TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
28 Temmuz 2018, 12:17
hayat2teker adlı üyeden alıntı
Apache nin sübap ayarı değerleri nedir?
Tum bilgiler burada...
https://www.xbhp.com/talkies/do-your...ng-rtr180.html
Reklamlar
-
28 Temmuz 2018, 12:59
levend84 adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim
-
28 Temmuz 2018, 19:21
bu da komple blok toplama videosu, fakat ne dediği anlaşılmıyor;
-
30 Temmuz 2018, 14:28
hayat2teker adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim
Rica ederim faydamiz dokunduysa ne mutlu,maksat işimiz gorulsun..
-
30 Temmuz 2018, 17:39
Emme 0.07 egzos 0.11 olacak deniyor. Geçmişte forumda araştırarak bulmustum
-
31 Temmuz 2018, 00:46
Memcoş48 adlı üyeden alıntı
Emme 0.07 egzos 0.11 olacak deniyor. Geçmişte forumda araştırarak bulmustum
emme 0.06mm egzoz ise 0.08mm ben böyle biliyorum, emin misin verdiğin değerlerin doğru olduğuna?
-
31 Temmuz 2018, 01:36
fatih.met adlı üyeden alıntı
emme 0.06mm egzoz ise 0.08mm ben böyle biliyorum, emin misin verdiğin değerlerin doğru olduğuna?
Fatih forumun geçmiş sayfalarında okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam enesturker, sbr gibi tecrubeli kullanıcılar da onaylamıştı ve verimli oldugundan bahsetmislerdi ama ben hiç subap ayarı yapmadım/yaptırmadım. Fabrikadan çıktığı gibi biniyorum. Zamani geldi bu aralar elim degerse yapmayı planlıyorum. Sonucunu paylaşırım.
-
14 Ağustos 2018, 14:19
Arkadaşlar sizce 2012 model 30 bin km'de apache alınır mı? Sarı renk olmasından kaynaklı içim gidiyor açıkcası.
Yakın bir fiyata siyahını da buldum 23 bin km 2012 model.
-
15 Ağustos 2018, 15:02
arndiol adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar sizce 2012 model 30 bin km'de apache alınır mı? Sarı renk olmasından kaynaklı içim gidiyor açıkcası.
Yakın bir fiyata siyahını da buldum 23 bin km 2012 model.
ben 2012 model 41 bin kilometrede aldım. ben aldığımda motor yağ yakıyordu ve yeni silindri piston taktı. sonra ön dişli milinin dibinden oluk gibi yağ kaçağı vardı ve keçesini değiştirdik.
dışarıdan belli olmayan ve iç taraflarda kalan kaporta ek yerlerinde kırıklıklar vardı ve bunu aldıktan kaç sene sonra fark ettim. ibreyi tutan vida yerlerinden biri kırıktı mesela.
yani uzun lafın kısası ben hor kullanılmış bir makineye denk geldim ve bana masraf açtı açıkçası. motor şu anda 70 bin oldu olacak. şanzımanda sorun yok yani ne kadar hor kullanıldı bilmiyorum ama şanzıman sağlam durumda.
zaten şanzıman dışında kalan yerlerin tamir ve değişimi kolay ve ucuz bu motorda. ucuz dememe bakma yedek parça fiyatları biraz fazla. yan sanayi amortisör 550 lira. ibre 340 lira. depo 600 lira civarı. parçaları pek ucuz değil yani.
Memcoş48 adlı üyeden alıntı
Fatih forumun geçmiş sayfalarında okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam enesturker, sbr gibi tecrubeli kullanıcılar da onaylamıştı ve verimli oldugundan bahsetmislerdi ama ben hiç subap ayarı yapmadım/yaptırmadım. Fabrikadan çıktığı gibi biniyorum. Zamani geldi bu aralar elim degerse yapmayı planlıyorum. Sonucunu paylaşırım.
ben ayarladım, emme 0.1 küsür ve tahliye yine 0.1 küsür ayarladım. motordan baya bir subap sesi geliyor. motorun üzerinde ayarlama yapmak zor. bir ara bloğu söküp odama getirmeyi düşünüyorum. odamda dikkatli bir şekilde yapacağım.
-
16 Ağustos 2018, 02:02
ben 2012 model 41 bin kilometrede aldım. ben aldığımda motor yağ yakıyordu ve yeni silindri piston taktı. sonra ön dişli milinin dibinden oluk gibi yağ kaçağı vardı ve keçesini değiştirdik.
dışarıdan belli olmayan ve iç taraflarda kalan kaporta ek yerlerinde kırıklıklar vardı ve bunu aldıktan kaç sene sonra fark ettim. ibreyi tutan vida yerlerinden biri kırıktı mesela.
yani uzun lafın kısası ben hor kullanılmış bir makineye denk geldim ve bana masraf açtı açıkçası. motor şu anda 70 bin oldu olacak. şanzımanda sorun yok yani ne kadar hor kullanıldı bilmiyorum ama şanzıman sağlam durumda.
zaten şanzıman dışında kalan yerlerin tamir ve değişimi kolay ve ucuz bu motorda. ucuz dememe bakma yedek parça fiyatları biraz fazla. yan sanayi amortisör 550 lira. ibre 340 lira. depo 600 lira civarı. parçaları pek ucuz değil yani.
ben ayarladım, emme 0.1 küsür ve tahliye yine 0.1 küsür ayarladım. motordan baya bir subap sesi geliyor. motorun üzerinde ayarlama yapmak zor. bir ara bloğu söküp odama getirmeyi düşünüyorum. odamda dikkatli bir şekilde yapacağım.
Fatih kardeşim yurtdışı paylaşimlarindan da anladigim kadarıyla emme ve egzoz aynı aralikta olmuyor. Genelde 0.06-0.07 emme 0.10-0.11 egzos en uygun verimli degerler. Ben sentil çakımı ayarladım. Hintli arkadaslardan videosunu da izledim subap ayarının Motor soğukken ayar yapmaya geldi sıra ilk fırsatta yapacağım sonucunu yazarım.
-
16 Ağustos 2018, 14:27
Ne güzel makineymiş bu böyle. Görüntü falan güzel. Yeni başlayana olur mu bu alet?
-
16 Ağustos 2018, 14:48
eran_ adlı üyeden alıntı
Ne güzel makineymiş bu böyle. Görüntü falan güzel. Yeni başlayana olur mu bu alet?
oluyor baskan herkes bana da bunu önerdi.
az yakar çok kaçar, sınıfına göre hp tork yüksek.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
16 Ağustos 2018, 15:00
eran_ adlı üyeden alıntı
olmaz mı çok güzel olur. ben pek yeni başlamadım. 4. motosikletim tvs apache. arkadaşlar chopper al diyor, onu bunu al diyor. ben almıyorum her işimi tvs görüyor. tamiride kolay kullanmasıda, hemde az yakıyor.
-
16 Ağustos 2018, 15:39
ulkerhan adlı üyeden alıntı
olmaz mı çok güzel olur. ben pek yeni başlamadım. 4. motosikletim tvs apache. arkadaşlar chopper al diyor, onu bunu al diyor. ben almıyorum her işimi tvs görüyor. tamiride kolay kullanmasıda, hemde az yakıyor.
Benim de gönlüm chopper'dan yana. Fakat bu makinenin görüntüsü çok hoşmuş.
Mesela kursta Mondial Z One 180 miydi neydi. Öyle bir motor kullandım. Pek rahat gelmemişti. Bu Apache ondan iyi midir?
-
16 Ağustos 2018, 16:03
eran_ adlı üyeden alıntı
Benim de gönlüm chopper'dan yana. Fakat bu makinenin görüntüsü çok hoşmuş.
Mesela kursta Mondial Z One 180 miydi neydi. Öyle bir motor kullandım. Pek rahat gelmemişti. Bu Apache ondan iyi midir?
Tvs 180 kullaniyorum
Z one 180 de kullandim.
z one 180 0 km 8.400 tl
Tvs180 ni 8.000tl ye aldim 2 ay evvel 0km
Kisaca tvs zone yi cebinden çikarir.bu motorun rakibi japon markalar..ordan yap hesabini
Not:
Tvs 180 ne titriyor diyenler varya hani,kullanmadan gevezelik yapan gevşek tipler..bu motoru bilen alir..tadina bakar.
Ulan 140 ile gittigim oldu devirli kullanim vs.gram civata somun gevsemedi?hani titresim vardi?neden gevsemiyor??cidden boş adam cok piyasada..
-
17 Ağustos 2018, 22:41
Merhabalar, iyi akşamlar. Bir süredir burayı ve değerli yorumlarınızı takip ediyorum. Geçen ay sonu bir arkadaşımdan tvs 150 aldım. 2015 model. Trafiğe 2016 çıkışlı. Pek binmedi. 1040km idi aldığımda. Motosiklet konusunda sıfır deneyimi olduğu için rodaj olayını pek takmamış. Motor çok temiz ama motoru ne kadar yorup yıprattı kestiremiyorum. Konya'dayım. Bu konuda ne yapayım veya kime gidebilirim. Önerebileceğiniz biri veya tavsiyeniz nedir.
-
18 Ağustos 2018, 00:33
selamlar herkese
motorum ufak ufak yağ eksiltmeye başladı çok olmasada eksiliyor
şimdi gidipte 150lik silindir piston almakta mantıklı gelmiyor
bu 180e çevirme olayı nasıl işliyor sorun çıkıyor mu ?
yardımcı olacak gerçekten denemiş olan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim
-
18 Ağustos 2018, 14:20
ques1 adlı üyeden alıntı
selamlar herkese
motorum ufak ufak yağ eksiltmeye başladı çok olmasada eksiliyor
şimdi gidipte 150lik silindir piston almakta mantıklı gelmiyor
bu 180e çevirme olayı nasıl işliyor sorun çıkıyor mu ?
yardımcı olacak gerçekten denemiş olan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim
ben denedim, kötü bir deneyim oldu. bulunduğum yerden 54 kilometre uzağa bir şeyden anlamayan bir ustaya götürmüşüm motoru. 180cc silindir piston taktık ve gözlemlediğim kadarıyla motorda hissedilir torq artışı oldu hatta geçmiş sayfalarda belki görmüşsündür 0-60 km hızlanmayı 4 saniyede yapıyordu motorum.
işte iyi oldu ama hep bir vuruntu sesi vardı, artık piston eteğimidir, egzantrik milimidir yoksa subapmı anlayamadık ve ben tekrar 150cc blok taktım.
..........bir arkadaşi daha 180cc blok taktırmış ve onda ise hiç sorun yokmuş tabi.
yani orjinal mi takmak gerekiyor bilemiyorum.
-
18 Ağustos 2018, 14:26
ben denedim, kötü bir deneyim oldu. bulunduğum yerden 54 kilometre uzağa bir şeyden anlamayan bir ustaya götürmüşüm motoru. 180cc silindir piston taktık ve gözlemlediğim kadarıyla motorda hissedilir torq artışı oldu hatta geçmiş sayfalarda belki görmüşsündür 0-60 km hızlanmayı 4 saniyede yapıyordu motorum.
işte iyi oldu ama hep bir vuruntu sesi vardı, artık piston eteğimidir, egzantrik milimidir yoksa subapmı anlayamadık ve ben tekrar 150cc blok taktım.
..........bir arkadaşi daha 180cc blok taktırmış ve onda ise hiç sorun yokmuş tabi.
yani orjinal mi takmak gerekiyor bilemiyorum.
Hocam bende 180 cc ye çevirmek istiyorum. Siz anladığım kadarı ile orijinal piston silindir kullanmadınız.
Orijinal 180 cc silindir piston kiti satan bir firma ile görüştüm, 150 liği 180 lik yapmak için ilave olarak egzantrik gergisinin değişeceğini, karbüratör mainjet memesinin 125 kodlu olanının takılması gerektiğini söylediler.
-
18 Ağustos 2018, 17:15
Veysel13 adlı üyeden alıntı
Merhabalar, iyi akşamlar. Bir süredir burayı ve değerli yorumlarınızı takip ediyorum. Geçen ay sonu bir arkadaşımdan tvs 150 aldım. 2015 model. Trafiğe 2016 çıkışlı. Pek binmedi. 1040km idi aldığımda. Motosiklet konusunda sıfır deneyimi olduğu için rodaj olayını pek takmamış. Motor çok temiz ama motoru ne kadar yorup yıprattı kestiremiyorum. Konya'dayım. Bu konuda ne yapayım veya kime gidebilirim. Önerebileceğiniz biri veya tavsiyeniz nedir.
Merhaba hoşgeldiniz. Motosikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. İyi bir tamirhaneye uğrayıp sağını solunu kontrol ettirin, yağını gerekirse kaliteli bir yağ ile degistirin. (Motul 5100 15w-50 iyidir.) Lastikleriniz orjinalse sogukken ve ıslak zeminde dikkat edin ve asla ekipmansız motosiklete binmeyin.Rodaji cok kafaniza takmayın motoru cok saglam bir motosiklettir apache bakımlarını aksatmayin yeterli. İyi günler dilerim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)
Bu Konudaki Etiketler