TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
25 Nisan 2011, 17:45
arkadaşlar 2009 dan beri tvs alacağım diyordum ama nasip 2011eymiş. 23 nisan 2011 günü 2011 model apacheme kavuştum. bir sorum olacak. ilk çalıştırdığımda jikleyi çekip ısınmasını bekliyorum doğal olarak fakat hem rolantide, hem de jikleyi çektiğimde motor kendi kendine gaz verip azaltıyor. çok hafif bir oynama var. devir saatinde 2 3 birimlik oynama yapıyor. yaşar motoru aradım (oradan almıştım) yeni olduğundan dedi. bir öneriniz var mı arkadaşlar. ne yapmam lazım?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:38 ----------
ha bir de rodaj için öneriler alabilir miyim? 70 geçme dediler.
Reklamlar
-
25 Nisan 2011, 19:09
Adana İl Temsilcisi
arkadaşlar,pc.min ekranı bozuldu,sabah,onunla uğraştım tamire götürdüm.daha sonra da alarm ve çakmaklık taktırdım motoruma.henüz eve geldim.
cezayir1989 adlı üyeden alıntı
ya bora abi hadi seni bekliyoruz sabırsızlıkla şöyle daha detaylı fotolar kayarsan çok sevinecez. Bide Vites göstergesi var mı bunun LÜTFENNNNNNN BORA ABİ
henüz yeni foto çekemedim,daha doğrusu eklemelerim bitsin detaylı olarak çekeceğim.hayır vites göstergesi yok,seni bilmem ama benim için çok da önemli değil.kontağı açtığında,km./devir saati kendini CHECK ediyor(yani sona kadar gidip geliyor)farları yaktığında göstergedeki ışıklarda yanıyor yani far düğmesini açmazsan gösterge ışıkları yanmıyor.normal göstergede zaman saati,km.saati,odometre ve yakıt göstergesi var.MOD düğmesine bir kere bastığında TRPİ 1 (YANİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR KM)iki kkere bastığında,TRİP 2,üçüncü kere bastığında yaptığın en yüksek hızı yazıyor,dördüncü kere bastığında ise yanlış bilmiyorsam o yüksek hıza kaç sn.de çıktığını yazıyor
infexx adlı üyeden alıntı
Bora bey rica etsem Apache üzerindeki izlenimlerinizi paylaşabilirmisiniz acaba? YBR ve Apache arasında kaldım ve doğru bir karar vermek istiyorum. Özellikle vibrasyon açısından,malzeme kalitesi ve işçilik açısından nasıl bir izlenim bıraktı şimdiye kadar?
bir kere YBR den güçlü,kaslı,işçilik de bana göre iyi.önceki TVS lerden daha iyiymiş,hatta c.tesi günü lastikleri değiştirirken ustam,(hani diyorlardı ya YBR den 10 cm.kısa diye)öncekilerden daha uzun olduğunu söyledi.bence APACHE.
kardeş,tek silindirli bütün motorlarda vibrasyon vardır,ama az/ama çok.balansör denilen,krankın tersi istikamette çalışan bir sistem var ise vibrasyon azalır.silindir sayısı arttıkça da vibrasyon azalır.ben CBF 500 den indim APACHE ye bindim.inan cbf te de vibrasyon vardı ama ne kadar.bun da da var ama rahatsız etmiyor,sanırım fabrikanın söylediği doğru,öncekileri kullanmadım ama kullananlar bunda azaldığını söylüyorlar.
snnkydn adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 2009 dan beri tvs alacağım diyordum ama nasip 2011eymiş. 23 nisan 2011 günü 2011 model apacheme kavuştum. bir sorum olacak. ilk çalıştırdığımda jikleyi çekip ısınmasını bekliyorum doğal olarak fakat hem rolantide, hem de jikleyi çektiğimde motor kendi kendine gaz verip azaltıyor. çok hafif bir oynama var. devir saatinde 2 3 birimlik oynama yapıyor. yaşar motoru aradım (oradan almıştım) yeni olduğundan dedi. bir öneriniz var mı arkadaşlar. ne yapmam lazım?ha bir de rodaj için öneriler alabilir miyim? 70 geçme dediler.
öncelike hayırlı olsun.rodaj bitene kadar 70 km.konusunu bana da söylediler,iki kişi binme,yokuş yukarı fazla zorlama,ara-sıra(özellikle düz yol yada yokuş aşağı)10-15 sn.liğine 80-85 e çık dediler.zaten rodaj böyle yapılır.ben yarın CEYHAN daki arkadaşların yanına,biraz km.yapmaya gideceğim.burada yağmurdan dolayı tadına vara vara binemedim daha.jikle konusu bende de oluyor,çok önemli değil,kafana takma.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
25 Nisan 2011, 21:09
ist üsküdardan saygılar 2 aylık apaçikullanıcısıyım
TRABZON : 4 banka soyguncusunun ağır silahlarla girdiği bankada, 28 silahlı banka müşterisiyle çatışmaya girdiği yerdir.
-
25 Nisan 2011, 23:22
adanalı adlı üyeden alıntı
kardeş,tek silindirli bütün motorlarda vibrasyon vardır,ama az/ama çok.balansör denilen,krankın tersi istikamette çalışan bir sistem var ise vibrasyon azalır.silindir sayısı arttıkça da vibrasyon azalır.
peki Apache'de balansör sistemi mevcutmu? yada sonradan dahil edilebiliyormu?
-
26 Nisan 2011, 08:13
Adana İl Temsilcisi
hayır apache de yok ve sonradan dahil edilemez.yapım aşamasında motorun içinde olabilen bir parçadır.
bitane balansör sistemi çizimi buldum . balansör krank milinin altında bulunuyor.
bu arkadaşlarda icat edenler.
Hashimoto, Hisayuki (Saitama, JP)
Suganami, Tomoji (Saitama, JP)
Watanabe, Haruo (Tochigi, JP)
Okazaki, Kazuhito (Tochigi, JP)
bu BMW F650 NİN BALANSÖRÜ
bu da HONDA CBR 125 in ki
BORA KARAKAŞ (BEN)
-
26 Nisan 2011, 19:43
-
26 Nisan 2011, 21:59
bora abi forumun dert babası oldun sürekli sana sorular soruluo
kusura bakma bende birşey sorucam abi
ben bu hafta kısmetse alıcam motorumu alarm taktırdığını okumuştum nasıl bir alarm takdırdın veya neyi önerirsin abi daha önce motosiklet alarmı kullanmadım disk kilidinide almak istiyorum işe yararmı
birde ben sürekli gece çalıştığım için motorun far sistemi nasıl bakma şansın oldumu yeterince aydınlık sağlıyormu
kusura bakma abi kafanı şişirdim sana ve tüm foruma kazasız günler dileğiyle iyi akşamlar
[COLOR="Yellow"]1907 sevdam[/COLOR] [COLOR="RoyalBlue"]motor tutkumdur[/COLOR]
-
26 Nisan 2011, 22:28
Adana İl Temsilcisi
kartalizma07 adlı üyeden alıntı
bende almayı düşünüyorum bayiye gittim bugün yakından görünce kafam karıştı.
cbf150
apache
kullananlar bilgi verirlerse sevinirim. özellikle vibrasyon hakkında.
evet,bugün ceyhana gittim,hem biraz yol yapayım,hem de arkadaşları ziyaret edeyim diye.ne yalan söyleyeyim,evet biraz vibrasyon var ama beni rahatsız etmedi.45 km.boyunca hiç durmadan,80-90-100-105 km.yi değişik viteslerde gördüm.daha öncekine binmediğim için ikisini kıyaslayamıyacağım.aldığım gün depoyu bir parmak eksik şekilde fullemiştim,225 km oldu henüz 2 çizgi silindi.sıkı motor,rodajda olmasına rağmen bana göre oldukça ekonomik olduğunu söyleyebilirim.çünkü daha 6 çizgi var.bütün yakıt göstergeleri fulken yavaş,yakıt azaldıkça hızlı düşer,bunu biliyorum.
republic1907 adlı üyeden alıntı
bora abi forumun dert babası oldun sürekli sana sorular soruluo
kusura bakma bende birşey sorucam abi
ben bu hafta kısmetse alıcam motorumu alarm taktırdığını okumuştum nasıl bir alarm takdırdın veya neyi önerirsin abi daha önce motosiklet alarmı kullanmadım disk kilidinide almak istiyorum işe yararmı
birde ben sürekli gece çalıştığım için motorun far sistemi nasıl bakma şansın oldumu yeterince aydınlık sağlıyormu
kusura bakma abi kafanı şişirdim sana ve tüm foruma kazasız günler dileğiyle iyi akşamlar
tabii ki paylaşacağız kardeş.evet alarm ve çakmaklık taktırdım.apache dahil son 3 motorumda İNVELS marka alarm kullandım,çok memnunum.hatta hakana da (lastromantic) aldırdım.aslında bunların hepsi uzakdoğu malı ama bu biraz daha kaliteli yada bana öyle geliyor.disk kilidini,üzerinde unutmadığın sürece kullanıldığını duydum ama ben hiç kullanmadım çünkü unutkan biriyim.unuturda hareket edersem diske ön maşaya zarar veririm diye kullanmadım.farını bir kez denedim,bana göre oldukça iyidi.zaten şehiriçinde yol ışıklandırmaları olduğu için çok da fark etmiyor.ışığın olmadığı yollarda denemek lazım.ben mahalle arasında çok loş bir alan bulup orada denemiştim,güzel,başarılıydı.
BORA KARAKAŞ (BEN)
-
26 Nisan 2011, 23:07
saol bora abi dediğin marka bulurum istanbulda denerim bende onu disk kilidinide takarım sağlam olsun benim gittiğim çoğu yolun ışıklandırması zayıf
-
27 Nisan 2011, 18:48
son derece keyifli bir motor ybr yerine kesinlikle bu motordan tercih ediniz ataklık rahatlık gösteriş büyük motor havası ne diyim şahane bir motor.
alan memnun almayan binpişman.
bu söylediklerimde samimiyim. yakıt zaten oldukça ekonomik. düşündürmüyor.
110 klometreden sonra param doğru yerde dedim. hepinize hayırlı olsun. hiçbir değişiklik yapmadım zaten firma son moda tasarlamış. iki sene daha değişiklik yapmadan binilir. bu arada fırsatçılara gün doğdu son apacheler 4250 tlden antakya da satışı yapılıyormuş.
-
27 Nisan 2011, 19:57
son apache derken bnde almayı dusunuyrum fakat 5 mayısa kaar alamam daha gelir heralde tvs ler dimi arkadslar
-
27 Nisan 2011, 22:22
burrock adlı üyeden alıntı
son apache derken bnde almayı dusunuyrum fakat 5 mayısa kaar alamam daha gelir heralde tvs ler dimi arkadslar
mayısta ikinci parti gelicek sınırlı çok az sayıda geldiği için kalmıo 200 veya 300 tl nakit bırakıp alacağın bayiye adını yazdırıp motor alabilirsin
-
27 Nisan 2011, 22:58
nikeefe adlı üyeden alıntı
son derece keyifli bir motor ybr yerine kesinlikle bu motordan tercih ediniz ataklık rahatlık gösteriş büyük motor havası ne diyim şahane bir motor.
alan memnun almayan binpişman.
bu söylediklerimde samimiyim. yakıt zaten oldukça ekonomik. düşündürmüyor.
110 klometreden sonra param doğru yerde dedim. hepinize hayırlı olsun. hiçbir değişiklik yapmadım zaten firma son moda tasarlamış. iki sene daha değişiklik yapmadan binilir. bu arada fırsatçılara gün doğdu son apacheler 4250 tlden antakya da satışı yapılıyormuş.
adanalı abimizde azda olsa vibrasyon var dedi, sen ne diyorsun bu konuda.
bende alacaktım öyle olunca vazgeçtim. koskoca antalyada 1 yerde var parça sıkıntısı doğabilir ve el yakar diye vazgeçtim.
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
-
28 Nisan 2011, 00:28
tanışma
meraba millet bir apache aşığı olarak motorumla gurur duyuyorum.nedenmi hem kokluyor hem gidiyor.allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.geçen hafta arkadaşın biri ybr yeni kasa aldı.hala motor gelecek. okadar dedim apache al dinlemedi.neymiş titreme varmış anlamıyorum nereden uyduruyolar.tamam 90 km den sonra hafif oluyor ama oda gayet normal bence...
-
28 Nisan 2011, 00:42
arkadşlar bundan önce bende ybr vardı şimdi tvs apache ye biniyorum eşşekten ata binmişim gibi ybr de 90 ı gördüğüm zaman motor bağırıyor du 110 dediğimde yırtıyor du kendini apache de gerçekten güç var hani sıfır motor sıkmayayım fazla diyorum 90 oluyor yani gidiyo arkdşlar gücünü hissettiriyor motor. titreşim konusunda rahatsız edecek bi vibrasyon yok eski modeline hiç binmedim ama ybr yle kıyaslarsam pek bi fark yok dreksiyon olayı bana ters geldi biraz kişiye göre değişebilir tabi alışmaya çalışıyorum alışamazsam gidon la değiştirmeyi düşünüyorum
-
28 Nisan 2011, 00:43
mayısta ikinci parti gelicek sınırlı çok az sayıda geldiği için kalmıo 200 veya 300 tl nakit bırakıp alacağın bayiye adını yazdırıp motor alabilirsin
ck tsk ederim zaten 400 tl nakitim vardı bide bn 500 ödemeyi düşünüyrum tksitleri 7 yda 8 ay gbi btsn diye
-
28 Nisan 2011, 00:58
evet çok bi titreşim yok ama ybr nin motor gücünü kıyaslarsak bence apache titreme konusunda normal olabilir en basit şekilde 13,5 beygir motordan 0 titreşim beklemek saçma olmazmı bence...ybr 90 dan sonra evet kasmaya başlıyor apache çok rahat 110 km de gayet sakin vede 6. vites olsa deymeyin keyfine aslında.çok harika olur ama olanla yetiniyoruz şu an.2011 apacheye binen gören varmı bilgi alabilirsek sevinirim arkadaşlar...
-
28 Nisan 2011, 01:03
burrock adlı üyeden alıntı
ck tsk ederim zaten 400 tl nakitim vardı bide bn 500 ödemeyi düşünüyrum tksitleri 7 yda 8 ay gbi btsn diye
rica ederim nedemek
ben istanbulda oturuyorum burda nisan satışlarına yetişemediğim için TVS nin sitesinde bayileri buldum ve antep bayisini aradım motorum hiç antepe gitmeden burdaki bayiden aldım sen nerde oturuyorsun bilmiyorum eyer oturduğun şehirde yok ise diyer yerleri ara bayiler ile konuş direk almak istediğin bayiye yönlendirilsin en azından kargo parası ile uğraşmış olmazssın
-
28 Nisan 2011, 01:07
rica ederim nedemek
ben istanbulda oturuyorum burda nisan satışlarına yetişemediğim için TVS nin sitesinde bayileri buldum ve antep bayisini aradım motorum hiç antepe gitmeden burdaki bayiden aldım sen nerde oturuyorsun bilmiyorum eyer oturduğun şehirde yok ise diyer yerleri ara bayiler ile konuş direk almak istediğin bayiye yönlendirilsin en azından kargo parası ile uğraşmış olmazssın
bn blıkesir susurluk ilçesinde oturuyorum bandırmada varmıs aradım grüştüm ama nkit knusunda knsmadık sadece motor hakkında bilgi aldım şimdi yarın nasip olursa parayı verip bnde isim yazdırıcam allahın izniyle
-
28 Nisan 2011, 01:07
snnkydn adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 2009 dan beri tvs alacağım diyordum ama nasip 2011eymiş. 23 nisan 2011 günü 2011 model apacheme kavuştum. bir sorum olacak. ilk çalıştırdığımda jikleyi çekip ısınmasını bekliyorum doğal olarak fakat hem rolantide, hem de jikleyi çektiğimde motor kendi kendine gaz verip azaltıyor. çok hafif bir oynama var. devir saatinde 2 3 birimlik oynama yapıyor. yaşar motoru aradım (oradan almıştım) yeni olduğundan dedi. bir öneriniz var mı arkadaşlar. ne yapmam lazım?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:38 ----------
ha bir de rodaj için öneriler alabilir miyim? 70 geçme dediler.
aynı şey bendede oluyor ama bi problem olmaz sanırım zaten 1 dakikada tekrar gaz yemesi normalleşiyor ve rutin şekilde motor devam ediyor çalışmaya ama dediğin gibi sanırım motor soğuk olduğu için yağ ısınana kadar devir düşüp yükseliyor kardeş...ısınınca normale dönüyor benim motorda da...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 26 kullanıcı var. (0 üye ve 26 misafir)
Bu Konudaki Etiketler