TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Valla ben iki sefer 8-9 bin devir arası 250 km git gel yaptım, iki yolculuğumun sonunda da motorun gevşemeyen vidası somunu kalmamıştı. Titreşim hat safhaya çıkmış motorun sesi bile değişmişti. Hepsini bi güzel sıkınca düzeldi tabi, senin o arkadaş ne çekiyo kim bilir (belki de farkında değil )
Yanlız eleman 1:39 da kaskın dışından kafasını mı kaşıyo bana mı öyle geldi
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
Devir kesici ne ki? Al sana tartışma
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------
Arkadaşlar bi süredir sol gidonum hafif yamuk (hem yukarı hem de bana doğru) ama çok hafif bayadır kullanıyorum yani pek bi manisi yok. Bi kere sola sert düşmüştüm o zaman yere vurunca hem yerinden oynamış hem de eğilmiş. Oynamayı düzelttik de eğilme öyle kaldı, ustalar düzeltmeye çalışırsak kırılır elimizde kalmasın, şimdi bunun parçasını da bulamayız dediler, manisi yoktur kullan dediler. Aslında internetten falan alırım tekli satan pek görmedim de ikilisi 150 lira falan.
Hem bu fiyatı sormak istedim, elden farklı netten farklı fiyat olabilir mi? Ya da tekli satılır mı? (çünkü ben Ankara dayım, bizim yedek parça ağırlıklı İstanbul da buradakiler saplama peşinde)
Hem de düzeltmeye kalksak nasıl yapabiliriz gerçekten kırılma olasılığı yüksek mi?
Apache'de devir kesici yok mu. Kağıthane'de asker eğlencelerinin bir numaralı aracı apache'dir. Herkeste egzoz var ve kesiciye sokuyor motorunu. Bende bi kere köpekten kaçarken 1. Viteste kesiciye sokmuştum motorumu. Kesici var yani hocam
s.a hayırlı akşamlar
yeni modellerde kesici var 2012 ve öncesinde yok
bu arada h4 led far kullanan yokmu ya kimse bişey dememiş
mrb arkadaşlar arka lambası lazım bana yani led i 30 tl ye bulmuştum hatta aynı şehirde kaçırdım satılmış, şimdi en ucuzu 90 tl, sorunu şöyle anlatim size değişmesi gerekiyor mu siz söyleyin;
geçen sene gösterge far stop arada bir gidip geliyordu durduk yere kafasına göre tamamen bazen çalışıp bazen sönüyordu ama sinyaller hep çalışıyordu, daha sonra o problem nasıl çözüldü hatırlamıyorumda sanırım motorcu yapmıştı ama emin değilim, daha sonra arka stop git gel yapmaya başladı ve sonradan şöyle bir problem çıktı ortaya, frene bastığımda arka fren lambası dahil arka stop lambası arka taraf tamamen kesiliyodu ışığı sonra bir süre sonra yavaş yavaş geliyordu ışık sonra frene basınca gene komple gidiyordu, motorcu arka lambasız gezme diye fren lambasını iptal etti şimdi gene fren lambası lazım oluyorda hala ara sıra kafasına göre gidip gelmeye devam ediyor, biraz uzun karışık oldu ama artık idare edin en iyi bu şekilde anlatabildim
ne yapmalıyım arka stop lambası led i komple değişsin mi?
sorun lambada değilde tesisattaymis gibi geldi bana
SAHİBİNDEN SATILIK :D Şaka şaka Fıstığımı parlattım,ilk bakım yolcusu
Biraz renklensin sayfamız dimi ,Maşallah demeyi unutmayalım
maşallah nazar değmesin.. zincirini gerdir ilk bakıma kadar nasıl o hale getirdin onuda çözemedimya neyse
Yok dostum 2008inde de yok 2015in de de devir kesici yok apachenin.. 10binden sonra oralarda bi yerde elektrik yetişmiyor kesip kesip veriyor oda bazen.. onu kesici sanıyosan değil.. kesicisi olan bi motoru deneyin anlarsınız ztn.. önceki sayfalarda baya uzun tartışmıştık hatta ben kesici var diyodum ama yokmuş cidden..
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Ben 13 senelik mühendisim, iki yıldır da ar-ge Kapsamından düştüm ama hala ar-ge mensubuyum yani şirket bilgime hürmet ediyor ki ar-ge de çalıştırıyor (bu tarz şey yazmazdım ama sen ben ar-ge mensubuyum deyince malesef yazmak zorunda kaldım).. ..Çalıştıgın şirket de IK ya sor bir teknik elaman 5 yıl en fazla AR-GE de çalışabilir daha sonrası için arge teşvigi verilmez.. On şirket değiştir fark etmez toplamı 5 yıl..Bende esasında sana cevap vermek için yazmadım , sana cevap verirken insanların öğrenmesi için verdim..Sana cevap verirken milletin kullakdan dolma bilgiler ile değil ,bir şeyi nasıl araştırıp öğrenebileceklerini nereden neyi nasıl araştıracağı ile ilgili bilgi verdim..Ben ne dedim konun başında teorik hesap ile pratik hesap uyuşmuyor...Nasrettin hocanın fıkrası var ya kedi burdaysa ciğer nerde ciğer buysa kedi nerde(ikisi de iki okka)..
Bir mühendis ne yüdüğü belirsiz bir sayfa atmaz ben böyle bir sayfa atan mühendislerimi çalıştırmıyorum, Resmi link atar (benim msj daki gibi)
Bu konuda artık ne yazıp ne yazmadığın ile ilgilenmiyorum,
Sana sevdiklerine ve tüm formdaşlara gönençler dilerim,
Arkadaşlar 2011 model 21bin km'de 3bin TL,temizse alayım mı ? 2011 kronik sıkıntısı var mı ? 2012 siyah gidon vardı bende gayet memnundum. Birde km sıkıntımıdır ? Normal kullanımda kaç km de rektefiye ister ?
Var mı peki 2011 ile 2012 arasında bir fark ?
birinde senin dediğin gb direksiyon siyah başka fark yok diye biliyorum eğer motor bulunduğun yerdeyse gider bakarsın denersin içine sinerse anlaışırsın
rtr nin ilk modeli ya,kronik sıkıntısı varmıdır diye kuşkulandım,deneyeceğiz bakalım...
Dostlar bende apache icin motul yağ 3000 kullanmiştim vitesler sertleşti son zamanlarda bakiminda castrol power 1 scoter yağ koymuşum es kaza evde 4 dene motur var ..kullandim vitesler iyi ses azalmiş malum temizlendi yag ...bayağida ince 10 40 power 1 scoter yaği sorun yasatirmi başina gelen duyan biken varmi 2 teker sevdalisi doslarim ☺
Hacım resmin üzerinde koskocaman yazan ekilavuz.com ve tvs diye herhangi bir arama motorunda arattırırsan TVS'nin verdiği kullanım klavuzu olduğunu görürsün.
Bak ben sana birşey önereyim mi? Bence sen boşver insanlara birşeyler öğretmeyi. Kendisinin öğrenmeye ihtiyacı olan bir insanın, öğrettiklerinin sağlıklı olmayacağı düşüncesindeyim.Daha kendisine verilen bir dökümanın ne olduğunu anlamaktan aciz bir insanın, bir gıdım mühendislik disiplinine sahip olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Ve açıkçası şu ana kadar beni konuştuk sesimi çıkarmadım da sende gördüklerimi söyleyeyim yazdıklarının %90 ı palavra farkındasın değil mi? Veridir vs. dir bahsediyorsun ama tek bir sağlıklı veri yok verdiğin. Ne söylediklerin bilimsel yönteme uygun ne de anlattıkların.
Ve hani şu son yazdığında gördüğüm , o kadar yazının içinde bir tek 90W olayına takıldıysan ve adamların verdiği kullanım klavuzuna itibar etmeden bunun üzerinden yürümeye kalkıyorsan işi saçmalamaya döküp sidik yarışına çevirmeye çalışıyorsun demektir.
Anlamadığın şey bu verileri ben veya bir başkası sağlamakla yükümlü değil sana. Ne kadar değerin var ki benim gözümde senin için döküman araştırayım? İnan ipimle kuşağım. O yüzden mümkünse bu konuda değil hiç bir konuda ne yazıp yazmadığımla ilgilenme . Dediğim gibi o yakınlığa sahip değilsin ve olma da. Bir dahakine kalbin kırılır.
Ve bak kimsenin benim kadar tahammül göstereceğini düşünmüyorum. O yüzden sana tavsiyem dediğim gibi sen boşver bu öğretme işini ;)
Tekrar altını çizerek yazayım : uzatma mümkünse..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------
10w40 sentetik yağ sonuçta. Sanmıyorum bir sorun olacağını. Ama yine de TVS'ye veya Castrol 'e mail at sor derim.
Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
Ataol Behramoğlu
http://www.tvsparca.com/
Dostum burayı kontrol ettin mi?
Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
Ataol Behramoğlu
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)