@Traveler
Titreşime alışmışsınız, ondan inip titreşimsiz araca binmişseniz öyle gelmiştir.Bende apacheden inip cbf e bindiğimde titreşimden dolayı çok farklı hissetmiştim...
@Traveler
Titreşime alışmışsınız, ondan inip titreşimsiz araca binmişseniz öyle gelmiştir.Bende apacheden inip cbf e bindiğimde titreşimden dolayı çok farklı hissetmiştim...
sevdiğim yönleri yazayım;
+ oturuş pozisyonu
+ gaza yüklenince tekere gelmesi
+ yakıtı diğer 2 motordan az olması
+ görenlerin habire markası ney bunun diye sorması
+ yakışıklı ve karizmatik görünümü
+ yakıt deposunun büyük olması
+ ve titremesi bile hoşuma gidiyor
sevmediğim yönleri;
- 150 km hız görmüyor
- ayak marşı arka frene takılıyor
- titreşimden dolayı sol aynam buharlı bir görüntü veriyor 4 ile 7 bin devir arası falan.
- arka fren kampana olduğu için kullanmaya korkuyorum çünkü kampana değişimi çok pahalı. disk olsa çok ucuza balata değişiyor.
- 30 km civarı ve üstü hızlarda 1. vitese düşerken "kart kurt" sesler geliyor(bu benim hatam geliba )
diyorlarya titriyor uzun yol yapamassın falan. bunlar hikaye, hiç dinlenmeden 700 km yol yaparım bu motorla. bu arada orjinal lastik ebatlarını söylermisiniz bana. bende ön 90x90 17 irc takılı ve arkada 90x90 18 lastik takılı. üretim tarihleride yazmıyor.
not: öndeki irc kuru ve cayır cayır sıcak asfaltta fena kayıyor ve ıslakta daha az kayıyor. gerçi kaydığım sıcak asfalt belki kötüdür, aynı yeri ıslatıp denemem lazım.
TVS 200 lük getiriyordu, onu bitiriyor bunu piyasadan siliyor , şunu paspas yapıyordu yer gök TVS oluyordu .. Bakıyorum fanatik apachicler bile satıp başka motorlar almış ..Ne oldu ya dağ fare mi doğurdu?
arkadaşım emanet bırakmıştı satmam ıcın cbf bana.. adam akıllı o zaman kullandım ve gayet hosuma gıttı bı ara apacheden soğutmuştu benı ^^
150 kmh hızı görmesını ıstıyosan 250cc bakacan.. 700km yoluda öyle yaparım demekle olmuyor ^^ uzun yol lafta söylemek kadar kolay değil.. 1 günde 1070km çevirdim apacheyle ama gelde bana sor nasıl yaptıgımı o yolu..
daha gelmedi dur bakalım doğmamış çocuğa don biçilmez..
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
sabah 08:00 gibi yola çıktım ve işimi bitirip döndüğümde saat 12 civarıydı. motorla yolculuk pek yormadı ama geri döndüğümde sanki yorulmuş gibiydim biraz uyudum. cbf150 olsa belki bu kadar yorulmazdım ama doğrusu adres aramak ve yetişmek için bilmediğim yollarda cambazlık yaptım ve altımda ne motor olsa bu durumda yorardı diye düşünüyorum.
150cc yetmiyor, 250cc yetmeyecek. 600cc almayı düşünüyorum bir sonraki motor olarak. Para sıkıntısı yüzünden küçük motor almak zorunda kaldım. Ucuz motorların fiyatlarına göre kusurları olur. ne kadar ekmek o kadar köfte. Bende bu kusurları tek tek inceledim ve arasında bana en uygun olan ve önemsemeyeceğim bir kusura sahip olan "apache" yi gördüm. cbf150 alsam tip yok ve çekiş biraz zayıf. ybr125 alsam ne tip var ne kuvvet. dedimki kendi kendime boş ver fatih, titresin ama verdiğin paraya göre en kuvvetli orjinal motor olsun dedim ve birazda yakışıklı olsun dedim.
yani bu motor bana göre. benim açımdan baktığınızda benim için en ideal 150cc motor apache oluyor. bundan sonra para biriktirip 600cc süper sport alabilirsem alırım olmassa buna devam. bundan inip cbf yada başka modellere binmenin anlamı yok. sonuçta kuryelerde kullanıyor bu motoru ve onlarda insan.
kuryeler diyormu kıçım başım ağrıdı motor mu bu diye?
[QUOTE=EneS_Turker;3896693
daha gelmedi dur bakalım doğmamış çocuğa don biçilmez..[/QUOTE]
O gelene kadar atı alan üsküdarı geçmiş olur..Don için alınan kumaşlarda elde kalır
Merhaba. Foruma yeni kayıt oldum. Hem okul hem iş arasında çok yorulduğum için motor almak istiyorum. Daha önce hiç motor kullanamadım. Genelde 15-20 km gidiş ve yine aynı mesafede dönüş yapmayı düşünüyorum. Cuma günleri ve Pazartesi günleri ise köprüyü geçmeyi düşünüyorum. Belki ileride alıştıktan sonra yakın 2-3 saatlik mesafedeki yerlere de giderim.
Boyum 1,67, kilom 64.
Aklımda PCX 125 ve TVS 150 var.
Öncelikle sizce Scooter ve Commuter arasından hangisi daha mantıklı seçim olur?
-İkinci el 2012 model TVS 150 buldum. Bildiğim kadarıyla titreşim sorunu 2013 sonrası modellerde azaltıldı. 2012 modeldeki titreşim ne boyutta, gerçekten rahatsız ediyor mu?
Öneri, fikir ve genel olarak yönlendirmenize ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba arkadaşlar yeni başladım Tvs Apache 150 aldım 1 ay önce 5.vites giderken yavaşlayıp 3 E atmak istediğim Zaman vitese aşşa doğru basınca yumuşak bişeye basmış gibi oluyor atmıyor sebebi ney bilen var mı
2011 model için tiger egzoz aldim , sesi nasıl olmuş sizce?
https://www.youtube.com/watch?v=aguXo-Qf8eI
Hocam ben beğendim. Gülerek kullan
2015 yılının kasımında sıfır olarak aldığım ilk motorumdur kendileri Yaklaşık 6 bin km oldu ve birkaç ay içinde satmayı düşünüyorum. 250 cc lik bir motorun zamanı geldi hissediyorum )
Başlangıç motoru olarak seçme sebebine gelince. Ybr 125 ile bu motor arasında kalmıştım. Cbf yi düşünmedim bile çünkü tipi çok çirkin geliyordu bana Sonra dedim ki ulan zaten ucuz motor bunlar bari görüntüsü güzel olsun gözümü kararttım aldım. Titreşim muhabbetini geçelim 7bin devirden sonra titiryor benim motor ondan önce hissedilir bişey yok. Gerek fren, geren yakıt, gerek hızlanma, gerek viraj (lastik değiştikten sonra tabiki), gerek dış görünüşü ilk aldığım günden beri hep iyi ki almışım dedirtti. Buradan almayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.
Arkadaşlar daha öncede yazdım şansımı son bir defa daha deniyim..
İzmirde Apache kullanıcısı varmıdır buralarda ? Varsa eğer İzmirdeki yetkılı servisler hakkındaki yorumu nedir ?
bende 18.03.2016 tarihinde aldım, ikinci el 2012 model sarı TVS apche. Aldığımda 42 bin kilometredeydi ve şimdi 45 bin kilometreye yaklaştı. tam 6 hafta olmuş alalı ve yaklaşık 3 bin km yol yaptım. Pişman değilim, bakım henüz yaptırmadım. periyodik bakıma soktuğumda ilk iş arkaya kalın bir lastik ve 14 numara ön dişli. son hız biraz düşecek ama daha seri olacak ön dişliyi 14 yaptığımda. daha doğrusu birisi söylemişti bana bu forumda.
dahada tekere gelsin yaw :D güç olsun. kaç ön dişli takayım söyleyin lütfen. yakın zamanda bakıma gidecek. arkaya ne ebatlarda teker önerirsiniz ve ön dişliye bir şeyler yapmam lazım. karbüratör diyaframıda değiştirilecek galiba. arkadan tekme yer gibi oluyorum hafif gaz versem bile.
edit: Gaz kesicide yok. Olmasını isterdim 9500 devirde. Gaza basınca vutuvutu yapmıyor, bastığın kadar bağırıyor makine.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)