Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...
Arkadaslar motorun hava ayarini bozdum, anadolu yakasinda varmidir tavsiye edebileceginiz birisi? Veya ince ayar hakkinda tavsiye verebilecek, veya bulusup kendi yardimci olacak?
arkadaşlar merhaba. yaklaşık 1 yıldır 2011 tvs apache rtr 150 cc kullanıyorum. parça ve sorun yönünden bu motordan bıktım. motorun parçalarını bulamıyoruz, bulduğumuz orj olmuyor, olan da (bence) 150cc bir motor için hayli pahalı. motoru aldıktan 4-5 ay sonra garip sesler gelmeye başladı. usta açtı baktı liste çıkardı
1- silindir kapağı
2- conta
3-egzantrik
4-subap
5- krank biyel piston tk
6-egzantrik zincir ve ıncığı cıncığı
ben bunlara işçilik ve o ıvır zıvırları hariç bu parçalara 1000 tl para ödedim. neyse motor toplandı ilk ay mükemmel sadece kuvvetli değildi usta rodaj bitsin ayarını kıstım açacam dedi eyv. dedik neyse rodaj bitimine yakın motordan gelen o takır tukur sesler gelmeye başladı başka bir ustaya gittik egzantrik gergisi dedi vs vs böyle böyle değiştirmedikleri şey kalmadı ancak ilk aldıgımdaki sesi ve performansı yakalayamıyorum. motor şuanda 7000 deviri geçmiyor, 7000 devire ulaşmak için can veriyor. arkadaşımın ybr 125 ile kalktıgımızda açık ara arkasında kalıyorum ki onda artçı var bende yok?? :S motorun rölantisi çok garip, sanki vuruntulu 1-2 dd arasında geziyor rölantide ince ayar yapılmıyor. yani 1.2 devir ayarlıyor servis ancak sogukken gazı bıraktıgın an stop ediyor, kelebegin ordan açıyorum ısındımı 4000 devirlere çıkıyor kısıyorum 1.2 ye getiriyorum bu seferde dalgalanma yapıyor aşırı derecede... derdimin çözümü nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim. bu arada izmirde oturuyorum yardımcı olabilecek ve makul servis tavsiyeniz varsa sevinirim.
yarın video çekip ekliyeceğim ses ile ilgili ama şuanlık internette benm sesime en benzeyen 2 videoyu ekliyorum incelerseniz çok sevinirim.
1- https://www.youtube.com/watch?v=4QOFMoejL3w
2- https://www.youtube.com/watch?v=67q5XJSzEEA
bilgi olsun diye yazıyorum. 1,5 senedir yatan motorumu bugün yola çıkardım. bilindik bakımları yaptım ama o beğenmedi :D
ön fren merkezinin camı çatlaktı. bir kasisten hızlı geçince çıt dedi kırıldı, yağıda aktı. fren boşaldı, zor bela durdum. Allah'tan daha otobana girmemiştim.
şöyle bir geçici tamir yaptım:
-akan yağı fren balata spreyi ile temizledim. (kırılan camın etrafını da).
-sunfix macun kaynak aldım.
-bir motor tamircisinden bir pet şişeye bir lokma dot3 yağ aldım. sağolsun para istemedi.
-macun kaynağı (iki renk hamur şeklinde oluyor) kırılan camın olduğu yere dışardan uyguladım. topçular feribota ön frensiz gittim. feribotta iyice kurudu. 1 saatte idare edecek kadar kuruyor. tam kuruma 24 saat
-yağını koydum, kapaklarını kapattım.
-bende her zaman m8-10-12-13 arkası cırcırlı anahtar olur. m10 cırcırlı anahtar ile fren kaliperi üstündeki valfi gevşettim. aynı anda freni yarım sıktım. hava çıktı. bir kaç defa tekrar ettim. valften yağ gelince kapattım.
-yağı tekrar tamamladım. freni kontrol ettim ve yinede ön frene çok güvenmeyerek defansif bir sürüşler istanbul'a gittim. feribottan sonra 75 km yol yaptım.
fren konusunun şakası olmayacağından ilk fırsatta değiştireceğim. ama bir gün bu sebepten yolda kalan olursa, belki bu yazıyı google'dan bulur diye yazdım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------
[/COLOR]
Sanırım İstanbul'da bu servis.
Mesajı yeni gördüm, bedavadan sadece biraz pahalı.[/QUOTE] bende de 2008 model tvs var köyde kullanıyordum çok bi km si yok 20 binde sanırsam ama işim gereği artık memlektimde değilim motoru getirmeyi düşünüyorum bakım lazım ama bu dediğiniz yer nerede acaba
tvs 180 nin ne farki var alinabilir motor mu
Sıfır bi tane 2014 model tvs apache 150 rtr alıyorum millet. Ancak o kadar para vermişken 2015 ya da daha yukarı olmadığına üzüldüm. Fark var mıdır 2014 ile '15lerin. Bir de satışı yapan adam motoru çalıştırdı belki 2 dakika boyunca çalıştı ancak gaz verince gazı almayıp stop ediyor. Bana da soğuk olduğu için dedi. Kaldırılıp kazıklanıyor olabilir miyim acil yardım. Antalya da yetimoğlu motor bu firma.
Bende 2012 model tvs apache var. 41 binde aldım ve adam 40 binde motor yenilendi dedi ama ben alıp kullanmaya başladıktan sonra hiçte yenilenmiş gibi değildi. 1000 km de 1,3 litre yağ eksiltiyordu performanslı kullanımda ve. Sakinde ise yarım litre civarıydı ve bu şekilde 9 bin küsür km sürdüm ve her ay iki litre yağ almaktan bıkınca yeni silindir piston attırdım ve hazır açılmışken egzantrik zincirinide değiştik.
Şimdi motor yağ eksiltmiyor ve 57 bin km de. Sorun çıkarmıyor. Aslında ben yapıyorum bakımları.
3 gün önce 4 parça yeniledim ve satıcam diye söktüğüm alarmı geri bağladım. Yenilediğim parçalar;
Arka dişli
Arka dişli göbeği ve borusu(flanş)
Kaplin
Zincir
Bu bakımdan bir kaç ay öncesi de hava filtresi, akü ve ön fren balatası yenilemiştim. Şimdi değiştirirsem sadece debriyaj balatası var ama oda tutuşu gayet iyi.
Şu anki kafam olsa silindir pistonuda kendimnatardım. Güvenecek iyi bir usta bulursanız banada söyleyin arkadaşlar. Ne demişler "bir işin düzgün yapılmasını istiyorsan kendin yap"
sağolun hocam
Arkadaşlar selam.nisan ayında beş ülkeyi kapsayan büyük bir tura çıkıyorumm.tahmini 15 gün sürecek ve 10 bin km yapacam gibi görünüyor.sizlere sormak istediğim hazırlık aşamasında motora ne gibi ekstra bakımlar yaptırmalıyım ve yolda sarf malzemesi olarak neler gerekir?
Benim aklıma gelenler;5 litre yağ,5 tane filtre,zincir yağlama spreyi,far ampulü,anahtar takımı,klips,buji yeni değiştim 1 adette yanıma alacam.
Fren hidroliği ve yakıt hortumları hiç değişmedi motor 27 binde değişmeli miyim?Subap ayarı yaptıracam yarın,gitmişken başka ne yapmalıyım?
Daha önce 2500 km ve 4000 km lik seyahatler yapmıştım fakat bu daha büyük olacak gideceğim yerler ıssız orta asya ve iran çölleri olacak.tüh keşke şunu da alsaydım demek istemiyorum
Tavsiyeleriniz önemli benim için arkadaşlar.
Baki selamlar.
Herkese selamlar benim bir sorum olacak 2014 model apache ye gidon yükseltmek için aparat bulabilen veya herhangi bir işlem yapan var mıdır acaba aranızda? Saygılar iyi günler
Zincir aklıma gelmemişti.Süper
Yağmurluk,eldiven var.
Eyvallah.
selam arkadaşlar benim motorda hızlanmama sorunu vardı 100 km hız yapana kadar canı cıkıyordu. motopar ecevit ustaya götürdüm karbüratör diyaframını degişti. motor şuanda 120 km hıza rahat çıkar oldu. size tavsiyem fazla yakıt sarfiyatı var ise karbüratörünüze baktırın.ben 100 km 3,2 L benzin tüketiyordum şuanda 2,2 L benzin tüketiyor.şuanda motorum 2012 model 55000 km .kazasız sürüşler dilerim iyi günler
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)