Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı republic1907 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni alan apachi ci arkadaşlar hepinize hayırlı olsun motorlarınız kazasız sürüşler inşallah
    bildiğim kadarı ile lastikleri bir çok kullanıcı arkadaş deyiştiriyor bende yaz mevsimindeyiz die deyiştirmeyi düşünmedim yalnız bu hafta sonu cumartesi günü istanbula az bir şey yağmur çiseledi hızım 20 km ve ufak bir dönüşte her iki tekerde kaymaya başladı anlıycanız yerler ıslak ise lütfen çok çok dikkat edin ufak bir dönüşte bile kaymaya çok elverişili bir lastiğimiz var kış mevsimi olsa en kısa zamanda tubles lastik ile deyiştiridim yoksa bu lastikler ile kışın motor kullanılmaz ıslak zeminde lütfen dikkat canımızı sokakta bulmadık zaten biz motorsiklet kullananları trafikte sayan hesaba alan yok iken herkese iyi sürüşler iyi haftalar
    lastikler iyi gibi geldi bana ıslak zeminde fazla deneme şansım olmadı ama, sert frende yapmadım önü 30-40km hızda giderken önümdeki durunca sıktım lastik asfalta yapıştı kayma olmadı
    zamanla belli olur
    michelin olsa daha iyi olur tabi
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    Alıntı kartalizma07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastikler iyi gibi geldi bana ıslak zeminde fazla deneme şansım olmadı ama, sert frende yapmadım önü 30-40km hızda giderken önümdeki durunca sıktım lastik asfalta yapıştı kayma olmadı
    zamanla belli olur
    michelin olsa daha iyi olur tabi
    michelin tabiki başka ama ıslak zeminde çok dikkat etmekta yarar var

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:08 ----------

Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz bu yolu hangi viteste ve devirde gittiniz ? Hız biraz düşük geldi bana. Rodajda sadece hız değil devir de önemli. Devrin ne çok yüksek ne de çok düşük olmaması gerekiyor.
    selam arkadaşım
    hangi devirde gitmek lazım
    ben 6000 deviri geçmiyorum
    [COLOR="Yellow"]1907 sevdam[/COLOR] [COLOR="RoyalBlue"]motor tutkumdur[/COLOR]

Mavi_Anahtar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i EVO
    Alıntı alex06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün kesintisiz 60 km kadar yol gittim sabit 45-50 km hız ile. Motordan inince elimde uyuşma hissettim .Tabi bunun en büyük sebebi dediğim gibi sabit düşük hızda gitmem ve daha rodaj da olması. Yani vibrasyon yok değil az var.Ama kafan karışmasın rodajı aşıp bakımını yaptıranlar büyük ölçüde titreşimin yok oluğunu söylüyor. Ki bence bu motor için o kadarcık titreşim hiç sorun bile değil.

Alıntı:

teşekkürler yardımcı oldugun için...elının uyuşması bana kalırsa elciği fazla sıkmandan kaynaklanabilir elciği fazla sıkmadan dene elinin daha rahat olduğunu göreceksin.

arkadaşlar başka yorum yokmu bu konuda yardımmmmmm:(:(
    Fazla sıkmaktan değil titreşimden meydana gelen bir uyuşmaydı. Ama dediğim gibi sabit hızdan kaynaklı.Antalya merkeze geliyorsan detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz bu yolu hangi viteste ve devirde gittiniz ? Hız biraz düşük geldi bana. Rodajda sadece hız değil devir de önemli. Devrin ne çok yüksek ne de çok düşük olmaması gerekiyor.

Dediğin gibi devirde önemli. Özellikle yüksek devirden kaçınmak lazım. Ben 5000-5500 devirde vites atıyorum . İlk 500 km için 5000 devir uygun diye biliyorum.

Bu arada lastik konusu önemli . Şuan için kayma yaşamadım ama ıslak yolda kayma yapar değiştirmek en güzeli kışa doğru. Michelin yada metzeller en iyi lastik markalarıdır. Ben metzeller düşünüyorum .

Motosikleti
    yok
    selam arkadaşım
    hangi devirde gitmek lazım
    ben 6000 deviri geçmiyorum
    sadece devir değil tork da önemlidir rödajda, %50 gaz açıklığını pek geçmeyin, vites seçimini ona göre yapın. 5-6bin deviri geçmemek mantıklıdır, 500 km'yi tamamladıktan sonra Bora abi'nin yaptığı gibi ara ara gaz açıp kısa süreli zorlamak da gerekli.
    [B][I][COLOR="Black"]Hayat ya 2 kişi yaşanır, ya da 2 teker üstünde yaşanır![/COLOR][/I][/B]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    tvs apache rtr150 gri (2011)
    Alıntı adanalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla ne yalan söyleyim EKREM kardeş,senin mat füme rengide çok şık duruyor.güle güle kullan,kazasız,belasız.
    sagolasın bora abi cümlemiz inş.

78 km oldu plaka olmadıgından fazla kullanamıyorum polıslerın cogu tanıdık ama aksılık yabancı denk gelır bosuna ceza yerım.

suana kadarkı ızlenımım motor gayet güzel benim ilk vitesli motorum oldugundan vibrasyon konusunda yorum yapamayacagım benı rahatsız eden herhangi bir durum yok
    suan tek düşündüğüm konu haziran sonu gibi izmire gideceğim acaba bu orjinal lastikler beni yolda bırakır mı değiştirmekmi lazım?

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    Alıntı tgfatih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sadece devir değil tork da önemlidir rödajda, %50 gaz açıklığını pek geçmeyin, vites seçimini ona göre yapın. 5-6bin deviri geçmemek mantıklıdır, 500 km'yi tamamladıktan sonra Bora abi'nin yaptığı gibi ara ara gaz açıp kısa süreli zorlamak da gerekli.
    teşekkürler yorum için
    benim ilk vitesli motorum daha öncesi eskinin mobilet ve ondan sonra scoter vardı yani vitesli konusunda acemiyim burayı günlük takip edip bilgi alıyorum özellikle BORA ABİYE çok teşekkür ediyorum her konuda elinden geldiğince yardımcı oluyor.
    Bilgi paylaşımı yapan tüm forumdaki arkadaşlara çok teşekkürler

Motosikleti
    yok
    teşekkürler yorum için
    benim ilk vitesli motorum daha öncesi eskinin mobilet ve ondan sonra scoter vardı yani vitesli konusunda acemiyim burayı günlük takip edip bilgi alıyorum özellikle BORA ABİYE çok teşekkür ediyorum her konuda elinden geldiğince yardımcı oluyor.
    Bilgi paylaşımı yapan tüm forumdaki arkadaşlara çok teşekkürler
    acemiysen bir tavsiye daha veriyim, ayak frenine çok alıştırma kendini, ön-arka dengeli kullanmaya alıştır. ilk etapta ayak freni kolay geldiği için çok kullanılır, sağ elde hem gaz hem frene hükmetmek yerine kolay olan ayak frenini kullanmayı tercih eder beyin. yalnız sonralarda çok problem yaşarsın alışırsan sürekli ayak freni kullanmaya, özellikle kaygan zeminlerde (su-toprak-çakıl vs). ABS de olmadığı için lastik kızaklar, denge hangi tarafa meylederse arka o tarafa atar ve panik de yaptıysan genelde zeminde bulursun kendini.
    [B][I][COLOR="Black"]Hayat ya 2 kişi yaşanır, ya da 2 teker üstünde yaşanır![/COLOR][/I][/B]

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    arkadaşlar aklıma bir şey geldi
    ben dahil motorumu almadana önce yamaha,cbf ve apache arasında kalmıştım birde ilk vitesli olucağı için kafam resmen çorba gibi karmakarışıktı
    şimdi sormak istiyorum cevaplayan olursa tabiki apache alıpta keşke almasaydım dien pişman olan varmı acaba

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------

Alıntı tgfatih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    acemiysen bir tavsiye daha veriyim, ayak frenine çok alıştırma kendini, ön-arka dengeli kullanmaya alıştır. ilk etapta ayak freni kolay geldiği için çok kullanılır, sağ elde hem gaz hem frene hükmetmek yerine kolay olan ayak frenini kullanmayı tercih eder beyin. yalnız sonralarda çok problem yaşarsın alışırsan sürekli ayak freni kullanmaya, özellikle kaygan zeminlerde (su-toprak-çakıl vs). ABS de olmadığı için lastik kızaklar, denge hangi tarafa meylederse arka o tarafa atar ve panik de yaptıysan genelde zeminde bulursun kendini.
    saolasın bilgin için
    valla zaten rodaj zamanı 50 ile gittiğimizden birde vitesli acemisi olunca işe gittiğim yol ise trafiğin en yoğun olduğu ve kalabalık bir trafikte gittiğim için çoğu zaman korkununda verdiği etki ile 2. viteste 30 km bir hız ile gittm ve aynı anda her iki frenide sıktım kendimi o şekil alıştırdım

arkadaşlar aklıma bir şey geldi
    ben dahil motorumu almadana önce yamaha,cbf ve apache arasında kalmıştım birde ilk vitesli olucağı için kafam resmen çorba gibi karmakarışıktı
    şimdi sormak istiyorum cevaplayan olursa tabiki apache alıpta keşke almasaydım dien pişman olan varmı acaba

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------

saolasın bilgin için
    valla zaten rodaj zamanı 50 ile gittiğimizden birde vitesli acemisi olunca işe gittiğim yol ise trafiğin en yoğun olduğu ve kalabalık bir trafikte gittiğim için çoğu zaman korkununda verdiği etki ile 2. viteste 30 km bir hız ile gittm ve aynı anda her iki frenide sıktım kendimi o şekil alıştırdım
    motoru ilk aldığım gün yani ilk bindiğimde tuhaf gelmişti vibrasyon var öne eğik oturuş almasaydım mı acaba diye kafam karışmıştı, bende memnuniyetsizlik ve zor beğenme olduğu için tereddüt yaşamıştım.
    ama sürdükçe zevk alıyo insan hoşuna gidiyo herkesinde bakması beğenmesi, iyiki almışım diyor insan.

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    motoru ilk aldığım gün yani ilk bindiğimde tuhaf gelmişti vibrasyon var öne eğik oturuş almasaydım mı acaba diye kafam karışmıştı, bende memnuniyetsizlik ve zor beğenme olduğu için tereddüt yaşamıştım.
    ama sürdükçe zevk alıyo insan hoşuna gidiyo herkesinde bakması beğenmesi, iyiki almışım diyor insan.
    evet motora bakıp olumlu güzel yorum yapmaları insanın tabiki hoşuna gidio
    geçen pazar istanbulda bir alışveriş merkezinin motorsiklet için olan parkına bıraktım motoru 3 genç arkadaşın yanımdan geçerken apache güzel motor yapmış demesi şahsen hoşuma gidio bir motorda görüntüsüyle azda olsa söz ettirmeli

evet motora bakıp olumlu güzel yorum yapmaları insanın tabiki hoşuna gidio
    geçen pazar istanbulda bir alışveriş merkezinin motorsiklet için olan parkına bıraktım motoru 3 genç arkadaşın yanımdan geçerken apache güzel motor yapmış demesi şahsen hoşuma gidio bir motorda görüntüsüyle azda olsa söz ettirmeli
    herkesin gözü üstünde walla aman nazar değmesin
    km kaç oldu senin

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    herkesin gözü üstünde walla aman nazar değmesin
    km kaç oldu senin
    iş için istanbul dışında idim yeni binmeye başladım şu an 397 oldu bu hafta 500 olur çarşamba gibi kısmtse ilk bakıma gidicem
    senin kaç oldu
    bu arada nazar boncuğu alalım nazar kötü göz deymesin

iş için istanbul dışında idim yeni binmeye başladım şu an 397 oldu bu hafta 500 olur çarşamba gibi kısmtse ilk bakıma gidicem
    senin kaç oldu
    bu arada nazar boncuğu alalım nazar kötü göz deymesin
    bende 530 km deyim bu hafta gidicem
    motor istiyo ver gazı diyo 6000 devire 70km ye çıkıyorum yavaş yavaş.
    babam nazar boncuğu satan yer gördü alayım bitane takarsın motoruna dedi, abes kaçar dedim büyük olmaz dedim 1tl büyüklüğünde almaya karar verdim.
    farın altına sırıtmicak şekilde takıcam

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    babam nazar boncuğu satan yer gördü alayım bitane takarsın motoruna dedi, abes kaçar dedim büyük olmaz dedim 1tl büyüklüğünde almaya karar verdim.
    valla ben doğrumu yaptım bilmiyorum ama 6000 devirde 70 bastım bir kaç kere
    açılsın istedim neyse 500 az kaldı sonuçta kaba görünmiycek şekilde nazar boncuğu talılır sorun deil oda yalnız en ufak bir şeyi koymak için yer yok arkaya çanta takmak istemiyorum oda görüntüyü bozar die ara sıra çant alazım oluo onada arkaya heybe çanta almayı düşünüyorum en azından onu sök tak derdi olmaz

Mavi_Anahtar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i EVO
    Dostum 500 km yi geçmişsin daha fazla geçirmeden servise götür bence kıllık yaparlar garanti dışı filan bırakırlar ne olur ne olmaz .

Nazar boncuğunu ben anahtarlık şeklinde düşünüyorum .

Bu arada çanta şart hakikaten bir su şişesini koymaya yer yok . Takmamakta baya ısrar ediyorum ama daha ne kadar dayanırım bilinmez

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Bugun 2011 gördüm bir tane scooterci olmama rağmen durup 5dk inceledim. Harika yapmışlar.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

valla ben doğrumu yaptım bilmiyorum ama 6000 devirde 70 bastım bir kaç kere
    açılsın istedim neyse 500 az kaldı sonuçta kaba görünmiycek şekilde nazar boncuğu talılır sorun deil oda yalnız en ufak bir şeyi koymak için yer yok arkaya çanta takmak istemiyorum oda görüntüyü bozar die ara sıra çant alazım oluo onada arkaya heybe çanta almayı düşünüyorum en azından onu sök tak derdi olmaz
    ben 50 bir iki kere falan geçtim, 500km den sonra 70 e yaklaştım 6000 deviride geçmiyorum, bu iş sabırmış öğrendim, dikkat et bişey olmaz ama 50 yi geçme
    koltuk altı bagaj olsaydı keşke, bagaj ihtiyaç ama uzun yol dışında kullanmam görüntüyü bozar beni bozar
    taksak bile arka aparat değişecek gibi, Bora abi nasıl yaptı sormak lazım
    şöyle bişey yapayım kendim dedim olmadı sinyallerin üstüne geliyor

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:41 ----------

Alıntı Mavi_Anahtar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum 500 km yi geçmişsin daha fazla geçirmeden servise götür bence kıllık yaparlar garanti dışı filan bırakırlar ne olur ne olmaz .

Nazar boncuğunu ben anahtarlık şeklinde düşünüyorum .

Bu arada çanta şart hakikaten bir su şişesini koymaya yer yok . Takmamakta baya ısrar ediyorum ama daha ne kadar dayanırım bilinmez
    kıllık yapmazlar herhalde kitapçıktada 500-750 yazıyo
    bende anahtarlık olarak aldım ama boncuğu söküp bağlıicam, anahtarlık olarak takarsam gidona vurur syir halindeyken, sürtünerek çizer

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:34 ----------

Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugun 2011 gördüm bir tane scooterci olmama rağmen durup 5dk inceledim. Harika yapmışlar.
    evet gören bakıyo inceliyo, markası ne bunun diyolar, bugün sabah ışıkta dayının birisi altında honda scooter 'bunu markası ne' dedi TVS amca dedim, bilmiyo demekki tekrar yineledi 'hondamı yamahamı markası ne' dedi TVS amca TVS dedim
    harika yapmışlar göz alıcı

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    evet gören bakıyo inceliyo, markası ne bunun diyolar, bugün sabah ışıkta dayının birisi altında honda scooter 'bunu markası ne' dedi TVS amca dedim, bilmiyo demekki tekrar yineledi 'hondamı yamahamı markası ne' dedi TVS amca TVS dedim
    harika yapmışlar göz alıcı[/QUOTE]

AMCA YA honda 2012 model deseydin yeni sezon yarış motoru

AMCA YA honda 2012 model deseydin yeni sezon yarış motoru[/QUOTE]

Motosikleti
    tvs rtr apache (2011)
    ben 50 bir iki kere falan geçtim, 500km den sonra 70 e yaklaştım 6000 deviride geçmiyorum, bu iş sabırmış öğrendim, dikkat et bişey olmaz ama 50 yi geçme
    koltuk altı bagaj olsaydı keşke, bagaj ihtiyaç ama uzun yol dışında kullanmam görüntüyü bozar beni bozar
    taksak bile arka aparat değişecek gibi, Bora abi nasıl yaptı sormak lazım
    şöyle bişey yapayım kendim dedim olmadı sinyallerin üstüne geliyor

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:41 ----------

kıllık yapmazlar herhalde kitapçıktada 500-750 yazıyo
    bende anahtarlık olarak aldım ama boncuğu söküp bağlıicam, anahtarlık olarak takarsam gidona vurur syir halindeyken, sürtünerek çizer

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:34 ----------

bende bu şekil bir heybe çanta düşünüyorum herzaman takılı olmıycak işime yarıycağı lazım olucağı zaman kullanıcam fiyatıda 80 lira bizim burda alıyım diyorum sen aldınmı nasıl oldu aldın ise motorda kullanışlımı ben birebir görmedim çantayı nette gördüm

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler