TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Arkadaşlar Motorun bakım zamanı geldi kaç numara yağ kullanmalıyım birde İpone mu Yamalube mi
Motul 5100 10-50 ester bu aylarda ilaç gibidir. Kışın 10 - 40 yaz aylarında 10 - 50 idael oluyor.2500 maksimum kullandığım km yağ filtresinide her seferinde değiştiririm. 2500 km sonra bile şıkır şıkır vites geçişi vardı hatta dün değiştirdim daha.
teşekkürler
Hava ayarını açtım sorun çözüldü gibi
Teşekkürler
ondan önce ben hava ayarı dedim. ben yardımcı oldum arkadaşa, bu böyle biline. arkadaşın bahsettiği olayda sübap olma ihtimali düşüktü çünkü.
enes ben kısa sürede bu işin piri olurum sen haalen tanımassın beni
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------
bence 10w40 koy, kalın koymaki silindir ile piston arasındaki çizgilere daha iyi girip yağlama yapabilsin. kalın yağ koymayın. ince yağ en kötü ihtimalle biraz daha fazla eksilir o kadar.
ben 10w50 motorex koymuştum ve 186 km yaptıktan sonra castrol power-1 10w40 koydum.
Aynen öyle yapacam Castrol Power 1 10-40 aldım Yamalube İpone veya motul alsam biraz masraflı oluyor malzemelerim tamam yarın yaparım yağ eksiltme önemli değil elimde yarım yarım Yamalube ve petrol ofisi var
Malzeme Fiyatları
Castrol 10-40 Power 1 = 20Tl
Yağ Filtresi=10TL
Hava filtresi=15TL
İşçilik benden
Bide yarın pasta polish+boya koruma çekerim hafta sonu yeni egzozla ateş ederiz
:D
benim ayrı bir korkum var, bizim motorlar ıslak debriyaj olduğu için vites kayabiliyor. bende 3 kez oldu motoru alalı. Beşinci vites ile giderken kendiliğinden 4'e düştü genelde. sırf bu yüzden kayganlıştırıcı özelliği düşük yağ kullanılmalı.
şu anda API SJ den önceki modeller iyi galiba ama tam hakim değilim konuya. castrol power-1 scooter 10w40 koydum ben, api sj yazıyor bende.
üşendim okumaya, yağ hakkında detaylı bilgi burada var;zaa
edit: ben aynı yağı 30 tl ye aldım, nereden alıyorsun 20 tl'ye? sıkıldım yağa bir dünya para vermekten. 1000 km de yağ değiştiriyorum ben.
Bende İpone kullandıktan sonra 4-5 kez motor 2den boşa düştü ama benden kaynaklanıyor biraz herhalde biraz yumuşak vites atıyordum şimdi 1den 2ye sert çekiyorum bi sıkıntısını görmedim ama aldık daha zaten yapacak Bişey yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
yağcı komşumuz olunca bazen para bile vermiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:39 ----------
Çokmu parladık ne
kanatların içide kirlenmişti birde ses yapıyordu bir avuç çam yaprağı çıktı
Arkadaşlar herkese merhabalar.Motorum 2.750 km'de.Geçen hafta periyodik bakımını yaptırmak için ümraniye yaşar ticarete gittim.Castrol yağ koydular(standart olarak bunu kullanıyorlarmış) Sanırım vites geçişlerim biraz sertleşti yağ değişiminden sonra.Daha sonra gittim zinciri gerdiler,arka dişlinin vidalarını sıktılar.vites atma sesi biraz azaldı ancak yine de biraz sert geçtiğini düşünüyorum.Asıl merak ettiğim konu ise şu; motor düz bir zemindeyken,soğukken yağ ölçümünü yapıyorum.taralı alanın en alt seviyesinde birinci x kısmında görüyorum.servisi arayıp sordum "bu yağ çok az değil mi neden böyle ?" dedim."normal seviyesi o,yağ ekleme motoru yağa boğarsın" cevabını aldım ancak içim rahat etmedi sizlere sormak istedim.Gerekirse yeni bir yağ alıp kendim bile değiştirmeyi deneyebilirim.Bu yağ hoşuma da gitmedi açıkçası.Yorumlarınız ve yardımlarımızı bekliyorum.Saygılarımla...
o X'li yerdeyse zaten yağ eksikliği yok demektir ha içim rahat etsin derseniz yağ alıp biraz daha ilave edebilirsiniz tabi X'li kısımı aşmamak kaydı ile. Castrol normal bir yağ eğer kaliteli yağ koymak isterseniz motul veya ipone koyabilirsiniz. Servise de yağınızı alıp giderseniz sizin aldığınız yağı koyarlar.
X'li kısımda ancak bunların minimum seviyesinde oluşundan kaynaklı korktum.Cevabınız için teşekkür ederim
bende nedense hep "x" kısımının en üstünde tutmaya çalışırım, en üst kısımda olmayınca yağ eksik deyip ekleme yaparım hep.
Bugün motul 5100 10w40 yağ aldım kendim değiştirdim.ortalama 200 km kadar kullandığım sözde castrol (tahminimce açık yağ) bildiğimiz su olarak aktı gitti karterden...1lt motul yağı doldurdum,yağ seviyesi bir önceki yağ ile aynı seviyede çıktı bu nedenle içim rahatladı.Şu ana kadar hissettiğim farklar en başta vites geçişlerinin yumuşaması olmak üzere vibrasyonda hafif bir azalma.Yağı aldığım kişi aynı markanın litresi 65 tl olan ürününden bahsetti.Vibrasyonda ciddi azalma sağladığı yönünde bir kaç bilgi verdi ancak pek gerek olmadığını düşünerek almadım.Belki bir sonraki bakımda alabilirim.
Yarı sentetik 10 40 Motul den şaşmayın.
Arkadaşlar
Benzin deposunun altında şaseye bağlı arabalardaki benzin filtresine benzeyen bir filtre var
Ne filtresi acaba
Ayrıca motorun benzin filtresi nerede
Teşekkürler
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)