CBF ve TVS... beyler benım gecen 2009 model cbf 150 motorum vardı sıfır almıstım gayet kalıtelı ve konforlu bı motordu sonra nette tvs yı gordum ılk goruste ask basladı koydum benım motoru ınternete 15 gun surmedı 8000 kmde tam 3500 tl ye sattım motoru alan arkadasa hayırlı olsun...sonra gıttım tvs bayısıne aldım hemen bı tvs apache rtr 150 aslında cbf lerede baktım ama bu sefer farklı olsun hondaya bındıgımız yeter dedım kafa karısıklıgından kurtardım kendımı...sımdı sıze ıkı motor hakkındakı dusuncelerımı tam olarak aktarım...hee bıde cbf yı sattıgım arkadasla hala gorusuoruz arada gelır bınerım gene eskı gunlerı yaad etmek ıcın:D
1.tvs ye bındıkten sonra cbf bana chooper tarzı motor gıbı gelmeye basladı gıdon daha yuksekte ve oturus pozısyonu dık tvs bıraz daha racıng oturusuna sahıp
2.tvs su anda 600 km de 125 rahat rahat goruo cbf e 8000 km bındım 115 duz yolda en fazla 120 hafıf rampada goruodum tvs daha acılır hızı artar dıe beklıorum gorcez...
3.parca olarak tvs daha ucuz kımse kımseyı kandırmasın hondanın orjınal parcasının fıyatlarını bılıorum o ucuza honda parcası bulanlar cakma muhtemelen satıcı orjınal dıe kakalıodur
4.gelelım yakıta honda yı satmadan once 90 km normal kullanımda 55 mılyona full cekıodum 410 420 km anca gıdıodu tvs ıse ılk bayı cıkısı fulledım 72 lıraya 550 km yol gıttım ama daha dusucektık tahmınım ılerkı zamanlarda 1 depo ıle 650 700 km gıder en fazla ustune cıkmak ımkansızdır dıe dusunuorum umarım yanılırım...
5.VİBRASYON...hondada sıfır dıyen ole sanıo honda olurda es kaza 125 ı gorurse cok cok az tıtresım ondada oluo bayır asagı gıderken 125 e cıktıgımda olmustu ama duz yolda motor 115 ı gecmedıgınden vıbrasyon sıfır buda dogru dıyelım o yuzden tvs de ıse ılk bındıgımde korkmustun ne bu yhaa ben bunu almam dıyıp cbflere bakmaya baslamıstım sonra ıkna oldum ve tvs aldım tıtresım azaldı hatta 90 100 km hızla gıderken yok gıbı bısı hıssetmıyorum ama 100 den sonra devır arttıkca vıbrasyon artıyor ve125 km hıza cıktıgımda gercekten rahatsızdı motor o hızlara cıkmaya alısınca az daha dıser dıorum gorcez artık ama cok sorun etmeyın tıtresımı sonucta honda ıle kıyaslarsanız ıkısıde 100 km hızda tıtremıo ust sevıye hızlar bence sollarma yaparken gereklıdır kı 3 5 sanıye vıbrasyondan olmezsınızz aksıne surat bazen sollama yaparken hayyatı onem tasır bır an once serıdınıze gerı donersınızz cunku:D
6.tvs gosterge olarak cok ıyı ayrıca tvsnın gece surusu daha emnıyetlı bır gorus acısı saglıo h ampuden dolayı
7.sele olarak tvs nınkı cok cok cok cok daha rahat yumusak hondanınkı tahta gıbı dun bırınden ındım bırıne bındım sattıgım arkadasta aynı fıkırde oturus pozısyonu demıom dıkkat yukarda dedıgımden farklı bısı bu
8. kalıte olarak honda 8000 kmde hıc sorun cıkartmadı bana tvs 600 km de oda hıc sorun cıkartmadı bana ıkı motorada gayet ıyı bakıodum hondam full servıs bakımlı ve orjınaldı tvsde ole olacak ınsallah
9.tvs kırı cok bellı edıo motor kısmı sıyah tozu camuru cok bellı edıo ve sık temızlemek gerekıo honda ıse buna nazaran daha az kır bellı edıo
10.hondanın ıscılıgı daha kolay dıe dusunuorum evde sokup toplayabılırsınız...:D
11.ıkısınınde lastıklerı berbat hangısını alırsanız alın lastıklerı deıstırın derım benceee...:D
12.tıp olarak kıyaslama yapmama gerek yok heralde tvs...:D
13.tvs daha serı ve kıvrak motor honda bı motor olarak daha az serı ve uzun oldugundan kıvraklı daha az
14.muglada ogrencıyım tvs nasıl bı gorelım dıen olursa buyursun hem hondaya hem tvs ye bınme ımkanı tanırım yardımcı olmak amaclı ve sorusu olanlar ıcın cep nomu bırakıom05077602274 tel numaram
15.sımdılık aklıma gelen bunlar ama ıkı motorda kalıte olarak sorunsuz bence en azından benım hondam ve tvs m oyleydı tvs yenı gercı ama ben ona guvenıyorum:D kafanız rahat olsun hee bıde honda uzun yola tvs den daha elverıslı rahatlık olarak tvs de bel agrısı olabılır hade kolay gelsın herkese byby:D:D