2012 model rtr 150 3.500 alınır mi
Valla yok bütün motor yedek parçalarını araştırdım böyle birşey yok benzeyen
Artık ustaya gidicem bakalım ne yapacak
motor tamircilerini dolaş, perte ayrılmış bir tvs apache var ise motorundan sök al gitsin.
sıvı conta olarak ben würt kullanıyorum, gayet güzel memnunum.
motoru her söküp takmamda sıkıyorum içine dışına bol bol dermişim sıvı conta kullanırken dikkat edilmesi gereken şeyler var tabi her iş kuralınca...
arkadaşlar bu son mesajım. uzun bir süre askerlik nedeniyle motosiklet forumdan mahrum kalacağım.
sevineyim mi üzüleyimmi.
würt sıvı conta
Bizim arka dişli orjinali 44 mü arkadaşlar üzerine 42 takmış usta
Sorun şu 8 bin devirde kalıyor son vites 105 e zor çıkıyor sonrası için güç yok sanki yemiyor
orjinal ön dişli 13
orjinal arka dişli 44
5. vites 9 bin devirde 115~120 arası hız yapması lazım. benim 2012 model apache 119 km hız yapıyor 9 bin devirde.
arka dişliyi orjinalden daha büyük takarsan son hız düşer ama daha çabuk hızlanır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:34 ----------
acemi birliği pislik, rezillik. 28 gün yaptık bitti. asosyal yaşamak kadar güzel bir şey var mı yaa?
şimdi usta birliğine gideceğim, acemi birliğinde türlü türlü insanlara katlanmak durumda kalıyorsun mecbur.
askerliği zorlaştıran sadece beraber eğitim gördüğün geri zekalı acemi askerler. askerlik zor değil, yemeklerde gayet lezzetli, kahvaltıda verilen kavurmayı olduğu gibi çöpe atanları gördüm ve sorduğumda "ne olduğunu bilmiyorum" diye cevap vermişti.
döktüğü şeyin kırmızı et olduğundan haberi yok.
neyse işte elini sallasan geri zekalı insana çarpar öyle söyleyeyim.
slm arkadaşlar uzun zamanadır foruma girmiyorum umarım herkes iyidir,
benim apache (2011/38bin) de son günlerde bi sorun çıktı size danışayım dedim motoru vitese atıyorsun gazladıktan hemen sonra çattt diye bir ses geliyor motor bloğunun içinden geliyor ses acaba nedendir bilen varmı NOT: bazen yapıyor
(sanki vites dişlilerinden geliyor ama bence değil çünkü öyle olsa vitese geçmezdi diye düşünüyorum debriyaj balatasından olurmu bilmiyorum)
en son nc700x motorumu 2 yıl önce sattıktan sonra bugün 2. el bi rtr150 aldım. 5-6 km bir sürüş sonrası boyumun motor için büyük geldiğini fark ettim.. gidon aşağıda kalıyor özellikle benim gibi genelde enduro tarzı kullanan birisi için. gidon yükseltme yapılabiliyor mu apache e acaba? bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
motorunu 180cc yapıp sorun yaşayan var mı?
Tesisat,
Debriyaj halati
Gaz teli
Ön fren üst merkez hortumu(rekoru)
Yükseltmeye musait degil.
Hee belki 2cm yukseltme denenebilir.
Gidon iki parca oldugu icin,alta burç koyulup denenenebilir.
1 sene xmax kullandim boyum 1.90,7 aydir 180 lik olani kullaniyorum,sorun olmuyor.biraz deneyin boyle alişirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:25 ----------
Yapilabilir ama,sağlikli olmayabilir.
Sonuçta 150-160-180 cc strok ayni 57.8
Sadece kursu 62.5 yapacaksin.
Hindistan forumunda,180 ligin emme ve egzoz supaplarinin farkli oldugu söyleniyor.
Parça kodu,tabla çapı.farkli
Arkadaşlar merhaba.
RTR 150 ile ilgili ilginç bir sorum var. Sorun özetle şöyle:
Yağ filtresi kapağı yalama oldu ve kesinlikle kapak yerinde durmuyor. Yağ kanalı tıkalı olabilir mi?
Sorun şu şekilde gerçekleşti:
Motosikletin yağını değiştirdiğimde sağ yandaki yağ filtresi kapağı motor çalışınca yerinden fırladı(açıldı). Üç cıvatalı yağ kapağının cıvatalarından birinin yuvası yalamaydı. Kapağı artık yerinde zaptetmek neredeyse imkansız. Çünkü kapağa çok büyük bir kuvvet uygulanıyor. Çok ince yağ aldım, yağ filtresini değiştirdim. Hatta yağ filtresini çıkarıp denedim ama nafile. Motora hemen biraz gaz verince o kapağa çok büyük bir kuvvet uygulanıyor. Mecburen tornacıya gidip bir şekilde klavuz açtıracağım ama kapağın o şekilde fırlaması yeniden kendini söküp yerinden fırlayacakmış hissi uyandırıyor.
Filtre yuvasından aşağıya doğru inen yağ yollarında tıkanma olmuş olabilir mi acaba?
Öncelikle,
Yağ filtre kapagini uzerindeki kabartma işaretle `ok`sağ alt tarafa bakacak.
Daha sonra,
3 adet civata var,bunlardan en sagdaki uzun,soldaki kisa,alt taraftakide uzun.
Nasil yalama oldugunu merak ettim.buyuk ihtimal civataya abanarak bu hale geldi.
Hindistan forumlarinda adamlar 150bini devirmiş,60 defa yag degistirmis hala ayni kapak.
Ayrica bende 180ligini kullaniyorum 5.yag degisimini ve filtre degisimini yaptm.malzeme zımba,gram sorun yok..kemik gibi..
Kisaca tavsiyem.helicoil çaktirarak,duzeltilebilir.
Değerli cevaplarınız için teşekkürler.
Helicoil taktırarak çözmeyi düşünüyordum ama sorun olmayacaksa @ulkerhan gibi 1cm uzununu takmak da mantıklı aslında. Çünkü tamirci uzakta ve motora rolantide bile gaz verilemiyor.
Nasıl olduğuna gelince, lokma takımının azizliğine uğradım. Kocaman kolun ucuna küçücük cıvata takınca torku hissedemedim. Yalnız yalama haliyle bile 5bin km yol yaptım.
Bir de merak ettiğim, yağ filtresi odasında bu kadar kuvvetli bir basınç oluşması normal mi? Basınç anormal seviyede olduğu için kolayca yerinden atmış olabilir mi?
Kapagin ic yuzeyindeki conta(o-ring)ne durumda?
Kullandigin yağ filtresi suzuki burgman 200 de kullanilan filtre ise veya rks titanic filtresi ise takarken siyah kaucuk bilezigi takman lazim,aksi halde filtrenin oturdugu bloka bagli burca tam oturmaz,bizzat tecrube ettim,oturmadigi icinde yag kenardan basinc yapiyor e buda haliyle kapaga yukleniyor.
Tavsiyem filtre seçiminde Apache ye tam uyumlu fitre alman
Tvs180 sayfasinda filtre olayini detayli anlattim.
O ring biraz eskimiş ama problem yok çalımasında. Apache fitresi diye sipariş ettim, bilezik görmedim. Kapakta bir yay var, filtreyi sürekli içeri doğru itiyor. Ama o basınçta fitre yine kapağa yapışıyordur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------
Takarken ek işlem gerekiyor mu? Uzun olan cıvata normal oturuyor mu?
ek işlem gerekmiyor. pat diye oturuyor. bu arada kapakta yüksek basınç olması normal. motosiklet aslında yağ soğutmalı olarak tasarlanmış. bağlantı yerleri dahi hazır ve bundan dolayı yağ pompasının basıncı yüksek.
uzun civata için blokta yeteri kadar paso var. ben taktım. 1 yıldır kullanıyorum. ama krom civata al.
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)