gösterge paneki dahil ışık sönüyor debriyajı bıraktığımda farlar tekrar yanıyor nedenini bilen varmı acaba
Motor soğukken rölantiyi otomatik olarak biraz yüksek tutuyor ve ısındıktan sonra düşüyor. Senin rölantin çok düşük olabilir mi, ısındıktan sonra normale dönüyor ve haliyle stop ediyordur? Motorun yeniyse ve rodaj dönemindeyse rölantide bazı iniş çıkışlar oluyor.Bir de rölantide çalışırken far ve sinyaller, km ışığı enerjisini alternatörden aldığından motor hareketsizken zayıf gelen enerji yetmiyor olabilir. Akünün voltaj kontrolünü yaptır bi suyuna bak. Bunlar ilk aklıma gelenler, detayı için yakından bakmak gerek..
-
08 Eylül 2011, 21:35
republic1907 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba
dostum depriyaj kolunda, motor vitesteyken marş basmasın diye bir elektronik sviç var. anlattıklarından anladığım kadarıyla o siviç te bir sorun var bana kalırsa hemen oraya baktır çünkü bu şekilde elektirik tesisatına zarar verebilirsin.gerçi elektirik tesisatının sigortası var ama yinede göster bence ciddi bişey olduğunu sanmıyorum.
-
09 Eylül 2011, 04:33
myword1 adlı üyeden alıntı
hayır ben yalan mı söylüyorum veya sen denedın mı ben kendım tamırcıyım denedıkkı arkadaşlara yardımcı oluyorum sen bılıyorsan sen bıze yardımcı ol
arkadaşlar motorlarınız hayırlı olsun
ama aldıgınız motosiklet hakkında bilgi sahibi,+ ve - lerini ögrenmek için sayfalara geriye dogru bir göz atmanızı tavsiye ederim.Usta veya binici olmanız birşey fark etmez biz O kadar ugraştık titreşim olayını azaltmak için ama sonuç negatif malesef,balansör olmadıgı sürece bu motoru bu şekilde kullanacaksınız anlamına geliyor.
ben sadece 36.000 km yaptım tvs ile bol titreşimli ve titreşim olayını kesemedigimiz için sonunda satmak zorunda kaldım,titreşim olmasa 10 numara motor.
3 ay önce arkadaşıma aldırdım kaliteli ve titreşimi azalmıştır diye,ama arkadaşım şikayetçiydi,dedim bi rodaj bitsin bakalım bu gün tekrar alıp kullandım 5.000 devirden sonra titreşim abes şekilde kendisini belli ediyor malesef eski kasalardan hiçbir farkı yok titreşim aynen devam sadece katalizör iptalinden egzoz titremesi biraz azalmış,ama peglerdeki ve gidondaki titremeden eksilme yok malesef ,bu gün servis bakımını yaptırdık ve motoru satıyoruz ( füme rengi ) almak isteyen olursa iletişime geçebilir.
sizlere titreşimli kullanımlar,titreşimi çözerseniz haber verin ama birbirinizi kandırmayın titreşim yok diye.
çinli motosikletlerin titreşimi ile kıyaslamayın tvs yi.
kazasız belasız kullanımlar
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
09 Eylül 2011, 06:12
Eşşek diye tabir edilen çinli motosikletlerdeki kadar titreşim yok, tabiki ybrdeki konforda yok.Şimdiye kadar sürerken hiç titriyor diye rahatsızlık yaşamadım ama artçı açısından çok rahatsızlık verici bir durum.Özellikle artçı peglerinde çok titreşim oluyor.
Onun dışında çok sorulmuş biliyorum ama net bir cevap alamadım herkes farklı bir şeyler söylüyor.Kışında dayanıcak ıslak zeminde yol tutuşu iyi olan bizim apache lere uygun en iyi lastik öneriniz hangisidir fiyatı nedir?
-
09 Eylül 2011, 08:15
QuerysmaS adlı üyeden alıntı
Eşşek diye tabir edilen çinli motosikletlerdeki kadar titreşim yok, tabiki ybrdeki konforda yok.Şimdiye kadar sürerken hiç titriyor diye rahatsızlık yaşamadım ama artçı açısından çok rahatsızlık verici bir durum.Özellikle artçı peglerinde çok titreşim oluyor.
Onun dışında çok sorulmuş biliyorum ama net bir cevap alamadım herkes farklı bir şeyler söylüyor.Kışında dayanıcak ıslak zeminde yol tutuşu iyi olan bizim apache lere uygun en iyi lastik öneriniz hangisidir fiyatı nedir?
bende tvs alacaktım bi arkadaş almış 2012 al bi tur at dedi almadım ısrar etsede almadım muhabbete geçtik bende motor aroyırum ee nasıl falan filan derken artçı ile kullanımda artçıya titreşim hissettiriyor dedi bende ok dedim ybr aldım aslında kaliteli yakışıklı bi motor bekar erkek'lere gider yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
09 Eylül 2011, 11:05
Arjantinli69
250cc ve üzeri bir Kawasaki ya da Suzuki den inip Apache ye bindiğinde titreşimi fazla bulabilirsin. Fakat çin malı motordan binip buna binenler çok mutlu görünüyor. Titreşim yok deyip kimseyi buna inandırmaya çalışmam. İlk motorsikletim ve şuana kadar 3000 km yaptım titreşim benim için sorun teşkil etmiyor. Motorun çalışması, performansı, şekli, atikliği gayet yerinde.
-
09 Eylül 2011, 15:43
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
çinli motosikletlerin titreşimi ile kıyaslamayın tvs yi.
kazasız belasız kullanımlar
çinli motorsikler ile karıştırmayın demişsiniz.. yani çinlilerden daha mı iyi? çünkü benim bildiğim cbf honda ve ybr 125 yamaha da çinde üretiyor.
-
09 Eylül 2011, 16:28
bugün 320 km yol yaptım bittim arkadaşlar bide yollar rampa ve viraj hep muğla denizli arası denizliye gidip geldim. çift kişi. giderken sıkıştırdım hep 120 130 lara çıktığım oldu bazı yollarda dönüşte yawaş geldim ama yoruldum yahu =)
Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin
-
09 Eylül 2011, 16:40
ixeywent adlı üyeden alıntı
bugün 320 km yol yaptım bittim arkadaşlar bide yollar rampa ve viraj hep muğla denizli arası denizliye gidip geldim. çift kişi. giderken sıkıştırdım hep 120 130 lara çıktığım oldu bazı yollarda dönüşte yawaş geldim ama yoruldum yahu =)
bende çarşamba günü ıspartadan gezerek geldim 225km yaptım yoruluyo insan, 2 kişi 2 motor cbf150 var arkadaşta o bile kıçım ağrıdı dedi, 5 saatte gelince yavaş yavaş hepsi yoruyo
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
-
09 Eylül 2011, 20:28
-
09 Eylül 2011, 21:23
-
09 Eylül 2011, 22:34
arkadaslar ii aksamlar. ben arka frene bastıgımda kampanadn tık tık dye ses geliyor.tutmama sorunu yok ama bastıgımda baslıyor tık tık diye nedenini bilen basına böyle bisey gelen varmı?
-
09 Eylül 2011, 23:10
arkadaslar bizim makınalar göre lastık buldum arka mırchlen onde metzeler ikisinin fiyatı 200 tl sizce fiyat nasıl bıraz ıyı gıbı geldı ama bırde tarhı ne olursa almalıyım unuttum yaa
-
10 Eylül 2011, 02:11
ixeywent adlı üyeden alıntı
Dostum senin motor kaç km'de ?
blade17xxx adlı üyeden alıntı
arkadaslar ii aksamlar. ben arka frene bastıgımda kampanadn tık tık dye ses geliyor.tutmama sorunu yok ama bastıgımda baslıyor tık tık diye nedenini bilen basına böyle bisey gelen varmı?
Yeni motor yapmaması lazım servise göstermen daha iyi.
myword1 adlı üyeden alıntı
arkadaslar bizim makınalar göre lastık buldum arka mırchlen onde metzeler ikisinin fiyatı 200 tl sizce fiyat nasıl bıraz ıyı gıbı geldı ama bırde tarhı ne olursa almalıyım unuttum yaa
Dediğin gibiyse 200 lira bedava . Ama orjinal boyutlarda değildir o bulduğun lastikler
-
10 Eylül 2011, 02:19
Mavi_Anahtar adlı üyeden alıntı
Dostum senin motor kaç km'de ?
benim düldül 3950 km de
Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler