merhaba arkadaşlar, abiler motorumu salı gunu bandırmadan aldım. 650 km de ancak izmirde servis olmadığı için mağdurumda mağdurummmmmm ne yapmam gerekiyor acaba. tvs yi aradım görüşme aşamasındalarmış firmalarla.
Hızlı Gidip Durmasını Bilirim Sen bakma Bana ben Rüzgar Gibiyim.
Rica ederim, anlatmaya çalıştığım özetle rödaj motorun açılma evresi değil alışma evresidir, motor açma olayı rödaj tamamlandıktan sonra yapılmalıdır.
sahibinden'de 2011 model CBF150 ilanlarından biri, motor 1000 küsür kilometrede, adam yazmış rödajını takip ediyorum motoru çok iyi açtık gidişi mükemmel, yani aldığı günden itibaren Allah ne verdiyse yüklenmiş bir de bunu gururla anlatıyor...
[B][I][COLOR="Black"]Hayat ya 2 kişi yaşanır, ya da 2 teker üstünde yaşanır![/COLOR][/I][/B]
bilgiler için çok sağol çok faydalı oldu bizler için
keşke motoru yeni aldığımda bu bilgileri alsaydım dedim
ama ben 500km ye kadar tek kişi ve maksimum 50-60 yaparak geçirdim genellikle 50km hız ile.
yaklaşık 700 den sonra biraz hız artırdım 800 civarı birkaç kez son hız demesi yaptım tatmin etmedi keşke dediğin gibi 1500 ü bekleseydim.
babamın rodaj hakkında anlattığı bir olay var;
eski kırmızı jawa lardan almış adamın birisi, motoru iki sandalye ile havada tutup motoru çalıştırıp sabit gaza ayarlayarak rodajı tamamlamış
belkide iyi yapmış
bende duydum motorun sağır olur böyle, ustam var bin iki kişi bişey olmaz 80-90 git dediği oldu, yağ onun için fark etmez PO yağını koyar gönderir.
bende mobil yağı beğenirim, tavsiyen nedir mobil iyimi?
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
Jawa'yı rödajlayan hakkaten hasta mekanikçiymiş, gayet güzel bir rödaj olur fakat fikrimce yaklaşık 2 saat bu şekilde çalışması yeterli (teker havada), sonra yere indirip tork vermek gerekir.
Yağ olarak marka tercihim mobil olur, ama burdaki teknik neden tam sentetik olması, piyasada tam sentetik diye yarı sentetiği yutturuyorlar millete, Mobil'de çalışan Mühendis arkadaşımdan aldım bu bilgileri ki bana satış yapmadığı için yalan söyleyecek hâli yok. Motosiklet tamircileri kendi elindeki yağı satmak isteyecektir her zaman, ya da daha çok kâr bırakan markayı.
Özellikle hava soğutmalı bu motorlarda yağ hem soğutma hem de yağlama görevi yaptığı için çok önemli, tam sentetik kullanın kafanız rahat olsun.
[B][I][COLOR="Black"]Hayat ya 2 kişi yaşanır, ya da 2 teker üstünde yaşanır![/COLOR][/I][/B]
çok sağol, bilgisizlik sahtekarlar için bulunmaz fırsat, kandırabildiklerini kandırıyorlar, racing motora 750cc po15-40 yağ konulurmu hiç, sahibi soruyo castrol varmı diye, bizim usta hiç umursamadan doldurup geçiyo.
ben çin motoruma bile mobil koyduğum olmuştu
rodajım sence nasıl daha iyi sonuçlar alırmıyım, şimdiden hız denemesi yapmayayımmı? 2-3 kez yapmıştım
şuan 800 km'desin gördüğüm kadarıyla, 1000 km civarına kadar sakin kullanıma devam, arada (100 km'de bir falan) bir iki gaz açıp kısa süreli (10-15sn) zorla motoru. 1000 km'den sonra standart kullanıma geç, özellikle vites aralıklarını komple tarayacak şekilde tüm viteslerde farklı devirlerde gezdir motoru, yine çok zorlama, 7000 deviri pek geçme. Bu şekilde 1500 km'ye kadar devam, 1500 km sonrasında yokuş aşağı maksimum zorlamayı yaparsın birkaç defa. 1500-2000 arası da 1. vites hariç tüm viteslerde devir arttırarak 9000 devire kadar tüm devirleri tarar ve motoru iyice açmış olursun. 2000 km'ye gelince tedbiren yağı tekrardan değiştirip motoru açılmış motosikletle kafan rahat istediğin sürüş stilinde bakarsın yoluna.
eywallah üstadım, zengin bilgilerin için çok teşekkür ederim, hızır gibi yetiştin
900 e yaklaştım biraz dikkat ederim, haftaya uzun yola gidicem rahat durur basmam inş yağını erken değişmek istiyodum yoldan gelince bakarım artık
140 görmesi gerek hız yapıcağım için değil beygiri torku güçlü 140 görmesi gerek bence
Ben onu yan çanta için sanıyordum :D ama diyorum neden tek tarafta var? ilginçmiş :D
Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor
bende yenı aldım rodaj bakımını yenı yaptım artık yardırıyorum yavas yavas 840 km de su an 130 u gordum ama daha da gıdecegını dusunuyorum...
oncelıkle butun motorcu arkadaslarıma selamlar bende ybr var bunu satıp tvs apache almayı dusunuyorum ben ızmırde oturuyorum bu mator ıle ılgılı ıyı ve kotu bılgı verbılırlermı eskı kasasından cok memnun olnada var memnun olmayanda acıl olarak bılgı veren olursa sevınırım herkeze kazasız ıyı suruşler
beyler bende 2009 apache var acaba ona dijital gösterge uyuyormu yardım eden olursa minnettar kalırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:04 ----------
2009 apache dijital gösterge oluyormu yani model farkediyormu... yardım için teşekkürler
Önümüzdeki hafta içi alıyorum hayırlısıyla, ama renk konusunda karar veremedim siyah yakından çok güzel ama uzaktan detayları, hatları belli olmuyor o yüzden çekiniyorum, kırmızı apache ise ortalıkta çok var..Sarı veya gri almak istersem bayide yokmuş 1-2 hafta beklemek zorunda kalıcam onu hiç istemiyorum zaten
Siz olsanız siyah mı kırmızı mı alırdınız ? Genel bi oylama yapalım bakalım.
bakıyorum arkadaşlar motorlarını alınca buralara uğramaz oldular.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
evet ben yazmasamda takip ediyorum, unuttular bizim bölümü
benimde 2 hafta oldu hemen hemen gösterge hala gelmedi muhtemelen yarında yola gidicem bozuk gösterge ile gidicem herhalde ben bu tvs nin.......................
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)