motosiklete otomobiller için satılan tam sentetik yağdan yada yarım sentetıik yağdan kullansak zararı olurmu arkadaşlar.... motosiklet için satılanların ne farkı var ki... araba yağlarının üzerindede tüm 4 zamanlı motorlar için uygundur yazıyo ....
motosiklete otomobiller için satılan tam sentetik yağdan yada yarım sentetıik yağdan kullansak zararı olurmu arkadaşlar.... motosiklet için satılanların ne farkı var ki... araba yağlarının üzerindede tüm 4 zamanlı motorlar için uygundur yazıyo ....
Kaldırıma arka fren basamağını taktım ve yamulttum arkadaşlar, uygun fiyata alabiliceğim bir yer biliyor musunuzu?
Sırf Ankarada bu motorun sıfırı şuanda bulunmadığı için ve bayiside olmadığı için alamıyoruz sipariş ile geliyormuşda sadece fotolarına baktığımız bir motoru nasıl alalım ki sonunda kızıp hondaya gidip cbf150 alacam..
dolar 10 lirayı geçecekmiş.
arkadaşlar,ürgüp gezimizin başlığını açtım.elime resimler geldikçe yükleyeceğim.iyi seyirler.
http://www.motosiklet.net/forum/etki...rgupteydi.html
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
KATALİZMA07 kardeş sen motorun zincir dişlisini değiştirmiş miydin? öyle bi yazı okudum diye hatırlıyorum da yanılıyor muyum?
yok kardeşim değiştirmedim, eski motorumda yapmıştım
servis 2. bakımda değiştirecekti 2 3 kere dedi değiştirelim diye olmaz dedim böyle bineyim dedim sonra bakarız dedim
Bora abi değiştirdi benim bildiğim, bende merak ediyorum varmı diye
ama arka 1 diş değişse iyi olur tahminim
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
O zaman bu konuyu bora abiye danışalım arka 1 diş bence uğraştığına değmez bence ya ön dişliyi 15 yada arka dişliyi 41 yapsak iyi olur gibi geliyor ama deneyen birilerine danışıp yapmak lazım
Aslında %7 tork kaybı bizim motorlarda çok hissedilir mi sonucta çok güçlü olmasada güçlü makinalar. düz yolda 80km hızla 6000 devirde gidiyor dişliyi küçültünce 6000 devirde 90km hızla gidecek. belki titreşimde azalır bu durumda
Sen şimdi 15 yapma 14 mü yap diyorsun? peki önü 14 yapmak mı daha iyi sonuç verir yoksa arkayı 41 yapmak mı?
ben arka dişliyi 44 yerine 43 yaptım,5 km.daha hızlandı.ustam kesinlikle ön dişliyle oynama,karşı rüzgarda veya yokuşta bayılır kalırsın diyor.bende oynatmadım,bana yetiyor.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
şaka yaptım kardeşim alınmadın değilmi
motosiklet kullanan birisinin böyle soru sormaması lazım, arabaya motosiklet yağı alırmısın almazsın onun gibi birşey buda
kullanılmaması lazım sende kullanma motosiklet yağı kullan
sende sağol, takılan şey olursa sor espirilide olsa vevaplarım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------
14 yap istiyorsan ama Bora abi nin dediği mantıklı, rüzgarda rampada verim alamayabilirsin
bende arkayı bir diş oynamak isterim ama zahmetli olacak
dişli oynama gereği duymuyor bizim motorlar bence ben kesiciye bile sokamadım 5. viteste 130 gördüm, mühendisler gayet iyi ayarlamaışlar bence tebrik ediyorum onları vites aralarıda gayet iyi çok sık vites istemiyor uzatabiliyorsun yani
Bende 122 yi gördüm kesiciye fln girmedi acaba kaç binde kesiciye giriyor bu arada benim dişliyle oynamak istemem düz yolda 80-90 km hızlarla daha düşük devirde az titreşimle gitmek istemek aynı zmanda da rampacılığını cok yitirmemek. bu yüzden bilgim yok ama piyasada 42 dişli varsa ideal olabilir
bugün Selçuk düzlüğüne çıktım dümdüz yol yandan rüzgar vuruyor 125 9.000 devirde sabit kaldı daha fazla gaz yemedi 6. vitesi arar gibiydi
Arkadaşlar mrblar bundan iki ay önce tvs apache rtr 150 yenimodelini aldım. ilk 500 km de arıza lambası yanmıyordu. 500 km den lamba 2-3 saniye yanıp normal konumuna gelmeye başladı. servisinesorduğum zaman resetlenmesi gerektiğini söylediler. ama gene düzelmedi. tabi yağda değişti ilk 500 k de. Burdan TVS apache kullananların fikrini almak istiyorum 500 km den sonra aynı şekilde motorların ilk 2-3 saniye arıza lambası yanıp normal konuma geliyor mu?ve bu normal olan bir durum mu cevaplarınızı beklerim şimdiden tşkler..
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)