@ixeywent Bendede 2008 model var ön dişlisi kaç bilmiyorum ama resimleri gördükten sonra bende değiştirmeye karar verdim zaten 2 kişi binince direk ön kalkıyor bunuda azaltmış olurum ve titreşimde azalır (devir düşük hız yüksek). Ama gel gelelim o dişliyi nasıl değiştiricez? yani sen kendinmi değiştirdin aldığın yermi?
Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor
Manisalıyım arkadaşım akhisar bayisinde şuan 2 adet var daha cuma günü geldi satılmamışsa orasıyla irtibata geçebilirim satış servis dün 500 bakımına gittim ve gayet memnun kaldım yağ filitresi 15/50 shell yarı sentetik yağı zincir bakımı işçilik dahil hepsi 30 tl aldılar satıştan sorumlu yılmaz bey 0552 369 39 21 0236 414 48 37 nolu telefonlardan ulaşabilirsin 3850 tl nakit ben peşin aldığım için vade koşullarıyla ilgili bir bilgim yok
Selam arkadaşlar benim motor 550 km de ilk 500 km bakımını dün yaptırdım yağını yağ filitresini değiştirdiler zincir yağlandı vidalar elden geçirildi ben ilk 500 km motorumu hiç zorlamadım 5000 deviri hiç geçmedim genelde 4500 5000 devir 60 65 km hız yaptım ve şehir içi hiç kullanmadım kasabada yaşıyorum trafik sorunumuz yok dün bakımda benimle birlikte aynı gün motorları aldığımız bir arkadaşla karşılaştım oda aynı kasabadan 500 bakımına getirmiş kendisi motocrosscu 50 yaşında ve profosyonel yarışcı yıllardan beri motor tepesinde daha önceki motorları ybr cbf KAWASAKİ KLR aynı zamanda tamirci dün motorların bakımı bittikten sonra yola çıktık kasabaya doğru 25 km bahsettiğim arkadaş bakımdan sonra bascam dedi ben basmam dedim ama yola çıkınca arkasından ayrılmamak için ara ara bastım en fazla 8000 devire kadar çıktım ama uzun süreli değil oda aynı şekilde 25 km yolu bazen 5000 devir bazen 7500 8000 devir arası geldik içim gitti rodaj döneminde bu devirlere çıkmak motora zarar vermiş olabilirmi sizce ki sürekli değişik devirlerde geldi 2 yada 3 kez 8000 deviri gördüm 1500 km ye kadar birdaha kesinlikle basmam bu bahsettiğim 3 beş kerelik 8000 devir civarı kullanım motora zarar vermişmidir sizce
500 bakımından sonra bende zorlamaya başladım şuan 5300 de rahat ol
arkadaslar bende kaza yaptım on kafa granajı gostergeye zarar gelmedı ama gostergede bozuldu devır saatı allahtan sıgortadan karsılanacak karsı taraf suçlu bır sey sorucam 14 dışlıyı takan arkadasıma hangı makınanın dışlısı oluyor demıstın ona gore bende değiştiricem herkeze kazasız belasız surusler
500 km bakımında yağ filtresi değiştirilmi herkesin?
antalya olarak benim ve mavianahtarın değişmedi, bu servisle işim var anlaşılan. 2500km de buji değiştircem diyen servisten ne beklenirki ben üste çıkmasam bilmiyo gibi davransam değiştirecek hemde 25tl ye
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
benimde 500 de değişmedi. 2700 de gittiğimde değiştirdi. 5000 bakımında yine değiştirmedi bi dahakine değiştirecez. yağ olarak repsol kullandığından gerek yok 1 bakım değiştirir 1 bakım değiştirmeyiz dedi ses çıkarmıyorum ben servis ne derse tamam.
olurda yarın birgün böyle bişiden bi sorun yaşarım paşa paşa garanti kapsamına sokarlar motoru.
500 bakımında sadece yağ değiştirdiler.
2500 bakımında yağ ve yağ filtresi değişti.
5000 bakımında yağ filtresi değişti.
tüm yapılan bu kitapçık konusuna gelince her bakımda kitapçıkta yazanları tek tek söylüyorum kendisi diyor ona gerek yok buna gerek yok kusura bakmasında öyle bir durumda vebalde kendisinindir
Arkadaşlar yağ filitresini usta kendisi dedi değiştirelim diye ilk aşamada motor yeni olduğu için talaş olabilir değiştirmekte fayda var dedi hava filitresini temizledi bujiyi 12 bin km de değiştirecez nasipse dedi 15 tl yağ 8 tl yağ filitresi 7 tl işçilik aldılar toplam 30 tl bence çok uygun
saol ekrem
kitapçığa göre yapılmalımı yoksa gerek yokmu bilemem,
küçük makine yağ filtresi her seferinde değişmeyebilir belki ben ikinci bakımda maddiyat iyi olmadığı için değiştirme dedim kendiside iyi durumda zaten dedi.
ama kalkıpta 2500 deki motorun bujisini değiştirelim derse bozuşurum itirazda ederim. ya bu işten anlamıyı yada para için yapıyo derim. 20-25 yaşlarında usta
düzgünce hava ayarı yapılmadı motora ayrı bir problem
Aga bizim burda adamlar işçilik almıyorlar desem yeri yanımdaki arkadaşım sadece yağını değiştirdi yağ filitresini değiştirme dedi usta tamam abi sen bilirsin dedi geçti sadece yağ değiştirdi 15 tl aldılar işçilik yazmadılar benim yağ yağ filitresi değişti hava filitresini temizledi zincirin bakımını yaptı bujiye baktı 15 yağ 8 yağ filitresi dedi toplam 23 7 tl de işçilik alalım 30 ver yeterli dedi bence çok uygun ve adamlar müşterinin isteğine göre hareket ediyorlar cbf 150 varken gidiyordum servise adamlara buna sibop ayarı yapın diyordum adam gerek yok devam et diyordu yav parasıyla değilmi kardeşim diyordum gerek yol ihtiyaç olduğunda yaparız deyip geçiştiriyordu
antalyada işçilk pahalı maalesef
yazıyoya orda 4, vites diyee=) bi daha oku
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:12 ----------
ben kendim değiştirdim çok basit zaten. ilk önce dişlini falan al sonra vites kolunu sökeceksin sonra dişli kapağını. zinciride gevşek bırakacaksın öyle yani elin anahtar tutuyosa yaparsın.
Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin
pardon iyi okumamışım 4. vites yazıyomuş
4. viteste 125 gayet iyi 5 te 140ı temiz ozaman
eski motorumda canım sıkılınca değiştirirdim, yan kapağı söküyodum vites kolu falan sökülmüyodu
temizlemek için sökecektim baktım vites kolu falan vazgeçtim bende
fazla uğraştırmıyo ozaman desene
honda cg125 dişlisi. dişli artı dişliyi tutması için önüne takılan pul gibi şey ve 2 tane civatası. ben toplam 10 tl ye aldım hepsini
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------
yok ya çok basit rahat çıkıyo falan. ama ben o hızı eğimli yolda eğilerek yaptım. şuan eğilmeden az rüzgarlı yolda 120 ile gidiyorum rahat rahat motor çokda bağırmıyo.
Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin
tmm saol
serilikten memnunum tatmin etmezse diyorum ama denemekte istiyorum kullananlara göre yaparım bende
hadi bakiim kobaylar yokmu başka değiştirecek
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:26 ----------
5. vitestemi
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:29 ----------
geçmiş olsun kardeşim
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)