Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBF-150 SİYAH
    Alıntı kartalizma07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bora abi arkayı 43 yaptı diye biliyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:09 ----------

senle kafa kafaya gidiyoruz bende 600 ü yeni geçtim dün
    dün bakımınıda yaptırdım iş bitti gidecektim devir saatine bi baktım o ne dedim devir 4000 de ses normal
    arkadaşım bakarmısın dedim baktı ama bişey değişmedi gösterge bozuldu
    napcaz dedim, ruhsatı fotokopi çektir gel garantiden isticez dedi
    1-2 haftaya gelir inş dedi geziyede gitcez

1000 e kadar 6000 deviri geçme ben öyle yapıyorum veya 750km ye kadar sonra 7-8000 devire çıkarsın tam gaz yapma dün tam gaz yaptım 90km dedi hemen bıraktım
    Gösterge arızan ne durumda bi haber gelişme varmı, burda kaza yapan bir arkadaş vardı gostergede hasar gormuştu ellerinde vardı hemen degişmişlerdi.Ben cok fazla bekleyecegini sanmıyorum,Birde motorlarınızı yıkarken her ihtimale karşı gostergelerinizi kapatmanızı tavsiye ederim basınclı suyunda etkisi olabilir,ben yıkatırken bezle kapatıyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hazal063 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gösterge arızan ne durumda bi haber gelişme varmı, burda kaza yapan bir arkadaş vardı gostergede hasar gormuştu ellerinde vardı hemen degişmişlerdi.Ben cok fazla bekleyecegini sanmıyorum,Birde motorlarınızı yıkarken her ihtimale karşı gostergelerinizi kapatmanızı tavsiye ederim basınclı suyunda etkisi olabilir,ben yıkatırken bezle kapatıyorum
    arayan yok henüz hafta içi gider sorarım, olsa takarlardı küçük biyer burdaki servis
    yıkarken uzaktan tutarsan bişey olmaz yıkamada korursun yağmurda napcan
    olucaksa yıkada olsun bilirisin hiç değilse
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

Motosikleti
    CBF-150 SİYAH
    Hayırlısı olsun , olur inşallah gec olsun güç olmasın.şimdi hepimiz motorları yeni adıgımızdan her şeyine çok hassas yaklaşıyoruz en ufak bir şey olsun istemiyoruz en ufak bi ses oldumu nerden geldi bu ses deyip kendi canımızı sıkıyoruz,kendimizi motordan sogutuyoruz pimpirikli yaklaştıgımızdan , aslında biraz motora ve kendimize zaman vermeliyiz taki motor ile ii bir uyum yakalayana kadar

Hayırlısı olsun , olur inşallah gec olsun güç olmasın.şimdi hepimiz motorları yeni adıgımızdan her şeyine çok hassas yaklaşıyoruz en ufak bir şey olsun istemiyoruz en ufak bi ses oldumu nerden geldi bu ses deyip kendi canımızı sıkıyoruz,kendimizi motordan sogutuyoruz pimpirikli yaklaştıgımızdan , aslında biraz motora ve kendimize zaman vermeliyiz taki motor ile ii bir uyum yakalayana kadar
    sağol
    şimdiden konuşmak istemiyorum kafamda olumlu olumsuz düşünceler var
    biraz daha bekleyip düzgün veriler elde edip konuşmak gerek

Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    -arkadaşlar,parça konusunda sıkıntı olmadığını,dün buradaki bayiiden teyit ettirdim.
    -rölanti devri 1250-1400 civarında olmalı,
    -elinize takımları alıp,sağ-önden başlayın,motorun etrafını dolaşıp,sol-öne kadar ne kadar civata-vida vs.görüyorsanız sıkın,bu sizin belki 1 saatinizi alacak ama fikrinizi-içinizi rahatlatacaktır.(bu arada tecrübemle,serviste başından ayrılmayın,seyredin,öğrenin ve çıktıktan sonra muhakkak onların işlem yaptığı yerdeki civataları kontrol edin)
    -500 km.yi geçtiyseniz,yavaş yavaş yedirerek kısa süreli (birkaç saniyeliğine)de olsa hızlanın.sonra değişken viteslerde-değişken hızlarda kullanın arkadaşlar.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    dostum kaza yapan arkadaşda ciddi bir sorun varmı kendisinde motor 2011 modelmi
    bu arada arkadaş yazımı okuycaktır çok geçmiş olsun kendisine
    [COLOR="Yellow"]1907 sevdam[/COLOR] [COLOR="RoyalBlue"]motor tutkumdur[/COLOR]

Motosikleti
    cf moto 400
    Merhaba arkadaşlar dün gece 5 de işimi bitirdikten sonra evime doğru gelirken sahilden gelip denizi izlemek istedim daha önceden 4 kere 0 da kalan km saatim bu sefer 120-160-30-67-88 vs kafayı yedi ben 3.viteste 50 km vs ile giderken 160 km gösterdi ve ondan sonra tamamen gitti şimdi 0 yazıyor ve hiç bir yazı yazmıyor Garantiyi arayıp yenisini istiyeceğim fakat servis 70 km uzakta servise gitmem şartmı acaba ? ondan yeni km saatini getirdiğinde gitsem olmaz mı acaba ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    tvs apache rtr150 gri (2011)
    anlaşılan bazı göstergelerde problem yaşayan arkadaşlar var benimde km 700 ü geçti şuan itibariyle ben motoru zorluyorum artık arkadaşlar bugün 128i gördü artık yavaş yavaş açacağız daha yalnız bora abi sen belki bilirsin özellikle virajlı inişlerde gazdan elimi çektiğim zamanlarda çok sık değil ama bazen hani vites atarken ayırma tam oturmaz da tak diye hafif bi ses verir buna benzer bi ses geliyor sol orta ile arka arasından bi yerde tam tespit edemedim. motorda bi zorlanma veyahut başka bi sorun yok görünürde motor devrindeyken gaz açıkken de herhangi bir sorun yok sadece gaz kestiğim bazı zamanlarda çıkıyor bu ses.500 bakımında servise sordum, zincir ve dişliden kaynaklanıyordur zamanla geçer dedi ama sanki biraz artış bile var aynı sorunu yaşayan bi arkadaş varmı gerçi sorun mu onuda bilmiyorum ya

Motosikleti
    cf moto 400
    Arkadaşlar unutmadan şunu ekleyim ilk bakıma girdikten sonra motorumda 4 bin ile 5 bin devir arası çok titreme oluyor sadece bu devirde olan titremede acayip ses çıkıyor titreşim o kadar çok arkadaki insanın ayaklarını koyması için konulan ayaklıkları bile indirebiliyor kalkıkken Çok canımı sıktı bu olan Tüketi haklarına başvurmayı düşünüyorum

Alıntı asa11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar dün gece 5 de işimi bitirdikten sonra evime doğru gelirken sahilden gelip denizi izlemek istedim daha önceden 4 kere 0 da kalan km saatim bu sefer 120-160-30-67-88 vs kafayı yedi ben 3.viteste 50 km vs ile giderken 160 km gösterdi ve ondan sonra tamamen gitti şimdi 0 yazıyor ve hiç bir yazı yazmıyor Garantiyi arayıp yenisini istiyeceğim fakat servis 70 km uzakta servise gitmem şartmı acaba ? ondan yeni km saatini getirdiğinde gitsem olmaz mı acaba ?
    ikinciside patlak verdi hayırlı olsun
    bence servise git yenisini istesinler
    konuşmiyim diyorum böyle giderse konuşcam herhalde
    bazen diyorum almasammıydı diye pişmanlık oluyor, bazende iyi güzel idare eder diyorum. en güzeli ybr almakmış dedim arkadaşa ondada cbf150 var bloktan ses geliyor halledemedik gitti
    kafam karmakarışık inş daha iyi olur

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:32 ----------

Alıntı ekremz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlaşılan bazı göstergelerde problem yaşayan arkadaşlar var benimde km 700 ü geçti şuan itibariyle ben motoru zorluyorum artık arkadaşlar bugün 128i gördü artık yavaş yavaş açacağız daha yalnız bora abi sen belki bilirsin özellikle virajlı inişlerde gazdan elimi çektiğim zamanlarda çok sık değil ama bazen hani vites atarken ayırma tam oturmaz da tak diye hafif bi ses verir buna benzer bi ses geliyor sol orta ile arka arasından bi yerde tam tespit edemedim. motorda bi zorlanma veyahut başka bi sorun yok görünürde motor devrindeyken gaz açıkken de herhangi bir sorun yok sadece gaz kestiğim bazı zamanlarda çıkıyor bu ses.500 bakımında servise sordum, zincir ve dişliden kaynaklanıyordur zamanla geçer dedi ama sanki biraz artış bile var aynı sorunu yaşayan bi arkadaş varmı gerçi sorun mu onuda bilmiyorum ya
    bende dün gece 122 yi gördüm çok az meyilli yolda, yol bitti taş çatlasın 125 der tahminim.
    bendede vitesten atma oluyor 3-4 vitese alırken gazı veriyorum boşa geçiyo

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:35 ----------

Arkadaşlar unutmadan şunu ekleyim ilk bakıma girdikten sonra motorumda 4 bin ile 5 bin devir arası çok titreme oluyor sadece bu devirde olan titremede acayip ses çıkıyor titreşim o kadar çok arkadaki insanın ayaklarını koyması için konulan ayaklıkları bile indirebiliyor kalkıkken Çok canımı sıktı bu olan Tüketi haklarına başvurmayı düşünüyorum
    benimde ilk bakımdan sonra 3-4 devir arası kafa grenajından tahminim zırıltı geliyor, 5000 civarı titreme hissediliyor sonrasında azalıyor,
    rolantide fıs fıs diye ses geliyor, egzosu tıkıyorum çalışıyor ve gaz yiyor sanki kaçırma var ilk bakımdan sonra oldu
    tüketici haklarına ne diye başvuracaksın, ne gibi sonuç alınabilir, varsa öyle bişey yapalım

Motosikleti
    cf moto 400
    ikinciside patlak verdi hayırlı olsun
    bence servise git yenisini istesinler
    konuşmiyim diyorum böyle giderse konuşcam herhalde
    bazen diyorum almasammıydı diye pişmanlık oluyor, bazende iyi güzel idare eder diyorum. en güzeli ybr almakmış dedim arkadaşa ondada cbf150 var bloktan ses geliyor halledemedik gitti
    kafam karmakarışık inş daha iyi olur

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:32 ----------

bende dün gece 122 yi gördüm çok az meyilli yolda, yol bitti taş çatlasın 125 der tahminim.
    bendede vitesten atma oluyor 3-4 vitese alırken gazı veriyorum boşa geçiyo

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:35 ----------

benimde ilk bakımdan sonra 3-4 devir arası kafa grenajından tahminim zırıltı geliyor, 5000 civarı titreme hissediliyor sonrasında azalıyor,
    rolantide fıs fıs diye ses geliyor, egzosu tıkıyorum çalışıyor ve gaz yiyor sanki kaçırma var ilk bakımdan sonra oldu
    tüketici haklarına ne diye başvuracaksın, ne gibi sonuç alınabilir, varsa öyle bişey yapalım
    Valla bugun pazar diye aramıyorum ama yarın motoru aldığım yetkili servisi arıyacağım eğer benimle ilgilenmezlerse tüketi haklarına kusurlu mal satmaktan , sattıkları ürünleri yeterince test etmediklerinden dolayı şikayet edebilirim babam bu konuda çok hassas hatta uzman diyebilirim çünkü en az 15 defa haksız yere kredi kartından aidat alan bankalara dava açıp hep parasını aldı

Valla bugun pazar diye aramıyorum ama yarın motoru aldığım yetkili servisi arıyacağım eğer benimle ilgilenmezlerse tüketi haklarına kusurlu mal satmaktan , sattıkları ürünleri yeterince test etmediklerinden dolayı şikayet edebilirim babam bu konuda çok hassas hatta uzman diyebilirim çünkü en az 15 defa haksız yere kredi kartından aidat alan bankalara dava açıp hep parasını aldı
    sen o zaman düşün nasıl bir yol izleyeceksin bilgi ver. gösterge arızası içinmi hakkını arayacaksın yoksa memnun kalmadığın içinmi genel olarak. ona göre bende bilgilenmiş olurum, benim servis ruhsat forokopisini faks çekti parça gelicek sıkıntı yok. kredi kartı mevzusu benimde başıma geldi hakem heyetine dilekçe verdim gerekli işlemler yapılacak.
    üründen memnun kalmadığımız için paramızın geri iadesi mümkünmü araştır bakalım babana soruver, ona göre hareket etmiş oluruz.
    inş zamanla memnun kalırım ufak tefek şeyler bunlar aslında umarım memnun kalırız

Mavi_Anahtar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i EVO

Bu sorunlar çıktıktan sonra servise gidip tekrar gösterdinmi. bakım sırasında birşeyler atlanmış olabilir.

Servis sana uzak ama gösterge için mecbur gideceksin bu arızayı da söylersin halledilir diye umuyorum.

Bende dahil hepimiz bir önyargı ile aldık bu motorları. acaba iyimi arıza yaparmı v.s. ve en ufak birşeyde dert yapıyor insan ister istemez. Biraz bekleyelim bakalım arızalı göstergeler ne kadar sürede gelcek servis ilgilenecekmi. Sonra duruma göre hepimiz el ele verir icabına bakarız.

Zate benim de bu motoru alırken en korktuğum nokta dijital göstergeydi. inşallah sorun çıkarmaz.

Motosikleti
    CBF-150 SİYAH
    Alıntı republic1907 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum kaza yapan arkadaşda ciddi bir sorun varmı kendisinde motor 2011 modelmi
    bu arada arkadaş yazımı okuycaktır çok geçmiş olsun kendisine
    kaza yapan arkadaşı ben görmedim ,servisdeki usta söylemişti ama önnemli bir şey yoktu sanırsam.evet motorda 2011 model yeni kasaydı

motoru yeni alan arkadaşlar yakıtı konusunda fikirleriniz nelerdir,deneme imknanınız oldumu ,bende bu noktadan yana sıkıntı yaşıyorum eski kasasına göre cok yaktıgını gordum ,sizlerde fikirlerinizi söylerseniz sevinirim

kaza yapan arkadaşı ben görmedim ,servisdeki usta söylemişti ama önnemli bir şey yoktu sanırsam.evet motorda 2011 model yeni kasaydı

motoru yeni alan arkadaşlar yakıtı konusunda fikirleriniz nelerdir,deneme imknanınız oldumu ,bende bu noktadan yana sıkıntı yaşıyorum eski kasasına göre cok yaktıgını gordum ,sizlerde fikirlerinizi söylerseniz sevinirim
    şimdilik fazla yeni olduğu içinmi bilemem
    20tl 176km biraz biraz yüklenmelerde başladı ama

Motosikleti
    yok
    bugün motoru sattım, sezon başı olduğu için epey alıcı çıktı 2.el satmayı düşünen arkadaşlar için ideal bir dönem, şöyle söyliyim motoru verdiğim kişinin dışında 3 kişi daha vardı ciddi alıcı. Teslim etmeden önce yokuş aşağı gelen yolda son defalık bir gaz açıyım dedim, ilk defa 140 gördüm ve şaşırdım, motor adeta bırakma beni dedi Son yakıt tüketim değerim de 9.5 Kr civarında, 75 TL ile 800 km'yi geçtim ve yedeğe düşmeden yeni sahibine teslim ettim.

Sonuç, yeni ufuklara yelken açıyoruz kısmetse, bu başlıkta fikrini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Commuter sınıfında TVS-Honda rekabeti kritik bir konu ve tecrübesi olmayanlar için artıları ve eksileri net olarak anlamak önemli. Bu başlıkta her türlü tartışma daha bariz döndüğü için CBF forumundan ziyade bu forumda tüm karşılaştırma bilgilerine rastlamak mümkün.

Nacizane tavsiyem, motorunuzu övüp marka fanatikliği yerine gördüklerinizi objektif olarak yazın, araştıran da sizin gözlemlerinizi bilgi olarak kullanıp kendi süzgecinden geçirip önüne bakıp kendi için doğru karar alabilsin. Örneğin yeni modellerdeki gösterge paneli ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlar gayet mantıklı yorumlar yapmışlar

Saygılar.
    [B][I][COLOR="Black"]Hayat ya 2 kişi yaşanır, ya da 2 teker üstünde yaşanır![/COLOR][/I][/B]

Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    asa11,kardeş,senin gösterge sorunundan bugün buradaki servis ustasına ve satıcı bayiye bahsettim.saati değiştirmene gerek olmadığını sadece resetlemek gerektiğini söylediler.çok basit birkaç yöntemi olduğunu,senin o kadar uzak servise gitmene gerek olmadığını söylediler.mesela senin yapacağın en basit şey,akünün kutup başını çıkartıp,5 dakika kadar bekleyip tekrar takman yani saati resetlemen.buna benzer birkaç basit uygulama daha varmış.istersen tvs sayfasından buradaki bayinin telefonunu bulup arayabilir,bu konuyla ilgili bilgi alabilirsin.eminim ki diğer sıkıntılarınızı da paylaşabilir ve telefonda da olsa yardım alabilirsiniz.benim adımı verirseniz daha da iyi olur.

arkadaşlar boşuna hemen telaşlanmayın,çünkü motorun bütün parçalarının hepsi yeni,birbirlerine alışma sürecindeler.bir takım uyumsuzluklar,sesler vs.olabilir.şimdiki bu sıkıntılarınızın çoğu zaman içinde ya kendiliğinden kaybolacak yada ufak bir ayarla hallolacaktır.çünkü bunların hiçbiri bana göre kronik arızalar değiller.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

Phantom264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    Abilerim ben çok istiyorum bu tvs apache rtr 150 2011 den.. inşallah Allah koyu gri renklisinden bitanede bana nasip eder

İyi forumlar.
    Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor

Mavi_Anahtar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i EVO
    Alıntı Mavi_Anahtar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar birşey soracağım. Ön frene hafif bir şekilde basınca kesik kesik fren yapıyor . Bu durum büyük bir ihtimalle normal ama emin olmak istedim ?
    Bu sorunun cevabını bugün serviste öğrendim. Sonuç : Disk fren sıcakken (gidilen yol en fazla 10 km ) su değdiği için arıza yapmış. Yenisini isteyeceğiz garantiden .

E dedim su değecek elbet dışarıda olan birşey .yeni olduğu için böyle olmuş zamanla sorun olmaz dendi ..

Yani uzun lafın kısası yeni alacak olan arkadaşlar bir süre su'dan uzak tutun motoru.

evet boşa atınca ses yapıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:39 ----------

Bu sesinde disk frenden geldiğini zamanla (5000 km) düzeleceğini bir sorun olmadığını söyledi .

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    tvs apache rtr150 gri (2011)
    Alıntı Phantom264 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim ben çok istiyorum bu tvs apache rtr 150 2011 den.. inşallah Allah koyu gri renklisinden bitanede bana nasip eder

İyi forumlar.
    bende önceden mondial 150 zc kullanıyordum arkadaşım sattım gittim kredi çektim 30 ay vadeli gittim aldım motoru. iyikide almışım helal hoş olsun ilk defa motora bindiğimi hissettim ufak tefek sorunları her markada bulabilirsin bundada bazen cıkabiliyor motor sağlam gücü yerinde yokuşlarda devri biraz düşsede düz yolda motor yırtınıyor yokmu daha diye inş sanada nasiip olur arkadaşım kazasız belasız inş

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler