TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
04 Ağustos 2011, 13:46
fat280 adlı üyeden alıntı
benim düşüncem koymayın rodajda olan motora sebebi rodajdaki motor alışma safhasında olduğundan piston sekman silindir içinde traşlama yapacak ve silindire alışacak eğer o katkılardan koyarsanız iyi bir traşlama yapamayacağından korumadan dolayı motorunuz iyi açılmayacaktır özelliklede rodaj döneminde mineral yağ konulması tavsiye edilir bu alışmanın iyi olması için saygılar
Katkı maddesini motor aksamı hasar görmüş motorlarda tavsiye ediyorlar. Rodaj döneminde kullanılmasını pek uygun görmüyor sorduğum ustalar. Yalnız mineral yağ konusunda seninle aynı fikirde değilim.
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
arkadaşlar, apache 2011 model, 1.93cm ve 90kg'lık birinin altında sırıtırmı acaba? ne dersiniz?
Ben 185 cm 80 kg biri olarak sırıtırsın diye tahmin ediyorum. Çünki arkadaşlarımdan benim motorun üzerinde sırıttığıma yönelik eleştiriler almıştım şakayla karışık ta olsa.
thebrutal adlı üyeden alıntı
egımlıydı
motor dengelı olsaydı cok hosuma gıdıcektı
cok korkarak yaptım bu hızı.
Yokuş aşağı 140 görüyor ben 131 gördüm yol müsait değildi, ayrıca korkamana gerek yok 2011 model motorsiklette korkuyorsan millet ne makinalara biniyor altında parçalanacak gidecek hızlar yapıyor.
Reklamlar
-
04 Ağustos 2011, 14:42
[QUOTE=APACHE_SAİD;2418091]
fat280 adlı üyeden alıntı
benim düşüncem koymayın rodajda olan motora sebebi rodajdaki motor alışma safhasında olduğundan piston sekman silindir içinde traşlama yapacak ve silindire alışacak eğer o katkılardan koyarsanız iyi bir traşlama yapamayacağından korumadan dolayı motorunuz iyi açılmayacaktır özelliklede rodaj döneminde mineral yağ konulması tavsiye edilir bu alışmanın iyi olması için saygılar[/Q
yeni motora zararlı olsa özellikle yeni motora niye tavsiye etsinlerki bu katkıyı.kullanma klavuzunda özellikle rodaj sürecindeki motorlarda kullanabilirsiniz yazmışlar..
ben ikinci yağ değişiminden sonra koydum, istersen sende öyle yap
kutusunda sıfır araçlara tavsiye edilir diye not var
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------
APACHE_SAİD adlı üyeden alıntı
zararını görmediğin çok iyi ama faydasını gördünmü fark ediyomu kullanışta çekişte falan etkılıyomu motoru...bende almayı düşünüyorum ama bu sentetık yağların uzerınde kesınlıkle katkı maddesı kullanmayın yazıyor...kafa karşık anlıyacağın.bu bor powerı yağ koyduğumuz yerden koyuyoruz dimi...
araç yeni olduığu için fark görünmeyebilir, problemli olsa yağ yaksa duman atsa ses gelse bunlar giderilbilir belki ama sıfır araçta koruma sağlar atıyorum 50000 de rektefiye istiyecekse bunu 70 veya 100 bin yapsın.
eski motorumda azda olsa bi ses gelirdi metal sesi bor ile bu ses kesilmişti, arkadaşın cbf 150 de yüksek ses var ama kesilmedi
borpower mineral sentetik bütün yağlarla uyumlu diye biliyorum
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
-
04 Ağustos 2011, 17:34
[/COLOR]
araç yeni olduığu için fark görünmeyebilir, problemli olsa yağ yaksa duman atsa ses gelse bunlar giderilbilir belki ama sıfır araçta koruma sağlar atıyorum 50000 de rektefiye istiyecekse bunu 70 veya 100 bin yapsın.
eski motorumda azda olsa bi ses gelirdi metal sesi bor ile bu ses kesilmişti, arkadaşın cbf 150 de yüksek ses var ama kesilmedi
borpower mineral sentetik bütün yağlarla uyumlu diye biliyorum[/QUOTE]
o zaman ben alıp içine 50-60 ml katayım faydasını göreceğim kesin heralde.. 46 liraya bi markette gördüm burda gider alırım hemen
-
04 Ağustos 2011, 18:22
arkadaşlar ben yardım amaçlı motor sitesinin birinde rodajla ilgili yazılanlarda okuduğum bilgileri paylaştım ister koyun ister koymayın benim için önemli değil sadece bilgilendirmek amaçlı benimkisi yağ konusunda bir arkadaş katılmıyorum demiş katılmayabilir amafabrikadan gelirken sanki motorlar full sentetikli geliyor ince mineral yağlı geliyor sebebi iyi alışsın silindire sekmanlar diye zaten bende her zaman koyun demiyorum 2-3 bin km ye kadar mineral koyun ondan sonra keyfinize göre bir yağ koyun kalın sağlıcakla
-
04 Ağustos 2011, 22:04
Yav arkadaşlar neden kimse bişey yazmıyor motor tvs ama cbf 150 formunda takılıyorum ya bu adamların motorlarında çok sorun var bizimkilerde yok yada tvs sahiplerinin gezmekten forma ayıracak vakitleri yok hiçmi problemi olan yok hiçmi kafasında soru işareti yok bu tvs kullanıcılarının yav
-
05 Ağustos 2011, 02:02
Arkadaşlar bugün itibarı ile apache'me kavuştum. çok güzel makine. Görenlerin ağızı bir karış açık kaldı.
Ayrıca lastikleri en azından unilli marka lastiklerle değiştirin. Ben motoru teslim almaya gittiğim zaman apache kullanan bir kişi (aynı zamanda bayideki satıcıda söyledi) orjinal lastikler azda olsa ıslak zeminde çabucak kaydığını söylediler. bende hemen orda motoru daha teslim almadan her iki lastıiğide unilli marka lastiklerle değiştirdim.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.[COLOR="Silver"][COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------
bora abi kısmet olursa rodaj döneminden sonra kısa turlarda aranıza katılmak gibi bir niyetim var uygun olursa tabii.
-
05 Ağustos 2011, 03:17
-
05 Ağustos 2011, 03:19
ins başkada arıza çıkmaz mutlu mutlu biner herkez motoruna bazı insanlar çıksında laf atalım die bekliyor onları anlamıyorum zaten dimi cazador45 :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
05 Ağustos 2011, 03:22
tolgabulgan adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bugün itibarı ile apache'me kavuştum. çok güzel makine. Görenlerin ağızı bir karış açık kaldı.
Ayrıca lastikleri en azından unilli marka lastiklerle değiştirin. Ben motoru teslim almaya gittiğim zaman apache kullanan bir kişi (aynı zamanda bayideki satıcıda söyledi) orjinal lastikler azda olsa ıslak zeminde çabucak kaydığını söylediler. bende hemen orda motoru daha teslim almadan her iki lastıiğide unilli marka lastiklerle değiştirdim.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
[COLOR="Silver"][COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------
bora abi kısmet olursa rodaj döneminden sonra kısa turlarda aranıza katılmak gibi bir niyetim var uygun olursa tabii.
hayırlı uğurlu olsun kardeşim Allah kaza bela vermesin
lastikler nasıl şimdi ve ne kadar
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------
alper150zc adlı üyeden alıntı
ins başkada arıza çıkmaz mutlu mutlu biner herkez motoruna bazı insanlar çıksında laf atalım die bekliyor onları anlamıyorum zaten
dimi cazador45 :D
kimsenin motoru arızada yapmasın kazada
maalesef cbf lerde var bende alıcaktım vazgeçtim
arkadaşa aldık arızayı gideremedik
-
05 Ağustos 2011, 03:28
arıza ne kartalizma arkadaşım merak ettim bilgimiz olsun başımıza gelince şaşırmayak
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
05 Ağustos 2011, 03:34
arıza ne kartalizma arkadaşım merak ettim bilgimiz olsun başımıza gelince şaşırmayak
2007 model aldık arkadaşa
seri kullanımda veya 2. vitese alıpta ani gaz verince motor kısmından tarrrrt diye ses geliyor 3-5 saniye sonra kesiliyor, diğer viteslere atıncada oluyor
2-3 ustaya sorduk, kendi ustamıza söktürüp baktırdık, mt den serkana ve mete abiye sorduk
problemi çözemedik
antalya-fethiye yaptık sübap ayarı bozuldu
-
05 Ağustos 2011, 03:37
en sorunlu yıl almısınız kaçbin km rede aldınız kesk birde yetkili servise gitseydiniz belki onlar bi şekilde çözerdi öle bi motor insanı rahatsız eder çünkü tart tart
-
05 Ağustos 2011, 03:49
en sorunlu yıl almısınız kaçbin km rede aldınız kesk birde yetkili servise gitseydiniz belki onlar bi şekilde çözerdi öle bi motor insanı rahatsız eder çünkü tart tart
km 20000 yazıyo ama oynanmaış olabilir
antalyada servis yok, çakma bayi var silindir piston değiştirelim dedi 250tl ye
maddi sıkıntıda olunca ve kimseyede güvenemeyince idare ediyo arkadaş
-
05 Ağustos 2011, 10:52
kartalizma07 adlı üyeden alıntı
maaşallah deeee kardeşim
genelinde problem yok
bende gösterge arıza yaptı sadece
titreşim var başka yok, bunlarada arıza denmez
Ne yaptın kardeşim o sorunu çözebildin mi? Benim devir saati için bi servise çattım burada 2 hafta önceden randevu almama rağmen, 5-10 sefer gitmeme rağmen bi adam gibi incelemediler. Garanti kapsamında yapacaklarından dolayı ilgilenmediklerini düşünüyorum. Herneyse Allah'tan bir servis daha var İZMİR/MERKEZ'de müsait bi zamanda oraya götürcem. Dün uğradım bayağı ilgilendiler sağolsunlar. Çözülemeyecek bi sorun değil bu sonuçta ama bu servis sırf zaman kaybettirdi bana. Bari en baştan söyleselerdi de o kadar süre içinde diğerine giderdim.
-
05 Ağustos 2011, 12:33
maaşallah deeee kardeşim
genelinde problem yok
bende gösterge arıza yaptı sadece
titreşim var başka yok, bunlarada arıza denmez
Maşşallahh yav olmuyor böyle ama acık yazın be yav titreşimde yüksek süratlerde var arka dişliyi 1 diş küçültürsen hissedilir derecede azalıyor ama ben genelde 80 90 civarı kullandığım için titreşimi hissetmiyorum zaten eski motorum cbf 150 dede aynı süratleri yapıyordum hız tutkunu değilim ama bu motor beni çok zorluyor illa bas gaza ne bu böyle at arabası gibi kullanıyorsun beni diyor ama kıyamıyorum
---------- Post added at 11:33 ---------- Previous post was at 11:30 ----------
ins başkada arıza çıkmaz mutlu mutlu biner herkez motoruna bazı insanlar çıksında laf atalım die bekliyor onları anlamıyorum zaten
dimi cazador45 :D
Sende gel git bana laf sok emi yaz biraz topik canlansın istiyorum hepsi bu cbf 150 güzel motor sadece sorunlu motor
-
05 Ağustos 2011, 18:32
BENM Bİ SORUM OLCAK. RÜZGARDA ÇOK SARSILDIM YA. NORMAL Mİ . SANKİ SAĞA SOLA YATIVERECEK GİBİ GELDİ BANA.DENİZLİDEN MUĞLAYA GİDERKEN ,MUĞLANIN GİRİŞİNDE DÜZ BİR YOL WAR. ORDA ÇOK SARSILDIM .MECBUREN HIZIMI 60 70 E DÜŞÜRDÜM. AYNI ŞEY NAZİLLLİ YOLUNDA DA OLDU .:s
-
05 Ağustos 2011, 19:48
-
05 Ağustos 2011, 20:17
miginfly adlı üyeden alıntı
Ne yaptın kardeşim o sorunu çözebildin mi? Benim devir saati için bi servise çattım burada 2 hafta önceden randevu almama rağmen, 5-10 sefer gitmeme rağmen bi adam gibi incelemediler. Garanti kapsamında yapacaklarından dolayı ilgilenmediklerini düşünüyorum. Herneyse Allah'tan bir servis daha var İZMİR/MERKEZ'de müsait bi zamanda oraya götürcem. Dün uğradım bayağı ilgilendiler sağolsunlar. Çözülemeyecek bi sorun değil bu sonuçta ama bu servis sırf zaman kaybettirdi bana. Bari en baştan söyleselerdi de o kadar süre içinde diğerine giderdim.
yaklaşık 20-25 gün sonra yenisiyle değişti
-
05 Ağustos 2011, 20:24
yaklaşık 20-25 gün sonra yenisiyle değişti
şuan sorun düzeldimi 2ye deyiştirilince suan normalmi arkadaşlar bu sorun şimdi garantiden deyiştiriliyorda ilerde garanti bitince pahalı bir parçadır die düşünüyorum üstünde durulmalı
-
05 Ağustos 2011, 21:02
şuan sorun düzeldimi 2ye deyiştirilince suan normalmi arkadaşlar bu sorun şimdi garantiden deyiştiriliyorda ilerde garanti bitince pahalı bir parçadır die düşünüyorum üstünde durulmalı
şimdilik normal 1 ay oldu değişeli
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler