bajaj pulsar alıcaktım ama stop etme olayı hiç de küçümsenecek bir olay olmadığı için vazgeçtim... hala takipteyim motosiklet satılana kadar çözüm bulurlar inşallah da bajaj alırız... aksi taktirde makarna ve tavuk dürüm ile geçen günler beni bekliyor çünkü bütçeyi iyice sıkıştırıp inazuma alıcam...
İzmir'de farketmiyor o kadar ama ilk çalıştırmada bir kaç yüz metre gidene kadar dediğin gibi.
Haklısın aynı link. Diğer tekerlek de bunun 18 olanı. Kitapçıkta veya sitesinde yazıyor ebatları. Eğer ses egzoz tarafından geliyrsa egzozu motora bağlayan vidaların arasında tampon niyetine contalar var. Onları bir kontrol et istersen. Arada da vidaları sıkarsın. Belki ondandır.Ya da omerfari'nin dediği de olabilir.
Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
Ataol Behramoğlu
Hocam ben şuan apache 150 kullanıyorum. Motor kardeşimin kendisi şuan askerde. O askere gidince kendi motorum olan rks titanic 150 yi sattım. Rks yi sıfır olarak 2013 yılında aldım motor 18 aylık olunca sattım. Motorda titreşim yok denecek kadar az ciddiyim bu konuda. Eğer rks de titreşim var diyen varsa kendi motorunda sorun vardır. Açık ve net. Aradaki farka bakacak olursak.
Apache :
+ Daha seri,
+ Biraz daha hızlı,
+ Dijital gösterge,
+ Yakıt olarak birazcık daha iyi.
- Titreşim feci,
- Sürüş pozisyonu biraz daha zahmetli
Rks titanic
+ Titreşim yok denecek kadar az,
+ Görünüş olarak daha yakışıklı Benim apache 2012 model 2015 ile karşılaştırma yapmadım.
+ Sürüş pozisyonu çok daha iyi.
- Malzeme kalitesi zayıf( motoru alalı 1 yıl olduğunda Antalya sıcağında depo üstündeki boyanın üzerindeki şeffaf kaplama söküldü. Vites değiştirdiğimiz yerde ki plastik rengini kaybetti. Malzeme kalitesi olarak zayıf.
2 motoru da kullandım apacheyi kullanmaya devam ediyorum. Bunu satınca cbr 250 almayı planlıyorum.
İyi forumlar.
zincir dişli seti alinabikecek adres isranbul da bilenler yazarsa tsk.
Buz motor da lastikleri degistirdim, balansor falan taktilar. Ustalarin elleri hizli begendim. Havalari 33-36 bastilar, Apache'lere en uygun bu bize guven dediler, ben de ses cikarmadim.
Bir de bu balansor denilen janta takilan metal parca hep kalacak mi? Pek motorlar da gormuyorum da boyle bir sey.
Ellemiyorum o zaman abi, sekil duruyor zaten aynen. Ustaya sordum balansor dedi titresimi alir dedi jant ile lastik icindir dedi. Bende icimden diyorum aha apachenin titresimi gidecek simdi komple :D Olmadi tabi xD
dün ön arka balatalari değiştireyim dedim toptancidan balata aldim ön arka 17.5 tl motorcu arkadaşada işcilik 25 tl takdi sağolsun arka balata 18 binde motor daha 5bin daha gider dedi arkadaş dedim actik değiştir orjinal balatasi 30 bini bulurdu benim tahminim arka ,birse disk de kanal oluştu bakatalar bitmeden değiştiriyorum neden kanal oluşmuştur diskte ve zincir dişli seti orjinal nereden bulurum .
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------
benzinde en son 65 tl ye fulledim 14.22 litre 550 km gitti km de 0.118 kuruş yakiyor rtr150
Kanal oluşması normal bildiğim kadarı ile. Zamanla oluşuyor. Benzin mevzusunda kullanıma göre değişir. Devirli ve hızlı kullanırsanız biraz fazla yakıyor. Ben sakin kullanımda nekadar yakacağını merak edip 75-78 km hızları geçmeden 714 km gittim 59 liraya fulledim tekrardan
Benim de tecrubem ayni sekilde. Motoru ilk aldigim da doldurttum 67,76 TL tuttu hic unutmam. 550 KM'ye geldigin de tekrar almistim ama motor da halen 3-4 litre benzin vardi. Motoru ogrendikce hizli kullanmaya basladim ve cok daha hizli benzin gidiyor.
50 liraya 400km giderdi hep şimdilerde 350km gitmeye başladı ona rağmen 14 kuruş yakıyor
Yine baslamis benzn muhabbeti ^^ ortalama 3 litre.. en az 2.7 en fazla 3.5 yakar.. olay bundan ibaret :D
Arkadaşlar cumartesi günü motoru 30000 km bakımına götürdüm. Motorda bir süre önce bir iki yerinden ses geliyordu. 2 kişi binince gıcır gıcır diye ses geliyordu. Bakımda zincir ve yağ değiştirdi. Gövde kısmında bulunan vidaların bir kaç tanesinin gevşediğini tesbit etti usta. Vidaları sıktı zincir ve yağı değiştirince motorun titreşimi azaldı sesler gitti.
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)